Alle vragen die bij Zorg voor innoveren binnenkomen over implementatie- en opschalingscoaching worden gebundeld op deze pagina met veelgestelde vragen. Dit is een levende pagina die regelmatig geactualiseerd wordt met nieuwe vragen of toevoegingen.
Ronde 7 is voortijdig gesloten. Houd deze website en www.zorgvoorinnoveren.nl in de gaten voor meer informatie rondom subsidieregelingen en eventuele volgende rondes.
Voor deze subsidie is het van belang dat de innovatie die geïmplementeerd of opgeschaald wordt, gesteund wordt door een aanbieder van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz, Jeugdwet), gemeente of GGD. Uit de aanvraag moet blijken dat er een samenwerking is tussen de ontwikkelaar en de aanbieder van zorg en/of ondersteuning, gemeente of GGD of dat deze er komt om dit project uit te voeren. Indien er geen zorgaanbieder, gemeente of GGD bij het project betrokken is/wordt, zal de aanvraag worden afgewezen.
Met zorginnovatie wordt bedoeld: slimme oplossingen voor de zorg. Hieronder wordt verstaan:
TRL staat voor Technology Readiness Level en geeft aan in welke fase van ontwikkeling een innovatie is. Voor deze subsidieregeling worden de definities van de Europese Commissie gehanteerd: ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/wp/2018-2020/annexes/h2020-wp1820-annex-g-trl_en.pdf. TRL 6 houdt in dat het concept uitgebreid getest en gedemonstreerd wordt in een relevante testomgeving die lijkt op een operationele omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het testen in een proeftuin.
In de 7e ronde Implementatie- en opschalingscoaching zal bij de beoordeling van de in te huren coach gekeken worden naar de combinatie van relevante opleiding en werkervaring. Zo wordt er naast relevante werkervaring (5+ jaar) gekeken naar de opleiding van de coach. Een gecertificeerde coach of een coach die een gecertificeerde opleiding volgt worden goedgekeurd. Naast gecertificeerde opleidingen worden ook overige relevante opleidingen/diploma's in behandeling genomen.
Het is de verantwoordelijkheid van de aanvrager om een geschikte coach te vinden. Wij raden aan om meerdere offertes op te vragen zodat u een goede keuze kunt maken.
ZonMw beoordeelt of de keuze voor de coach voldoende is onderbouwd in de aanvraag.
Houd in ieder geval rekening met de volgende punten:
Certificering of keurmerken voor zowel coaches als opleidingen geaccrediteerd door de volgende instanties worden goedgekeurd:
Het gaat om een algemene gecertificeerde opleiding tot coach, niet alleen een gecertificeerde opleiding tot implementatiecoach.
Let wel: dit is een lijst met voorbeelden. Mogelijk staat de opleiding van de coach hier niet tussen.
Ja, dat mag. Er moet worden onderbouwd waarom deze coach de juiste persoon is voor het betreffende implementatie- of opschalingsvraagstuk.
Let wel: het dient te gaan om een externe coach. Als de coach werkzaam is bij de leverancier/ontwikkelaar van de innovatie, dan kan de aanvrager niet dezelfde leverancier/ontwikkelaar zijn.
Aanvragers dienen zelf een coach te vinden. Meestal lukt dat via hun netwerk of door online te zoeken. Aanvragers die geen coach vinden, kunnen Zorg voor innoveren om advies vragen. Wij geven daarbij altijd algemene tips en noemen geen specifieke namen of organisaties. Wij doen geen matchmaking en het is dan ook niet mogelijk om jouw diensten via Zorg voor innoveren onder de aandacht te brengen. Om in contact te komen met zorginnovatoren kun je het beste jouw eigen netwerk inzetten. Deel de subsidieoproep en geef aan dat je beschikbaar bent voor een coachingtraject.