Over dit programma

De behoefte aan innovatie in de zorg is groter dan ooit. Nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg gaan dan ook snel, en het complexe zorglandschap maakt dat zorginnovatoren die willen innoveren lastig hun weg vinden en hulp kunnen gebruiken. Zo is het voor zorginnovatoren vaak niet duidelijk hoe ze hun innovatie goed kunnen laten landen of opschalen. Met dit soort vragen, en nog vele andere, kunnen ze terecht bij Zorg voor innoveren.

Op de website van Zorg voor innoveren vindt u praktische informatie over belangrijke onderwerpen en antwoorden op vragen over het zorginnovatieproces.  

Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband tussen vijf overheidsorganisaties die met hun kennis van het zorgsysteem als één centraal aanspreekpunt zorginnovatoren verder kunnen helpen bij hun innovatie.

  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
  • Zorginstituut Nederland
  • Zorgautoriteit
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • ZonMw

Door te adviseren, informeren en verbinden helpt Zorg voor innoveren zorginnovatoren op weg.

Advies op maat

Zorginnovatoren die vastlopen bij de implementatie en opschaling van hun innovatie kunnen direct hun vraag stellen via het contactformulier op de website van Zorg voor innoveren. Zodra u uw vraag hebt ingestuurd gaan de vijf partijen achter Zorg voor innoveren hiermee aan de slag. Zij proberen uw vraag te beantwoorden en als ze dat niet zelf kunnen, zoeken ze iemand die dat wel kan en proberen ze u warm door te verwijzen. Op deze manier wordt u altijd verder geholpen!

Op de website van Zorg voor innoveren staat daarnaast nog een hoop informatie over het innovatieproces: van onderzoek tot internationalisering. Wilt u meer weten? Kijk eens in de kennisbank.

Netwerk en informatiebijeenkomsten

Zorg voor innoveren organiseert ook haar eigen innovatiecafés. Hier vertellen ondernemers hoe zij omgaan met actuele thema’s zoals het opschalen van e-health of internationalisering. Aan het einde is er altijd voldoende ruimte om te netwerken met andere zorginnovatoren. Daarnaast is Zorg voor innoveren regelmatig te vinden op bijeenkomsten en congressen van andere partijen. Dit kan in de vorm zijn van een stand, waar u direct uw vraag kunt stellen of door een sessie te organiseren.

Bent u benieuwd waar Zorg voor innoveren de komende tijd te vinden is? Neem een kijkje in de agenda.

Implementatie- en opschalingscoaching

Vanaf maart 2020 is het binnen Zorg voor innoveren mogelijk om een aanvraag te doen voor de subsidie implementatie- en opschalingscoaching. Deze subsidieregeling biedt financiële ondersteuning bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk van een zorgaanbieder of ontwikkelaar van een zorginnovatie. Met de subsidie kan men externe expertise inhuren (voucher van maximaal €5000 )  voor de implementatie en opschaling van zorginnovaties. Het gaat hierbij om begeleiding bij de sociale (proces)innovatie die nodig is om een innovatie verder te brengen, en nadrukkelijk niet om begeleiding bij de technologische innovatie (productontwikkeling). De coaches kunnen adviseren en begeleiden bij bijvoorbeeld de voorbereiding van implementatie studies, het verbinden met proeftuinen, het bepalen van de innovatiestrategie, het navigeren door de wet- en regelgeving, en de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk. Deze subsidieregeling loopt via de website van ZonMw en meer informatie over de voorwaarden of de mogelijkheid om in te dienen vindt u in de oproep.

Momenteel is de eerste oproepronde gesloten; na de zomer wordt een tweede ronde opengesteld.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Zorg voor innoveren. Dit kan via het contactformulier of telefonisch (070 3495004) op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Zorg voor innoveren? Schrijf uzelf dan nu in voor de nieuwsbrief!

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website