Forensisch artsen verrichten sporenonderzoek, voeren lijkschouw uit bij een vermoeden van niet-natuurlijk overlijden en ze leveren arrestantenzorg. Dit vakgebied vraagt om expertise, waar het in de praktijk nogal eens aan schort.

Uitgelicht

Kennisagenda forensische geneeskunde

Op 10 november presenteerden Tina Dorn en Manon Ceelen (onderzoekers bij de GGD Amsterdam) tijdens het FMG najaarssymposium de vervolgstappen die nodig zijn om wetenschappelijk onderzoek in de forensische geneeskunde tot een succes te maken.

Lees meer

Verslag symposium

Op weg naar beter onderzoek en betere samenwerking in de forensische geneeskunde. Welk onderzoek is nodig? Wat zijn de volgende stappen? Wie is aan zet? Daarover spraken zo’n 75 betrokkenen op 17 maart 2017 in Maastricht. Aanleiding voor de conferentie was de verkenning die ZonMw uitvoerde. Paul Hofman presenteerde de eindrapportage van deze verkenning.

Ga naar het verslag

Veldverkenning forensische geneeskunde

In februari 2016 is gestart met een verkenning naar de benodigde infrastructuur en relevante thema’s voor het onderzoek op het gebied van forensische geneeskunde.

Veldverkenning forensische geneeskunde

Slotsymposium Forensic Science

Op 23 november 2016 vond het slotsymposium plaats van het NWO programma Forensic Science. Deze publicatie geeft een indruk van deze gezamenlijke NWO ZonMw bijeenkomst en geeft een kijk op mogelijke vervolgstappen.

Bekijk de publicatie

Artikel

Misdaad te lijf met wetenschap

Artikel in NWO magazine hypothese. In negen projecten hebben onderzoekers nieuwe methoden ontwikkeld voor de criminologische praktijk – en nieuwe verbindingen gelegd tussen vakgebieden. Maar dit was pas het begin, hopen betrokkenen.

Misdaad te lijf met wetenschap (januari 2017)

Gerelateerde links en downloads

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website