Dit is de sleutel tot snellere innovaties en beter beleid op het gebied van de gezondheidszorg. Hoe zorgen we dat data beter (her)gebruikt kunnen worden? ZonMw organiseerde een bijeenkomst om het gesprek hierover aan te gaan.
Kijk hoe wij beleidsmakers en onderzoekers ondersteunen met kennis en praktische instrumenten over een gezonde leefomgeving. Met die kennis dragen zij bij aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van mensen.
Op een druilerige avond met z'n allen een spelletje spelen? Probeer eens het ganzenbordspel. Vol met weetjes, van infectieziektebestrijding, corona en antibioticaresistentie tot voeding en gezondheid.
Op donderdag 30 maart organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023 'Inzet op Impact'. Het GGG-congres is al jaren een begrip binnen het brede werkveld van geneesmiddelen(onderzoek) en heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie.
Binnen het COVID-19 deelprogramma ‘Oversterfte in Nederland 2020-2021’ zijn 11 onderzoeken gehonoreerd. Deze projecten zullen onderzoeken wat de mogelijke oorzaken van oversterfte zijn in de periode 2020-2021.
Op 8 december tekende ZonMw directeur Véronique Timmerhuis in Amersfoort de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’. In deze Green Deal maken partijen uit de gehele zorgsector hun duurzaamheidsambities bekend, om toe te werken naar een zo duurzaam mogelijk zorgstelsel en zorgsector in 2050.
Open communicatie en transdisciplinaire samenwerkingen zijn essentieel om klimaatadaptatie aan te pakken. MANTRA en BENIGN, 2 startende projecten binnen het programma Klimaatadaptatie en gezondheid van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), gaan aan de slag om interventies te onderzoeken en ontwikkelen op het gebied van klimaatadaptatie. Hierbij staan de effecten op de gezondheid van mensen centraal.