Onderwerpen

Uitgelicht

Hoe draagt de leefomgeving bij aan gezondheid?

Kijk hoe wij beleidsmakers en onderzoekers ondersteunen met kennis en praktische instrumenten over een gezonde leefomgeving. Met die kennis dragen zij bij aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van mensen.

Webpagina Gezonde leefomgeving

Veldraadpleging vervolgprogramma over antimicrobiële resistentie

Momenteel vindt een online open consultatie plaats voor het vormgeven van het vervolgprogramma over antimicrobiële resistentie, AMR3. Professionals kunnen middels een online survey input leveren voor dit nieuwe programma. De deadline is 20 oktober 2021.

Vul de survey in

Blijf op de hoogte

abonneren

Vaccinatie bij patiënten met een verstoord immuunsysteem

Vaccinatie

Mensen met een minder goed functionerend immuunsysteem lopen een hoger risico op complicaties bij een COVID-19-infectie. Bovendien weten we niet goed genoeg of deze mensen voldoende worden beschermd na vaccinatie. Daarom faciliteren wij 8 studies die zich richten op de werking van COVID-19-vaccins bij deze patiëntgroepen. Met deze kennis kunnen patiënten, behandelaars en beleidsmakers goede keuzes maken in de vaccinatiestrategie. 

Bekijk de vaccinatiestudies

Parel voor het RAPDIF-project

Dr. Henk Schallig ontvangt parelbeeldje

Dankzij de ontwikkeling van een nieuwe malariasneltest krijgen zieke kinderen met koorts in Afrika de juiste diagnose en de juiste medicatie. Hierdoor helpen we antimicrobiële resistentie een halt toe te roepen.

Bekijk de Parelpagina

Ganzenbord

Ganzenbordspel

Op een druilerige avond met z'n allen een spelletje spelen? Probeer eens het ganzenbordspel. Vol met weetjes, van infectieziektebestrijding, corona en antibioticaresistentie tot voeding en gezondheid.

Spel spelen

Actueel

Infographic: International Call

Binnen ZonMw wordt er steeds meer belang gehecht aan internationale samenwerking met als resultaat dat er steeds meer Nederlandse wetenschappers voor het eerst deelnemen aan internationale subsidierondes.

Deel van de infographic
Nieuws

ZonMw en NWO faciliteren Rijksbrede kennisagenda

De versnelde digitalisering als gevolg van de COVID-19-pandemie heeft geleid tot een andere manier van leren, wonen en werken. Om antwoord te geven op deze en toekomstige ontwikkelingen wordt in een interdepartementale samenwerking tussen beleidsmakers en wetenschappers de kennisagenda Online Samenleven opgesteld. ZonMw faciliteert en coördineert samen met NWO deze unieke pilot.

meisje zit achter de laptop en krijgt digitaal onderwijs
Nieuws

Kieminvesteringen COVID-19 programma: kleine bedragen, korte onderzoeken, toch een grote impact

Waardevol onderzoek hoeft niet duur te zijn en lang te duren. Met kleine kieminvesteringen stimuleerde ZonMw kortlopende projecten om praktische vragen rond COVID-19 te beantwoorden. Deze leidden tot efficiënte oplossingen of vormden een opmaat tot verder, verdiepend onderzoek. Clusterhoofd Cule Cucic van ZonMw en onderzoekers Mariëtte Lokate van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Paul Kocken van het Erasmus Universiteit vertellen...

Hand met aarde en kiem
Nieuws
Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website