Onderwerpen

Uitgelicht

Beter (her)gebruik van data

Dit is de sleutel tot snellere innovaties en beter beleid op het gebied van de gezondheidszorg. Hoe zorgen we dat data beter (her)gebruikt kunnen worden? ZonMw organiseerde een bijeenkomst om het gesprek hierover aan te gaan.

 

Lees het artikel over de bijeenkomst

Hoe draagt de leefomgeving bij aan gezondheid?

Kijk hoe wij beleidsmakers en onderzoekers ondersteunen met kennis en praktische instrumenten over een gezonde leefomgeving. Met die kennis dragen zij bij aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van mensen.

Lees meer over Gezonde leefomgeving

Ganzenbord

Ganzenbordspel

Op een druilerige avond met z'n allen een spelletje spelen? Probeer eens het ganzenbordspel. Vol met weetjes, van infectieziektebestrijding, corona en antibioticaresistentie tot voeding en gezondheid.

Spel spelen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over kennis, onderzoek en innovatie over het behouden en bevorderen van gezondheid

abonneren

Actueel

Bomenkompas helpt bij een gezonde leefomgeving voor hooikoortspatiënten

Bioloog en onderzoeker dr. Letty de Weger van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een bomenkompas ontwikkeld. Dit kompas geeft particulieren, beleidsmakers en landschapsarchitecten een overzicht van de allergeniciteit van pollen die bomen kunnen verspreiden in de woon- en werkomgeving.

Nieuws

Subsidieoproep voor Infectieziektebestrijding opengesteld

Op 15 maart 2023 is de 2e subsidieoproep van het programma Infectieziektebestrijding 3 opengesteld. Het doel van het programma en deze oproep is het bevorderen van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak van de infectieziektebestrijding en het versterken van de kennisinfrastructuur. Dit moet uiteindelijk bijdragen aan de vermindering van de ziektelast en het aantal (ernstige) zieke mensen door infectieziekten in Nederland.

twee handen met petrischaaltje
Nieuws

Veel vegaburgers nog steeds ongezond vanwege te veel zout

Een gezonde vegaburger mag volgens richtlijnen van het Voedingscentrum niet meer dan 2,5 gram verzadigd vet en 1,13 gram zout per 100 gram bevatten. Toch worden deze richtlijnen niet nagevolgd waardoor bijna twee derde van de vegaburgers bevat nog steeds te veel zout en/of verzadigd vet.

Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Infectieziektebestrijding 3, tweede ronde

Onderwerpen

  • infectieziekten
  • uitbraakonderzoek
  • one health
  • non-alimentaire zoönosen
  • multimorbiditeit

Onderdeel van programma

Infectieziektebestrijding 3 2019-2023

Geplaatst op

15 maart 2023

Deadline

15 mei 2023,
14.00 uur

Bekijk
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website