Onderwerpen

Uitgelicht

Hoe draagt de leefomgeving bij aan gezondheid?

Kijk hoe wij beleidsmakers en onderzoekers ondersteunen met kennis en praktische instrumenten over een gezonde leefomgeving. Met die kennis dragen zij bij aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van mensen.

Webpagina Gezonde leefomgeving

Ganzenbord

Ganzenbordspel

Op een druilerige avond met z'n allen een spelletje spelen? Probeer eens het ganzenbordspel. Vol met weetjes, van infectieziektebestrijding, corona en antibioticaresistentie tot voeding en gezondheid.

Spel spelen

Blijf op de hoogte

abonneren

Actueel

Coronavaccins lijken minder effectief bij volwassenen met het Downsyndroom

Volwassenen met het Downsyndroom zijn minder goed beschermd na 2 coronavaccinaties, zo blijkt uit de eerste resultaten van de SWITCH-studie van het UMC Utrecht. Op basis van deze resultaten adviseert de Gezondheidsraad om alle volwassenen met het Downsyndroom versneld een boostervaccinatie te geven. Lees meer over de onderzoeksresultaten.

Elders gezien

Wat is het risico van de verspreiding van antimicrobieel resistente bacteriën tijdens het vervoer van dieren?

De European Food Safety Authority (EFSA) onderzoekt het risico op de verspreiding van antimicrobieel resistente bacteriën tijdens het vervoer van dieren. Dit is nodig, omdat wanneer bacteriën van dieren op mensen kunnen worden overgedragen deze ook de effectieve behandeling van infectieziekten bij mensen in gevaar brengen. Evidence-based advies is van belangrijk voor het ontwikkelen van beleid en wetgeving om deze uitdaging aan te gaan. Lees...

Elders gezien

Vervolgonderzoek gewenst naar gezondheidsrisico’s microplastics

Lees in dit artikel dat de impact van nano- en microplastics op de menselijke gezondheid nog grotendeels onbekend is. Vervolgonderzoek is daarom gewenst. Want al decennialang komen mensen in hun leefomgeving via de lucht, water en voeding in aanraking met deze kleine plastic deeltjes die variëren in grootte van nano- tot micrometers.

plastic deeltjes op vingertoppen
Nieuws
Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website