Met Onderzoek naar Onderzoek wordt de wetenschap zelf bestudeerd. Hierbij wordt het huidige wetenschapssysteem en -cultuur onder de loep genomen. Dit soort onderzoek is belangrijk om robuust en kwalitatief goed onderzoek te kunnen garanderen.

Met de programma’s Bevorderen van Verantwoorde Onderzoekspraktijken (BVO) en Replicatiestudies (RS) stimuleren wij onderzoek naar onderzoek voor alle domeinen van de wetenschap. Op deze pagina vindt u informatie over de resultaten en producten van deze programma’s en initiatieven van ZonMw.

Onderwerpen

Uitgelicht

World Conference Research Integrity 2019

Onze reizende reporters Annelein en Guillaume hebben tijdens de deelname aan het World Conference on Research Integrity 2019 in HongKong meerdere vlogs gemaakt!

 

Bekijk de vlogs van 'World Conference on Research Integrity'

Toolbox voor implementatie van de Code Goed Gebruik Lichaamsmateriaal

In de video vertellen dr. Susanne Rebers en dr. Marjanka Schmidt (beiden van het Nederlands Kanker Instituut) en andere betrokkenen over de toolbox voor toepassing van de Code Goed Gebruik Lichaamsmateriaal.

Bekijk het Youtubefilmpje ‘Verantwoord gebruik lichaamsmateriaal’

Actueel

Meer dan 142 miljoen euro voor wetenschappelijk toponderzoek

Zeven consortia met topwetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten krijgen in totaal 142,7 miljoen euro om de komende jaren wetenschappelijk onderzoek te doen in het kader van het programma Zwaartekracht. Minister Dijkgraaf (OCW) stelt deze financiering beschikbaar voor wetenschappelijke consortia die op hun gebied in de wereldtop kunnen meedoen met baanbrekend onderzoek.

Nieuws

’Reflecteren op de wetenschap moet gewoon worden’

Sally Wyatt is de nieuwe voorzitter van het programma Promoten van Goede Wetenschap (vervolg op het programma Bevorderen Verantwoorde Onderzoekspraktijken). Dit programma is gericht op het stimuleren van duurzame verbeteringen in het wetenschapssysteem. Eduard Klasen neemt afscheid als voorzitter en geeft met vertrouwen het stokje door aan Sally. Zij wil zich inzetten voor de bredere wetenschapsdomeinen.

Nieuws

6 medische wetenschappers ontvangen NWO-Vici

12 talentvolle wetenschappers uit de wetenschapsdomeinen Toegepaste en Technische wetenschappen (TTW) en Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie (ZonMw) ontvangen een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro. 6 daarvan gaan een bijdrage leveren aan meer inzicht in ziekten en de behandeling daarvan. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is gericht op gevorderde onderzoekers.

Nieuws

KWF Kankerbestrijding en NWO openen een call voor onderzoek naar vroegtijdig opsporen van kanker met technologische innovaties

Vroegtijdig opsporen van kanker vergroot de kans op een gunstigere prognose voor de patiënt. Dat is niet alleen voor de patiënt een enorme winst, maar ook de kosten voor het zorgstelsel en de maatschappelijke en economische impact van kanker zullen lager zijn. Daarom nodigen het KWF, NWO en ZonMw onderzoekers uit voor voorstellen voor onderzoek naar technologische innovaties voor vroegdetectie en diagnose van kanker die aansluiten bij...

Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Annelein Stax

Programmamanager

+31 70 349 5291
Stax@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website