Met Onderzoek naar Onderzoek wordt de wetenschap zelf bestudeerd. Hierbij wordt het huidige wetenschapssysteem en -cultuur onder de loep genomen. Dit soort onderzoek is belangrijk om robuust en kwalitatief goed onderzoek te kunnen garanderen.

Met de programma’s Bevorderen van Verantwoorde Onderzoekspraktijken (BVO) en Replicatiestudies (RS) stimuleren wij onderzoek naar onderzoek voor alle domeinen van de wetenschap. Op deze pagina vindt u informatie over de resultaten en producten van deze programma’s en initiatieven van ZonMw.

Onderwerpen

Uitgelicht

World Conference Research Integrity 2019

Onze reizende reporters Annelein en Guillaume hebben tijdens de deelname aan het World Conference on Research Integrity 2019 in HongKong meerdere vlogs gemaakt!

 

Bekijk de vlogs van 'World Conference on Research Integrity'

Toolbox voor implementatie van de Code Goed Gebruik Lichaamsmateriaal

In de video vertellen dr. Susanne Rebers en dr. Marjanka Schmidt (beiden van het Nederlands Kanker Instituut) en andere betrokkenen over de toolbox voor toepassing van de Code Goed Gebruik Lichaamsmateriaal.

Bekijk het Youtubefilmpje ‘Verantwoord gebruik lichaamsmateriaal’

Actueel

Structurele investeringen in onderzoek en wetenschap betalen zich ruim terug

Door de hogere en structurele investeringen die de Kenniscoalitie voorstelt, ontstaat een extra economische groei van 0,5 procentpunt. De gemiddelde economische groei stijgt hierdoor van 1,5 naar 2 procent. Op de langere termijn betekent dit dat iedere Nederlander er gemiddeld bijna 8.000 euro op vooruit kan gaan.

Nieuws

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Annelein Stax

Programmamanager

+31 70 349 5291
Stax@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website