Praktijkgericht onderzoek stimuleert hybride zorg in de ggz

Praktijkgericht onderzoek stimuleert hybride zorg in de ggz
ZonMw stelt vanuit het Onderzoeksprogramma ggz subsidie beschikbaar voor praktijkgericht onderzoek om hybride zorg in de geestelijke gezondheidszorg te stimuleren. Het gaat hierbij om de inzet van een combinatie van digitale zorg met fysieke zorg in de ggz.

Hybride zorg

Het Integraal Zorg Akkoord (IZA) zet in op de transformatie naar hybride zorg om de geestelijke gezondheidszorg toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar te houden. Vanuit het Onderzoeksprogramma ggz stelt ZonMw daarom subsidie beschikbaar voor praktijkgericht onderzoek om hybride zorg in geestelijke gezondheidszorg te stimuleren. Het gaat hierbij om onderzoek naar de inzet van een combinatie van digitale zorg met fysieke zorg - waar nodig, in het gehele zorgproces - die past bij de behoefte van personen met een hulpvraag in de ggz.

Verplichte vooraanmelding

De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 27 februari 2024, om 14.00 uur. Om een aanvraag te kunnen indienen, is het verplicht om uiterlijk 15 januari 2024, om 17.00 uur een vooraanmelding in te dienen.

Informatiebijeenkomst

Op 14 december 2023, 15.00-16.00 uur organiseren we een digitale informatiebijeenkomst om de subsidieoproep verder toe te lichten en vragen te beantwoorden. Voor de informatiebijeenkomst kunt u zich tot uiterlijk 14 december 2023, 13.00 uur aanmelden door een mail te sturen aan onderzoeksprogrammaggz@zonmw.nl. In uw aanmelding vragen wij u uw naam en organisatie te vermelden. Mocht u specifieke vragen hebben, dan kunt u dit ook aangeven. De informatiebijeenkomst zal digitaal plaatsvinden. Na aanmelding ontvangt u de vergaderlink.

Financieringsvoorwaarden

 In totaal is voor deze subsidieronde € 2.500.000,-  beschikbaar.

Het maximaal aan te vragen bedrag per subsidieaanvraag is € 500.000,-, met een richtlooptijd van maximaal 24 maanden.

Cofinanciering is verplicht in deze subsidieronde.

Subsidieoproep

 De voorwaarden en benodigde informatie voor het indienen van een vooraanmelding en een subsidieaanvraag vindt u in de subsidieoproepPraktijkgericht onderzoek in de ggz: stimuleren van hybride zorg .