Gehonoreerde projecten subsidieoproep PharmaNL Human Capital Growth

De komende maanden gaan 2 nieuwe projecten van start binnen de programmalijn Human Capital Growth van PharmaNL. Deze projecten richten zich specifiek op het ontwikkelen van flexibel post-HBO en postacademisch onderwijs dat aansluit bij de ontwikkelingen in de farmaceutische sector.

Doel subsidieronde

De PharmaNL Human Capital call 2023-1 is de eerste subsidieronde binnen de programmalijn PharmaNL Human Capital Growth (HCG). Deze programmalijn is gericht op het verder versterken van de farmaceutische waardeketen. Het implementeren van een coherent programma dat het huidige farmaceutisch opleidingsaanbod verrijkt en waar mogelijk voorziet van internationale uitstraling en aantrekkingskracht, staat hierbij centraal. Het doel van de subsidieronde was dan ook om aanvullende opleidings- of onderwijsmogelijkheden te creëren die aansluiten op de reeds bestaande opleidingen of onderwijsprogramma's.

De projecten zullen onder andere bijdragen aan de totstandkoming van een passend aanbod van lifelong learning, waardoor professionals in de farmaceutische sector gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen en in de sector werkzaam te blijven.

Gehonoreerde projecten

  • Groningen Human Capital for LIFE Sciences, drs. Sven Stielstra, LIFE Cooperative
  • Early Drug Discovery Education Track (EDD-Track), Carlien Verberne-van de Laak MSc, Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

In de komende maanden worden de projecten opgestart en vervolgens zichtbaar gemaakt op de website van ZonMw. Houd de website hiervoor in de gaten.