Uitkomstgerichte zorg: kennisagenda non-COVID-19 | kennisvragen mensen met een psychische stoornis
Deadline:subsidieaanvraag indienen voor onderzoek naar de effecten van quarantaine en isolatie door
COVID-19-beleid op mensen met een psychische stoornis.
Wie kan aanvragen
De subsidieaanvraag gaat over een aanvulling op bestaande initiatieven en maakt gebruik van bestaande kwaliteitsregistraties gericht op meerdere specialismen. De subsidie is nadrukkelijk niet bedoeld voor nieuwe ontwikkelingen rondom uitkomstgerichte zorg.
Wie kan aanvragen?
Vanwege de urgentie van het beantwoorden van bovenstaande kennishiaten worden specifieke consortia/onderzoeksgroepen uitgenodigd om een subsidieaanvraag in te dienen. De hoofdaanvrager voor deze subsidie moet verbonden zijn aan een instelling die medischspecialistische zorg verleent. De bestuursverantwoordelijke van de betreffende wetenschappelijke vereniging ondersteunt de subsidieaanvraag.
Budget
Voor deze subsidieronde is € 350.000,- beschikbaar. De beoogde duur van het project is maximaal 2 jaar. Cofinanciering is niet verplicht maar wel wenselijk.
Waarvoor
Hett doel van deze subsidieoproep is het beantwoorden van een kennisvraag uit de kennisagenda non-COVID-19. Concreet gaat deze kennishiaat in op het effect van quarantaine en isolatie op mensen met een psychische stoornis. Om de verbinding te leggen met uitkomstgerichte zorg moet een subsidieaanvraag binnen deze subsidieoproep direct te relateren zijn aan de primaire beoogde doelen van uitkomstgerichte zorg:
- inzicht in relevante uitkomsten bij behandeling en/of actief wachten voor patiënten
- concrete bijdrage aan samen beslissen over de passende behandeling
Wat aanvragen
Subsidie voor onderzoek naar het effect van quarantaine en isolatie op mensen met een psychische stoornis door COVID-19-beleid en dus niet primair op patiënten met COVID-19. Bij mensen met een psychische stoornis gaat het om enkele gerichte data cohorten naar keuze. Hierbij zijn mensen die in een ziekenhuis of gespecialiseerde ggz-instelling onder behandeling staan voor een psychische stoornis de insteek, met mogelijk in het verlengde hiervan een verslavingsdiagnose.
Onderwerpen die in aanmerking komen, zijn direct gerelateerd aan de beoogde doelen van uitkomstgerichte zorg:
- inzicht in relevante uitkomsten bij behandeling en/of actief wachten voor patiënten
- concrete bijdrage aan samen beslissen over de passende behandeling
Kenmerken
- Status:
- Gesloten
- Openingsdatum:
- 23 december 2021
- Gerelateerde programma's: