Samen met onze opdrachtgevers, beleidsmakers, onderzoekers, patiënten, praktijkprofessionals, dataprofessionals en internationale partners werkt ZonMw aan mogelijkheden om nu en in de toekomst met onderzoek en kennis bij te dragen aan een oplossingen in de strijd tegen het coronavirus en COVID-19 en de effecten daarvan op de maatschappij. 

Focus op onderzoek naar het virus

Uitgelicht

Bijdrage ZonMw aan de bestrijding van de coronapandemie

Testmedewerker die een man test op het coronavirus

Op onze nieuwe themawebsite vind je meer informatie over de inzet van ZonMw. Je vindt hier praktijkvoorbeelden, interviews met projectleiders en alles over de diverse onderzoeksthema's, zoals 'maatschappelijke gevolgen van de pandemie'.

Bekijk de website

Impact van COVID-19 op mensen met een beperking of op mensen die met ze samenwerken

Hoe ervaren mensen die zelf een beperking hebben of werken met mensen die een beperking hebben de coronacrisis? Wij spraken vorig jaar 6 mensen over hun ervaringen. Dit jaar hadden we nogmaals contact met ze om te vragen hoe het gaat.

Lees het interview

Onderzoek preventie en zorg en brede maatschappelijke vraagstukken

Menigte, getekende poppetjes

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het RIVM  gevraagd om resultaten uit COVID-19-gerelateerde onderzoeken op het terrein van preventie en zorg en brede maatschappelijke vraagstukken samen te vatten en waar mogelijk te duiden.

Bekijk de periodieke rapportage

Actueel

Ook in tijden van crisis hebben wij kunstenaars nodig

Samen met de Universiteit Utrecht en het Centraal Museum organiseerde ZonMw een prijsvraag voor creatieve makers. De 3 winnende kunstenaars maakten werk, geïnspireerd door de coronacrisis en gaven antwoord op de vraag hoe zij kunnen bijdragen aan het cultureel geheugen. Bekijk de werken hier!

Elders gezien

Post-COVID-patiënt met langdurige klachten knapt op van rustige revalidatie

Iemand die met corona in het ziekenhuis belandt kan wonderbaarlijk snel herstellen. Maar mensen die thuis uitzieken kunnen veel langer klachten houden. Revalidatiearts Paulien Goossens en Martijn Klem, directeur van Revalidatie Nederland en twee patiënten vertellen meer over het revalidatieproces na corona.

Pagina

RIVM gestart met onderzoek naar Long COVID

Het RIVM startte onlangs met onderzoek naar LongCOVID. Hiermee wilt het RIVM onderzoeken hoeveel mensen langdurige gezondheidsklachten houden nadat zij besmet zijn geweest met het coronavirus SAS-CoV-2. Het onderzoek volgt deelnemers een langere tijd en kijkt hoe klachten zoals vermoeidheid, benauwdheid en pijn zich ontwikkelen.

Elders gezien

Onderzoek naar samenwerking acute zorg tijdens corona

De coronacrisis heeft door de enorme toename van acute zorgvragen de samenwerking op scherp gesteld. Het doel van dit onderzoek was om inzichtelijk te maken welke factoren de samenwerking tussen deze organisaties belemmeren of juist faciliteren. Lees over het onderzoek en de resultaten in het Journal of the American College of Emergency Physicians Open.

 

Elders gezien
Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website