Samen met onze opdrachtgevers, beleidsmakers, onderzoekers, patiënten, praktijkprofessionals, dataprofessionals en internationale partners werkt ZonMw aan mogelijkheden om nu en in de toekomst met onderzoek en kennis bij te dragen aan een oplossingen in de strijd tegen het coronavirus en COVID-19 en de effecten daarvan op de maatschappij. 

Focus op onderzoek naar het virus

Uitgelicht

IVM (Instituut Verantwoord Medicijngebruik) coronanieuws

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) brengt tweewekelijks het 'IVM Coronanieuws' uit. Hierin wordt aandacht besteed aan actuele zaken rondom geneesmiddelen en het coronavirus. Het IVM coronanieuws is tot stand gekomen met financiering vanuit het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen.

Bekijk het IVM Coronanieuws

Zes nieuwe projecten op het gebied van behandeling van COVID-19 patiënten

ZonMw faciliteert in het COVID-19 deelprogramma behandeling zes projecten waarbij volgens de COVID-19 kennisagenda dringend onderzoek naar nodig is.

Bekijk de projecten

Onderzoek preventie en zorg en brede maatschappelijke vraagstukken

Menigte, getekende poppetjes

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het RIVM  gevraagd om resultaten uit COVID-19-gerelateerde onderzoeken op het terrein van preventie en zorg en brede maatschappelijke vraagstukken samen te vatten en waar mogelijk te duiden.

Bekijk de periodieke rapportage

Actueel

Vaccinatie tegen coronavirus werkt goed tijdens behandeling van solide tumoren

De meeste patiënten met een tumor in een orgaan of weefsel waarvoor ze een behandeling krijgen met immuuntherapie en/of chemotherapie, hebben een goede respons op het coronavaccin. Uit eerste resultaten van de VOICE-studie, een onderzoek hiernaar, laat zien dat vaccinatie van deze patiënten veilig en meestal effectief is.

Elders gezien

Coronanieuws door IVM

Het IVM-coronanieuws van 17 september 2021 besteedt onder meer aandacht aan behandeling met anakinra en remdesivir en behandelt een aantal pilotstudies van verschillende geneesmiddelen bij COVID-19.

Nieuws

Zes urgente onderzoeken ter bevordering van de behandeling van COVID-19 patiënten gaan van start

ZonMw en de Federatie Medisch Specialisten (FMS) hebben de handen ineengeslagen om kennisvragen rondom COVID-19 behandeling te beantwoorden. Zes maanden na de publicatie van de FMS COVID-19 kennisagenda starten 6 projecten om de behandeling van COVID-19 patiënten te bevorderen. Een innovatieve samenwerking, nooit eerder zat er zo weinig tijd tussen de publicatie van een kennisagenda en de start van de onderzoeken. Lees meer over de onderzoeken...

Elders gezien
Toon meer

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website