Samen met onze opdrachtgevers, beleidsmakers, onderzoekers, patiënten, praktijkprofessionals, dataprofessionals en internationale partners werkt ZonMw aan mogelijkheden om nu en in de toekomst met onderzoek en kennis bij te dragen aan een oplossingen in de strijd tegen het coronavirus en COVID-19 en de effecten daarvan op de maatschappij. 

Focus op onderzoek naar het virus

Uitgelicht

Beter (her)gebruik van data

Dit is de sleutel tot snellere innovaties en beter beleid op het gebied van de gezondheidszorg. Hoe zorgen we dat data beter (her)gebruikt kunnen worden? ZonMw organiseerde een bijeenkomst om het gesprek hierover aan te gaan.

 

Lees het artikel over de bijeenkomst

De werking van het coronavaccin bij mensen met een aangeboren afweerstoornis en hematologie-patiënten

vaccinatie, vrouw

Hoe reageren mensen met een aangeboren afweerstoornis en hematologie-patiënten op de coronavaccins? Tijdens een ZonMw-webinar zijn de resultaten gedeeld.

Bekijk de webinar

Subsidie beschikbaar blijvend versterken mentale vitaliteit werkenden

Vanaf nu is er subsidie beschikbaar om werkenden te helpen zich weer mentaal sterk en fit te laten voelen en blijven voelen. Want door de coronapandemie hebben veel werkenden extra ondersteuning nodig om hun mentale vitaliteit te verbeteren.

Lees verder

Actueel

Gevolgen van coronamaatregelen voor mensen met psychiatrische aandoeningen

Wat waren de gevolgen van coronamaatregelen, zoals lockdown en thuisisolatie, voor kinderen, jongeren en volwassenen met langdurige psychiatrische aandoeningen? Janneke Zinkstok vertelt hoe ze dat in het project COFIT-Psy onderzoeken. Daarnaast werken ze ook aan praktische oplossingen. Zoals een visuele gesprekshulp die patiënten en zorgverleners kan helpen om een gesprek te voeren over leefstijl.

Portretfoto Janneke Zinkstok
Pagina

Vooraankondiging oproep COVID-19 Besmetting en verspreiding: open ronde

ZonMw is van plan om midden oktober 2022 een subsidieoproep open te stellen rondom besmetting en verspreiding van SARS-CoV-2. Binnen deze subsidieronde (subsidieoproep) wordt voortgebouwd op behaalde resultaten op het gebied van besmetting en verspreiding van SARS-CoV-2 (COVID-19). Het betreft een open ronde, waarbij eerst een projectideefase ingezet wordt en later een uitgewerkte subsidieaanvragenfase.

Nieuws

Webinar over COVID-19 en mentale gezondheid

Op vrijdag 21 oktober 2022 organiseert het Europese netwerk ERA-Net NEURON een webinar over 'The triple threat of COVID-19 to global mental health'. Dr. Livia De Picker gaat vertellen over haar onderzoek naar de invloed van de pandemie op onze mentale gezondheid en hoe we ons in de toekomst beter kunnen voorbereiden uitval door mentale gezondheid.

Elders gezien

Onderzoek gestart naar impact van COVID-19 op gezondheid volwassenen en ouderen

De GGD’s in Nederland beginnen een onderzoek naar de impact van COVID-19 op de gezondheid van volwassenen en ouderen. De coronapandemie heeft het leven van ons allemaal beïnvloed. De GGD’s brengen daarom de gevolgen van de coronacrisis op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van hun inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Met de behaalde resultaten bepalen gemeenten, de GGD en andere overheidsinstanties het beleid over gezondheid voor de...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Kennishiaten rondom COVID-19 vaccinatie

Onderwerpen

  • COVID-19 vaccinatie
  • Varianten
  • Immuniteit
  • (Langdurige) bescherming
  • Vaccinveiligheid

Onderdeel van programma

COVID-19 deelprogramma vaccinstudies

Geplaatst op

1 september 2022

Deadline

17 oktober 2022,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website