Samen met onze opdrachtgevers, beleidsmakers, onderzoekers, patiënten, praktijkprofessionals, dataprofessionals en internationale partners werkt ZonMw aan mogelijkheden om nu en in de toekomst met onderzoek en kennis bij te dragen aan een oplossingen in de strijd tegen het coronavirus en COVID-19 en de effecten daarvan op de maatschappij. 

Focus op onderzoek naar het virus

Uitgelicht

Subsidie beschikbaar blijvend versterken mentale vitaliteit werkenden

Vanaf nu is er subsidie beschikbaar om werkenden te helpen zich weer mentaal sterk en fit te laten voelen en blijven voelen. Want door de coronapandemie hebben veel werkenden extra ondersteuning nodig om hun mentale vitaliteit te verbeteren.

Lees verder

4 nieuwe projecten gestart op het gebied van behandeling van COVID-19

ZonMw financiert 4 projecten over onderzoek naar ademhalingsondersteuning, de beademingsstrategie op de Intensive Care, erfelijke afwijkingen in het afweersysteem van kinderen en corticosteroïden. Deze onderwerpen komen uit de kennisagenda van de Federatie Medisch Specialistische Zorg.

Lees meer over de projecten

Hoe erg is het als je reukvermogen langer wegblijft?

Een deel van de COVID-19 patiënten met reukverlies houdt langdurig last. Sanne Boesveldt van WUR en Digna Kamalski van UMC Utrecht doen grootschalig onderzoek naar de behandelingsmethoden bij reukverlies. In een blog vertellen ze over hun onderzoek.

Lees de blog over onderzoek naar long COVID

Bescherming COVID-19 vaccins bij nieraandoeningen en kanker

Jan-Stephan Sanders en Sjoukje Oosting

Een deel van de kankerpatiënten en niertransplantatie patiënten zijn na 3 vaccinaties beter beschermd tegen COVID-19. Tijdens een webinar presenteerden de onderzoekers Jan-Stephan Sanders en Sjoukje Oosting van UMCG hun resultaten.

Bekijk de webinar

Actueel

CBS en RIVM brengen een rapport uit omtrent oversterfte tijdens de COVID-19 pandemie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben onderzoek gedaan naar oversterfte in Nederland (2020 en 2021). Er is gekeken aan welke doodsoorzaken mensen zijn overleden en hoe de impact van COVID-19 een mogelijke rol heeft gespeeld. Een door ZonMw opgerichte klankbordgroep heeft in meerdere gesprekken samen met onderzoekers kunnen reflecteren op de opzet en resultaten van dit...

massa mensen
Nieuws

Zet IC-verpleegkundigen in hun kracht

Voor IC-verpleegkundigen was het werken tijdens de COVID-19-pandemie zwaar, maar er zaten ook positieve kanten aan. Op meerdere IC’s kregen ze grotere autonomie en ontplooiden ze zich. 'We kregen en namen zeggenschap. Onder druk van de omstandigheden stonden verpleegkundigen in hun kracht.' Lees het interview met voorzitter V&VN IC en verpleegkundige ICU Rowan Marijnissen-de Jong.

Portret Rowan Marijnissen
Pagina

Eerste hoopvolle resultaten van hersenscans 2 Long COVID-patiënten

Onderzoekers van het Amsterdam UMC en UMC Utrecht delen de eerste hoopvolle resultaten van hersenscans van 2 patiënten met langdurige klachten na een COVID-19-infectie. Bij beide patiënten laat het beeld veel hersenontstekingen zien, iets wat nog niet eerder is aangetoond. De resultaten van deze studie, gefinancierd door ZonMw, staan sinds gisteravond online op medRxiv. De publicatie is nog niet langs peer reviewers geweest.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Vouchers Mentale vitaliteit van werkenden

Onderwerpen

  • Werk
  • Mentale vitaliteit
  • Inhuur van begeleiding en tools van geaccrediteerde professional
  • Vouchers

Onderdeel van programma

Mentale vitaliteit van werkenden

Geplaatst op

31 mei 2022

Deadline

27 september 2022,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website