Samen met onze opdrachtgevers, beleidsmakers, onderzoekers, patiënten, praktijkprofessionals, dataprofessionals en internationale partners werkt ZonMw aan mogelijkheden om nu en in de toekomst met onderzoek en kennis bij te dragen aan een oplossingen in de strijd tegen het coronavirus en COVID-19 en de effecten daarvan op de maatschappij. 

Focus op onderzoek naar het virus

Uitgelicht

IVM (Instituut Verantwoord Medicijngebruik) coronanieuws

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) brengt tweewekelijks het 'IVM Coronanieuws' uit. Hierin wordt aandacht besteed aan actuele zaken rondom geneesmiddelen en het coronavirus. Het IVM coronanieuws is tot stand gekomen met financiering vanuit het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen.

Bekijk het IVM Coronanieuws

Zes nieuwe projecten op het gebied van behandeling van COVID-19 patiënten

ZonMw faciliteert in het COVID-19 deelprogramma behandeling zes projecten waarbij volgens de COVID-19 kennisagenda dringend onderzoek naar nodig is.

Bekijk de projecten

Onderzoek preventie en zorg en brede maatschappelijke vraagstukken

Menigte, getekende poppetjes

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het RIVM  gevraagd om resultaten uit COVID-19-gerelateerde onderzoeken op het terrein van preventie en zorg en brede maatschappelijke vraagstukken samen te vatten en waar mogelijk te duiden.

Bekijk de periodieke rapportage

Actueel

Coronanieuws door IVM

Het IVM-coronanieuws van 15 oktober 2021 aandacht voor het orale antivirale middel molnupiravir waarmee goede resultaten zijn behaald. Ook is er een advies van de SWAB over de toepassing van IL6-remmers en heeft het EMA registratie-aanvragen ontvangen voor het monoklonale antilichaam regdanvimab en voor de combinatie van de monoklonale antilichamen casirivimab en imdevimab.

Nieuws

ZonMw en NWO faciliteren Rijksbrede kennisagenda

De versnelde digitalisering als gevolg van de COVID-19-pandemie heeft geleid tot een andere manier van leren, wonen en werken. Om antwoord te geven op deze en toekomstige ontwikkelingen wordt in een interdepartementale samenwerking tussen beleidsmakers en wetenschappers de kennisagenda Online Samenleven opgesteld. ZonMw faciliteert en coördineert samen met NWO deze unieke pilot.

meisje zit achter de laptop en krijgt digitaal onderwijs
Nieuws

Subsidieoproep voor onderzoek naar effectieve interventies herstel- en nazorg COVID-19

Er is meer onderzoek nodig naar effectieve interventies bij herstel- en nazorg na COVID-19, waarbij de inzet van de specifieke interventie wordt onderbouwd en geëvalueerd en waarbij COVID-19 patiënten actief betrokken worden in alle fases van het onderzoek. Heeft u een goed projectidee dat bruikbare resultaten oplevert tijdens de coronapandemie en de nasleep daarvan? Vraag dan voor 9 november 2021 (14.00 uur) subsidie aan.

Afbeelding spikes coronavirus
Pagina

Kieminvesteringen COVID-19 programma: kleine bedragen, korte onderzoeken, toch een grote impact

Waardevol onderzoek hoeft niet duur te zijn en lang te duren. Met kleine kieminvesteringen stimuleerde ZonMw kortlopende projecten om praktische vragen rond COVID-19 te beantwoorden. Deze leidden tot efficiënte oplossingen of vormden een opmaat tot verder, verdiepend onderzoek. Clusterhoofd Cule Cucic van ZonMw en onderzoekers Mariëtte Lokate van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Paul Kocken van het Erasmus Universiteit vertellen...

Hand met aarde en kiem
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Interdepartementale Wetenschapsdag 2021

Neem deel aan de Interdepartementale Wetenschapsmiddag op woensdag 13 oktober en krijg inzicht in hoe kennis voor beleid georganiseerd wordt en welke rol de kennisagenda hierin kan spelen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website