Onderwerpen

Uitgelicht

Onderzoek naar leverkanker

In dit filmpje vertelt drs. M.C. Burgmans over een nieuw onderzoek op het gebied van Leverkanker.

Bekijk het filmpje van de heer drs. M.C. Burgmans over onderzoek leverkanker

Wat heb jij nodig?

Op zondag 4 februari is het Wereldkankerdag en wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Voor de Nederlandse Wereldkankerdag werken ruim honderd organisaties samen.Door het gezamenlijk presenteren van activiteiten willen wij de bewustwording rondom kanker vergroten en stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg en ondersteuning weten te vinden. 

 

 

Lees verder 'Wat heb jij nodig?'

Systeembiologisch onderzoek naar verstoorde energiehuishouding

Aan het woord is Frans Russel, hoogleraar Farmacologie en Toxicologie van het Centre for Systems Biology and Bioenergetics CSBB (www.csb-bioenergetics.nl),verbonden aan het UMC St Radboud en de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Filmpje over systeembiologisch onderzoek naar verstoorde energiehuishouding

Ontvang Mediator in uw mailbox

Mediator is het online magazine van ZonMw. Hierin laten we diverse projectleiders en onderzoekers aan het woord over hun resultaten en innovaties. Mediator verschijnt elke 9 weken.

Abonnement Mediator(gratis)

Wat is Systems Medicine?

In de animatie wordt uitgelegd wat de aanpak inhoudt, wat je er mee kunt, wat is er voor nodig en wat levert het gebruik van een Systems Medicine aanpak op? Wilt u een NL ondertiteling? klik dan in de video op cc tekentje rechtsonder

Wat is Systems Medicine? bekijk de animatie !

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Translationeel Onderzoek'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Translationeel Onderzoek'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Helpt zeer vroege behandeling reuma voorkómen?

Annette van der Helm

Wie geen reuma heeft, kan zich bijna niet voorstellen hoe voortdurende vermoeidheid de kwaliteit van het leven kan aantasten. Van der Helm: 'in de afgelopen twintig jaar is de behandeling van reumatoide artritis al sterk verbeterd. 

Lees het artikel over het onderzoek van Annette van der Helm

Behandeling MS (multiple sclerose) door de isolatielaag van zenuwen te meten

Dr. Jan J.F. Meilof
Dr. Jan Meilof

Vooruithelpen behandeling MS door nieuwe methode om bij patiënten schade aan de isolatielaag van zenuwen in de hersenen en ruggenmerg te meten.

Dr. Jan Meilof vertelt meer over zijn project in het YouTube filmpje

Mogelijk nieuwe therapie voor depressie na jeugdtrauma

Dr. G. de Lange
Dr. G. de Lange

Wie een jeugdtrauma doormaakt, heeft een grotere kans op depressies op latere leeftijd. Veranderingen van ons erfelijk materiaal (het DNA) als gevolg van een jeugdtrauma, blijkt daarmee te maken te hebben. Het UMC Utrecht Hersencentrum start een onderzoek om te kijken of deze veranderingen aan het DNA ook een manier kan zijn om te behandelen. 

Dr. G. de Lange vertelt over haar project.

Advanced Therapy Medicinal Products

Geneesmiddelen die zijn gebaseerd op biologisch materiaal, zoals genen, cellen of weefsels, staan al jaren in de belangstelling van de medische wetenschap. Een belangrijke vraag is hoe kennis uit onderzoek naar deze ATMPs zijn weg vindt naar concrete geneesmiddelen voor de patiënt. Na vroeg klinische studies lijkt de implementatie in de praktijk namelijk te stagneren.

Lees verder

Nationale Wetenschapsagenda

ZonMw is trekker van de route Regeneratieve geneeskunde van de Nationale Wetenschapsagenda.


Naar Nationale Wetenschapsagenda

Actueel

Volg via RSS

Gebruikerscommissies bewijzen nut

Zowel projectleiders als gebruikers zijn positief over het nut van de Gebruikerscommissies. Dit is het belangrijkste resultaat van de enquête, die ZonMw heeft gehouden onder de deelnemers aan de Gebruikerscommissies.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Building Blocks of Life Symposium

You are cordially invited to the Building Blocks of Life Symposium 2018, to be held on Friday 2 March, 2018. The meeting is organised by NWO, and sponsored by the NWO programme Building Blocks of Life.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Ineke Slaper-Cortenbach

Ineke Slaper-Cortenbach

Programmacoördinator

Telefoonnummer+ 31 70 3495070
E-mailadresslaper@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website