Onderwerpen

Uitgelicht

Pluripotent Stem cells for Inherited Diseases and Embryonic Research (PSIDER)

Binnen het nieuwe PSIDER-programma doen onderzoekers van zeven gehonoreerde projecten onderzoek met geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSCs). De komende 5 tot 6 jaar zullen zij in multidisciplinair verband samenwerken.

Ze zullen bijdragen aan ofwel de vorming van alternatieven voor embryo's ofwel de ontwikkeling van kennis over ziektemechanismen en de behandeling van ernstige erfelijke aandoeningen.

Meer over PSIDER

Blogserie Translationeel Onderzoek

In de blogserie 'Wat is de waarde van de therapiën van morgen?', vragen wij leden van ons translationeel onderzoeksnetwerk naar de visie op wat de waarde is van therapiën voor morgen.


Lees hier o.a. de blog van Cor Oosterwijk, Laura M'Rabet en Evert van Leeuwen.

Wil jij een blog schrijven voor translationeel onderzoek? Neem contact op via translational@zonmw.nl

 

Naar de blogs

Evaluatie 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek'

Op 20 mei bood ZonMw het ministerie van VWS het evaluatierapport 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek' aan tijdens een online talkshow. We gingen in gesprek over de resultaten; welke vondsten zijn onderzocht en doorgeleid? Wat is de toegevoegde waarde van Translationeel Onderzoek?

Download het rapport, de infographic en bekijk de replay van de talkshow:

Lees verder

Actueel

Ga mee op innovatiemissie naar India voor samenwerking op data, technologie en oncologie

Ben jij actief op het gebied van data en digitale technologie en wil je dit toepassen in het oncologie- of medische domein? Pak dan nú je kans en ga mee op een vierdaagse innovatiemissie naar India. Hier kom je in contact met Indiase partners om kennis en ervaring uit te wisselen. Tegelijkertijd ontdek je mogelijkheden voor samenwerkingen met waardevolle Indiase partners. Momenteel is er een nieuwe KIC-call op hetzelfde thema in ontwikkeling,...

Nieuws

Distributie matchmaking ‘Vroegtijdige opsporing van artrose – Innovaties voor detectie en diagnose (KIC)’

Op 14 maart is de matchmaking van de interdisciplinaire call ‘Vroegtijdige opsporing van artrose – Innovaties voor detectie en diagnose.’ Onderzoekers (alfa, bèta, gamma) bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere gebruikers zijn uitgenodigd om deel te nemen.

14 March, a matchmaking for the call 'Early detection of osteoarthritis - Innovations for detection and diagnosis' will be held. Researchers (humanities, natural and engineering...

Elders gezien

DNA-technologie biedt veel kansen voor gezondheid van Nederlandse bevolking

In opdracht van het ministerie van VWS heeft het RIVM met 31 betrokken partijen, waaronder ZonMw, gesproken over de ideeën voor en de potentie van DNA-technologie om de zorg en volksgezondheid te verbeteren. Het rapport dat hierover is verschenen zal door VWS gebruikt worden om een visie te formuleren en een beleidsplan op te stellen.

Elders gezien
Toon meer

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website