Onderwerpen

Uitgelicht

Begrijpelijke uitleg over erfelijkheidsonderzoek

DNA-onderzoek

De nieuwe generatie DNA-onderzoek brengt erfelijke aandoeningen nog verfijnder en sneller in kaart. Wat kan er allemaal met deze 'next generation sequencing' en wat niet? Lees dit en meer in Mediator 38.

Lees hier het artikel

Genetisch gemodificeerde T-cellen pakken bloedtumor gericht aan

Onderzoeker

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe therapie ontwikkeld voor mensen bij wie na een stamceltransplantatie de bloedkanker alsnog terugkeert. De celtherapie, waarbij T-cellen van de donor genetisch gemodificeerd worden, biedt een alternatief voor bestaande behandelingen.

Lees het interview met Mirjam Heemskerk

C1 inhibitor geen effect bij astmapatiënten

Astmapatiënt

Een grote groep astmapatiënten heeft onvoldoende baat bij bestaande geneesmiddelen. Dr. Tom van der Poll onderzocht een veelbelovende hypothese op basis van nieuwe inzichten uit proefdieronderzoek. Hij moet de patiënten teleurstellen. `Belangrijk is wel dat we onze hypothese direct bij mensen hebben kunnen testen.’

Lees het interview met Tom van der Poll

Actueel

Programma Translationeel Onderzoek 2 van start

Op vrijdag 22 november vond de startbijeenkomst van de ronde ‘Bench to Bedside’ van het Programma Translationeel Onderzoek 2 plaats bij ZonMw. Binnen dit programma stellen we € 12,2 miljoen ter beschikking en zijn in totaal 18 projecten gehonoreerd. Lees verder over deze interactieve dag en de gegeven workshops.

Nieuws

Mediator 38 is verschenen

De nieuwe generatie DNA-onderzoek brengt erfelijke aandoeningen nog verfijnder en sneller in kaart. Wat kan er allemaal met deze ‘next generation sequencing’ en wat niet? Voorlichtingsmateriaal voor artsen en patiënten maakt dat inzichtelijk. Klinisch geneticus Marjolein Kriek werkte eraan mee. Lees dit en meer in Mediator 38.

Nieuws

Genetisch gemodificeerde T-cellen pakken bloedtumor gericht aan

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe therapie ontwikkeld voor mensen bij wie na een stamceltransplantatie de bloedkanker alsnog terugkeert. De celtherapie, waarbij T-cellen van de donor genetisch gemodificeerd worden, biedt een alternatief voor bestaande behandelingen. Dr. Mirjam Heemskerk vertelt over haar onderzoek dat een project is van Translationeel Gentherapeutisch Onderzoek.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Klinische Fellows 2019

Onderwerpen

 • Talent
 • Arts-onderzoeker
 • Vernieuwend onderzoek
 • Eigen onderzoeksgroep
 • Doelmatigheidsonderzoek (DO)
 • Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG)

Onderdeel van programma

Klinische Fellows

Geplaatst op

14 november 2019

Deadline

9 januari 2020,
14.00 uur

Bekijk

Programma Translationeel Onderzoek 2 - Netwerksubsidies

Onderwerpen

 • Reisbeurs
 • Workshop/symposium
 • Communicatie voucher
 • Participatie voucher
   

Deadline:

Subsidieaanvragen kunnen in principe doorlopend worden ingediend. Per jaar worden vier deadlines gehanteerd waarop de op dat moment ingediende voorstellen worden verzameld en in onderlinge competitie worden beoordeeld.

Deze deadlines zijn gesteld op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december.

Onderdeel van programma

Programma Translationeel Onderzoek 2

Geplaatst op

22 december 2017

Deadline

3 maart 2020,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Health-RI Conferentie 2020

De juiste behandeling op het juiste moment voor elk individu, vraagt om een continue cyclus van leren en verbeteren in de zorg. Hoe kunnen we leren van de patiënten van vandaag om ook in de toekomst de beste zorg te bieden en welke rol speelt data daarbij? Deze vraag staat centraal tijdens de Health-RI conferentie op 30 januari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

European Implementation Event 2020

Het European Implementation Event 2020 (#EIE2020) vindt op 1 en 2 oktober 2020 plaats in Rotterdam. Pre-conference activiteiten zijn op 30 september 2020.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Radjesh Manna

Radjesh Manna

directeur programma's

+31 070 349 5354
manna@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website