Onderwerpen

Uitgelicht

Begrijpelijke uitleg over erfelijkheidsonderzoek

DNA-onderzoek

De nieuwe generatie DNA-onderzoek brengt erfelijke aandoeningen nog verfijnder en sneller in kaart. Wat kan er allemaal met deze 'next generation sequencing' en wat niet? Lees dit en meer in Mediator 38.

Lees hier het artikel

Genetisch gemodificeerde T-cellen pakken bloedtumor gericht aan

Onderzoeker

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe therapie ontwikkeld voor mensen bij wie na een stamceltransplantatie de bloedkanker alsnog terugkeert. De celtherapie, waarbij T-cellen van de donor genetisch gemodificeerd worden, biedt een alternatief voor bestaande behandelingen.

Lees het interview met Mirjam Heemskerk

C1 inhibitor geen effect bij astmapatiënten

Astmapatiënt

Een grote groep astmapatiënten heeft onvoldoende baat bij bestaande geneesmiddelen. Dr. Tom van der Poll onderzocht een veelbelovende hypothese op basis van nieuwe inzichten uit proefdieronderzoek. Hij moet de patiënten teleurstellen. `Belangrijk is wel dat we onze hypothese direct bij mensen hebben kunnen testen.’

Lees het interview met Tom van der Poll

Actueel

Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren

Wetenschappers van de Cardiff University hebben een grote stap gezet in het onderzoek naar de genezing van kanker. Zij hebben hun ontdekking deze week gemeld in een publicatie in het blad Nature Immunology. De onderzoekers hebben een variant van de zogenoemde T-cel gevonden die meerdere vormen van kanker, waaronder borst- en longkanker, zou kunnen herkennen.

Elders gezien

Venture Challenge Spring 2020

Binnenkort opent de LSH Venture Challenge Spring 2020. Een 10 weken durend programma met twee 3-daagse workshops, wekelijkse coaching sessies, een laatste pitch sessie voor een deskundige jury en een prijs van €25.000,- voor het beste Venture-plan en Pitch. De voorjaarseditie staat open voor aanvragen van 21 januari tot en met 25 februari.

Nieuws

Derde TRANSCAN-2 Scientific Symposium gericht op gefinancierde projecten JTC 2014

Op 24 oktober 2019 vond het derde TRANSCAN-2 Scientific Symposium plaats in Milaan. Het symposium was gericht op de projecten die werden gefinancierd in het kader van de TRANSCAN-2 medegefinancierde First Joint Transnational Call 2014 (JTC2014) over "Translationeel onderzoek naar heterogeniteit bij menselijke tumoren om recidief en weerstand tegen therapie te overwinnen".

 

Nieuws

Take-off: innovatieve oplossingen voor ziekte en gezondheid

In de najaarsronde 2019 van Take-off krijgen 24 haalbaarheidsstudies groen licht. Ook krijgen negen jonge starters een geldlening via Take-off: de vroegefasefinanciering biedt hen een bedrag van maximaal 250.000 euro. Deze kapitaalinjecties komen ten goede aan o.a. innovatieve batterijoplossingen voor elektrische voertuigen, slimme bokszakken die real-time feedback geven tijdens work-outs en gepatenteerde peptiden die resistente bacteriën op een...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma Translationeel Onderzoek 2 - Netwerksubsidies

Onderwerpen

  • Reisbeurs
  • Workshop/symposium
  • Communicatie voucher
  • Participatie voucher
     

Deadline:

Subsidieaanvragen kunnen in principe doorlopend worden ingediend. Per jaar worden vier deadlines gehanteerd waarop de op dat moment ingediende voorstellen worden verzameld en in onderlinge competitie worden beoordeeld.

Deze deadlines zijn gesteld op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december.

Onderdeel van programma

Programma Translationeel Onderzoek 2

Geplaatst op

22 december 2017

Deadline

3 maart 2020,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Health-RI Conferentie 2020

De juiste behandeling op het juiste moment voor elk individu, vraagt om een continue cyclus van leren en verbeteren in de zorg. Hoe kunnen we leren van de patiënten van vandaag om ook in de toekomst de beste zorg te bieden en welke rol speelt data daarbij? Deze vraag staat centraal tijdens de Health-RI conferentie op 30 januari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

IRDiRC - RE(ACT) Congres 2020

Van 11 t/m 14 maart 2020 vindt het gezamenlijke IRDiRC-RE(ACT) Congres plaats in Berlijn, Duitsland. Tijdens dit congres komen wetenschappers en experts uit diverse vakgebieden samen om geavanceerd onderzoek te presenteren, kennis met elkaar te delen en om beleid met betrekking tot onderzoek naar zeldzame ziekten te bespreken.

Lees meer

European Implementation Event 2020

Het European Implementation Event 2020 (#EIE2020) vindt op 1 en 2 oktober 2020 plaats in Rotterdam. Pre-conference activiteiten zijn op 30 september 2020.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed - van Aken

Benien Vingerhoed - van Aken

Clusterhoofd

+31 70 349 54 67
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website