Onderwerpen

Uitgelicht

PSIDER-programma: Maatschappelijk Verantwoord Innoveren

Peter-Paul Verbeek

Binnen het programma PSIDER is specifiek aandacht voor ethische, maatschappelijke en juridische vraagstukken. Bekijk de nieuwe video waarin Prof. Dr. ir. Peter-Paul Verbeek dieper ingaat op deze verschillende aspecten in relatie tot het onderzoek.

Bekijk de video

FAST - Future Affordable and Sustainable Therapies

De nieuwe animatievideo verbeeldt wat FAST, het nieuwe initiatief voor therapieontwikkeling, inhoudt. In beeld komen de redenen waarom de therapieën van de toekomst een andere aanpak vereisen en hoe FAST hieraan een bijdrage gaat leveren.

Bekijk de video

Start programma voor onderzoek met pluripotente stamcellen

Dit voorjaar start het ZonMw-programma Pluripotent Stem cells for Inherited Diseases and Embryonic Research (PSIDER), waarvoor het ministerie van VWS in de komende acht jaar 35 miljoen euro beschikbaar stelt. In een interview vertelt Evert van Leeuwen (Radboudumc), voorzitter van de programmacommissie, over het programma.

Lees het interview

Begrijpelijke uitleg over erfelijkheidsonderzoek

DNA-onderzoek

De nieuwe generatie DNA-onderzoek brengt erfelijke aandoeningen nog verfijnder en sneller in kaart. Wat kan er allemaal met deze 'next generation sequencing' en wat niet? Lees dit en meer in Mediator 38.

Lees hier het artikel

Genetisch gemodificeerde T-cellen pakken bloedtumor gericht aan

Onderzoeker

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe therapie ontwikkeld voor mensen bij wie na een stamceltransplantatie de bloedkanker alsnog terugkeert. De celtherapie, waarbij T-cellen van de donor genetisch gemodificeerd worden, biedt een alternatief voor bestaande behandelingen.

Lees het interview met Mirjam Heemskerk

Dossier Gentherapie

De verwachting is dat er de komende jaren meerdere gentherapieën per jaar op de markt zullen komen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe verloopt het proces richting marktintroductie?

Lees verder

Actueel

Op naar 100% Open access: NWO en ZonMw goed op koers, verdere stappen wel nodig

In 2018 was 68% van de publicaties die voortkomen uit financiering van NWO Open access beschikbaar. Voor ZonMw was dit percentage 60%. Dat is de conclusie van een vandaag verschenen analyse uitgevoerd door het Centre for Science and Technology Studies (CWTS). NWO en ZonMw streven naar 100% Open access. Om dit te halen zijn extra inspanning en verdere stappen nodig.

Nieuws

Nijmeegse onderzoekers in de buurt voor malariavaccin

Een van de eerste projecten vanuit het programma Translationeel Onderzoek is dit project over malaria. Het project houdt zich bezig met een malariavaccin en Nijmeegse onderzoekers komen in de buurt.

Lees het volledige artikel op Trouw.nl

Elders gezien

Subsidieoproep ‘Wetenschap voor de Praktijk’ binnen COVID-19 Programma open

Vanaf vandaag kunnen onderzoeksinstellingen samen met (maatschappelijke) instellingen en ondernemingen of lokale overheden gezamenlijk een subsidie aanvragen om een praktisch probleem gerelateerd aan de coronacrisis en de maatregelen daartegen snel op te pakken. Gezien de urgentie van handelen is de deadline voor het indienen van aanvragen voor deze subsidieoproep op 25 mei 2020, 19.00 uur.

Nieuws

Subsidieoproep “Maatschappelijke dynamiek” binnen COVID-19 Programma open

De subsidieoproep voor aandachtsgebied “Maatschappelijke dynamiek” binnen het COVID-19 Programma is opengesteld. Consortia, onderzoeksgroepen en afzonderlijke onderzoekers uit meerdere disciplines kunnen ideeën indienen voor onderzoek gericht op de maatschappelijke effecten van de coronapandemie en van de (voorgenomen) maatregelen daartegen. Gezien de urgentie van handelen is de deadline voor het indienen van ideeën op 25 mei 2020, 19.00 uur.

Coronavirus bal
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Projectidee opnieuw open Klinische Fellows 2019

Onderwerpen

  • Talent
  • Arts-onderzoeker
  • Vernieuwend onderzoek
  • Eigen onderzoeksgroep
  • Doelmatigheidsonderzoek (DO)
  • Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG)

Onderdeel van programma

Klinische Fellows

Geplaatst op

18 februari 2020

Deadline

18 juni 2020,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

NIEUWE DATUM: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website