Onderwerpen

Uitgelicht

Pluripotent Stem cells for Inherited Diseases and Embryonic Research (PSIDER)

Binnen het nieuwe PSIDER-programma doen onderzoekers van zeven gehonoreerde projecten onderzoek met geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSCs). De komende 5 tot 6 jaar zullen zij in multidisciplinair verband samenwerken.

Ze zullen bijdragen aan ofwel de vorming van alternatieven voor embryo's ofwel de ontwikkeling van kennis over ziektemechanismen en de behandeling van ernstige erfelijke aandoeningen.

Meer over PSIDER

Blogserie Translationeel Onderzoek

In de blogserie 'Wat is de waarde van de therapiën van morgen?', vragen wij leden van ons translationeel onderzoeksnetwerk naar de visie op wat de waarde is van therapiën voor morgen.


Lees hier o.a. de blog van Cor Oosterwijk, Laura M'Rabet en Evert van Leeuwen.

Wil jij een blog schrijven voor translationeel onderzoek? Neem contact op via translational@zonmw.nl

 

Naar de blogs

Evaluatie 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek'

Op 20 mei bood ZonMw het ministerie van VWS het evaluatierapport 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek' aan tijdens een online talkshow. We gingen in gesprek over de resultaten; welke vondsten zijn onderzocht en doorgeleid? Wat is de toegevoegde waarde van Translationeel Onderzoek?

Download het rapport, de infographic en bekijk de replay van de talkshow:

Lees verder

Actueel

Geopend: nieuwe KIC-call ‘Meedoen op de arbeidsmarkt'

Veel mensen met een beperking of chronische ziekte krijgen momenteel niet de mogelijkheid om het werk te doen waar zij voor gekozen hebben. En dat terwijl de krapte op de arbeidsmarkt enorm is. Door de inzet van technologische en/of sociale innovaties en het wegnemen van belemmeringen in wet- en regelgeving zouden deze mensen werk kunnen doen dat past bij hun mogelijkheden en ambities. Om de arbeidsparticipatie van deze groepen te stimuleren en...

Nieuws

Minder last van reuma bij patiënten door behandeling vóórdat ze ziek worden

Patiënten die nog geen gewrichtsreuma hebben maar wel al een voorfase van de ziekte, hebben baat bij het eerder starten van de gebruikelijke behandeling. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) vandaag in The Lancet. Door methotrexaat tijdelijk in deze ‘pre-reumafase’ voor te schrijven, hebben patiënten langdurig minder gewrichtsontstekingen, pijn en fysieke beperkingen.

Nieuws

PSIDER-onderzoekers delen kennis en ervaring tijdens live bijeenkomst

Op 22 juni organiseerde ZonMw de eerste live bijeenkomst voor alle consortia uit het programma PSIDER in het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens deze netwerkbijeenkomst kwamen de PSIDER-onderzoekers bij elkaar om kennis te maken en te leren over elkaars onderzoek. Het was een inspirerende dag met presentaties over het gebruik van geïnduceerde stamcellen in Nederland, kwaliteitsrichtlijnen voor in het lab en ethische vraagstukken.

Pagina

Winnaars Young Investigator Award 2022 bekend gemaakt

Tijdens het jaarlijkse NVGCT symposium van de Nederlandse Vereniging voor Gen- & Celtherapie (NVGCT) zijn voor de vierde keer de winnaars van de ZonMw Young Investigator Award 2022 bekend gemaakt. Het symposium vond plaats op woensdag 15 en donderdag 16 juni in het congrescentrum “De Werelt” in Lunteren.

De winnaars (vlnr): Jella van de Laak, Selas Bots en Leon Potgeter
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Implementatie van kennis en innovaties voor passende zorg

Onderwerpen

  • Implementatie, verspreiding van kennis en interventies, praktijkinnovatie in relatie tot zorgorganisatie en financiering;
  • Passende zorg (waardegedreven, samen beslissen, juiste zorg op de juiste plek, positieve gezondheid); persoonsgerichte aanpak;
  • Doelmatigheid, interventies, farmacotherapie;
  • Mentale veerkracht, preventie; regionale/ wijk samenwerking en infrastructuur;
  • Translationeel, ATMPs, Personalised Medicine; toepassing

 

Onderdeel van programma

DoelmatigheidsOnderzoek

Geplaatst op

28 juni 2022

Deadline

13 september 2022,
14.00 uur

Bekijk

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website