Onderwerpen

Uitgelicht

Niets te lezen? kijk dan gauw in de nieuwe Mediator!

In deze editie van Mediator aandacht voor 'Werken aan minder proefdierleed' en een App voor het nachtelijk tandenknarsen!  lees dit en nog veel meer in de nieuwe Mediator!

Lees Mediator juli 2018

Supermens centraal op de Nacht van de wetenschap

Nieuwsgierig naar hoe onderzoekers op zoek gaan naar de grenzen van de Supermens? Ontdek het op 5 oktober in Den Haag tijdens de Nacht van de wetenschap!

Meer informatie en inschrijven

ZonMw-Parel voor Joachim Aerts

Gekweekte tumorcellen van andere patiënten kunnen een afweerreactie tegen asbestkanker op gang brengen. Hoogleraar longziekten Joachim Aerts kreeg op 15 maart een ZonMw-Parel voor zijn project dat uitzicht biedt op een effectieve behandeling van asbestkanker.

Een list in de strijd tegen asbestkanker

We zijn op zoek naar:

Mooie voorbeelden van de weg van onderzoek naar behandeling.

Want iedere dag zijn vele medische onderzoekers bezig om te kijken hoe het menselijk lichaam werkt en wat dat betekent voor het voorkomen of genezen van ziekten.

Lees het volledige bericht

Systeembiologisch onderzoek naar verstoorde energiehuishouding

Aan het woord is Frans Russel, hoogleraar Farmacologie en Toxicologie van het Centre for Systems Biology and Bioenergetics CSBB (www.csb-bioenergetics.nl),verbonden aan het UMC St Radboud en de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Filmpje over systeembiologisch onderzoek naar verstoorde energiehuishouding

Ontvang Mediator in uw mailbox

Mediator is het online magazine van ZonMw. Hierin laten we diverse projectleiders en onderzoekers aan het woord over hun resultaten en innovaties. Mediator verschijnt elke 9 weken.

Abonnement Mediator(gratis)

Wat is Systems Medicine?

In de animatie wordt uitgelegd wat de aanpak inhoudt, wat je er mee kunt, wat is er voor nodig en wat levert het gebruik van een Systems Medicine aanpak op? Wilt u een NL ondertiteling? klik dan in de video op cc tekentje rechtsonder

Wat is Systems Medicine? bekijk de animatie !

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Translationeel Onderzoek'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Translationeel Onderzoek'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Nationale Wetenschapsagenda

ZonMw is trekker van de route Regeneratieve geneeskunde van de Nationale Wetenschapsagenda.


Naar Nationale Wetenschapsagenda

Actueel

Volg via RSS

Kabinet stelt medisch-ethische agenda voor de komende jaren vast

Met de Nota Medische Ethiek geeft het kabinet invulling aan de uitwerking van het regeerakkoord. In de nota, die aan de Tweede Kamer is gestuurd, wordt voor 3 overkoepelende thema’s – vraagstukken rond het begin van het leven, medisch-wetenschappelijk onderzoek en vraagstukken rond het einde van het leven – de agenda voor de komende jaren geschetst.

Elders gezien

Nationale Wetenschapsagenda: Wie kan er indienen?

Eind mei zijn er twee NWO calls gepubliceerd voor de uitvoering van de Nationale Wetenschapsagenda. De call Onderzoek op Routes door Consortia en een call voor Matchmaking-bijeenkomsten. Wie kan hiervoor precies indienen?

Nieuws

Building Blocks of Life verbindt routes tijdens NWA-Matchmaking

De Building Blocks of Life programmaraad heeft samen met zeven thematisch overlappende routes een NWA-matchmaking event georganiseerd op 12 juni. Ruim 150 deelnemers konden hun ideeën pitchen en netwerken om consortia te vormen die kunnen indienen in de Nationale Wetenschapsagenda call van NWO. Building Blocks of Life werkte samen met de volgende routes: Origins of life, Regenerative medicine, Measuring and detecting, NeurolabNL, Personalized...

Nieuws

Kennisagenda Regeneratieve geneeskunde

Afgelopen maart is de kennisagenda Regeneratieve Geneeskunde samen met twee andere kennisagenda's - Preventie en Personalised Medicine - aangeboden aan de minister van OCW en de staatssecretaris van VWS. Deze kennisagenda’s zijn een uitwerking van een deel van de publieksvragen aan de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) op het gebied van gezondheid. Ze zijn tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen NFU en ZonMw.

uitreiking kennisagendas NWA
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Programma Translationeel Onderzoek 2; Bench to Bedside 2018

Onderwerpen

  • Translationeel Onderzoek
  • Klinische fase I/II studie (of vergelijkbaar)
  • (Nieuwe) geneesmiddelen, behandelingen, diagnostiek, medische hulpmiddelen en lichaamsmaterialen, die kunnen worden ingezet voor preventie en behandeling.
  • Inhoudelijke afbakening wordt bepaald door de deelnemende gezondheidsfondsen: Aidsfonds, Epilepsiefonds, Hartstichting, Hersenstichting, de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), Reumafonds Nederland en de Stichting MS Research.

Onderdeel van programma

Programma Translationeel Onderzoek 2

Geplaatst op

1 juni 2018

Deadline

27 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Programma Translationeel Onderzoek 2; Multidisciplinaire Consortia 2018

Onderwerpen

  • Translationeel Onderzoek
  • Laatste deel van preklinisch onderzoek en klinische fase I/II studie (of vergelijkbaar) - (nieuwe) geneesmiddelen, behandelingen, diagnostiek, medische hulpmiddelen en lichaamsmaterialen, die kunnen worden ingezet voor preventie en behandeling.
  • Binnen het programma zijn een aantal aandachtsgebieden benoemd: Personalised medicine, Ontwikkeling van ATMP’s (Advanced Therapy Medical Products) en Regeneratieve geneeskunde. Deze globale aanwijzing van aandachtsgebieden sluit evenwel de toewijzing van translationeel onderzoek op andere terreinen niet uit.
  • Consortia op het gebied van zeldzame aandoeningen worden aangemoedigd om in te dienen.

Onderdeel van programma

Programma Translationeel Onderzoek 2

Geplaatst op

1 juni 2018

Deadline

27 september 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

2e Conferentie van de European Association of Systems Medicine

uitnodiging conferentie systems medicine

De European Association of Systems Medicine (EASyM) organiseert de tweede internationale conferentie over Systems Medicine, getiteld "Big Data: transition to practice". De conferentie heeft als doel die verschillende specialisaties samen te brengen en het toepassen van Systems Medicine te bevorderen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Ineke Slaper-Cortenbach

Ineke Slaper-Cortenbach

Programmacoördinator

Telefoonnummer+ 31 70 3495070
E-mailadresslaper@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website