Onderwerpen

Uitgelicht

Kankermedicijn pas inschakelen in de tumor

clostridium bacterie

Een antikankermedicijn toedienen dat met behulp van bacteriën pas actief wordt in de tumor zelf. Dat is de droom van bio-ingenieur Jan Theys van de Universiteit Maastricht.

Lees het hele artikel in Mediator 31

De nieuwe Mediator is uit!

In deze editie van Mediator aandacht voor 'Hartspiercellen vermenigvuldigen', 'Kankermedicijn pas inschakelen in de tumor' en de Column over Open Science door Eduard Klasen voorzitter programmacommissie BVO en van de programmacommissie Personalised Medicine

Lees Mediator oktober 2018

Hartspiercellen vermenigvuldigen

Voor onderzoek naar hartritmestoornissen worden veel proefdieren gebruikt. Het Laboratorium voor Experimentele Cardiologie van het LUMC ontwikkelde een alternatief. Biochemicus en hoofdonderzoeker Twan de Vries vertelt over een nieuwe productiemethode van hartspiercellen die het gebruik van proefdieren sterk kan verminderen.

 

Lees het artikel in Mediator oktober 2018

ZonMw-Parel voor Joachim Aerts

Gekweekte tumorcellen van andere patiënten kunnen een afweerreactie tegen asbestkanker op gang brengen. Hoogleraar longziekten Joachim Aerts kreeg op 15 maart een ZonMw-Parel voor zijn project dat uitzicht biedt op een effectieve behandeling van asbestkanker.

Een list in de strijd tegen asbestkanker

Wat is Systems Medicine?

In de animatie wordt uitgelegd wat de aanpak inhoudt, wat je er mee kunt, wat is er voor nodig en wat levert het gebruik van een Systems Medicine aanpak op? Wilt u een NL ondertiteling? klik dan in de video op cc tekentje rechtsonder

Wat is Systems Medicine? bekijk de animatie !

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Translationeel Onderzoek'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Translationeel Onderzoek'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Nationale Wetenschapsagenda

ZonMw is trekker van de route Regeneratieve geneeskunde van de Nationale Wetenschapsagenda.


Naar Nationale Wetenschapsagenda

Actueel

Volg via RSS

Leefstijl als medicijn

Naast de toepassing in preventie van aandoeningen, wordt steeds meer duidelijk dat leefstijl ook effectief is als medicijn tegen sommige ziekten zoals diabetes type 2. Het ‘medicijn’ kan bijvoorbeeld zijn: het aanpassen van een eetpatroon of in beweging komen. ZonMw investeert in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) al jaren substantieel in onderzoek naar leefstijl.

Nieuws

12 oktober: Wereldreumadag

Op 12 oktober is het Wereldreumadag. In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een vorm van reuma.

Nieuws

Aanpassing voorwaarden Netwerksubsidies PTO2

Sinds december 2017 is mogelijk om binnen het Programma Translationeel Onderzoek 2 doorlopend Netwerksubsidies aan te vragen. Er kan budget aangevraagd worden voor een reisbeurs of workshop/symposium. En er kan een communicatie -  of participatie voucher worden aangevraagd. Per jaar worden vier deadlines gehanteerd waarop de op dat moment ingediende voorstellen worden verzameld en in onderlinge competitie worden beoordeeld.

Recent zijn er een...

Nieuws

Nieuwe test spoort ziekmakende darmbacteriën razendsnel op

Een nieuwe non-invasieve test, ontwikkeld door Nederlandse onderzoekers, kan binnen vijf uur de samenstelling van de gehele darmflora in kaart brengen. Daarmee wordt het mogelijk iedere patiënt met een inflammatoire darmziekte persoonsgericht te behandelen en het effect ervan in de tijd te volgen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Programma Translationeel Onderzoek 2 - Netwerksubsidies

Onderwerpen

  • Reisbeurs
  • Workshop/symposium
  • Communicatie voucher
  • Participatie voucher

Deadline:

Subsidieaanvragen kunnen in principe doorlopend worden ingediend. Per jaar worden vier deadlines gehanteerd waarop de op dat moment ingediende voorstellen worden verzameld en in onderlinge competitie worden beoordeeld.

Deze deadlines zijn gesteld op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december.

Onderdeel van programma

Programma Translationeel Onderzoek 2

Geplaatst op

22 december 2017

Deadline

30 november 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Big data - Transition to Practice

uitnodiging conferentie systems medicine

De European Association of Systems Medicine (EASyM) organiseert de tweede internationale conferentie over Systems Medicine, getiteld "Big Data: transition to practice". De conferentie heeft als doel die verschillende specialisaties samen te brengen en het toepassen van Systems Medicine te bevorderen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Ineke Slaper-Cortenbach

Ineke Slaper-Cortenbach

Programmacoördinator

Telefoonnummer+ 31 70 3495070
E-mailadresslaper@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website