Onderwerpen

Uitgelicht

Advies uitvoering klinisch onderzoek ten tijde van maatregelen coronavirus

testset laboratorium

Zowel de CCMO als de EMA hebben op hun website een advies geplaatst over de uitvoering van lopende klinische onderzoeken tijdens de beperkende maatregelen door het coronavirus.

> Lees het nieuwsbericht van de CCMO

> Lees het nieuwsbericht van de EMA

Dossier Gentherapie

De verwachting is dat er de komende jaren meerdere gentherapieën per jaar op de markt zullen komen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe verloopt het proces richting marktintroductie?

Lees verder

Tweede Kamer geïnformeerd over kwartiermaker FAST

Minister Bruins (VWS) informeert, mede namens het ministerie van EZK, de Tweede Kamer over de opdracht aan ZonMw voor een kwartiermaker om te werken aan FAST, een nationaal platform ter stimulering van therapieontwikkeling.

Bekijk de kamerbrief

Begrijpelijke uitleg over erfelijkheidsonderzoek

DNA-onderzoek

De nieuwe generatie DNA-onderzoek brengt erfelijke aandoeningen nog verfijnder en sneller in kaart. Wat kan er allemaal met deze 'next generation sequencing' en wat niet? Lees dit en meer in Mediator 38.

Lees hier het artikel

Genetisch gemodificeerde T-cellen pakken bloedtumor gericht aan

Onderzoeker

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een nieuwe therapie ontwikkeld voor mensen bij wie na een stamceltransplantatie de bloedkanker alsnog terugkeert. De celtherapie, waarbij T-cellen van de donor genetisch gemodificeerd worden, biedt een alternatief voor bestaande behandelingen.

Lees het interview met Mirjam Heemskerk

Actueel

Extra geld voor creatieve oplossingen coronavirus (COVID-19)

Het ministerie van VWS stelt extra geld beschikbaar om creatieve oplossingen te faciliteren met betrekking tot het coronavirus (COVID-19). De pandemie heeft een grote impact op de zorg en samenleving. Op korte termijn zijn daarom oplossingen nodig voor praktische problemen in en buiten ziekenhuizen.

Nieuws

Startbijeenkomst PSIDER geannuleerd

De startbijeenkomst PSIDER gaat niet door in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden (tot uiterlijk 11 mei) om op de hoogte te worden gehouden.

Nieuws

‘Maatwerk bij darmkanker kan alleen door integratie zorg en onderzoek’

Jaarlijks krijgen ongeveer 13.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hoe vroeger de ziekte wordt opgespoord, des te beter is deze te behandelen. Prof. dr. Miriam Koopman, internist-oncoloog in het UMC Utrecht, is betrokken bij meerdere studies en bij initiatieven als PLCRC en DCCG. Het doel: diagnose en behandeling versneld verbeteren.

Internist-oncoloog Miriam Koopman
Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Projectidee opnieuw open Klinische Fellows 2019

Onderwerpen

  • Talent
  • Arts-onderzoeker
  • Vernieuwend onderzoek
  • Eigen onderzoeksgroep
  • Doelmatigheidsonderzoek (DO)
  • Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG)

Onderdeel van programma

Klinische Fellows

Geplaatst op

18 februari 2020

Deadline

18 juni 2020,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

IRDiRC - RE(ACT) Congres 2020

Van 11 t/m 14 maart 2020 vindt het gezamenlijke IRDiRC-RE(ACT) Congres plaats in Berlijn, Duitsland. Tijdens dit congres komen wetenschappers en experts uit diverse vakgebieden samen om geavanceerd onderzoek te presenteren, kennis met elkaar te delen en om beleid met betrekking tot onderzoek naar zeldzame ziekten te bespreken.

Lees meer

European Implementation Event 2020

Het European Implementation Event 2020 (#EIE2020) vindt op 1 en 2 oktober 2020 plaats in Rotterdam. Pre-conference activiteiten zijn op 30 september 2020.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website