Over dit programma

In opdracht van voormalig Minister Schippers van VWS heeft het Topteam Sport de Kennis- en innovatieagenda sport 2015-2020 opgesteld. In de agenda is de ambitie geformuleerd om het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten: voor de sport maar ook voor de wetenschap, economie en maatschappij. Om dit te realiseren is het programma Sportinnovator opgezet.

Ecosysteem van Sportinnovator centra

Sportinnovator centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samen werken aan het ontwikkelen van rendabele sportinnovaties. Het Topteam Sport zet in op het creëeren van een hecht netwerk van sterke, gecertificeerde centra die relevante kennis en rendabele innovaties opleveren.

Stimuleren vernieuwende ideeën

Het Topteam Sport stimuleert vernieuwende ideeën in de sport. Daarbij wordt ingezet op ideeën die behalve impact in de sport, ook (potentieel) economische en maatschappelijke waarde hebben.

Sport Data Valley

De Sport Data Valley is ook onderdeel van dat ecosysteem. Dit is een een gezamenlijk gedragen systeem van individuen en organisaties waar datasets worden gedeeld voor secundaire analyses en nieuwe toepassingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op www.sportinnovator.nl. Of abonneer u op de Sportinnovator-nieuwsbrief door een mail te sturen naar redactie@sportinnovator.nl.

Bekijk nieuwtjes, publicaties en andere wetenswaardigheden over sport en bewegen

Gerelateerde ZonMw-programma's

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website