Verwacht in 2022

Verwachte subsidieoproep Mentale vitaliteit van werkenden

Op dinsdag 31 mei openen binnen het programma Mentale vitaliteit van werkenden twee subsidieoproepen:

  • De voucherronde voor de inzet van begeleiding en tools door een geselecteerd aantal gekwalificeerde professionals. Deze subsidieregeling is laagdrempelig. Met de vouchers kunnen O&O-fondsen, brancheorganisaties, organisaties voor zelfstandigen en werkgevers- en werknemersorganisaties begeleiding en tools van geaccrediteerde professionals inhuren voor hun achterban.
  • De open subsidieronde voor de inzet en evaluatie van innovatieve interventies, in aanvulling op bestaand HR-beleid en op het niveau van arbeidsorganisaties.

Beide subsidieoproepen hebben tot doel de mentale vitaliteit van werkenden te versterken.

Verwachte subsidieoproep Gender en Preventie

ZonMw verwacht de publicatie van een subsidieoproep voor onderzoek naar Gender bij bestaande projecten uit verschillende subsidierondes vanuit het Cluster Preventie. Deze subsidieoproep komt tot stand in samenwerking met de taakopdracht Gender en Gezondheid. De oproep wordt naar verwachting nog voor de zomer gepubliceerd.

Innovatieve ideeën voor preventie & gezondheidsbevordering

Dit jaar wordt subsidie beschikbaar gesteld voor het indienen van voorstellen die nieuwe inzichten en onverwachte doorbraken in preventie- en gezondheidsbevorderingsonderzoek teweegbrengen. We nodigen uit tot het indienen van “out of the box” onderzoeksprojectplannen, met een korte looptijd (9-18 maanden) en een beperkt budget. De projecten moeten in potentie waarde hebben voor het bevorderen van de inzet van preventie in ons gezondheidssysteem en/of het verbeteren van de fysieke of mentale publieke gezondheid, waarbij het uitgangspunt de brede benadering van gezondheid is. Er mag gebruik gemaakt worden van vernieuwende onderzoeks- en participatiemethoden.

 

Subsidiekalender

Bent u benieuwd naar de subsidieoproepen die op dit moment wél open staan?

openstaande subsidies in de subsidiekalender
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website