ZonMw financiert verschillende projecten waarin onderzoek gedaan wordt naar gezond opgroeien, gezond gedrag en gezonde leefstijl binnen de school en kinderopvang. Door middel van onderzoek kan een betere verbinding tot stand worden gebracht tussen de wetenschap en praktijk. Zo komen we tot betere inzichten van wat werkt en wat niet.

Onderwerpen

Uitgelicht

Evaluatie onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang

De resultaten van 5 jaar onderzoek stond centraal in de evaluatie. Wat betekenen die resultaten in het licht van belangrijke (beleids-) ontwikkelingen?

Kom meer te weten

Lesmateriaal Krachtvoer gebruiken in onderwijspraktijk

Hoe zorg je ervoor dat méér vmbo-scholen deze lesmethode over gezonde voeding gebruiken? ‘Ik zie het als onze taak om ervoor te zorgen dat nieuw lesmateriaal ook daadwerkelijk in de onderwijspraktijk gebruikt gaan worden’, zegt Conny Kintzen.

Lees over haar implementatie-aanpak

Lesprogramma Krachtvoer nu ook online aangeboden

Krachtvoer, een lesprogramma gericht op een gezondere leefstijl, is uitgebreid en vernieuwd én wordt nu ook aangeboden via een website. De ontwikkelaars hopen dat meer scholen hierdoor het programma gaan gebruiken voor het starten, intensiveren of verbreden van de Gezonde School-aanpak.

Lees verder

SuperFIT stimuleert beweging en fruit in de kinderopvang

Peuters die veel bewegen en gezond eten, hebben een grote kans dat later als volwassene ook te doen. De aanpak SuperFIT stimuleert daarom gezonde gewoontes op het peuterdagverblijf én thuis.

Lees het artikel in Mediator 44

Op de hoogte blijven?

In onze nieuwsbrieven publiceren wij vaker informatie over onder andere dit thema. Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Actueel

Verrijk uw onderwijsprogramma met de maatschappelijke diensttijd

De maatschappelijke diensttijd (MDT) geeft jongeren de kans om hun talenten te ontdekken, iets te doen voor de samenleving en anderen te ontmoeten. Zo maken we de samenleving sterker. MDT kan helpen uw onderwijsprogramma te verrijken. Bijvoorbeeld door een meer praktische invulling te geven aan burgerschapsonderwijs of loopbaanbegeleiding. Wilt u ervaren wat MDT voor uw onderwijsinstelling of maatschappelijke organisatie kan betekenen? ZonMw...

Nieuws

Evaluatie onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang

Wat werkt in de kinderopvang? In de evaluatie van het onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang werd gekeken naar de resultaten van 5 jaar onderzoek. Wat betekenen die resultaten in het licht van belangrijke (beleids-) ontwikkelingen?

Nieuws

Hoe zorg je ervoor dat méér vmbo-scholen het lesmateriaal van Krachtvoer gebruiken in de onderwijspraktijk?

Projectleider en LLO Kennismakelaar Conny Kintzen deelt haar implementatie-aanpak! De afgelopen 2 jaar werkte ze aan de implementatie van Krachtvoer, een lesmethode over gezonde voeding. Dat doet ze door onder andere het programma te optimaliseren voor gebruik in de praktijk én door het bekend te maken. Dit is één van de 13 projecten binnen onze ronde ‘Implementatie-impulsen’ (Preventieprogramma).

Pagina

Inschrijven voor Jeugd in Onderzoek nú mogelijk

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor Jeugd in Onderzoek. Dé ontmoetingspek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten op 22 september in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch.

Nieuws
Toon meer

Contact

Patty Proost

Programmamanager

+31 70 349 52 21
proost@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website