ZonMw financiert verschillende projecten waarin onderzoek gedaan wordt naar gezond opgroeien, gezond gedrag en gezonde leefstijl binnen de school en kinderopvang. Door middel van onderzoek kan een betere verbinding tot stand worden gebracht tussen de wetenschap en praktijk. Zo komen we tot betere inzichten van wat werkt en wat niet.

Onderwerpen

Uitgelicht

Dit is wat werkt in de Kinderopvang

Wat werkt wel en niet in de Kinderopvang? Dankzij onderzoek is er nu een betere verbinding tussen praktijk en wetenschap en zijn er betere inzichten. Projectleiders vertellen wat de invloed hiervan is op de kwaliteit van de babyopvang, de professionalisering van medewerkers en op de ontwikkeling van het kind.

Bekijk de resultaten

Lesprogramma Krachtvoer nu ook online aangeboden

Krachtvoer, een lesprogramma gericht op een gezondere leefstijl, is uitgebreid en vernieuwd én wordt nu ook aangeboden via een website. De ontwikkelaars hopen dat meer scholen hierdoor het programma gaan gebruiken voor het starten, intensiveren of verbreden van de Gezonde School-aanpak.

Lees verder

SuperFIT stimuleert beweging en fruit in de kinderopvang

Peuters die veel bewegen en gezond eten, hebben een grote kans dat later als volwassene ook te doen. De aanpak SuperFIT stimuleert daarom gezonde gewoontes op het peuterdagverblijf én thuis.

Lees het artikel in Mediator 44

Op de hoogte blijven?

In onze nieuwsbrieven publiceren wij vaker informatie over onder andere dit thema. Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Actueel

Inschrijven voor Jeugd in Onderzoek nú mogelijk

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor Jeugd in Onderzoek. Dé ontmoetingspek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten op 22 september in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch.

Nieuws

Subsidieronde MDT in actie voor Oekraïne opengesteld

Jongeren zitten met heel wat vragen, gevoelens en bezorgdheden over de oorlog in Oekraïne. Ze maken zich ook zorgen over hun leeftijdsgenoten en willen graag helpen. De maatschappelijke diensttijd (MDT) is een goed instrument gebleken om maatschappelijke impact te maken bij actuele thema’s die spelen in de samenleving. Vanuit dit programma is daarom de snelle, laagdrempelige subsidieoproep ‘MDT in actie voor Oekraïne’ opengesteld. Er is € 2...

Nieuws

Preventieonderwijs in de geneeskunde opleiding

Preventie wordt binnen de zorg steeds belangrijker, maar hoe integreer je dat in een opleiding? Interprofessionele samenwerking is daarbij cruciaal, aldus projectleider Anna Kersten. Met ons project willen we bijdragen aan meer én beter preventieonderwijs in de artsenopleidingen. Lees meer in vakblad Voeding NU:

Elders gezien

Verbeteren van mentale gezondheid loont

Een betere mentale gezondheid leidt tot gezondheidswinst en kostenbesparing is de conclusie van een onderzoek van Trimbos, RIVM en GGD GHOR. Effectieve interventies en beleidsmaatregelen in de zorg, maar ook thuis, in de wijk, op school en op het werk zijn daarvoor van belang. Lees meer in het nieuwsbericht en de factsheet hierover

Elders gezien
Toon meer

Contact

Patty Proost

Programmamanager

+31 70 349 52 21
proost@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website