Deze ronde stimuleert de voortgang van gezondheidsbevordering in de gemeentelijke praktijk. Het gaat om implementatietrajecten die veelbelovende aanpakken versterken en verrijken op basis van recent ontwikkelde kennis.

Uitgelicht

10 nieuwe projecten gezondheidsbevordering in gemeentelijke praktijk

Deze 10 implementatieprojecten gaan het gemeentelijke gezondheidsbeleid versterken, gericht op gezondheids-bevordering en gezonde leefomgeving. Dit doen ze door (al ontwikkelde) veelbelovende aanpakken te versterken en verduurzamen, zowel in de beleidsinfrastructuur als in de uitvoeringspraktijk.

Bekijk de gehonoreerde projecten van Gemeenten Samen Gezond

Stoppen met roken in de wijk

Binnen 'Gemeenten Samen Gezond' is apart budget voor het versterken van de lokale infrastructuur rond stoppen met roken op buurt- of wijkniveau. Om gemeenten en ggd-en te ondersteunen bij het vergroten van het aantal succesvolle stoppogingen.

Bekijk het gehonoreerde project 'Rookvrij Kennemerland'

Terugblik webinar over subsidieoproep

Op 2 oktober 2020 hoorden deelnemers alles over onze subsidieoproep Gemeenten Samen Gezond. Bekijk de presentaties van Astrid van den Broek (ZonMw) en Ilse Storm (RIVM) of bekijk de veelgestelde vragen.

Ik wil het webinar terugkijken

Publicatie: 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving

In deze publicatie vindt u de voorlopige resultaten van 35 projecten Gezonde wijk en leefomgeving. Projecten uit de ronde Gemeenten Samen Gezond maken gebruik van deze opbrengsten.

Bekijk de (kennis)opbrengsten

Gezondheid breed op de agenda

Deze nota gaat in op gezondheid in de fysieke- en sociale leefomgeving en op het verkleinen van gezondheidsachterstanden.

Bekijk de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024

Aanbevelingen gezonde leefstijl

De kennisagenda 'Samen Gezond Leven' is gericht op een gezonde leefstijl en het voorkomen van leefstijlgerelateerde aandoeningen om op die manier samen gezond(er) te worden en te blijven.

Bekijk de kennisagenda Preventie

Meer informatie

Gezonde wijk en leefomgeving

Lees meer over andere programma's en ronden met het thema Gezonde wijk en leefomgeving.

Wat voor onderzoek doen we nog meer op gezonde wijk en leefomgeving?

Preventiekennis in de praktijk brengen

Gemeenten Samen Gezond is onderdeel van de programmalijn Kennisbenutting en implementatie. Deze lijn is opgezet om de praktische toepassing van kennis uit eerdere preventieprogramma’s te stimuleren. De praktijk bij preventie is zeer divers. Professionals met verschillende expertises werken erin samen aan de gezondheid van burgers.

Programmalijn Kennisbenutting en implementatie
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website