Onderwerpen

Uitgelicht

Gerichter screenen op baarmoederhalskanker

Inzicht in de kans op baarmoederhalskanker maakt verfijning mogelijk van het bevolkingsonderzoek. Zo hoeven vrouwen met een laag risico zich bijvoorbeeld minder vaak te laten testen.

Bekijk alle artikelen over preventie, verschenen in Mediator

Begeleiding re-integratie bij migratieachtergrond

Gemeenten begeleiden inwoners om uit de bijstand te stromen. Een speciale aanpak voor mensen met een niet-westerse achtergrond blijkt niet nodig. Maatwerk is en blijft wel belangrijk.

Nieuwste artikel in de reeks resultaten Vakkundig aan het werk

Meedoen op de arbeidsmarkt

Klantmanagers bij gemeenten helpen inwoners betaald werk te vinden en schulden terug te dringen. Kennis uit onderzoek vult hun ervaring mooi aan.

Filmpjes in YouTube playlist Preventie

Mantelzorgvriendelijk beleid in zorgorganisaties

Een betere balans tussen werk en mantelzorg helpt om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Daarom werken zorgorganisaties aan mantelzorgvriendelijk beleid.

Nieuw artikel in de reeks lopende projecten Kennisbenutting

Gezond en bevlogen (blijven) werken in het ziekenhuis

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis werkt met succes aan duurzame inzetbaarheid en gebruikt hiervoor de gespreksmethodiek ‘Werk als Waarde’.Hoe werken ze aan de implementatie?

Nieuw artikel in de reeks lopende projecten Kennisbenutting

Actueel

Aansluiten bij JOGG - Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst kosteloos voor alle gemeenten

Gemeenten die nog niet aangesloten zijn bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), kunnen zich daar nu kosteloos bij aansluiten. Ook voor huidige JOGG-gemeenten wordt de jaarlijkse bijdrage per 1 januari 2021 afgeschaft. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft dat samen met JOGG besloten. Het afschaffen van de jaarlijkse eigen bijdrage moet ervoor zorgen dat meer gemeenten aan de slag gaan met de JOGG-aanpak. Daarmee plaatsen zij de gezondheid...

Elders gezien

Doen wat werkt in het sociaal domein

Een terugblik op het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’, dat plaats vond op 10 november jl.

Elders gezien

Regionale Consortia geboortezorg en Kansrijke Start

In de afgelopen tijd is de samenwerking tussen de regionale consortia geboortezorg en Kansrijke Start verkend. Er is sprake van overlap en er zijn verschillen, maar over het algemeen lijkt de samenwerking veelbelovend.

Elders gezien

Betere werk-privé balans voor zorgmedewerkers dankzij mantelzorgvriendelijk beleid

Juist nu is het belangrijk om zorgmedewerkers gezond en inzetbaar te houden. Als zorgmedewerkers ook mantelzorg geven aan hun dierbaren, is het belangrijk dat ze een goede werk-privébalans houden. Daarom werken verschillende partijen in Limburg samen aan het implementeren van mantelzorgvriendelijk beleid in zorgorganisaties. In onze artikelenreeks over 'kennisbenutting en implementatie' leest u hoe ze eerdere resultaten samenbrengen.

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Toon alle subsidieoproepen

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Nieuwe datum: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Karin van Gorp

Clusterhoofd

+31 70 349 53 17
gorp@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website