Onderwerpen

Uitgelicht

Parel voor goede samenwerking: NIPT consortium maakte unieke implementatiestudie mogelijk

Arfan Ikram, Robert-Jan Galjaard, Erik Sistermans, Mijntje Pieters, Merryn Macville, Caroline Bax, Mireille Bekker, Jeanine van der Ven en Sandra van ’t Padje.

De ZonMw Parel is uitgereikt aan het NIPT-consortium voor de landelijke TRIDENT-2 studie. Deze studie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prenatale screening in Nederland. De succesvolle samenwerking tussen de verschillende partijen heeft geleid tot veranderingen in beleid en praktijk.

Lees verder

Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg

Welke belangrijke rol vervullen de consortia in de kwaliteitsbevordering van de geboortezorg in Nederland? Verschillende betrokken partijen vertellen over het belang van onderzoek en implementatie in de regio's en de rol van de consortia hierin.

Lees meer

GGD’en zetten in op sterkere kennis- en adviesfunctie

De ambities in het IZA en GALA vragen om een stevige rol van GGD’en. Als regionale schakel in de kennisinfrastructuur voor preventie én als adviseur voor gemeenten. Een landelijk kennisnetwerk en een impuls dragen hier aan bij.
 

Bekijk de gehonoreerde projecten

Bruggen naar gezond gewicht

In Zaanstreek-Waterland bieden gemeenten een maatwerk-aanpak voor gezinnen met overgewicht. Deze richt zich op een gezonde leefomgeving voor de jeugd én op passende ondersteuning voor gezinnen.

Bekijk het filmpje

Suïcides voorkomen door monitoring én nazorg

Een stevig lokaal vangnet voor mensen met suïcidale gedachten en mensen die een suïcidepoging hebben gedaan: dat is het doel van Sumona. In dit nieuwe preventie-programma werken lokale partners binnen en buiten de zorg samen om suïcides te voorkomen.

Benieuwd naar het programma of wil je als zorginstelling zelf een traject starten?

Lees voor meer informatie het interview met Diane Blommestijn, projectleider van Sumona

Evaluatie onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang

De resultaten van 5 jaar onderzoek stond centraal in de evaluatie. Wat betekenen die resultaten in het licht van belangrijke (beleids-) ontwikkelingen?

Kom meer te weten

Actueel

Parel voor baanbrekend onderzoek naar prenatale test

Op donderdag 26 januari ontving het NIPT-consortium voor de landelijke TRIDENT-2 studie de ZonMw parel, uit handen van voorzitter Arfan Ikram. In dit grote onderzoek werd de implementatie onderzocht van de NIPT (niet-invasieve prenatale test) voor de screening van zwangere vrouwen op down-, edwards- en patausyndroom. De Parel werd uitgereikt vanwege de bijzondere samenwerking tussen 8 universitaire centra, VSOP, het RIVM en de grote...

Nieuws

Deadline subsidierondes MDT-kort voor gemeenten en onderwijsinstellingen uitgesteld

De maatschappelijke diensttijd (MDT) geeft jongeren de kans om hun talenten te ontdekken, iets te doen voor de samenleving en anderen te ontmoeten. Zo maken we de samenleving sterker. Gemeenten en onderwijsinstellingen die willen ervaren wat MDT voor hen kan betekenen, kunnen subsidie aanvragen om een kort MDT-project te organiseren. Om meer gemeenten en onderwijsinstellingen de mogelijkheid te geven om een subsidieaanvraag in te dienen, is de...

Nieuws

Bruggen naar gezond gewicht

Vijf gemeenten in Zaanstreek-Waterland zijn aan de slag met preventie. Ze bieden een maatwerk-aanpak voor gezinnen met overgewicht. Deze richt zich op een gezonde leefomgeving voor de jeugd én op passende ondersteuning voor gezinnen. Dit is één van de zes gemeentelijke preventieprojecten van ‘Aan de slag met preventie in uw gemeente’. Hierin stimuleren we het gebruik van erkende interventies binnen gemeenten en bevorderen we een brede lerende...

Pagina

Vmbo sportlab gestart

In december 2022 is het consortium gestart dat onderzoekt hoe de beweeg- en sportparticipatie van de jongeren in het vmbo duurzaam kan worden vergroot zodat ze ook op latere leeftijd actief blijven. Het consortium met de naam vmbo sportlab bestaat uit praktijkprofessionals en onderzoekers en heeft maar liefst 22 deelnemers.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

ICT&health congres

Op 30 januari 2023 vindt het ICT&health congres plaats. Vanuit ZonMw staan we daar met een stand en sessie. Kom jij ook?

Lees meer

NNvT Congres 2023

Save the date! De datum van het negende NNvT congres is bekend! Op vrijdag 14 april 2023 vindt ons jaarlijkse congres over tabaksonderzoek weer plaats, dit keer bij Villa Jongerius in Utrecht. Kom jij ook?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website