Onderwerpen

Uitgelicht

Nieuwe subsidie voor verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Wil jij aan de slag met het organiseren van kennisuitwisselingsactiviteiten of het (door)ontwikkelen van kennisnetwerken die direct of indirect bijdragen aan de verbetering van het poortwachtersproces (het re-integratieproces van een zieke werknemer)?

Lees meer over de subsidieoproep

Kennisagenda Alcoholpreventie 2023

Deze kennisagenda geeft richting voor de subsidieronde Alcoholpreventie, die wij op dit moment voorbereiden. Naar verwachting verschijnt onze subsidieoproep in april. Deze ronde zetten we op in opdracht van het ministerie van VWS.

Bekijk de kennisagenda

Gezonde leefomgeving in kwetsbare wijken

Welke kennis is er over de wisselwerking tussen gezondheid en fysieke omgeving? En welke vragen liggen er nog, specifiek over de leefomgeving in kwetsbare wijken? Deze kennissynthese vormt de basis voor een subsidieoproep die ZonMw nu maakt.

Deze kennissynthese geeft inzicht!

Stoppen-met-roken training (met beloning) voor op het werk

Zijn medewerkers die roken, goed geholpen met een stoppen-met-roken training met financiële beloning? En hoe zorg je ervoor dat Nederlandse bedrijven bekend raken met deze training en dat zij hun medewerkers enthousiasmeren deel te nemen?

Floor en Gera vertellen je meer over de implementatie

Verwachte subsidieoproepen preventieonderzoek

Binnenkort verschijnen er weer mooie subsidieoproepen. Bijvoorbeeld over

  • alcoholpreventie
  • leefstijl in de zorg
  • kwetsbare wijken
  • poortwachtersproces
  • effectiviteitsonderzoek
Bekijk alle verwachte subsidieoproepen

Parel voor goede samenwerking: NIPT consortium maakte unieke implementatiestudie mogelijk

Arfan Ikram, Robert-Jan Galjaard, Erik Sistermans, Mijntje Pieters, Merryn Macville, Caroline Bax, Mireille Bekker, Jeanine van der Ven en Sandra van ’t Padje.

De ZonMw Parel is uitgereikt aan het NIPT-consortium voor de landelijke TRIDENT-2 studie. Deze studie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prenatale screening in Nederland. De succesvolle samenwerking tussen de verschillende partijen heeft geleid tot veranderingen in beleid en praktijk.

Lees verder

Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg

Welke belangrijke rol vervullen de consortia in de kwaliteitsbevordering van de geboortezorg in Nederland? Verschillende betrokken partijen vertellen over het belang van onderzoek en implementatie in de regio's en de rol van de consortia hierin.

Lees meer

Evaluatie onderzoeksprogramma Kwaliteit Kinderopvang

De resultaten van 5 jaar onderzoek stond centraal in de evaluatie. Wat betekenen die resultaten in het licht van belangrijke (beleids-) ontwikkelingen?

Kom meer te weten

Actueel

Subsidieoproep geopend voor Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Wil jij aan de slag met het organiseren van kennisactiviteiten of het (door)ontwikkelen van kennisnetwerken die direct of indirect bijdragen aan de verbetering van het poortwachtersproces (het re-integratieproces van een zieke werknemer)? Bekijk dan de subsidieoproep ter verbetering van de kwaliteit van het poortwachtersproces.

Nieuws

Subsidieoproep voor Infectieziektebestrijding opengesteld

Op 15 maart 2023 is de 2e subsidieoproep van het programma Infectieziektebestrijding 3 opengesteld. Het doel van het programma en deze oproep is het bevorderen van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak van de infectieziektebestrijding en het versterken van de kennisinfrastructuur. Dit moet uiteindelijk bijdragen aan de vermindering van de ziektelast en het aantal (ernstige) zieke mensen door infectieziekten in Nederland.

twee handen met petrischaaltje
Nieuws

Wijkgericht werken rondom het jonge kind: samenwerken aan preventie en normalisatie

In Zwolle heeft de Leergemeenschap ‘Wijkgericht werken rondom het jonge kind: samenwerken aan preventie en normalisatie’ 2 jaar lang gewerkt aan preventie-activiteiten voor ouders met jonge kinderen in 3 Zwolse wijken. De activiteiten die hieruit voort zijn gekomen zorgen ervoor dat ouders elkaar beter kunnen ondersteunen. Maar zorgen er ook voor dat de ontwikkeling van het kind gestimuleerd wordt.

Nieuws

Stoppen-met-roken training (met beloning) voor op het werk

Zijn medewerkers die roken goed geholpen met een stoppen-met-roken training met financiële beloning? En hoe zorg je ervoor dat Nederlandse bedrijven bekend raken met deze training en dat zij hun medewerkers enthousiasmeren om deel te nemen? Floor en Gera vertellen je meer over de implementatie van deze training (met beloning) op het werk.

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

NNvT Congres 2023

Het Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek organiseert jaarlijks een wetenschappelijk congres in samenwerking met het Trimbos-instituut. Deze bijeenkomst is dé gelegenheid voor het uitwisselen van nieuwe onderzoekresultaten op het brede terrein van tabaksonderzoek.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website