Uitgelicht

Overgewicht

ZonMw heeft veel kennis laten ontwikkelen over de aanpak van overgewicht en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Van het volhouden van gezond gedrag tot gezonde voeding en bewegen.

Lees meer over de verdere aanpak van overgewicht

Een wet uit de tijd van de postkoets

Regels belemmeren studies met ‘kwetsbare groepen’.
Wie onderzoek wil doen met jongeren of bijvoorbeeld mensen met suïcidale gedachten, moet voldoen aan strenge eisen. Wetenschappers pleiten voor modernisering van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO).

Lees het mediator artikel

Nationale Wetenschapsagenda

  1. Route Gezondheidszorgonderzoek, preventie en behandeling
  2. NWA subsidieoproep "Onderzoek op Routes door Consortia". Deadline 11 september 2018 14.00 uur
  3. NWA Matchmakingbijeenkomsten. Aanvragen voor het organiseren van matchmakingbijeenkomsten kunnen doorlopend worden ingediend in 2018 en 2019
  4. NWA Voorlichtingswebinar op 26 juni 
  5. ZonMw en NWA

Resultatenpublicatie Zwangerschap en geboorte

In dit e-magazine ontdekt u wat er dankzij de inspanning van vele professionals is bereikt. Lees wat de succesfactoren zijn van samenwerking in multidisciplinaire consortia in de geboortezorg. Hoe professionals de zorg voor kwetsbare zwangeren verbeteren en wat essentieel is in de overdracht van zorg voor zwangeren en professionals.

Bekijk het e-magazine

Hulp aan vluchtelingen

Vluchtelingen kwamen in de afgelopen paar jaar vaker naar Nederland. ZonMw heeft verschillende onderzoeken laten doen naar psychosociale problemen, arbeidsparticipatie en de problemen waar de jongere vluchteling mee kampt.

Lees meer over vluchtelingen in gezondheidsonderzoek

Trendrapport VTV-2018

De 4-jaarlijkse Volksgezondheid Toekomst Verkenning ( VTV) geeft inzicht in de belangrijkste toekomstige maatschappelijke opgaven op het gebied van ziekte en gezondheid, gezondheidsdeterminanten, preventie en gezondheidszorg in Nederland.

Bekijk de website van de VTV van het RIVM

Langer gezond leven op het NCVGZ 2018

Heeft u het gemist of wilt u de presentaties bekijken? Alles over de workshops binnen de track ‘Langer gezond leven’ hebben we voor u op een rij gezet in onze terugblik. 

Terugblik NCVGZ 2018

Blijf op de hoogte

afbeelding Preventienieuwsbrief

Deze nieuwsbrief laat u de impact van preventief onderzoek zien. U leest over projecten, resultaten en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van preventie, gezondheidsbescherming en  sport & bewegen.

abonneren

Actueel

Volg via RSS

Positieve evaluatie programma Zwangerschap en geboorte

De evaluatiecommissie is positief over de uitvoering en opbrengsten van het programma Zwangerschap en geboorte I (2011 - 2016). Zij vindt het zeer aannemelijk dat de kennis uit het programma bijdraagt aan het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. De evaluatie is op 9 juli 2018 aangeboden aan het ministerie van VWS.

 

Nieuws

Neelie Kroes en Hester den Ruijter bij Jinek: het vrouwenhart

Dagelijks sterven 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Tijdens de uitzending van Jinek Live van 9 juli zijn er dus 2 vrouwen overleden aan de gevolgen van hart- en vaatziekten, berekende Eva Jinek. Onderzoeker Hester den Ruijter en Neelie Kroes vroegen tijdens de liveshow aandacht voor het vrouwenhart en de noodzaak van meer onderzoek.

Nieuws

Laatste ronde Sportimpuls: 145 projecten in de startblokken

Bij de allereerste ronde van Sportimpuls in 2012 ontving ZonMw nog meer dan 900 subsidieaanvragen. In 2018 is de 7e en laatste ronde open gegaan. Dit jaar ontving ZonMw in totaal 223 aanvragen. Op 1 september 2018 klinkt het startschot voor de 145 projecten die hun uiterste best gaan doen om mensen in beweging te krijgen.

Nieuws

3 juli overhandiging onderzoeksagenda aan ministers

Op dinsdagmiddag 3 juli zal de nieuwe NeuroLabNL onderzoeksagenda feestelijk worden gepresenteerd, bij de locatie Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag. De onderzoeksagenda wordt overhandigd aan minister Ingrid van Engelshoven (OCW) en minister Sander Dekker (Veiligheid en Justitie). Ook het ministerie van VWS zal met een hoge representatie aanwezig zijn.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Kennis over de keuze voor implementatie strategieën

Onderwerpen

  • Kennis over keuze implementatiestrategie
  • Implementatiewetenschap
  • Effectief werken in de jeugdsector
  • Preventie in de eerstelijnszorg
  • Vernieuwend onderzoek

Onderdeel van programma

Effectief werken in de jeugdsector

Geplaatst op

25 juni 2018

Deadline

2 oktober 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er geslaagd? Wat kan beter? Schrijf u direct in!

Lees meer

STEMM Equality Congres

Op het STEMM Equality Congress 2018 heeft u gelegenheid om te luisteren en spreken met experts op het gebied van diversiteit, inclusie, beleid en praktijk wereldwijd. De focus zal liggen op intersectionaliteit: sprekers delen succesverhalen en bespreken hoe landen van elkaar kunnen leren.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Karin van Gorp

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 17
E-mailadresGorp@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website