Onderwerpen

Uitgelicht

Kansen en uitdagingen van Leefstijlgenees-kunde

‘We weten dat leefstijl belangrijk is, maar we hopen meer te leren over het werkingsmechanisme erachter’, zegt Fleur Boulogne in Lifestyle4health. Zij vertelt met Wilke van Ansem wat nodig is om leefstijlgeneeskunde verder te brengen in de toekomst.

Lees verder

Met een systeembenadering werken aan gezondheid in een gezonde leefomgeving

Hoe kun je een systeembenadering toepassen in onderzoek, beleid en praktijk gericht op een gezonde leefomgeving? Dit stond centraal tijdens de 7e bijeenkomst van de consortia ‘Maak ruimte voor gezondheid’.

Bekijk het Kennisdocument met tools & tips

Online platform Leernetwerk gelanceerd

Het is dé plek waar onderzoekers, professionals en ervarings-deskundigen elkaar kunnen ontmoeten over kwetsbaar ouderschap en onbedoelde zwangerschap. Deel jouw ervaringen en kennis uit onderzoek en praktijk. Laat je inspireren, werk samen en leer van elkaar! 

Bekijk het platform

Ervaringsdeskundigen bieden unieke invalshoek bij suïcidaliteit

Welke rol kunnen ervaringsdeskundigen spelen bij suïcidepreventie? Wat hebben zij nodig om hun werk goed te kunnen doen? Dat vertellen Diana van Bergen (RUG) en Ivonne Heijnen (GGzE).

Lees het dubbelinterview

Versterken preventie en gezondheidsbevordering binnen opleidingen

8 projecten gericht op opleidingen voor professionals over preventie en gezondheidsbevordering zijn onlangs gestart. Projectleiders wisselden kennis en ervaring uit over samenwerking en vernieuwing in het onderwijs. 

Meer over de startbijeenkomst en de projecten

Versterken van leefstijladvies in de huisartsenpraktijk

Een zorggroep of huisartsorganisatie kan samen met een onderzoeksorganisatie en een gemeente subsidie aanvragen voor een project dat bijdraagt aan het verduurzamen en versterken van effectief leefstijladvies in de huisartsenpraktijk. Tot 2 augustus 2022 kan een projectidee worden ingediend.

Lees meer

ZonMw jaarverslag 2021

ZonMw zet zich dagelijks in voor meer impact van kennis in het verbeteren van gezondheid en welzijn voor iedereen. Samen met onze partners en opdrachtgevers bereiken we mooie resultaten. In ons jaarverslag zie je een kort digitaal overzicht van het jaar 2021. 

Bekijk het jaarverslag

Conferentie Werk, inkomen en gezondheid

Reserveer dinsdag 27 september in uw agenda. Op die dag organiseren we de conferentie Werk, inkomen en gezondheid. De conferentie is gericht op professionals, beleidsmakers, cliëntvertegenwoordigers en onderzoekers. Het biedt een unieke kans om onder meer met opgedane kennis aan de slag te gaan door te leren van lopende en afgeronde onderzoeksprojecten en samen naar mogelijkheden van implementatie te kijken.

Meer weten?

Subsidieoproep voor Bevorderen van werken met een arbeidsbeperking geopend

Wilt u onderzoek doen ter verbetering van werken met een arbeidsbeperking? Vraag dan een subsidieaanvraag aan voor de tweede ronde van Vakkundig aan het werk 2. Deze oproep richt zich op praktijkgerichte projecten met als doel: (evidence based) kennis over werken met een arbeids-beperking breed toepasbaar te maken in het veld van Werk en Inkomen. Indienen kan tot 7 juni 2022, 14.00 uur.

Lees het nieuwsbericht

Actueel

Subsidieronde MDT in actie voor Oekraïne opengesteld

Jongeren zitten met heel wat vragen, gevoelens en bezorgdheden over de oorlog in Oekraïne. Ze maken zich ook zorgen over hun leeftijdsgenoten en willen graag helpen. De maatschappelijke diensttijd (MDT) is een goed instrument gebleken om maatschappelijke impact te maken bij actuele thema’s die spelen in de samenleving. Vanuit dit programma is daarom de snelle, laagdrempelige subsidieoproep ‘MDT in actie voor Oekraïne’ opengesteld. Er is € 2...

Nieuws

Leren elkaars taal te spreken

8 projecten gericht op (post-)initieel onderwijs op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering zijn onlangs met subsidie van ZonMw van start gegaan. In een startbijeenkomst op 19 april 2022 in de Jaarbeurs Utrecht wisselden de deelnemers kennis en ervaring uit over samenwerking en vernieuwing in het onderwijs. “We moeten elkaars taal leren spreken.”

Pagina

Nieuwe subsidie-oproep Regio-impuls Juiste Zorg Op de Juiste Plek

Vanaf vandaag staat een nieuwe subsidieoproep open voor het aanvragen van een Regio-impuls vanuit het ZonMw-programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP). Met deze subsidie kunnen regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden werken aan passende zorg voor de individuele burgers in hun regio. Subsidie aanvragen kan tot 23 juni 2022, 14:00 uur.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Bevorderen van werken met een arbeidsbeperking

Onderwerpen

 • Werken met een arbeidsbeperking
 • Werk en inkomen
 • Gemeentelijke uitvoeringspraktijk
 • Praktijkrelevant onderzoek
 • Gendersensitieve aanpak

Onderdeel van programma

Vakkundig aan het werk 2

Geplaatst op

22 maart 2022

Deadline

7 juni 2022,
14.00 uur

Bekijk

Verankering van sekse en gender in onderzoek

Onderwerpen

 • Verankering van sekse en gender in onderzoek
 • (Bio)medisch onderzoeksdomein
 • Public health onderzoeksdomein
 • GGZ onderzoeksdomein

Onderdeel van programma

Kennisprogramma Gender en Gezondheid

Geplaatst op

18 januari 2022

Deadline

23 juni 2022,
14.00 uur

Bekijk

Versterken preventie in de eerste lijn

Onderwerpen

 • Leefstijladvisering huisartsenpraktijk
 • Samenwerking huisartsen en professionals in de wijk
 • Preventie in de wijk
 • Verbinding eerste lijn, leefstijlaanbod, sociaal domein en welzijnsdomein

Onderdeel van programma

6e Preventieprogramma ‘Integraal met kennis aan de slag’ 2019 - 2022

Geplaatst op

12 mei 2022

Deadline

2 augustus 2022,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Jeugd in Onderzoek 2022

Jeugd in Onderzoek vindt dit jaar plaats op 22 september 2022 in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. En is dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. Het wordt een dag vol ontmoetingen en interactie. Met kennisuitwisseling én het stimuleren van het gebruik van kennis door professionals, gemeenten, onderwijs en opleidingen. Zodat ouders en jeugdigen hiervan profiteren.   Vanaf medio mei is het programma bekend en kunt u...

Lees meer

Conferentie Werk, inkomen en gezondheid

Reserveer dinsdag 27 september in uw agenda. Op die dag organiseren we de conferentie Werk, inkomen en gezondheid. De conferentie is gericht op professionals, beleidsmakers, cliëntvertegenwoordigers en onderzoekers. Het biedt een unieke kans om onder meer met opgedane kennis aan de slag te gaan door te leren van lopende en afgeronde onderzoeksprojecten en samen naar mogelijkheden van implementatie te kijken.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website