Uitgelicht

Zieke werknemers en terugkeer naar werk

Ons nieuwe kennisprogramma ‘Verbetering kwaliteit poortwachtersproces’ levert kennis ter verbetering van de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering.

Nieuw programma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Filmpje over onderzoek naar tabaksontmoediging

Tijdens het congres van het Nederlands Netwerk voor Tabaksonderzoek (NNvT) organiseerden ZonMw en de gezondheidsfondsen een meet-up over lopend onderzoek naar effect, implementatie en beleid op tabaksontmoediging.

Bekijk de impressie van de meet-up

7 regionale kennisagenda’s over gezonde leefomgeving

De projecten van ‘Maak ruimte voor gezondheid’ hebben regionale kennisagenda’s opgesteld met lokale kennisvragen over de gezonde leefomgeving. Op basis daarvan zijn ze nu gestart met vervolgonderzoeken.

Benieuwd naar de kennisagenda's?

12 projecten krijgen implementatie-impuls

Het Preventieprogramma heeft de afgelopen jaren veel mooie onderzoeksresultaten opgebracht.
Om de resultaten en opbrengsten uit het Preventieprogramma (beter) te benutten in de (zorg)praktijk, geven we een implementatie-impuls aan 12 projecten.

Meer informatie over de projecten

20 jaar Preventie bij ZonMw!

De afgelopen 20 jaar hebben we al veel kennis opgedaan over gezond leven. Dit heeft mooie resultaten opgeleverd, die vandaag de dag worden gebruikt.

Benieuwd naar de resultaten en onze blik op de toekomst?

Verwachte subsidieoproepen

Nieuwsgierig naar de komende subsidierondes van preventie?

Bekijk het overzicht van de verwachte subsidieoproepen

Actueel

Rookvrij schoolterrein is Goed onderbouwd

Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daarom zijn scholen vanaf 2020 verplicht een rookvrij terrein te hebben. De interventie Rookvrij schoolterrein ondersteunt het onderwijs daarbij. Deze aanpak van het Trimbos-instituut kreeg mede dankzij ZonMw-financiering de erkenning Goed onderbouwd van de onafhankelijke erkenningscommissie van RIVM en partners. Rookvrij schoolterrein biedt naast richtlijnen voor implementatie, stimulansen...

Elders gezien

Bewegen, ontmoeten en innoveren in wijk van de toekomst

Op 27 januari 2020 vond de 4e leernetwerk-bijeenkomst plaats van programma ‘Maak ruimte voor gezondheid’. De consortia troffen elkaar in Helmond op uitnodiging van de twee zuidelijke samenwerkingsverbanden. Wat is de stand van zaken in alle projecten? En waar lopen de consortia tegenaan?

Pagina

Filmpje over onderzoek naar tabaksontmoediging

Tijdens het NNvT congres 2020 organiseerden ZonMw en de gezondheidsfondsen een meet-up over lopend onderzoek naar effect, implementatie en beleid op tabaksontmoediging. Deze video geeft een impressie van de meet-up en belicht 2 projecten: 'Rookvrije sportclubs voor een rookvrije generatie' en 'Reacties van de tabaksindustrie op de maatregelen in het Nationaal Preventieakkoord'.

Pagina

Zieke werknemers en hun terugkeer naar werk

Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet verbetering poortwachter ingesteld. Om met snel en effectief ingrijpen het verzuim korter te maken. Ons nieuwe programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Onderzoek naar goede aanpakken voor (vroeg)signalering

Onderwerpen

  • (vroeg)signalering
  • huiselijk geweld, partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling
  • instrumenten, disclosure, normstelling, herkennen trauma

Onderdeel van programma

Onderzoeksprogramma Geweld hoort nergens thuis

Geplaatst op

17 december 2019

Deadline

3 maart 2020,
10.00 uur

Bekijk

Agenda

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Zwolle

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer

Masterclass: Inclusie in onderzoek

Deze masterclass is gericht op werving en rekrutering van patiënten voor onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg. Professionals uit het veld geven tips en delen hun ervaringen.

Lees meer

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Eindhoven

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer

NCVGZ 2020

Laat je inspireren, leg nieuwe contacten, zie, hoor en ervaar wat er allemaal op het gebied van public health gebeurt. Op 8 april 2020 vindt het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid plaats, dus zorg dat je er (weer) bij bent!

Lees meer

European Implementation Event 2020

Het European Implementation Event 2020 (#EIE2020) vindt op 1 en 2 oktober 2020 plaats in Rotterdam. Pre-conference activiteiten zijn op 30 september 2020.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Fleur Boulogne

Programmamanager kennisbenutting en implementatie

+31 70 349 50 74
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website