Onderwerpen

Uitgelicht

Preventie van kansspelverslaving

Dit nieuwe programma gaat kennis ontwikkelen over de preventie en behandeling van kansspelverslaving en stimuleert de benutting van deze kennis in de praktijk. Vanuit het Verslavingspreventiefonds heeft de Kansspelautoriteit deze opdracht gegeven.

Lees meer over het programma

Uw mening telt! Veldraadpleging Leefstijlgeneeskunde

Hoe kunnen we leefstijl structureel inbedden in de curatieve zorg? De Patiëntenfederatie Nederland, TNO en ZonMw nodigen u uit om deel te nemen aan een veldraadpleging over leefstijlgeneeskunde, als onderdeel van een verkenning van een brede leefstijlcoalitie. Uw input helpt ons in kaart te brengen waar de coalitie zich op moet gaan richten.

Lever uw input via de vragenlijst (invullen kan t/m 17 oktober)

In gesprek over Vakkundig aan het werk

Anneke van der Giezen (ministerie SZW) en Marcel van Druenen (SAM) in gesprek. Over hoe dit kennisprogramma in de sector Werk en Inkomen de beweging stimuleert om meer methodisch te werken, binnen of vanuit een evidence based practice.

Bekijk de video

Subsidies beschikbaar voor verbeteren kwaliteit van het re-integratieproces zieke werknemer

Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Vanaf nu staan 2 nieuwe subsidierondes open voor kennisdeling en netwerkvorming rond het re-integratieproces van een zieke werknemer. Tot uiterlijk dinsdag 15 november 14.00 uur is het mogelijk om subsidieaanvragen in te dienen.

2 Nieuwe subsidieoproepen Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Hoe integreer je sekse en gender binnen onderzoek?

Projectleiders delen hun ervaringen om toekomstige onderzoekers op weg te helpen bij het operationaliseren van gender of sekse binnen hun onderzoek. Welke tips geven zij?

Bekijk de publicatie

Conferentie Werk, inkomen en gezondheid: inschrijving geopend

Op 27 september is de conferentie Werk, inkomen en gezondheid. Hoe stimuleer je kennis over gezondheid op de werkplek, verbeter je het re-integratieproces van werknemers of de dienstverlening rond Werk & Inkomen? Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

Meer weten en aanmelden

Actueel

Handreiking voor participatieve aanpak van de publieke ruimte

Hoe maak je een gezonde en inclusieve stad? In kwetsbare buurten worstelen mensen met gezondheid, veerkracht en participatie. Hoe kan de publieke ruimte samen met hen worden ingericht zodat de stad gezond en inclusief wordt? Lees meer in deze handreiking voor planologen, beleidsmakers en gezondheidsbevorderaars.

Elders gezien

Meld je aan voor het Innovatiecafé preventie en innovatie in langdurige zorg!

Op donderdag 3 november van 15.00 - 18.00 uur vindt het volgende gratis Innovatiecafé van Zorg voor innoveren in samenwerking met Zorginnovatie.nl plaats! Ditmaal met het thema: preventie en innovatie in de langdurige zorg. De zorgvraag groeit en verandert. Nederlanders worden ouder, we willen langer thuis blijven wonen én we willen zorg die aansluit bij onze wensen. Maar ook het aanbod van zorg verandert. Het tekort aan personeel vraagt om...

Nieuws

Veldraadpleging Leefstijlgeneeskunde: uw mening telt!

De Patiëntenfederatie Nederland, TNO en ZonMw nodigen u uit om deel te nemen aan een veldraadpleging over leefstijlgeneeskunde, als onderdeel van een verkenning van een brede leefstijlcoalitie. Via een vragenlijst kunt u uw input leveren.

Nieuws

KIC-call gelanceerd: Veilige en gezonde voeding en voedselsystemen

De laatste jaren is de aandacht voor de rol van voeding in relatie tot (preventieve) gezondheid voor de mens versterkt. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl zouden namelijk voor een langer gezond leven zorgen en kunnen op die manier de gezonde levensduur verlengen.

uitstalling van groente en fruit in bakken in een supermarkt
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Vouchers Mentale vitaliteit van werkenden

Onderwerpen

  • Werk
  • Mentale vitaliteit
  • Inhuur van begeleiding en tools van geaccrediteerde professional
  • Vouchers

Onderdeel van programma

Mentale vitaliteit van werkenden

Geplaatst op

31 mei 2022

Deadline

27 september 2022,
14.00 uur

Bekijk

Stimuleren van kennisuitwisseling en -netwerken

Onderwerpen

  • Poortwachter
  • Re-integratie zieke werknemers
  • Kennisuitwisseling
  • Kennisactiviteiten
  • Kennisnetwerken

Onderdeel van programma

Verbetering kwaliteit Poortwachtersproces

Geplaatst op

13 september 2022

Deadline

15 november 2022,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Online Informatiebijeenkomst subsidieoproep Stimuleren van kennisuitwisseling en -netwerken

Bent u geïnteresseerd in het indienen van een projectidee voor het organiseren van een structureel en overkoepelend kennisnetwerk om de kwaliteit van het Poortwachtersproces en de re-integratie van zieke werknemers te verbeteren? Maar zit u nog met vragen over deze subsidieronde? Kom dan op woensdag 21 september naar de online informatiebijeenkomst. U hoort daar meer over de procedure (wie, wat, wanneer en hoe) en heeft u uitgebreid de...

Lees meer

Jeugd in Onderzoek 2022

Jeugd in Onderzoek vindt dit jaar plaats op 22 september 2022 in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. En is dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. Het wordt een dag vol ontmoetingen en interactie. Met kennisuitwisseling én het stimuleren van het gebruik van kennis door professionals, gemeenten, onderwijs en opleidingen. Zodat ouders en jeugdigen hiervan profiteren.   Vanaf medio mei is het programma bekend en kunt u...

Lees meer

Netwerkbijeenkomst klimaatadaptatie en gezondheid

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseert ZonMw een netwerkbijeenkomst over klimaatadaptatie en gezondheid. De thema’s zijn hittestress, mentale gezondheid en sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

Lees meer

Matchmakingbijeenkomst KIC-call Veilige en gezonde voeding en voedselsystemen

uitstalling van groente en fruit in bakken in een supermarkt

Op 1 november 2022 faciliteert NWO een matchmakingsbijeenkomst in Utrecht voor de subsidieoproep (call) 'Veilige en gezonde voeding en voedselsystemen'. Op 19 september 2022 stelde NWO de subsidieoproep open. Als u van plan bent een vooraanmelding voor 17 januari 2023 in te dienen, raden wij u aan om aan deze bijeenkomst deel te nemen. Uiteraard is deelname niet verplicht. Interdisciplinaire samenwerking Matchmaking in het KIC 2020-2023 heeft...

Lees meer

Supreme Nudge eindsymposium

Welke invloed hebben aanpassingen in de supermarkt zoals prijsverlagingen en nudges op leefstijl en gezondheid? En kan een mobiele app mensen stimuleren om meer te bewegen?

Lees meer

NNvT Congres 2023

Save the date! De datum van het negende NNvT congres is bekend! Op vrijdag 14 april 2023 vindt ons jaarlijkse congres over tabaksonderzoek weer plaats, dit keer bij Villa Jongerius in Utrecht. Kom jij ook?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website