Uitgelicht

Langer gezond leven op het NCVGZ 2018

Heeft u het gemist of wilt u de presentaties bekijken? Alles over de workshops binnen de track ‘Langer gezond leven’ hebben we voor u op een rij gezet in onze terugblik. 

Terugblik NCVGZ 2018

Resultatenpublicatie Zwangerschap en geboorte

In dit e-magazine ontdekt u wat er dankzij de inspanning van vele professionals is bereikt. Lees wat de succesfactoren zijn van samenwerking in multidisciplinaire consortia in de geboortezorg. Hoe professionals de zorg voor kwetsbare zwangeren verbeteren en wat essentieel is in de overdracht van zorg voor zwangeren en professionals.

Bekijk het e-magazine

Hulp aan vluchtelingen

Vluchtelingen kwamen in de afgelopen paar jaar vaker naar Nederland. ZonMw heeft verschillende onderzoeken laten doen naar psychosociale problemen, arbeidsparticipatie en de problemen waar de jongere vluchteling mee kampt.

Lees meer over vluchtelingen in gezondheidsonderzoek

Trendrapport VTV-2018

De 4-jaarlijkse Volksgezondheid Toekomst Verkenning ( VTV) geeft inzicht in de belangrijkste toekomstige maatschappelijke opgaven op het gebied van ziekte en gezondheid, gezondheidsdeterminanten, preventie en gezondheidszorg in Nederland.

Bekijk de website van de VTV van het RIVM

Blijf op de hoogte

afbeelding Preventienieuwsbrief

Deze nieuwsbrief laat u de impact van preventief onderzoek zien. U leest over projecten, resultaten en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van preventie, gezondheidsbescherming en  sport & bewegen.

abonneren

Actueel

Volg via RSS

Nieuwe projecten Vakkundig aan het werk

Binnenkort starten 8 onderzoeken naar het ontwikkelen van toepasbare kennis over effectieve aanpakken om de dienstverlening voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te verbeteren. In deze projecten werken gemeenten samen met kennisinstellingen.

Twee personen voor een bord met notitiebriefjes
Nieuws

Positieve gezondheid in de praktijk

Concrete producten, nieuwe samenwerkingsvormen en kennis op gebied van werkvormen zijn de opbrengsten van 21 projecten over Positieve gezondheid. Dat maakt de voucherregeling Positieve gezondheid een succes, concludeert bureau Bartels, in de evaluatie van de regeling.

Nieuws

Financiële ondersteuning voor herbeoordeling leefstijlinterventies

Erkende leefstijlinterventies die op Loketgezondleven.nl (Centrum Gezond Leven) staan en waarvan de erkenningstermijn van 5 jaar is verlopen, komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Interventie eigenaren kunnen maximaal € 3.500,- subsidie ontvangen om hun interventie opnieuw voor erkenning in te dienen, de zogenoemde 'hererkenning'.

Kind op fiets en man duwt rolstoel
Nieuws

Beweegprogramma Actief Plus in trek

Actief Plus is een beweegprogramma bedoeld om 50-plussers meer te laten bewegen. ZonMw gefinancierd onderzoek van de Open Universiteit heeft aangetoond dat dit advies-op-maat programma beweeggedrag bevordert en er ook voor zorgt dat dit behouden blijft. Tevens is geëvalueerd hoe Actief Plus het beste landelijk geïmplementeerd kon worden. Steeds meer gemeenten bieden Actief Plus nu aan.

Foto: Shutterstock
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

NIX zonder ID

NIX18 voert campagne voor de verhoging van de leeftijdsgrens naar 18 jaar voor alcohol en tabak per 1 januari 2014. De volgende NIX zonder ID actie is van donderdag 17 mei tot vrijdag 1 juni 2018. Na de geslaagde week in 2017 heeft NIX18, op veler verzoek, de actieperiode verplaatst naar een periode vóór de zomer en de actie verlengd naar 2 weken. De toolkit komt vanaf de derde week van maart 2018 beschikbaar op naar18jaar.nl

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer

Informatie- en netwerkbijeenkomst NWA-route Jeugd

Op 24 mei wordt de eerste NWA-brede call gepubliceerd, waarin het mogelijk is om onderzoeksvoorstellen in te dienen. Tijdens de feestelijke lancering van het NWA programma was de boodschap duidelijk: durf grote vragen aan te pakken en doe het samen. Om dit te vergemakkelijken voor het thema jeugd is er een informatie- en netwerkbijeenkomst van de route Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs op 7 juni in de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht.

Lees meer

Interactieve werkbijeenkomst Big Data en Gezondheid

De Hartstichting, NWO, ZonMw, de Topsector LSH en het Netherlands eScience Center bundelen hun krachten en ontwikkelen samen een publiek-privaat onderzoeksprogramma onder de paraplu van het Big Data onderzoeksplatform Commit2Data. Voor de voorbereiding van projectvoorstellen wordt een werkbijeenkomst georganiseerd.

Lees meer

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er geslaagd? Wat kan beter? Save the date en zorg dat u er ook bent!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Karin van Gorp

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 17
E-mailadresGorp@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website