Onderwerpen

Uitgelicht

Documentaire Rouwen in coronatijd

Man en vrouw nemen afscheid van iemand in bed

Deze documentaire vertelt het verhaal van Henk-Jan Leppink (55) die zijn vrouw Ineke verloor midden in de coronatijd. Welke positieve en negatieve invloed heeft deze intense tijd gehad op het afscheid van zijn vrouw?

Bekijk documentaire

Subsidieoproep: doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg

Verpleegkundige voor een kast met materialen

U kunt als Nederlandse onderzoeksorganisatie in samenwerking met andere partijen een subsidieaanvraag indienen voor de doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg. Deadline is tot 23 mei 2023, 14.00 uur.

Bekijk de subsidieoproep

Praktische tools voor hulp bij goede palliatieve zorg

Resultatenboekje

Er is hard gewerkt door diverse projecten aan het ontwikkelen en benutten van nieuwe kennis voor de palliatieve zorg. Dit resultatenboekje met een aantal praktische tools voor goede palliatieve zorg, kunt u gebruiken voor uw werk.

Lees het boekje

Actueel

Ga mee op innovatiemissie naar India voor samenwerking op data, technologie en oncologie

Ben jij actief op het gebied van data en digitale technologie en wil je dit toepassen in het oncologie- of medische domein? Pak dan nú je kans en ga mee op een vierdaagse innovatiemissie naar India. Hier kom je in contact met Indiase partners om kennis en ervaring uit te wisselen. Tegelijkertijd ontdek je mogelijkheden voor samenwerkingen met waardevolle Indiase partners. Momenteel is er een nieuwe KIC-call op hetzelfde thema in ontwikkeling,...

Nieuws

Inzet van proactieve zorgplanning in de praktijk: 8 projecten van start

Het tijdig herkennen van de palliatieve fase en het gesprek als zorgverleners hierover aangaan met de patiënten en naasten zorgt voor passende zorg. In dit gesprek komen de doelen, wensen, behoeften, zorg en ondersteuning van de patiënt rondom het levenseinde ter sprake (proactieve zorgplanning/ advance care planning).

Patiënt in gesprek met arts
Nieuws

Subsidieoproep: doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg

De afgelopen jaren is in de palliatieve zorg veel ingezet op de ontwikkeling van interventies om zo goed mogelijke zorg en ondersteuning te kunnen bieden. Om ruimte te bieden aan de doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg kunnen Nederlandse onderzoeksorganisaties in samenwerking met andere partijen tot 23 mei 2023, 14.00 uur een subsidieaanvraag indienen.

Animatie vrouw voor boekenkast met hulpmiddelen
Nieuws

Boek brengt leed van bezoekbeperkingen tijdens de coronacrisis in herinnering

Het is deze week exact 3 jaar geleden dat de eerste patiënt met corona in het Erasmus MC werd opgenomen. Het markeerde de start van 2 onvoorstelbare jaren. De coronacrisis, met alle bezoek beperkende maatregelen die erbij hoorden, ligt achter ons. Maar ze mag niet worden vergeten, vinden wetenschappers van het Erasmus MC. Ze maakten er met collega’s een boekje over.

Vrouw met mondkapje wordt getroost door man
Fotografie Kees van de Veen
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Informatiebijeenkomst overkoepelend implementatieproject zingeving

Een overkoepelend implementatieproject gaat de implementatie ondersteunen van uitkomsten van actieonderzoek uit het programma Zingeving en geestelijke verzorging. Dit gebeurt door het begeleiden van de implementatie van resultaten, ontwikkelen van overstijgende implementatiekennis, het volgen van de proefimplementatie en het voorbereiden van duurzame borging.

Lees meer

Save the date: Symposium Onderwijs Palliatieve Zorg

Wilt u tips om betere palliatieve zorg te verlenen, en concrete handvatten om het onderwijs hierop aan te scherpen? Bent u op zoek naar kennisuitwisseling en inspiratie op gebied van palliatieve zorg? Zet dan alvast het Symposium Onderwijs Palliatieve Zorg in uw agenda!

Lees meer

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging

Hoe ziet de toekomst van de verpleging en verzorging er uit? En welke ontwikkelingen spelen daarin een rol? Kom uw kennis delen en inspiratie opdoen tijdens onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging!

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website