Onderwerpen

Uitgelicht

Terugblik Projectleidersbijeenkomst Markering en ACP

Vragen die aan bod kwamen: Hoe zorgen we voor eenduidige uitkomstmaten en hoe voorkomen we dat er dubbel werk wordt verricht? Zoals gewoonlijk waren de speeddates populair. ‘Het is ontzettend interessant om van anderen te horen hoe ze het aanpakken.’

Lees het verslag

Advance Care Planning

Het tijdig herkennen en bespreekbaar maken van het levenseinde helpt mensen om na te denken over hoe zij de palliatieve fase zelf willen inrichten of hoe ze de rol van naaste op zich willen nemen.

Lees meer over de projecten

Nieuwsbrief Palliatieve Zorg

Nieuwsbrief Palliatieve Zorg

Geïnteresseerd in onderwerpen en projectresultaten over palliatieve zorg? Schrijf u dan in en ontvang tweemaandelijks onze nieuwsbrief!

Direct inschrijven

Projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg

Binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' lopen inmiddels 61 projecten. Er is een projectenlijst per onderwerp beschikbaar. Benieuwd wat de verwachte resultaten zijn? Lees het overzicht lopende projecten.

Inbreng patiënten wordt echt serieus genomen

De palliatieve zorg is nog altijd volop in ontwikkeling. Zorgprofessionals en wetenschappers ontwikkelen nieuwe aanpakken om patiënten en naasten te ondersteunen. Kees Gosens en Bep Kalse – allebei kankerpatiënt – vertellen over hun ervaringen bij de ontwikkeling van Oncokompas. Een ZonMw-artikel in het Tijdschrift Pal voor U. 

Lees het artikel

Subsidieoproep Palliantie eind 2018

Naar verwachting stelt het programma Palliantie. Meer dan zorg in november/december 2018 een nieuwe subsidieoproep open voor het indienen van subsidieaanvragen.

Lees meer over de oproep

Implementatiereeks

Vrouw op afbeelding
Pauline Goense

Het denken over en werken aan implementatie roept vaak veel vragen op. Pauline Goense, implementatiemedewerker van het ZonMw-team Palliantie, neemt u mee in de wereld van implementatie. 

Implementatiereeks

Managementrapportage 2017

Het programma Palliantie. Meer dan zorg is nu halverwege de looptijd. In de managementrapportage 2017 leest u over de werkwijze en resultaten van dit programma. Er wordt naast een totaaloverzicht ook over de projecten en procedure in 2017 verslag gedaan. 

Bekijk de managementrapportage

Onderwijs in palliatieve zorg

Mannetje die kennis uit hersenen haalt
Kennissynthese onderwijs

De komende jaren wil het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ bijdragen aan beter onderwijs over palliatieve zorg. Een werkgroep met leden uit MBO, HBO en WO heeft de 5 aanbevelingen uit de Kennissynthese onderwijs palliatieve zorg uitgewerkt. De resultaten staan beschreven in het rapport 'Uitwerking van de aanbevelingen Kennissynthese onderwijs palliatieve zorg’.

Informatie over onderwijs in palliatieve zorg

Actueel

Volg via RSS

Vervolgproject: Onderwijs en Opleiden palliatieve zorg

Het project Onderwijs en Opleiden Palliatieve zorg (O²PZ ) gaat binnenkort van start. Het is een vervolg op de ‘Kennissynthese Onderwijs Palliatieve Zorg’ en de ‘Uitwerking van de aanbevelingen Kennissynthese Onderwijs Palliatieve Zorg’.

Nieuws

Netwerken Integrale Kindzorg

Alle 7 Netwerken Integrale Kindzorg zijn van start! Een Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines uit de 1e, 2e en 3e lijn, met veel kennis over en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen.

Nieuws

Basiscompetenties palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen

Publicatie Basiscompetenties palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen verschenen over het project: Ontwikkeling, evaluatie en implementatie van onderwijs palliatieve zorg in de basiscurricula bachelor en MBO- verpleegkunde en verzorging in Limburg en Zuidoost-Brabant.

Nieuws

De Hexagon Tool: handig hulpmiddel voor je implementatieplan

Om de palliatieve zorg te verbeteren is niet alleen nieuwe kennis nodig, maar vooral ook het concrete gebruik van onderzoeksresultaten in de praktijk. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om de implementatie van projectresultaten gedegen voor te bereiden. Bijvoorbeeld de Hexagon Tool. Hoe werkt die in de praktijk?

Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Training Psychiatrie en Palliatieve zorg

Verpleegkundigen zich aanmelden voor de training Psychiatrie en Pallatieve Zorg. Deze training leidt verpleegkundigen op tot Zorgconsulent palliatieve zorg.

Lees meer

8th Amsterdam Symposium on Palliative Care

Algemene informatie Prof. dr. Irene J.  Higginson van het King's College, Cicely Saunders Institute, London. Meer informatie over het 8th Amsterdam Symposium on Palliative Care vindt u via de VUMC website. Programma Bekijk het volledige programma. Inschrijven Wilt u zich inschrijven? Dat kan middels het aanmeldingsformulier.

Lees meer

7e Nationaal Congres Palliatieve Zorg

‘Van kwaliteitskader naar unieke patiënt’ De Richtlijnen palliatieve zorg en het recent gelanceerde Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland vormen een gedegen fundament om generalistische palliatieve zorg te kunnen verlenen. We hebben daarmee de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet voor de kwaliteit van palliatieve zorg. Maar met richtlijnen en kwaliteitskader alleen komen we er niet.  Elke patiënt en iedere naaste heeft een eigen...

Lees meer

7th ACP-i conference

De conferentie is gericht op het delen en bespreken van nieuwe onderzoeksresultaten en innovatieve benaderingen op het gebied van planning voor zorg vooraf.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website