Onderwerpen

Uitgelicht

Projectidee ingediend… En dan?

Een kijkje achter de schermen over het indienen van subsidievoorstellen. De indieners zitten in spanning en de commissie buigt zich over de ingediende projectideeën. Benieuwd naar het verloop van de rondes bij Palliantie?

Lees het artikel

Nieuws Palliatieve Zorg

Nieuwsbrief maart 2017

Via de 'Blijf op de hoogte' pagina kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Palliatieve Zorg.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Managementrapportage Palliantie. Meer dan zorg 2016

Nieuwsgierig wat er in het tweede subsidiejaar van Palliantie. Meer dan Zorg is gebeurd? Lees dan de managementrapportage.

Managementrapportage

Projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg

Binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' lopen inmiddels 43 projecten. Er is een projectenlijst per onderwerp beschikbaar. Benieuwd wat de verwachte resultaten zijn? Lees het overzicht lopende projecten 2015-2016.

‘Samen Beslissen’ in het verpleeghuis

ZonMw voerde medio 2016 een interessepeiling uit specifiek gericht op samen beslissen in de palliatieve zorg. Er zijn 3 voorstellen uitgenodigd tot het indienen van een subsidieaanvraag. Het gehonoreerde voorstel richt zich op mensen met dementie in een verpleeghuis en hun vertegenwoordiger.

Meer informatie over het project

Wensen rond het levenseinde

Artikel Pal voor U

Mensen weten vaak heel goed wat ze willen na hun overlijden. De uitvaart, de erfenis; ze praten erover en leggen hun wensen vast. Maar hoe zit het met de laatste fase van het leven zelf? Wat vinden jij en je naasten daarin belangrijk? Praat erover en schrijf het op. 

Lees het artikel in Pal voor U

Onderwijs in palliatieve zorg

Mannetje die kennis uit hersenen haalt
Kennissynthese onderwijs

De komende jaren wil het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ bijdragen aan beter onderwijs over palliatieve zorg. Een werkgroep met leden uit MBO, HBO en WO maken een gedegen plan op welke manier de verschillende aanbevelingen uit de Kennissynthese Onderwijs het beste kunnen worden opgepakt.

Informatie over onderwijs in palliatieve zorg

Actueel

Volg via RSS

Start van Open access publiceren in de gezondheidszorg

Vandaag heeft VWS aan de Tweede Kamer het advies ‘Open access tot publicaties: Stand van zaken en implicaties voor volksgezondheidsbeleid’ aangeboden. VWS is hiermee het 3e ministerie dat aan de slag gaat met open access publiceren.

Nieuws
Like ZonMw op Facebook!

Klik op 'vind ik leuk' en blijf op de hoogte via Facebook over resultaten van onderzoek, nieuws, interessante artikelen en nog veel meer!Kun je de like-knop hierboven niet zien? Ga dan naar ZonMw op Facebook
Tweet
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

De dag van de palliatieve zorg is een belangrijk moment om burgers, patiënten, naasten, informele en formele zorgverleners bewust te maken van het bestaan van palliatieve zorg, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland. Zodat mensen ontdekken welke keuzes zij zelf kunnen maken en hoe belangrijk het is om tijdig de laatste fase van het leven te bespreken.

Lees meer

Nederlands- Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2017

Palliactief en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen (FPZV vzw) organiseren in samenwerking met de 8 academische Expertisecentra Palliatieve Zorg en de onderzoeksgroepen palliatieve zorg van de 4 Vlaamse Universiteiten voor de eerste maal de Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website