Onderwerpen

Uitgelicht

Vernieuwde projectenwaaier Palliantie. Meer dan zorg

Projectenwaaier op smartphone

Bekijk nu meer dan 70 projecten van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' in onze projectenwaaier. Een handig overzicht met per project een korte omschrijving, de doelgroep en de resultaten. Zie direct welke projecten voor u relevant zijn.

Bekijk de projectenwaaier

5 jaar Palliantie

Het Programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is in afronding en heeft in de afgelopen 5 jaar veel mooie resultaten opgeleverd. Lees alles over wat het programma heeft bereikt, de resultaten van projecten en hoe deze in de praktijk ingezet kunnen worden op de webpagina '5 jaar Palliantie'.

Meer over 5 jaar Palliantie

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes, lopend onderzoek en een upate van het laatste nieuws vindt u op deze pagina.

Lees verder

Actueel

Onderzoek naar Advance Care Planning

Advance Care Planning (ACP), inclusief proactieve zorgplanning en markering, is een hulpmiddel om te zorgen dat palliatieve zorg telkens aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt en hun naasten.

Huisarts in gesprek met patiënt
Nieuws

Praten over intimiteit en seksualiteit bij ongeneeslijke kanker

Veel mensen met ongeneeslijke kanker zouden graag praten over intimiteit en seksualiteit in hun leven. Maar juist deze thema’s blijven vaak onbesproken. Kunnen gesprekshulpmiddelen voor verpleegkundigen ervoor zorgen dat het gesprek hierover wél op gang komt?

Vrouw op foto
Pagina

‘Deze toolbox over diversiteit ga ik bij elk project gebruiken’

Het aantal ouderen met een migratieachtergrond neemt de komende jaren sterk toe. Het is van groot belang dat projecten resultaten opleveren waar zij echt mee geholpen zijn. Een nieuwe toolbox maakt rekening houden met diversiteit in projecten een stuk eenvoudiger.

Marieke op de foto
Pagina

Herhaalrecepten van twijfelachtige waarde

Patiënten aan het levenseinde krijgen regelmatig herhaalrecepten voorgeschreven voor medicatie die geen tot twijfelachtige waarde hebben. Dit blijkt uit gegevens van het Informatiesysteem Palliatieve Zorg van het Nivel. Deze medicijnen kunnen de gezondheid van de patiënt niet betekenisvol verbeteren of zelfs schaden. Lees meer in de nieuwe Nivelfactsheet over medicatie in de palliatieve fase.

Foto van een oudere man in ziekenhuisbed
Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Symposium: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg

Dokters van morgen leren vandaag hoe zij straks patiënten kunnen helpen die niet meer genezen. Maar hoe ziet onderwijs over palliatieve zorg er eigenlijk uit? In dit symposium krijgen zorg- en onderwijsprofessionals de ruimte om van elkaar te leren.

Lees meer

Werkconferentie Zingeving in de buurt: wat kan ik doen?

Bent u als professional of vrijwilliger lokaal actief op het gebied van zingeving? Tijdens deze dag verkennen we de mogelijkheden in uw buurt. Krijg inzicht in de laatste onderzoeken voor vraagstukken en behoeften rondom zingeving en de mogelijke inzet van vrijwilligers.

Lees meer

NIEUWE DATUM: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website