Onderwerpen

Uitgelicht

De laatste levensfase in coronatijden

Bekijk de interviewreeks

De coronacrisis heeft een grote impact op mensen in hun laatste levensfase en degenen om hen heen. Zo bemoeilijkt het risico op besmetting afscheid nemen en rouw. En kan een IC-opname beangstigend zijn voor patiënt en naasten. Hoe kunnen we hen toch goede zorg en ondersteuning bieden, binnen de grenzen van de maatregelen? Projectleiders van 5 nieuwe projecten vertellen over hun onderzoek naar antwoorden op deze vraag.

Bekijk de interviewreeks

Resultaten van 5 jaar Palliantie

Het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is in afronding en leverde de afgelopen 5 jaar veel mooie resultaten op. Er is door verschillende partijen hard gewerkt aan het realiseren van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven. Voor zowel de patiënt als hun naasten. Lees alles over wat het programma heeft bereikt, de resultaten van projecten en hoe deze in de praktijk ingezet kunnen worden op de webpagina '5 jaar Palliantie'.

Bekijk de resultatenpagina

Vernieuwde projectenwaaier Palliantie. Meer dan zorg

Projectenwaaier op smartphone

Bekijk nu meer dan 70 projecten van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' in onze projectenwaaier. Een handig overzicht met per project een korte omschrijving, de doelgroep en de resultaten. Zie direct welke projecten voor u relevant zijn.

Bekijk de projectenwaaier

Actueel

Verschijning uitgave: Goed gebruik geneesmiddelen in de huisartsgeneeskunde

Tijdens het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen, dat plaatsvond op 15 en 16 april 2021, heeft Véronique Timmerhuis, algemeen directeur ZonMw, het eerste exemplaar van een speciale ZonMw-editie van Huisarts & Wetenschap (H&W) uitgereikt aan Jako Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De uitgave ‘Goed gebruik geneesmiddelen in de huisartsgeneeskunde’ gaat als bijlage mee met de mei-editie van H&W en valt bij alle huisartsen in Nederland...

Nieuws

Een fijne dag voor elke verpleeghuisbewoner

Wie als verzorgende in het verpleeghuis werkt, heeft dagelijks te maken met bewoners in hun laatste levensfase. Daarbij staat iemand een fijne dag bezorgen vooral centraal. Hoe pak je dat aan? En hoe werken we samen aan verdere professionalisering en versterking van verzorgenden hierin? Verzorgende Mariëlle Verstegen en Anja Guldemond van V&VN vertellen.

Gecombineerde portretfoto's van Mariëlle Verstegen en Anja Guldemond
Pagina

Samen leven toevoegen aan de dagen

Palliatieve zorg is per definitie multidisciplinair, met in het verpleeghuis een belangrijke rol voor de specialist ouderengeneeskunde. Hoe werk je binnen de verpleeghuiszorg samen aan de bekwaamheid bij alle betrokken zorgprofessionals? Specialist Rogier van Deijck, beleidsadviseur Inge van der Stelt van Verenso en projectleider palliatieve zorg Désirée Meertens van verpleeghuisorganisatie De Zorggroep gaan hierop in.

Foto met Inge van der Stelt, Désirée Meertens en Rogier van Deijck
Pagina
Toon meer

Agenda

WHO COVID-19 - Global Research and Innovation Forum

WHO wil bijdragen aan het versnellen van COVID-19 onderzoek en de ontwikkeling van wereldwijde onderzoeksplatforms. Daarom wordt op 13-14 mei online het wereldwijde COVID-19 Onderzoek en Innovatie forum gehouden. Interessant als u aan COVID-19 onderzoek werkt.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website