Onderwerpen

Uitgelicht

Staatssecretaris Van Rijn lanceert Canon Palliatieve Zorg

Op het Nationaal Congres Palliatieve Zorg, lanceerde Staatssecretaris Van Rijn de Canon Palliatieve Zorg. De Canon is een historisch overzicht over de palliatieve zorg in Nederland. Met dit overzicht krijgen studenten, zorgprofessionals, beleidsmakers en burgers inzicht in het palliatieve werk van vroeger naar nu.

Lees het nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief januari 2017
Nieuwsbrief Palliatieve zorg

Via de 'Blijf op de hoogte' pagina kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Palliatieve Zorg.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Overzicht prioriteiten 2017-2018

Voor het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is er nu een totaallijst van prioriteiten in 2017-2018 beschikbaar.

Overzicht prioriteiten 2017-2018

Projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg

Binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' lopen inmiddels 44 projecten. Er is een projectenlijst per onderwerp beschikbaar (zie bovenstaande onderwerpen). Benieuwd wat de verwachte resultaten zijn? Lees het overzicht lopende projecten 2015-2016.

Onderwijs in palliatieve zorg

Mannetje die kennis uit hersenen haalt
Kennissynthese onderwijs

Van zorgverleners wordt verwacht dat zij palliatieve zorg kunnen verlenen en op tijd specialisten raadplegen. Dit stelt eisen aan de kennis en kunde van zorgverleners. De komende jaren wil het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ daarom bijdragen aan beter onderwijs over palliatieve zorg.

Informatie over onderwijs in palliatieve zorg

Kwaliteit van palliatieve zorg

Alle projecten binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' moeten bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg en een betere kwaliteit van leven in de palliatieve fase. Daarom wordt hier Palliantie-breed extra aandacht aan besteed.

Informatie over kwaliteit van zorg

Ontwikkeling van palliatieve zorg vanuit internationaal perspectief

De palliatieve zorg in Nederland is volop in ontwikkeling. Dit staat echter niet los van de internationale ontwikkelingen die hebben geleid tot onder meer de hospices zoals we die nu kennen.

Ontwikkeling van palliatieve zorg vanuit internationaal perspectief

Actueel

Volg via RSS

Wetenschappelijk onderzoek volledig toegankelijk

Over 3 jaar moet open science in de Europese Unie niet langer uitzondering maar de regel zijn. Dan zijn alle wetenschappelijke artikelen en zoveel mogelijk van de daarvoor gebruikte onderzoeksgegevens vrij toegankelijk voor iedereen. Met het Nationaal Plan Open Science, dat vandaag aan staatssecretaris Sander Dekker (Wetenschap) wordt aangeboden, nemen 10 organisaties het voortouw hierin.

ondertekening plan
ondertekening plan
Nieuws

Nieuw programma Langdurige Zorg

ZonMw heeft van het ministerie van VWS het verzoek gekregen om een nieuw programma in de langdurige zorg op te zetten voor de komende vier jaar. Dit programma dient een stimulering te zijn van de beweging in de langdurige zorg die onder andere met het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) in gang is gezet.

Nieuws
Tweet
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Agenda

Landelijk symposium Verbinden moet!

Als verzorgende werkzaam in een verpleeg- of verzorgingshuis, in de thuiszorg of in een hospice ben je onmisbaar in de zorg aan patiënten in de laatste fase van het leven. Dat is niet altijd eenvoudig. Tijdens dit symposium ga je in verschillende workshops aan de slag om te leren hoe je de zorg aan deze kwetsbare groep patiënten en hun naasten kunt verbeteren.

Lees meer

Seminar ontwikkelingen in de palliatieve zorg

Deze nascholing wordt aangeboden aan professionals die werkzaam zijn bij voorzieningen voor gespecialiseerde palliatieve zorg, zoals consultatieteams, hospicevoorzieningen en in functies binnen de palliatieve zorg in ziekenhuizen. Daarnaast staat het seminar open voor hulpverleners die werken in een reguliere zorgsetting waar patiënten in de palliatieve fase behandeld of begeleid worden, zoals consultteams palliatieve zorg, pijnteams, afdelingen...

Lees meer

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website