Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidieoproep inzet van proactieve zorgplanning in de praktijk

Verpleegkundige in gesprek met een patiënt

Partijen uit de 1e- en 2e- of 3e-lijnszorg en onderdeel van een bestaand transmuraal samenwerkingsverband, kunnen nu projectideeën indienen over het gezamenlijk organiseren van proactieve zorgplanning.

> Bekijk de veelgestelde vragen bij de subsidieoproep

Dien in vóór 8 februari 2022, 14.00 uur

Ondersteunen van mantelzorgers: hoe pak je dat aan?

Gecombineerde foto van Wilco Kruijswijk, Erica Witkamp en Jelle van Gurp
Wilco Kruijswijk, Erica Witkamp en Jelle van Gurp

In de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, gaat een groot deel van de aandacht vaak naar de patiënt. Hoe zorg je als wijkverpleegkundige en verzorgende dat je genoeg oog hebt voor hun mantelzorger? Deze projectleiders vertellen over hun onderzoek naar mantelzorgbehoeften en de tools en trainingen die ze ontwikkelden.

Lees het interview

Vervolgsubsidie voor goed onderwijs in palliatieve zorg

Leerlingen zitten in een klaslokaal

Voor een goede kwaliteit van leven in de laatste levensfase, is het belangrijk dat alle zorgverleners om een patiënt heen goede palliatieve zorg kunnen verlenen. Dat kan door palliatieve zorg een vast onderdeel te maken van het onderwijsaanbod op de zorgopleidingen. Daarom geven we vanuit ons programma Palliantie II vervolgsubsidie aan 3 onderwijsprojecten.

Bekijk de onderwijsprojecten

Actueel

Inspiratiewijzer voor gemeenten die hun aanbod dagactiviteiten voor mensen met dementie willen versterken

Vandaag publiceren wij de inspiratiewijzer Dagactiviteiten voor mensen met dementie. Dit e-magazine bevat aansprekende voorbeelden en praktische tools voor gemeenten en hun partners, die willen werken aan het versterken van hun aanbod van dagactiviteiten. De inspiratiewijzer is onderdeel van het gelijknamige programma, waarvan sinds 6 december 2021 een subsidieoproep open staat.

Nieuws

Waarom talentontwikkeling in de verpleging en verzorging zo belangrijk is

Persoonsgebonden subsidies zorgen ervoor dat talentvolle verpleegkundig onderzoekers als boegbeelden gaan fungeren. 'Ze laten zien welk positief effect het heeft als verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden gehoord worden en posities bemachtigen binnen zorginstellingen, wetenschappelijke bolwerken en besturen die eerst alleen aan dokters werden toebedeeld', aldus specialist en hoogleraar ouderengeneeskunde Jos Schols.

Portretfoto van Jos Schols met quote 'Ik kan mijn werk als arts niet zonder ze doen'
Pagina

Netwerkcasemanagement bij patiënten met kanker

Behandelingen voor kanker zijn steeds complexer en vinden vaker plaats in meerdere ziekenhuizen of andere zorginstellingen. Hoe zorg je voor voldoende samenwerking en overdracht om de patiënt heen? En dat iedereen op de hoogte is van de wensen en behoeften van de patiënt? Deze minidocu van het Citrienfondsprogramma Regionale Oncologienetwerken laat zien hoe netwerkcasemanagement hierbij kan helpen.

Screenshot van minidocu met playbutton
Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Symposium Samenwerking maakt sterker!

Lachend kind in een rolstoel

Op donderdag 21 april 2022 organiseert het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg het symposium Samenwerking maakt sterker! Met bijzondere samenwerkingen in de kinderpalliatieve zorg uitgelicht: domeinoverstijgend indiceren, Medisch Kindzorgsysteem, en veel meer.

Lees meer

Netwerkbijeenkomst verpleging en verzorging

Waar loopt u tegenaan bij verdere professionalisering van het vak en bij het versterken van uw positie? Wat is de rol van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden bij kwaliteit van zorg, kostenbeheersing, eigen regie, de Juiste Zorg op de Juiste Plek en positieve gezondheid en hoe maken we deze rol meer zichtbaar?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website