Onderwerpen

Uitgelicht

Projectidee ingediend… En dan?

Een kijkje achter de schermen over het indienen van subsidievoorstellen. De indieners zitten in spanning en de commissie buigt zich over de ingediende projectideeën. Benieuwd naar het verloop van de rondes bij Palliantie?

Lees het artikel

Nieuws Palliatieve Zorg

Nieuwsbrief maart 2017

Via de 'Blijf op de hoogte' pagina kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Palliatieve Zorg.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Managementrapportage Palliantie. Meer dan zorg 2016

Nieuwsgierig wat er in het tweede subsidiejaar van Palliantie. Meer dan Zorg is gebeurd? Lees dan de managementrapportage.

Managementrapportage

Projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg

Binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' lopen inmiddels 43 projecten. Er is een projectenlijst per onderwerp beschikbaar. Benieuwd wat de verwachte resultaten zijn? Lees het overzicht lopende projecten 2015-2016.

‘Samen Beslissen’ in het verpleeghuis

ZonMw voerde medio 2016 een interessepeiling uit specifiek gericht op samen beslissen in de palliatieve zorg. Er zijn 3 voorstellen uitgenodigd tot het indienen van een subsidieaanvraag. Het gehonoreerde voorstel richt zich op mensen met dementie in een verpleeghuis en hun vertegenwoordiger.

Meer informatie over het project

Onderwijs in palliatieve zorg

Mannetje die kennis uit hersenen haalt
Kennissynthese onderwijs

De komende jaren wil het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ bijdragen aan beter onderwijs over palliatieve zorg. Een werkgroep met leden uit MBO, HBO en WO maken een gedegen plan op welke manier de verschillende aanbevelingen uit de Kennissynthese Onderwijs het beste kunnen worden opgepakt.

Informatie over onderwijs in palliatieve zorg

Bezoek hospice Xenia

ZonMw gaat bij instellingen op bezoek. Dit keer: Xenia. Xenia is een ‘Huis met een hart’ dat palliatieve zorg in de breedste zin van het woord aanbiedt, gericht op mensen tussen ongeveer 16 en 40 jaar. 

Lees het verslag

Actueel

Volg via RSS
Like ZonMw op Facebook!

Klik op 'vind ik leuk' en blijf op de hoogte via Facebook over resultaten van onderzoek, nieuws, interessante artikelen en nog veel meer!Kun je de like-knop hierboven niet zien? Ga dan naar ZonMw op Facebook
Tweet

Informatie rond financiering palliatieve zorg overzichtelijk gebundeld

Alle bij palliatieve zorg betrokken branche- en koepelorganisaties, verenigingen van professionals, vrijwilligers en overheidsinstanties hebben een handzaam overzicht rond de financiering van palliatieve zorg ontvangen. De Handreiking financiering palliatieve zorg 2018 geeft inzicht in de regelgeving en structuur rond de financiering van palliatieve zorg.

Elders gezien

Trots op resultaten Verbeterprogramma Palliatieve Zorg (VPZ)

Het VPZ had als doelstelling om een breed maatschappelijk proces op gang te brengen binnen organisaties. Tevens was het streven om onder beroepsgroepen meer aandacht te krijgen voor palliatieve zorg. De programmacommissie VPZ heeft met veel plezier aan dit programma gewerkt en is trots op de resultaten die zijn beschreven in het onlangs verschenen evaluatierapport van het NIVEL.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Palliantie. Meer dan zorg, ronde 2017

Onderwerpen

De ronde 2017 is bedoeld voor subsidieaanvragen die gericht zijn op de prioriteiten 2017 en 2018 voor het programma Palliantie. Meer dan zorg.

Onderdeel van programma

Palliantie. Meer dan zorg

Geplaatst op

29 juni 2017

Deadline

13 september 2017,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

De dag van de palliatieve zorg is een belangrijk moment om burgers, patiënten, naasten, informele en formele zorgverleners bewust te maken van het bestaan van palliatieve zorg, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland. Zodat mensen ontdekken welke keuzes zij zelf kunnen maken en hoe belangrijk het is om tijdig de laatste fase van het leven te bespreken.

Lees meer

Nederlands- Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2017

Palliactief en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen (FPZV vzw) organiseren in samenwerking met de 8 academische Expertisecentra Palliatieve Zorg en de onderzoeksgroepen palliatieve zorg van de 4 Vlaamse Universiteiten voor de eerste maal de Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website