Onderwerpen

Uitgelicht

Vernieuwde projectenwaaier Palliantie. Meer dan zorg

Projectenwaaier op smartphone

Bekijk nu meer dan 70 projecten van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' in onze projectenwaaier. Een handig overzicht met per project een korte omschrijving, de doelgroep en de resultaten. Zie direct welke projecten voor u relevant zijn.

Bekijk de projectenwaaier

5 jaar Palliantie

Het Programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is in afronding en heeft in de afgelopen 5 jaar veel mooie resultaten opgeleverd. Lees alles over wat het programma heeft bereikt, de resultaten van projecten en hoe deze in de praktijk ingezet kunnen worden op de webpagina '5 jaar Palliantie'.

Meer over 5 jaar Palliantie

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes, lopend onderzoek en een upate van het laatste nieuws vindt u op deze pagina.

Lees verder

Actueel

Rouwzorgondersteuning tijdens de COVID-19 periode

Als gevolg van de quarantainemaatregelen moest de ondersteuning van naasten op een andere manier vorm krijgen. De afscheidsmand, een tool met verschillende materialen om de rouwzorg te ondersteunen, bleek door IC-verpleegkundigen veelvuldig gebruikt te worden. Verpleegkundig onderzoeker Margo van Mol gaat dit voorbeeld van goede zorg samen met Erika Witkamp (Hogeschool Rotterdam) verder ontwikkelen om in andere ziekenhuizen te kunnen gebruiken.

Portretfoto Margo van Mol met als quote 'Rouwzorgondersteuning'
Pagina

Landelijk telefoonnummer voor begeleiding bij zingeving en levensvragen

Iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt kan vragen hebben als: Wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder? Waar ontleen ik kracht aan? Vanaf nu kan iedereen die over deze levensvragen wil praten bellen naar 085 004 3063 om gesprekken met een geestelijk verzorger thuis aan te vragen.

telefoon in de hand
Nieuws

Goed communiceren met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden vraagt meer tijd

Volgens zorgverleners in de palliatieve zorg is tijd een belangrijke factor die barrières voor effectief communiceren met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden kan wegnemen. Meer tijd om te communiceren, maar ook meer bewustwording en meer scholing over gezondheidsvaardigheden onder zorgverleners kan hierbij helpen en is gewenst. Dat blijkt uit onderzoek van het Palliantieproject 'Goed Begrepen'.

Elders gezien

Onderwijsraamwerk Palliatieve Zorg 2.0 klaar voor implementatie

Het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O²PZ) brengt het Onderwijsraamwerk Palliatieve Zorg 2.0 uit voor het mbo en hbo. Het is een praktisch hulpmiddel voor onderwijsmakers waarmee zij gericht het onderwijs over palliatieve zorg kunnen aanscherpen. Downloads staan onderaan het nieuwsbericht.

logo O2PZ
Elders gezien
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Werkconferentie Zingeving in de buurt: wat kan ik doen?

Bent u als professional of vrijwilliger lokaal actief op het gebied van zingeving? Tijdens deze dag verkennen we de mogelijkheden in uw buurt. Krijg inzicht in de laatste onderzoeken voor vraagstukken en behoeften rondom zingeving en de mogelijke inzet van vrijwilligers.

Lees meer

NIEUWE DATUM: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website