Onderwerpen

Uitgelicht

Canon Palliatieve Zorg

De Canon is een historisch overzicht over de palliatieve zorg in Nederland.

Naar de Canon Palliatieve Zorg

Nieuws Palliatieve Zorg

Nieuwsbrief maart 2017

Via de 'Blijf op de hoogte' pagina kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Palliatieve Zorg.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Managementrapportage Palliantie. Meer dan zorg 2016

Nieuwsgierig wat er in het tweede subsidiejaar van Palliantie. Meer dan Zorg is gebeurd? Lees dan de managementrapportage.

Managementrapportage

Subsidiecall projectideeën Palliantie staat open!

Voor deze ronde is ZonMw op zoek naar projectideeën die gericht zijn op de prioriteiten 2017 en 2018 voor de palliatieve zorg. Deadline voor het indienen van projectideeën is dinsdag 9 mei 2017 tot 14.00 uur.

Projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg

Binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' lopen inmiddels 44 projecten. Er is een projectenlijst per onderwerp beschikbaar (zie bovenstaande onderwerpen). Benieuwd wat de verwachte resultaten zijn? Lees het overzicht lopende projecten 2015-2016.

Onderwijs in palliatieve zorg

Mannetje die kennis uit hersenen haalt
Kennissynthese onderwijs

De komende jaren wil het programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ bijdragen aan beter onderwijs over palliatieve zorg. Een werkgroep met leden uit MBO, HBO en WO maken een gedegen plan op welke manier de verschillende aanbevelingen uit de Kennissynthese Onderwijs het beste kunnen worden opgepakt.

Informatie over onderwijs in palliatieve zorg

Informatiekaart Palliatieve Zorg

Het ministerie van VWS heeft een informatiekaart ontwikkeld voor professionals. In de informatiekaart wordt de vereenvoudigde financiering van de palliatieve zorg uitgelegd.

Informatiekaart Palliatieve Zorg

Nuttige projectleidersbijeenkomst Palliantie. Meer dan zorg

Op 25 januari 2017 organiseerde het consortium palliatieve zorg Noord-Oost (Ligare) samen met ZonMw de 2e projectleidersbijeenkomst van Palliantie in Zwolle. Doel van de bijeenkomst was ervaringen delen, inspiratie opdoen en waar mogelijk verbinden. Een impressie van deze middag leest u in het verslag.

Verslag projectleidersbijeenkomst

Actueel

Volg via RSS

Verzorgenden kennen bewoner vaak het beste

De ervaring van Erwin Mantel, verpleegkundige in hospice Kajan Hilversum, kan teams helpen bij het markeren, ofwel starten van de palliatieve fase. “Hoe eerder je –met elkaar– iemands behoeften signaleert en daarover in gesprek raakt, hoe beter”, aldus Mantel.

Pagina

Programma Samen beslissen in Palliatieve Zorg

ZonMw voerde medio 2016 een interessepeiling uit, waarna er 44 ideeën zijn ingediend. Hiervan waren er 8 specifiek gericht op samen beslissen in de palliatieve zorg.

Pagina

Een steen in de vijver door Verbeterprogramma Palliatieve Zorg (VPZ)

Het VPZ laat een mooie erfenis achter, zo blijkt uit de procesevaluatie door Willemijn van Gastel. Veel organisaties zijn aan de slag gegaan met de Goede Voorbeelden en hebben hiermee hun zorgverlening aan patiënten/cliënten in de palliatieve fase en hun naasten verbeterd.

Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Palliantie. Meer dan zorg, ronde 2017

Onderwerpen

Voor de ronde 2017 zijn we op zoek naar projectideeën die gericht zijn op de prioriteiten 2017 en 2018 voor de palliatieve zorg.

Onderdeel van programma

Palliantie. Meer dan zorg

Geplaatst op

1 maart 2017

Deadline

9 mei 2017,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

MEDexperience

ZonMw presenteert op MEDexperience de 2e druk van het signalement Zingeving in Zorg. MEDexperience is het eerste, enige en echte belevingsgerichte congres waar u als zorgprofessional op een inspirerende en krachtige wijze teruggaat naar de kern van waarom u doet wat u doet, wat u drijft en u inspireert…

Lees meer

EAPC 2017

The growing recognition of the importance of palliative care is reflected in the title chosen for the upcoming 15th World Congress of the European Association for Palliative Care - “Progressing Palliative Care”.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website