Onderwerpen

Uitgelicht

Vernieuwde projectenwaaier Palliantie. Meer dan zorg

Projectenwaaier op smartphone

Bekijk nu meer dan 70 projecten van het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' in onze projectenwaaier. Een handig overzicht met per project een korte omschrijving, de doelgroep en de resultaten. Zie direct welke projecten voor u relevant zijn.

Bekijk de projectenwaaier

5 jaar Palliantie

Het Programma 'Palliantie. Meer dan zorg' is in afronding en heeft in de afgelopen 5 jaar veel mooie resultaten opgeleverd. Lees alles over wat het programma heeft bereikt, de resultaten van projecten en hoe deze in de praktijk ingezet kunnen worden op de webpagina '5 jaar Palliantie'.

Meer over 5 jaar Palliantie

Coronavirus maatregelen

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft ook gevolgen voor ZonMw. Alle belangrijke maatregelen, vragen en antwoorden rondom subsidierondes, lopend onderzoek en een upate van het laatste nieuws vindt u op deze pagina.

Lees verder

Actueel

Geestelijk verzorgers en sociaal werkers samen tegen eenzaamheid

Hoe ondersteun je ouderen die eenzaam zijn? ‘De combinatie geestelijke verzorging en sociaal werk is een goede mix.’ Sociaal Werk Nederland en Agora werken dan ook samen bij het project Geestelijke Verzorging Thuis. Bekijk een uniek voorbeeld van een geestelijk verzorger in dienst bij een welzijnsorganisatie, en lees hoe sociaal werkers en geestelijk verzorgers elkaar aanvullen.

Vrouw houdt hand vast van oudere man in rolstoel
Elders gezien

Keuzehulp 'Verken uw wensen voor zorg en behandeling'

In de nieuwe editie uit het magazine Pal voor u wordt de Thuisartskeuzehulp 'Verken uw wensen voor zorg en behandeling' uitgelicht. Hiermee kan iedereen wensen en behoeften aan zorg en behandeling bepalen, bespreken en vastleggen. De keuzehulp is één van de resultaten uit het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg.

Laptop met vraagtekenballonnetjes
Document

Subsidieoproep: Implementatie- en opschalingscoaching

Er kan subsidie aangevraagd worden om een externe coach in te huren die adviseert over de implementatie- en/of opschaling van een innovatie in de zorg. Bekijk voor meer informatie de subsidieoproep.

Pagina

Onderzoek naar Advance Care Planning

Advance Care Planning (ACP), inclusief proactieve zorgplanning en markering, is een hulpmiddel om te zorgen dat palliatieve zorg telkens aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt en hun naasten.

Huisarts in gesprek met patiënt
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging

Onderwerpen

  • Zingeving en Geestelijke verzorging
  • Kenniswerkplaats
  • Kennisinfrastructuur
  • Leergemeenschap en leernetwerken
  • Effectonderzoek

Onderdeel van programma

Zingeving en Geestelijke verzorging

Geplaatst op

30 september 2020

Deadline

12 januari 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Symposium: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg

Dokters van morgen leren vandaag hoe zij straks patiënten kunnen helpen die niet meer genezen. Maar hoe ziet onderwijs over palliatieve zorg er eigenlijk uit? In dit symposium krijgen zorg- en onderwijsprofessionals de ruimte om van elkaar te leren.

Lees meer

Nieuwe datum: European Implementation Event 2020

Vanwege de pandemie met het Coronavirus is dit evenement uitgesteld van 1 en 2 oktober 2020 naar 27 en 28 mei 2021. Pre-conference activiteiten zijn op 26 mei 2021.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website