Onderwerpen

Uitgelicht

ZonMw Parel voor zingeving in de palliatieve zorg

Uitreiking parel aan projectteam

Op 15 november 2019 heeft prof. dr. An Reyners namens haar projectteam een ZonMw Parel uit handen van ZonMw directeur Henk Smid in ontvangst genomen voor het project ‘Als niet alles is wat het lijkt’. Het project leert zorgverleners in de palliatieve zorg praten over zingeving met patiënten en hun naasten.

Meer over het Parelproject

Projectleidersbijeenkomst Palliantie

Volle zaal deelnemers

Samen met ZonMw organiseerde Septet, het consortium palliatieve zorg Midden-Nederland, een projectleidersbijeenkomst met als thema: van onderzoek naar samenwerken in de praktijk.

Bekijk het verslag

Onderzoek implementeren

Moniek Zijlstra-Vlasveld

Implementatiespecialist Moniek Zijlstra-Vlasveld neemt u in de huidige reeks mee in de wereld van implementeren.

Bekijk de implementatiereeks

Vervolg programma Palliantie

De minister van VWS heeft afgelopen juni in een opdrachtbrief aan ZonMw bevestigd het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' te willen continueren. Het vervolg van Palliantie bouwt voort op resultaten uit eerdere programma’s gericht op palliatieve zorg. Palliantie 2021-2026 blijft een praktijkgericht programma met open en gerichte subsidierondes.

Vervolg programma

Projecten uit het programma Palliantie. Meer dan zorg

Binnen het programma 'Palliantie. Meer dan zorg' lopen inmiddels meer dan 60 projecten. Bekijk de projectwaaier (PDF) om de aankomende verwachte resultaten in te zien.

Resultaten programma Palliantie. Meer dan zorg

Actueel

E-book Palliatieve zorg

In het e-book ‘Palliatieve zorg: optimalisatie begint bij onderwijs’ vindt u inspiratie en tips en tools voor het optimaliseren van onderwijs over palliatieve zorg. Het e-book werd geschreven op basis van het gelijknamige symposium wat op 1 oktober 2019 werd georganiseerd door het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O²PZ).

Afbeelding knop met tekst bekijk het e-book
Elders gezien

‘Palliatieve zorg leer je niet uit een boekje’

Iedere verpleegkundige en verzorgende komt in aanraking met mensen in de palliatieve fase en hun naasten. Maar wie na de opleiding aan het werk gaat, heeft over het algemeen nog onvoldoende competenties op dit gebied. Samen met professionals, studenten, patiënten én naasten hebben verschillende mbo- en hbo-opleidingen palliatieve zorg ingebed in hun basiscurriculum.

Annemie Courtens en projectteam
v.l.n.r. Anne van Pol, Annemie Courtens, Annette Bour, Giel Vaessen
Nieuws

Volgende fase voor publiekscampagne VWS over palliatieve zorg

‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik.’ Zo luidt de slogan van de publiekscampagne die de landelijke overheid in juni 2019 lanceerde. Eind november gaat de campagne een volgende fase in, om nog meer mensen te kunnen bereiken.

Vrouw met schildersezel
Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Florence Nightingale Fair

De fair staat voor waardering, saamhorigheid, toegankelijkheid, verdieping en herkenning. Het is een evenement vóór en dóór de zorg waarbij de zorgverlener in het zonnetje wordt gezet.

Lees meer

EAPC World Research Congress 2020

Het congres biedt de mogelijkheid om experts in palliatieve zorg te ontmoeten, onderzoek te presenteren en bespreken, nieuwe ideeën op te doen en kennis te delen over hoe de behandeling en zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren.

Lees meer

European Implementation Event 2020

Het European Implementation Event 2020 (#EIE2020) vindt op 1 en 2 oktober 2020 plaats in Rotterdam. Pre-conference activiteiten zijn op 30 september 2020.

Lees meer

8e Nationaal Congres Palliatieve Zorg

Het Nationaal Congres Palliatieve Zorg wordt georganiseerd door Palliactief. Meer informatie volgt.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website