Onderwerpen

Uitgelicht

Checklist toegang tot data

Onderzoeksdata delen: iedereen vindt het een goed idee, maar praktische obstakels en koudwatervrees staan het in de praktijk nog vaak in de weg. Onderzoekers van het Radboudumc deden er al veel ervaring mee op en maakten een handige checklist voor anderen die er ook mee aan de slag willen.

Lees meer over de checklist toegang tot data

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ouderen!

Aanmelden

Kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Margje Mahler heeft als projectleider Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg bij Zorginstituut Nederland het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg mee opgesteld. 'Het kader biedt handvatten om aan de kwaliteit van zorg te werken. De kwaliteit is voortdurend in ontwikkeling en hangt samen met acht thema's'.

Lees meer over het kwaliteitskader

De verstuikte enkel in de huisartsenzorg

Marienke van Middelkoop is bewegingswetenschapper en projectleider bij het Erasmus MC. ‘Sporters met een verstuikte enkel maken bijvoorbeeld gebruik van neuromusculaire training om te herstellen. Kan zo’n training ook effectief zijn in de huisartsenpraktijk?’

Lees meer over dit project

Onderwijsproducten Ouderen - voor (toekomstige) zorg & welzijn professionals

Vanuit de programma's Memorabel en NPO (Nationaal Programma Ouderenzorg) zijn een 14-tal onderwijsproducten ontwikkeld. Deze zijn gericht op de verbetering van de zorg en ondersteuning voor ouderen en mensen met dementie.

Lees meer over de onderwijsproducten

Actueel

Volg via RSS

Sportimpuls 2018 opengesteld!

Bent u een lokale sport- en beweegaanbieder? Dan kunt u tot 22 februari 2018, 14.00 uur bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. Ook dit jaar zijn drie subsidieoproepen tegelijkertijd opengesteld: Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. Deze drie regelingen richten zich gezamenlijk op de kwetsbare doelgroepen mensen met een beperking, chronisch zieken, ouderen,...

Nieuws

Kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Margje Mahler heeft als projectleider Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg bij Zorginstituut Nederland het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg mee opgesteld. 'Het kader biedt handvatten om aan de kwaliteit van zorg te werken. De kwaliteit is voortdurend in ontwikkeling en hangt samen met acht thema's'.

Pagina

Samenwerking centraal op JPco-fuND Intermediate Symposium

Op 30 november en 1 december 2017 kwamen bij ZonMw in Den Haag de projectcoördinatoren en hun consortiapartners van de in 2015 gehonoreerde JPco-fuND-projecten bij elkaar. Deze projecten waarin meerdere landen samenwerken richten zich op kennis over neurodegeneratieve ziekten. De grote wens die veel projecten uitspraken was meer samenwerking, ook tussen de projecten.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Onderzoek naar Tabaksontmoediging

Onderwerpen

  • Tabaksontmoediging
  • Kennisinfrastructuur/Consortiumvorming
  • Rookvrije Generatie
  • Implementatieonderzoek
  • Effectonderzoek

Onderdeel van programma

Preventieprogramma 5

Geplaatst op

26 oktober 2017

Deadline

18 januari 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

AAL bijeenkomst in Oostenrijk

Op 15 februari 2018 vind in Wenen Oostenrijk een bijeenkomst plaats van het internationale programma Active and Assisted Living (AAL).

Lees meer

e-healthweek 2018

Onder het motto ‘Van #hoedan? naar #zodus!’ heeft VWS de week van 20 t/m 26 januari 2018 benoemd tot e-healthweek 2018. ZonMw is partner en doet mee met o.a. een bijeenkomst in de Zorginnovatiewinkel in Rotterdam. En wij zetten de (lopende) projecten over e-health in het zonnetje.

Lees meer

e-health - Top of Flop? Innovatoren en patiënten ontmoeten elkaar tijdens de e-healthweek 2018

Op donderdag 25 januari, organiseert Zorg voor innoveren in de Zorginnovatiewinkel de bijeenkomst 'e-health Top of Flop'. Diverse zorgvernieuwers die aan een e-health innovatie werken gaan hun idee pitchen. De aanwezige burgers/toekomstige gebruikers geven hun oordeel: is het idee ‘top’ of wordt het een ‘flop’? En uiteraard gaan wij daarover met elkaar in gesprek. Een waardevolle middag dus voor beide partijen!

Lees meer

congres Cultuursensitieve Ouderenzorg

Cultuursensitieve Ouderenzorg

Met de vergrijzing doen ook steeds meer ouderen met een migrantenachtergrond beroep op de zorg. Hoe ga je daar als zorgverlener of zorgorganisatie goed mee om? Het congres “Cultuursensitieve Ouderenzorg” gaat in op de verschillende aspecten en biedt tal van handvatten.

Lees meer

NCVGZ 2018 Het congres voor de volksgezondheid

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van de Publieke gezondheid? Ga met ons mee om te ontdekken hoe we samen Nederland een klein stukje gezonder kunnen maken. Kom ook op 10 april naar het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid, in Media Plaza, onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 50 87
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website