Onderwerpen

Uitgelicht

NPO-brochures over vroegsignalering en herstelzorg beschikbaar

oudere vrouw in rolstoel

Binnen het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) zijn er verschillende projecten uitgevoerd. Een deel van die projecten draaide om het vroeg signaleren van problemen rondom het ouder worden (vroegsignalering) en om een soepele overgang van ziekenhuiszorg naar huis (herstelzorg). Deze projecten zijn nu gebundeld in twee nieuwe brochures.

Lees meer over de brochures

Nieuw ontwerp van de levenstrap beschikbaar

Om ouder worden als nieuwe levensfase te benadrukken, is bij de afsluiting van het NPO om ideeën gevraagd voor het ontwerpen van een nieuwe levenstrap. De traditionele levenstrap wordt vaak afgebeeld als een bordes met aan weerzijden een trap, waarbij de laatste levensfase steevast een trap naar beneden is. Dat is inmiddels veranderd: het leven gaat door en biedt onafhankelijk van leeftijd nieuwe ervaringen en uitdagingen. Het idee van kunstenaar Annemarie van Ulden bleek het beste bij deze visie te passen: een schilderij van een grote boom waarin mensen van alle generaties en uit alle geledingen van de maatschappij op de takken zitten.

De nieuwe levensboom is voor iedereen beschikbaar en mag vrij gebruikt worden, mits de kunstenares vermeld wordt.

Download de nieuwe levenstrap

Kom naar het Jaarevent Deltaplan Dementie

vrouw met microfoon in zaal met mensen

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt op maandag 19 november de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Ook dit jaar bent u welkom in het Beatrix Theater in Utrecht voor een veelzijdig dagprogramma, met dit jaar extra aandacht voor kunst en cultuur.

Meer informatie en aanmelden

Oproep voor onderzoek naar 'voltooid leven'

ZonMw heeft een subsidieoproep geplaatst voor een onderzoek naar de omvang en omstandigheden van de groep mensen die hun leven als voltooid beschouwen. Dit onderzoek wordt al aangekondigd in het regeerakkoord en in de Nota Medische Ethiek die minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor de zomer aan de Tweede Kamer stuurde. De deadline voor deze subsidieoproep is 17 oktober 2018.

Bekijk het nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief Ouderen! Eerdere nieuwsbrieven leest u terug in het archief.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

eWare gaat nieuwe testfase in

eWare is het combineren van leefstijlmonitoring en sociale robotica. Door leefstijlmonitoring met de robot Tessa te combineren ontstaan veel meer mogelijkheden.

Elders gezien

UP! Talkshow Technologie

Wordt de robot mijn redding? Dat zou zo maar kunnen. Deze avond van UP! biedt een kijkje in de wondere wereld van technologie. Over robots, domotica en je huisarts online. Met o.a. Neelie Kroes, Geja Langerveld (Active & Assisted Living ZonMw) en Frederieke en Jan Jacobs van het online platform SmartHealth.nl

Nieuws

E-learning: leer werken als een spil in de buurt

In het project Even Buurten was de functie van 'spil in de wijk' essentieel. Deze spil betrekt ouderen bij de buurt en signaleert problemen in een vroeg stadium. Nu is er een e-learning voor iedereen die ook zo wil werken. Marleen Goumans, programmadirecteur Kenniscentrum Zorginnovatie bij Hogeschool Rotterdam en lector Samenhang in de Ouderenzorg, is een van de makers: ‘Je leert spil-elementen inbrengen in je wijkwerk.’

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

SANO Wetenschapsdag 2018

Kwantitatief onderzoek, kwalitatief onderzoek en mixed methods in allerlei vormen. Welke voor- en nadelen kleven er aan de verschillende methoden die worden ingezet om de ouderenzorg te verbeteren? Onderzoekers uit het SANO-samenwerkingsverband presenteren hun aanpak en ervaringen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Lees meer

SilverEco and Ageing Well International Awards

After the great success of the first Edition in Paris, a new edition of the SilverEco® and Ageing Well International Awards will take place in Tokyo, on the 15th of November 2018. On the occasion, the best worldwide products, solutions, services, innovations, and best practices in the field of Ageing Well will be awarded.  

Lees meer

Jaarevent Deltaplan Dementie

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Het ZonMw-programma Memorabel, een van de pijlers van het Deltaplan Dementie, levert hier een bijdrage aan.        

Lees meer

Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

Laat u op 28 november a.s. tijdens de landelijke conferentie – met jaarlijks 1000 bezoekers – in het NBC te Nieuwegein inspireren door sprekers met visie en door praktische en waardevolle voorbeelden en bouw actief mee aan nieuwe oplossingen voor en met ouderen.

Lees meer

Innovation for Health

Innovation for Health is the premier event for key players in Health & Life Sciences in the Netherlands. It provides a unique opportunity to meet leading innovators, to catch up on the latest trends, to present cutting-edge innovations and to engage leaders and decision makers in Life Sciences & Health.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website