ZonMw coördineert binnen het NWO Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) twee subsidieoproepen van de missiecalls: 'Leven met dementie' en 'Leefstijl en leefomgeving'.

ZonMw werkt samen met NWO, de overheid, private partijen en regio's en kennisinstellingen. Met elkaar dragen we bij aan de uitvoering van de Kennis- en innovatieagenda’s (KIA). ZonMw wil door met deze partijen samen te werken, streven naar een goede gezondheid voor iedereen.

Over NWO-KIC

Het NWO-instrumentarium voor het KIC 2020-2023 biedt financiering voor fundamenteel en praktijkgericht onderzoek in publiek-privaat samenwerkingsverband (PPS). Het instrumentarium bestaat uit vier hoofdlijnen: missiegedreven calls, partnerschappen, strategische samenwerkingen en praktijkgerichte instrumenten. Hiervoor is jaarlijks 118 miljoen euro gereserveerd.

Subsidieoproepen ZonMw: KIA Gezondheid en Zorg

Binnen de volgende KIA's wordt jaarlijks een aantal grote thematische subsidieoproepen ontwikkeld.

  • Energietransitie en Duurzaamheid
  • Landbouw, Water en Voedsel
  • Gezondheid en Zorg
  • Veiligheid
  • Sleuteltechnologieën
  • Maatschappelijk verdienvermogen

ZonMw draagt bij aan de KIA Gezondheid en Zorg. Binnen deze KIA voert ZonMw 2 subsidieoproepen uit in samenwerking met NWO. Het gaat om de subsidieoproepen: ‘Leefstijl en leefomgeving’ en ‘Leven met dementie’.

NWO-KIC Subsidieoproepen

Coördinatie ZonMw

Subsidieoproep Leefstijl en leefomgeving

In deze subsidieoproep willen we met onderzoek een bijdrage leveren aan structurele verbetering van gelijkheid in kansen om in goede gezondheid te leven.

Lees meer over deze oproep

Subsidieoproep Leven met dementie

De subsidieoproep gaat over mechanistisch onderzoek en onderzoek naar psychosociale interventies gericht op gepersonaliseerd zelfmanagement.

Lees meer over deze subsidieoproep

Subsidieoproep Strategiegedreven consortia met impact

Deze financieringsmogelijkheid versterkt en verbindt duurzaam wetenschappelijke velden, gericht op maatschappelijke uitdagingen en/of sleuteltechnologieën.

Lees meer over deze subsidieoproep

Subsidieoproep Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia

Binnen Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia kunnen nieuwe of bestaande consortia zich organiseren, ontwikkelen en uitgroeien tot een omvang waarvan impact verwacht mag worden.

Lees meer over deze subsidieoproep

Van voeding op maat tot versnelde verduurzaming procesindustrie

Energietransitie en Duurzaamheid, Gezondheid en Zorg, en Landbouw, Water en Voedsel, Veiligheid, Sleuteltechnologieën en Maatschappelijk verdienvermogen.

Lees meer over deze subsidieoproep

Overzicht van de missiegedreven calls

Bekijk een overzicht van alle missiegedreven calls op de website van NWO.

Lees meer

NWO Partnerschappenloket geopend

Wilt uw publieke en/of private partij zelf een vraaggedreven onderzoek met impact initiëren? Kijk voor meer informatie op NWO.nl.

Meer informatie over NWO-KIC

Het NWO-instrumentarium voor het KIC 2020-2023 biedt financiering voor fundamenteel en praktijkgericht onderzoek in publiek-privaat samenwerkingsverband (PPS). Het instrumentarium bestaat uit vier hoofdlijnen, waarvoor jaarlijks 118 miljoen euro is gereserveerd.

Lees meer over NWO KIC

Contact

Annemarie Penders

Programmamanager

+31 70 349 50 43
penders@zonmw.nl

Marianne Biegstraaten

Senior programmamanager

+31 70 349 51 71

Samen het verschil maken

Het nieuwe beleidsplan van ZonMw gaat over ‘Het verschil maken’. Dat doen we niet alleen, maar samen met veel andere partijen. Samen streven naar een  goede gezondheid voor iedereen. Lees meer over het Beleidsplan 2020 - 2024

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website