Onderwerpen

Uitgelicht

10 jaar GGG

Het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen bestaan 10 jaar. Op een spreciale pagina vindt u informatie over de evaluatie van het programma. Ook het GGG-congres op 31 maart stond in het teken van het jubileum. Het verslag over het congres treft u ook aan op deze pagina.

Bekijk de speciale pagina 10 jaar GGG

Stand van zaken rondom subsidierondes

  • Open Ronde 12 is op 4 juli opengesteld. Bekijk de informatiepagina over deze ronde.
  • Drug Rediscovery Ronde 6 is vanaf 5 juli open. Bekijk de informatiepagina over deze ronde.
  • De deadline voor het indienen van de uitgewerkte aanvragen voor Grote Trials Ronde 5 is 5 juli.
  • De subsidieoproep Medicinale cannabis bij kinderepilepsie sluit op 19 juli om 14.00 uur.
  • In Complexe Interventies Ronde 3 zijn vooralsnog 2 projecten gehonoreerd.
  • In Rediscovery Ronde 5 zijn 4 projecten gehonoreerd.
  • In de nieuwsbrief van juli volgt meer informatie over de toekenningen in Open Ronde 11, STIP Proeftuinen Therapietrouw Ronde 2 en BeNeFIT Call 2.
Lees meer over de GGG-subsidierondes

Terugblik GGG-congres 2022 '10 jaar onderweg!'

De uitgebreide publicatie van het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen dat op 31 maart plaatsvond staat online. Lees de verslagen van de plenaire sessies en de 14 subsessies, bekijk de presentaties, video’s en foto’s. 

Bekijk de publicatie

ZonMw Parel voor SONIA-studie naar borstkankerbehandeling

projectteam ontvangt de parel uit handen van Véronique Timmerhuis

Bij vrouwen met uitgezaaide, hormoongevoelige borstkanker kan een zogeheten CDK4/6-remmer het effect van hormoontherapie versterken. Werkt dat het beste aan het begin of kun je het geneesmiddel ook later toevoegen? De SONIA-studie zoekt dit uit. Het projectteam ontving op 31 maart 2022 een ZonMw Parel voor hun succesvolle studie-aanpak.

Lees het artikel over dit parelproject en bekijk de parelfilm

Interview Bert Leufkens in FarmaMagazine

portret van Bert leufkens

In de decemberuitgave van het FarmaMagazine is een uitgebreid interview met Bert Leufkens, voorzitter van de GGG-raad, gepubliceerd met onder meer zijn visie op innovatie in geneesmiddelenonderzoek, het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en zijn afscheid van de Universiteit van Utrecht.

Upload de pdf met het interview

Nieuwsbrief Geneesmiddelen - Blijf op de hoogte

In de nieuwsbrief Geneesmiddelen van september: Lancering Europees initiatief REMEDi4ALL, informatie over GGG-subsidierondes, startende en afgeronde GGG-projecten.

> Lees de nieuwsbrief september 2022

Eerdere edities staan in het archief.

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.

Direct inschrijven

Actueel

Nieuwe initiatieven gericht op kennisbenutting voor passende zorg in de praktijk

Recent zijn 6 subsidierondes van bestaande programma’s met extra middelen van het ministerie van VWS uitgebreid. Dit om meer impact te kunnen maken met bestaande kennis en innovaties gericht op passende zorg in de praktijk. ‘Veel van onze programma’s hebben een link met passende zorg’, zegt Karen van Liere-Visser, die de nieuwe initiatieven coördineert.

Nieuws

Opname pasgeborene met infectie kan stuk korter

De ziekenhuisopname van een pasgeborene met een mogelijke bacteriële infectie kan teruggebracht worden van zeven naar drie dagen als antibiotica niet alleen via het infuus maar ook oraal toegediend wordt. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC Sophia en Franciscus Gasthuis & Vlietland, door kinderarts Gerdien Tramper, neonatoloog René Kornelisse en arts-onderzoeker neonatologie Fleur Keij.

Elders gezien

Coronanieuws door IVM

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) brengt tweewekelijks het 'IVM Coronanieuws' uit. Hierin wordt aandacht besteed aan actuele zaken rondom geneesmiddelen en het coronavirus.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

RExPO22

The REPO4EU Horizon Europe project to build a European/Global Platform for Drug Repurposing will kick off with the 1st International Conference on Drug Repurposing and you cannot miss it! RExPO22 is the first installment in the RExPO annual conference series and will take place in Maastricht, The Netherlands, from September 2nd to 3rd

Lees meer

Meetup event voor onderzoekers

De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO), het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en Zorginstituut Nederland (ZIN) organiseren een Meetup event voor academische onderzoekers en onderzoekers van kleine farmaceutische bedrijven (SMEs). Doel van de bijeenkomst is om vragen van onderzoekers over het traject van het op de markt brengen van een medicijn te beantwoorden. De bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijke presentatie...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website