Onderwerpen

Uitgelicht

OPERA: grote trial brengt veilig afbouwen antidepressiva dichterbij

Portret van vrouw
Brenda Penninx

Veel mensen met een depressie hebben baat bij antidepressiva. Het gebruik hiervan roept veel vragen op waar nog amper gedegen onderzoek naar is gedaan. De OPERA-studie brengt daar verandering in.

Naar het interview

Patiëntenregistratie voor betere behandeling hartritmestoornis

twee mannen

In het interview met Martin Hemels en Menno Huisman vertellen zij over de projecten die in 2017 in opdracht van VWS zijn gestart naar DOAC’s bij de behandeling van atriumfibrilleren (AF), de meest voorkomende hartritmestoornis.

Naar het interview

'Alleslithium.nl voorziet in duidelijke behoefte

portret man
Rocco Hoekstra

Zo’n 7.000 bezoekers per maand, 3 tot 4 vragen per week en een eervolle prijs van patiëntenvereniging Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB). Op de pagina allesoverlithium.nl vinden lithiumgebruikers relevante informatie, 'hoofdregels voor het gebruik' en veelgestelde vragen.

Lees het volledige interview

Terugblik Goed Gebruik Geneesmiddelen congres 2018

Op 19 april 2018 vond het zesde jaarlijkse congres plaats met als thema ‘Door de keten heen’. Presentaties van recent onderzoek, paneldiscussies en brainstormsessies inspireerden de deelnemers te reflecteren op de ontwikkelingen van morgen. In deze digitale publicatie een impressie van de dag.

Bekijk de publicatie

Digitaal magazine 5 jaar Goed Gebruik Geneesmiddelen

Het digitale magazine '5 jaar GGG: Onderzoek naar goed gebruik geneesmiddelen’ laat het GGG-programma zien vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Nieuwsbrief Geneesmiddelen

De nieuwsbrief 'Geneesmiddelen' editie december 2018 is verstuurd. In deze nieuwsbrief subsidienieuws over toegekende projectideeën, medicijnen voor ouderen met een depressie, ontwikkeling NGS-voorlichtingsmateriaal en resultaten van verschillende afgeronde GGG-projecten.

> Lees de nieuwsbrief

Eerdere edities vind je in het archief.

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf je in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

ZonMw actief tijdens de e-healthweek 2019

Van 21 tot 26 januari is de landelijke e-healthweek. Met meer dan 200 activiteiten door het hele land kan het grote publiek zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn en hoe e-health kan worden ingezet. ZonMw organiseert twee activiteiten op het gebied van dementie en sport.

Nieuws

Pionierswerk in kinderstudies rond geneesmiddelen zet Nederland op de kaart

De opname van medicijnen in het lichaam verandert tijdens de eerste levensjaren. Hoe precies is nog amper bekend, alleen al door praktische en ethische bezwaren rond geneesmiddelenonderzoek bij kinderen. Met een innovatieve studie met zogeheten microdoseringen wist Saskia de Wildt toch kennis te vergaren. Met haar resultaten kunnen doseringen beter afgestemd worden op jonge kinderen.

Nieuws

‘Laat de farmaceut maar komen met die rechtszaak‘

Komende week opent de Haagse apotheker Paul Lebbink een laboratorium om zelf medicijnen te maken die anders alleen voor enorme bedragen via grote farmabedrijven te verkrijgen zijn. NRC volgde zijn voorbereidingen op de strijd met de industrie.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

4th Health-RI conference

The program will focus on the future of Health and Medicine and the required support role of science and research infrastructure as innovations around ‘big’ complex data facilitate a vitally functioning and healthy society.   Scientific presentations from national and international experts will explore four themes: Prediction, Prevention, Personalization, and Participation (P4). P4 medicine will translate cutting-edge scientific research into...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website