Onderwerpen

Uitgelicht

Terugblik GGG-congres 2017

Plenaire sprekers op podium

Op het jaarlijkse GGG-congres praatten bijna 500 deelnemers elkaar bij over hun nieuwste ontdekkingen en ideeën over beter geneesmiddelengebruik. Hoe komen we sneller van wetenschap naar de patiënt? Door ‘blended’ te leren van ervaringen uit de olie-industrie, bijvoorbeeld. Of met een stripboek over de groeneneuzengriep.

Terugblik GGG-congres 6 april 2017

Geneesmiddelen nieuwsbrief

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie april is uit, met o.a. de terugblik van het GGG-congres 2017, Gedwongen overstap Thyrax geeft problemen, 1.5 miljoen voor onderzoek naar optimale inzet DNA diagnostiek en het 10 jarig bestaan E-rare.

Nieuwsbrief april

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.
Vorige edities van onze nieuwsbrief staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

eLearning 'Evidence-based Medicine voor Ouderen'

De nieuw ontwikkelde e-learning ‘EBM voor oudere patiënten’ behandelt vragen als wat is Evidence Based Medicine (EBM)? En hoe kan een arts of arts in opleiding EBM inzetten voor het behandelen van oudere patiënten?

Product vanuit GGG-project: Kennisinstituut IEMO

Elders gezien

Belang van onderzoek naar wilsbekwaamheid van kinderen

Kunnen kinderen zelf beslissen of zij willen meedoen aan geneesmiddelenonderzoek? Het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen draagt hieraan bij door diverse onderzoeken op dit gebied te financieren. Dat dit niet alleen van belang is voor geneesmiddelenonderzoek, is te lezen in onderstaand artikel.

Nieuws

57 ideeën voor preventie of reductie van antibioticaresistentie

In de 2e subsidieronde van het programma Antibiotica Resistentie zijn 57 projectideeën ingediend. Deze projecten willen bijdragen aan de preventie of reductie van antibioticaresistentie, met de ‘OneHealth’-benadering en gedragsveranderingen als mogelijke invalshoeken.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Choosing Wisely 2017

Dit congres is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij, of geiïnteresseerd is in waardecreatie in de zorg, verstandige keuzes en samen beslissen.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website