Onderwerpen

Uitgelicht

Mediator 29: Preventief haloperidol op IC: niet doen

Het middel haloperidol voorkomt géén delirium bij patiënten op de IC. Dat ontdekte verplegingswetenschapper en senior onderzoeker Mark van den Boogaard aan het Radboudumc. Hij publiceerde zijn bevindingen in JAMA (Journal of the American Medical Assiociation).

Lees de publicatie

Terugblik Goed Gebruik Geneesmiddelen congres: 'Door de keten heen'

Op 19 april 2018 vond het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen plaats. Met het congres ‘Door de keten heen’ hield het GGG-programma zijn zesde jaarlijkse congres. Presentaties van recent onderzoek, paneldiscussies en brainstormsessies inspireerden de deelnemers te reflecteren op de ontwikkelingen van morgen. In deze digitale publicatie een impressie van de dag.

Lees de publicatie

Digitaal magazine 5 jaar Goed Gebruik Geneesmiddelen

Effectief, veilig en doelmatig gebruik van bestaande geneesmiddelen. Daaraan werkt het GGG-programma inmiddels al 5 jaar. Het digitale magazine '5 jaar GGG: Onderzoek naar goed gebruik geneesmiddelen’ laat het programma zien vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Geneesmiddelen nieuwsbrief

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie mei 2018 is uit met aandacht voor de informatiebijeenkomst subsidierondes op 28 juni, projecten in het nieuws, subsidierondes en projectresultaten.

Lees de nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Zorgen over proefpersoon-informatie, infrastructuur en toekomstbestendigheid bij evaluatie WMO

In 2017 werd de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) voor de derde keer geëvalueerd. Hoofddoel van de WMO is het bieden van voldoende bescherming aan proefpersonen tegen risico’s en bezwaren van deelname aan wetenschappelijk onderzoek zonder de vooruitgang van de medische wetenschap onnodig te belemmeren. Uit het evaluatieonderzoek komt naar voren dat zich bij de algemene werking van de WMO geen grote problemen voordoen.

Nieuws

Fonds van ruim 100 miljoen voor veelbelovende zorg

Veelbelovende behandelingen, medische technologie en geneesmiddelen sneller beschikbaar voor de patiënt: dat is het doel van een fonds dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op 24 mei presenteerde. De minister stelt voor het fonds 105 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld worden ontwikkelaars van nieuwe zorgideeën geholpen bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Nieuws

130 miljoen euro voor medicijnonderzoek bij kinderen

Een groot Europees samenwerkingsverband van universiteiten en bedrijven krijgt 130 miljoen euro voor het opzetten van een netwerk voor medicijnonderzoek bij kinderen. Deze samenwerking moet leiden tot de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en behandelingen voor kinderen in Europa. 33 academische en 10 industriële partners uit 20 Europese landen gaan hierin samenwerken. Kinderarts Saskia de Wildt van het Radboudumc coördineert de Nederlandse...

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Webinar Nationale Wetenschapsagenda

Op dinsdag 26 juni organiseert NWO een webinar over het onderzoeksprogramma Nationale Wetenschapsagenda en de eerste financieringsronde. Behalve een presentatie waarin de randvoorwaarden van het programma aan bod komen en de vereisten voor de onderzoeksaanvragen nader worden toegelicht, is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Lees meer

Informatiebijeenkomst subsidierondes DO & GGG

Jaarlijks organiseren de programma's DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Geneesmiddelen een informatiebijeenkomst over de aankomende subsidierondes. De bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerden of diegenen die een aanvraag overwegen in te dienen.

Lees meer

EuHEA conference 2018

The European Health Economics Association, EuHEA 2018 conference will be hold from 11-14 July in Maastricht, The Netherlands. The theme will be ‘Shaping the Future: the Role of Health Economics’.

Lees meer

FIGON

Het volledige programma en aanmelden via de website van FIGON.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website