Onderwerpen

Uitgelicht

OPERA: grote trial brengt veilig afbouwen antidepressiva dichterbij

Portret van vrouw
Brenda Penninx

Veel mensen met een depressie hebben baat bij antidepressiva. Het gebruik hiervan roept veel vragen op waar nog amper gedegen onderzoek naar is gedaan. De OPERA-studie brengt daar verandering in.

Naar het interview

Patiëntenregistratie voor betere behandeling hartritmestoornis

twee mannen

In het interview met Martin Hemels en Menno Huisman vertellen zij over de projecten die in 2017 in opdracht van VWS zijn gestart naar DOAC’s bij de behandeling van atriumfibrilleren (AF), de meest voorkomende hartritmestoornis.

Naar het interview

'Alleslithium.nl voorziet in duidelijke behoefte

portret man
Rocco Hoekstra

Zo’n 7.000 bezoekers per maand, 3 tot 4 vragen per week en een eervolle prijs van patiëntenvereniging Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB). Op de pagina allesoverlithium.nl vinden lithiumgebruikers relevante informatie, 'hoofdregels voor het gebruik' en veelgestelde vragen.

Lees het volledige interview

Terugblik Goed Gebruik Geneesmiddelen congres 2018

Op 19 april 2018 vond het zesde jaarlijkse congres plaats met als thema ‘Door de keten heen’. Presentaties van recent onderzoek, paneldiscussies en brainstormsessies inspireerden de deelnemers te reflecteren op de ontwikkelingen van morgen. In deze digitale publicatie een impressie van de dag.

Bekijk de publicatie

Digitaal magazine 5 jaar Goed Gebruik Geneesmiddelen

Het digitale magazine '5 jaar GGG: Onderzoek naar goed gebruik geneesmiddelen’ laat het GGG-programma zien vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Nieuwsbrief Geneesmiddelen

De nieuwsbrief 'Geneesmiddelen' editie november 2018 is verstuurd. Naast interviews met Brenda Penninx en Jeroen Beliën over hun onderzoeken een verslag van ZonMw beurswinnaar Eric Geijteman over zijn reis naar Buenos Aires.

> Lees de nieuwsbrief

Eerdere edities vind je in het archief.

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf je in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Tips voor onderzoekers: sekse en gender integreren in onderzoek

Om iedereen even goede zorg te kunnen bieden, moet de gezondheidszorg rekening houden met verschillen die er zijn tussen mensen. Een voorbeeld daarvan zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen. Voor subsidieaanvragers hebben we daarom tips en tools verzameld over hoe in gezondheidsonderzoek goed aandacht te besteden aan deze verschillen.

Nieuws

Nieuwe subsidieoproepen Zwangerschap en geboorte

Binnen het programma Zwangerschap en geboorte II zijn 2 nieuwe subsidieoproepen opengesteld. Tot 12 maart 2019 kunt u een onderzoeksvoorstel indienen. Met uw onderzoek levert u een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van integrale geboortezorg, prenatale of neonatale screening.

Nieuws

Minister Bruno Bruins (VWS) brengt werkbezoek aan Hartwig Medical Foundation

Op maandag 3 december bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport een werkbezoek aan Hartwig Medical Foundation (Hartwig). De minister liet zich tijdens zijn bezoek uitgebreid voorlichten over de werking en de mogelijkheden die de toepassing van een voorspellende DNA-test biedt bij patiënten met uitgezaaide kanker en bezocht het high tech sequencing lab.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

4th Health-RI conference

The program will focus on the future of Health and Medicine and the required support role of science and research infrastructure as innovations around ‘big’ complex data facilitate a vitally functioning and healthy society.   Scientific presentations from national and international experts will explore four themes: Prediction, Prevention, Personalization, and Participation (P4). P4 medicine will translate cutting-edge scientific research into...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website