Onderwerpen

Uitgelicht

Samenwerking GGG-programma en farmaceutische bedrijven

Het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) en de farmaceutische bedrijven AstraZeneca, Janssen en Pfizer hebben gezamenlijk het initiatief genomen om te investeren in onderzoeksprojecten naar het goed gebruik van specialistische geneesmiddelen.

Lees meer over de samenwerking

Binnenkort een subsidie aanvragen?

Manuela Joore spreekt voor publiek

Manuela Joore, commissielid bij het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen, vertelt over de...

do's en don'ts bij een subsidieaanvraag

Geneesmiddelen nieuwsbrief

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie september is uit, met onder andere de status van subsidierondes uit het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en de internationale samenwerking met KCE en FNR.

Nieuwsbrief september 2017

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Santeon Farmadatabase biedt ziekenhuisbreed inzicht in toepassing farmacotherapie

Na een succesvolle door ZonMw gefinancierde haalbaarheidsstudie, uitgevoerd in twee van haar ziekenhuizen, is Santeon in 2014 gestart met de realisatie van de Farmadatabase voor al haar ziekenhuizen. De Santeon Farmadatabase bevat alle in de zeven Santeon ziekenhuizen voorgeschreven geneesmiddelen en een aantal klinische kenmerken vanaf 2010. Sinds begin 2017 is de database operationeel en wordt deze ingezet om de Santeon ziekenhuizen onderling...

Nieuws

Arts en apotheker verminderen samen medicijngebruik bij verpleeghuisbewoners

Onnodig medicijngebruik - een bekend verschijnsel in verpleeghuizen - is lastig terug te draaien. Om specialisten ouderengeneeskunde werkzaam in het verpleeghuis hierbij te helpen hebben onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een veelbelovende methode ontwikkeld. De werkwijze om in overleg met de apotheker de medicatie bij een deel van de patiënten verantwoord te verminderen bleek succesvol.

Medicijnen
Nieuws

ZonMw Parel voor signaleren en melden niet opgehaalde psychofarmaca

Hans-Martin Don heeft op 5 oktober 2017 een ZonMw Parel uitgereikt aan de projectgroep Signaleren en Melden door Apothekers van Niet-Opgehaalde Medicatie voor mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (SMANOM-EPA). Een goed voorbeeld van een praktijkproject dat het verschil kan maken door vroegsignalering.

Uitreiking ZonMw parel aan projectgroep
Nieuws

Behandeling GSK wint Galenusprijs

Een baanbrekende gentherapie van GSK is de winnaar van de Galenus Geneesmiddelenprijs 2017. De prijs gaat naar GSK vanwege de ontwikkeling van een geregistreerd middel voor ernstige gecombineerde immuunstoornis: SCID.

Winnaar Galenus prijs 2017
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Congres Integrale medicatiezorg

SIGRA organiseert samen met OLVG op 31 oktober het Congres Integrale medicatiezorg. Om problemen in de medicatieoverdracht te reduceren is samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerste lijn nodig.

Lees meer

Meet & Greet Citrienfonds

Recente ontwikkelingen en voorbeelden uit de projecten van het Citrienfonds, en hoe deze toepasbaar zijn in het Nederlandse zorgsysteem, staan centraal tijdens de derde Meet & Greet. De behaalde resultaten tot nu toe worden gedeeld.

Lees meer

KCE Trials symposium

Belgian and international speakers share their experience and views in the 2nd KCE Trials symposium about pragmatic practice-oriented trials.

Lees meer

Save the date: Symposium Doelmatigheid van Zorg 2018

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Om opleidingen daarbij te helpen organiseert het Bewustzijnsproject, samen met OOR Leiden, het Symposium Doelmatigheid.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website