Onderwerpen

Uitgelicht

12 oktober: Wereldreumadag

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een vorm van reuma. Zij willen volwaardig meedoen in de maatschappij, maar de omgeving heeft niet altijd door welke extra inspanning hiervoor moet worden geleverd. We zetten ons in voor betere geneesmiddelen en behandelingen door onderzoek te faciliteren. Op de reumapagina zijn deze onderzoeken verzameld en beschreven.

Bekijk de reumapagina

Borstkankermaand

ZonMw financieert verschillende soorten onderzoek naar borstkanker die bijdragen aan een betere behandeling of het optimaliseren van screening naar borstkanker. In het kader van borstkankermaand hebben we onderzoekers geïnterviewd.

Lees meer

Patiëntenregistratie voor betere behandeling hartritmestoornis

twee mannen

In het interview met Martin Hemels en Menno Huisman vertellen zij over de projecten die in 2017 in opdracht van VWS zijn gestart naar DOAC’s bij de behandeling van atriumfibrilleren (AF), de meest voorkomende hartritmestoornis.

Naar het interview

Oud medicijn als nieuwe behandeling voor hartfalen

De Hartstichting en ZonMw financieren gezamenlijk een project dat binnen 5 á 10 jaar kan leiden tot wezenlijke verbeteringen voor de patiënt: de DECISION trial. Tijdens de lancering van de DCVA, het nieuwe samenwerkingsverband op het gebied van hart- en vaatonderzoek, ontving de projectgroep een cheque voor de toekenning van deze subsidie.

Lees het nieuwsbericht

'Alleslithium.nl voorziet in duidelijke behoefte

portret man
Rocco Hoekstra

Zo’n 7.000 bezoekers per maand, 3 tot 4 vragen per week en een eervolle prijs van patiëntenvereniging Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB).

Lees het volledige interview

Terugblik informatie-bijeenkomst subsidies

Op donderdag 28 juni vond de informatiebijeenkomst subsidies DO en GGG plaats. Van deze bijeenkomst is een compleet verslag gemaakt met daarin de presentaties van alle sprekers.

Lees het verslag

Terugblik Goed Gebruik Geneesmiddelen congres 2018

Op 19 april 2018 vond het zesde jaarlijkse congres plaats met als thema ‘Door de keten heen’. Presentaties van recent onderzoek, paneldiscussies en brainstormsessies inspireerden de deelnemers te reflecteren op de ontwikkelingen van morgen. In deze digitale publicatie een impressie van de dag.

Bekijk de publicatie

Digitaal magazine 5 jaar Goed Gebruik Geneesmiddelen

Effectief, veilig en doelmatig gebruik van bestaande geneesmiddelen. Daaraan werkt het GGG-programma inmiddels al 5 jaar. Het digitale magazine '5 jaar GGG: Onderzoek naar goed gebruik geneesmiddelen’ laat het programma zien vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Nieuwsbrief Geneesmiddelen

De nieuwsbrief 'Geneesmiddelen' editie september 2018 is uit met een vlog van Martin Favié met Arend Mosterd en een interview met onderzoekers Martin Hemels en Menno Huisman over de patiëntenregistratie voor betere antistolling bij hartritmestoornis. Verder informatie over subsidieoproepen en veel projectnieuws.

> Lees de nieuwsbrief

Eerdere edities vind je in het archief.

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf je in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Winnaars Prix Galien Nederland

Tijdens de FIGON Dutch Medicines Days op 1 en 2 oktober zijn de Prix Galien in drie categorieën uitgereikt. De awards, bedoeld om significante vooruitgang in farmaceutisch onderzoek te bevorderen, worden uitgereikt in 17 landen. De prijs bestaat uit een medaille, ontworpen door Albert de Jaeger (1908-1992) en € 5.000,-.

Elders gezien

12 oktober: Wereldreumadag

Op 12 oktober is het Wereldreumadag. In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een vorm van reuma.

Nieuws

Reade Reumatologie krijgt subsidie van ZonMw

Onderzoekers van Reade Reumatologie hebben twee subsidies toegekend gekregen van het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en is gericht op het optimaliseren van behandeling voor de patiënt, zogenaamd 'personalised medicine'. Onder leiding van reumatoloog Gert Jan Wolbink zal worden onderzocht of het gebruik van medicijnspiegels de behandeling met biologicals adalimumab en tocilizumab kan verbeteren.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Big data - Transition to Practice

uitnodiging conferentie systems medicine

De European Association of Systems Medicine (EASyM) organiseert de tweede internationale conferentie over Systems Medicine, getiteld "Big Data: transition to practice". De conferentie heeft als doel die verschillende specialisaties samen te brengen en het toepassen van Systems Medicine te bevorderen.

Lees meer

Nationaal Symposium over Spoedzorg voor Ouderen

Op 21 november 2018 wordt tijdens een Nationaal Symposium over Spoedzorg voor Ouderen het APOP screeningsprogramma gepresenteerd: hoe werkt het APOP programma? Wat zijn de eerste ervaringen in de praktijk? Hoe kunnen artsen en verpleegkundigen in andere ziekenhuizen het APOP programma inzetten?     Meer informatie en inschrijven via www.apop.eu/symposium2018 Volg ook Twitter: @APOPLeiden Kosten: € 50, incl. lunch, borrel en APOP handboek Progr...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website