Onderwerpen

Uitgelicht

Informatiebijeenkomst DO & GGG terugzien? Dat kan!

Manuela Joore spreekt voor publiek

De programma’s DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Geneesmiddelen organiseerden 6 juli een infobijeenkomst over de subsidierondes die (gaan) plaatsvinden. Dit jaar was de mogelijkheid online (en actief) deel te nemen aan de bijeenkomst, deze beelden zijn online geplaatst. Ook benieuwd naar de do's en don'ts bij een subsidieaanvraag? Lees dan verder of kijk de beelden terug!

Presentaties en beeldmateriaal

Goed Gebruik Geneesmiddelen

De waarde van geneesmiddelen kan toenemen door beschikbare geneesmiddelen beter in te zetten en goed te gebruiken. Voor meer kennis over inzet en gebruik van geneesmiddelen is structureel onderzoek nodig.

Filmpje over Goed Gebruik Geneesmiddelen

Nieuwsbrief Geneesmiddelen

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie juli 2017 is uit, met onder andere 8 gehonoreerde projecten in Open Ronde 6, de eerste vier projecten Grote Trials van start en STIP subsidieronde uitgesteld.

Nieuwsbrief juli 2017

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.
Vorige edities van onze nieuwsbrief staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS
Like ZonMw op Facebook!

Klik op 'vind ik leuk' en blijf op de hoogte via Facebook over resultaten van onderzoek, nieuws, interessante artikelen en nog veel meer!Kun je de like-knop hierboven niet zien? Ga dan naar ZonMw op Facebook
Tweet

Subsidie voor slimmer gebruik van geneesmiddelen

Kan het op een ander tijdstip innemen van aspirine de terugkeer hart- en vaatziekte voorkomen? En zet genetisch onderzoek ons op het spoor van patiënten die ernstige bijwerkingen krijgen van bepaalde medicijnen? Dankzij een subsidie uit het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen kunnen onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum deze vragen gaan beantwoorden.

Medicijnen
Nieuws

Zonder context geen bewijs

In juni bracht de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) advies uit over bewijsvoering in geneeskunde onder de titel: 'Zonder context geen bewijs'. Het advies leidde tot een stevige discussie, onder meer in Medisch Contact.

Nieuws

Belangrijk dat zwangeren meedoen aan onderzoek

Het is belangrijk dat zwangere vrouwen op ethisch verantwoorde wijze geïncludeerd worden in medisch-wetenschappelijk onderzoek. Door hen stelselmatig uit te sluiten van deelname kan niet bewezen worden dat medicijnen die zwangeren nodig hebben veilig en werkzaam zijn. Niet deelnemen leidt tot risico’s voor zowel de zwangere vrouw als de foetus. Dat betoogt Indira van der Zande, verbonden aan het UMCU.

Zwangere vrouw en dokter aan tafel
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Choosing Wisely 2017

Dit congres is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij, of geïnteresseerd is in waardecreatie in de zorg, verstandige keuzes en samen beslissen.

Lees meer

Save the date: Symposium Zorgevaluatie

Hoe kunnen partijen in het onderzoeksveld effectief samenwerken? Inspirerende sprekers vanuit de zorg, patiëntenorganisaties en het onderzoeksveld geven elk vanuit hun eigen perspectief hun visie op de vraag hoe samenwerkingsverbanden in onderzoek kunnen worden opgezet.

Lees meer

Meet & Greet Citrienfonds

Recente ontwikkelingen en voorbeelden uit de projecten van het Citrienfonds, en hoe deze toepasbaar zijn in het Nederlandse zorgsysteem, staan centraal tijdens de derde Meet & Greet. De behaalde resultaten tot nu toe worden gedeeld.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website