Onderwerpen

Uitgelicht

Martin Favié vertelt

Portret Martin Favié

Bestaande geneesmiddelen gebruiken voor een nieuwe toepassing, oftewel Drug Rediscovery, biedt kansen en mogelijkheden. Commissievoorzitter Martin Favié vertelt...

Lees column #2

Digitaal magazine 5 jaar Goed Gebruik Geneesmiddelen

Effectief, veilig en doelmatig gebruik van bestaande geneesmiddelen. Daaraan werkt het GGG-programma inmiddels al 5 jaar. Het digitale magazine '5 jaar GGG: Onderzoek naar goed gebruik geneesmiddelen’ laat het programma zien vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Geneesmiddelen nieuwsbrief

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie januari is uit, met onder andere de nieuwe column van Martin Favié en de kamerbrief met evaluaties over het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen.

Lees de nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

NHG lanceert nationale onderzoeksagenda huisartsgeneeskunde

Op 1 februari nam Jeroen Geurts het eerste exemplaar van de Nationale Onderzoeksagenda Huisartsgeneeskunde in ontvangst van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). De agenda kwam tot stand in samenwerking met alle universitaire afdelingen huisartsgeneeskunde en bevat bijna 800 huisartsgeneeskundig relevante onderzoeksvragen. ZonMw onderschrijft het belang en probeert de geprioriteerde onderwerpen in relevante programma’s op te nemen.

Elders gezien

Kamerbrief over evaluatie programma Goed Gebruik Geneesmiddelen

Minister Bruins van het ministerie van VWS heeft op 24 januari 2018 de Tweede Kamer middels een Kamerbrief geïnformeerd over de evaluaties van de onderzoeksprogramma's Goed Gebruik Geneesmiddelen en Health Technology Assessment, beide van ZonMw. Ook geeft hij in de kamerbrief een reactie op de uitkomsten van de evaluaties.

Nieuws

Checklist verbetert antibioticagebruik

Het gebruik van een afvinklijst in ziekenhuizen is kosteneffectief. Het gebruik van een antibioticachecklist verbetert het antibioticagebruik in ziekenhuizen aanzienlijk.

met pen afvinken op checklist
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Goed Gebruik Geneesmiddelen, Grote Trials Ronde 3

Onderwerpen

  • Farmacotherapie
  • Prospectief, (inter)nationaal, multicenter interventie-onderzoek
  • Concrete opbrengsten voor de praktijk
  • Directe implementeerbaarheid van de resultaten op nationaal niveau

Onderdeel van programma

Goed Gebruik Geneesmiddelen

Geplaatst op

14 december 2017

Deadline

20 maart 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Congres Integrale medicatiezorg

SIGRA organiseert samen met OLVG op 31 oktober het Congres Integrale medicatiezorg. Om problemen in de medicatieoverdracht te reduceren is samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerste lijn nodig.

Lees meer

Building Blocks of Life Symposium

You are cordially invited to the Building Blocks of Life Symposium 2018, to be held on Friday 2 March, 2018. The meeting is organised by NWO, and sponsored by the NWO programme Building Blocks of Life.

Lees meer

Symposium Doelmatigheid van Zorg 2018

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Om opleidingen daarbij te helpen organiseert het Bewustzijnsproject, samen met OOR Leiden, het Symposium Doelmatigheid.

Lees meer

17th Biennial European Conference

The Society for Medical Decision Making is pleased to announce its 17th Biennial SMDM European Conference will be held 10-12 June, 2018 in Leiden, The Netherlands. This conference will be special focused on Personalized and Value-Based Health Care.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website