Onderwerpen

Uitgelicht

Martin Favié vertelt

Portret Martin Favié

Bestaande geneesmiddelen gebruiken voor een nieuwe toepassing, oftewel Drug Rediscovery, biedt kansen en mogelijkheden. Commissievoorzitter Martin Favié vertelt...

Bekijk de vlog!

Mediator Special: Ethiek en Gezondheid

Speciale uitgave van ons online magazine Mediator. Deze editie maakt ethische dilemma’s in de zorg expliciet en richt zich met uiteenlopende artikelen op de resultaten van onderzoeken die binnen het programma 'Ethiek en Gezondheid 2012-2015' zijn gehonoreerd.

Naar Mediator special

Geneesmiddelen nieuwsbrief

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie november is uit, met onder andere ontwikkelingen uit het programma Personalised Medicine, Martin Favié vertelt over Drug Rediscovery en de vooraankondiging van de subsidieronde Zeldzame Ziekten.

Lees de nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Het Europese ERA-Net project voor onderzoek aan zeldzame ziekten, heeft de Joint Transnational Call (JTC) 2018 geopend

Op 7 december 2017 heeft E-Rare, het Europese ERA-Net project voor onderzoek aan zeldzame ziekten, de Joint Transnational Call (JTC) 2018 geopend.

De titel van deze subsidieronde luidt:

'Transnational research projects on hypothesis-driven use of multi-omic integrated approaches for discovery of disease causes and/or functional validation in the context of rare diseases'.

Nieuws

België en Nederland investeren samen 6 miljoen euro in klinische studies

Het Belgische Federaal kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) en ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, hebben op 30 november een overeenkomst getekend om samen 6 miljoen euro te investeren in vergelijkende, praktijkgerichte klinische studies.

Vlnr: Christian Léonard (KCE) en Martijntje Bakker (ZonMw)
Nieuws

Onderzoek naar het verminderen van ziekenhuisopnames die zijn veroorzaakt door geneesmiddelen

Zuyderland Medisch Centrum heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen om onderzoek te doen naar het verminderen van ziekenhuisheropnames die zijn veroorzaakt door geneesmiddelen. Het project ‘CHECkUP’ wordt geleid door dr. Hugo van der Kuy en dr. Kim Hurkens, beide verbonden aan het centrum voor gerontofarmacologie en Esther Veraa, projectbureau additionele gelden. Zij werken daarbij onder meer samen met de ziekenhuisapotheek van Zuyderland en...

Elders gezien

Mediator Special Ethiek: Ethische discussies veranderen voortdurend

Op 20 november is de Special Ethiek en Gezondheid, een uitgave van het digitale magazine Mediator van ZonMw, verschenen. Deze uitgave maakt ethische dilemma’s in de zorg expliciet en richt zich met uiteenlopende artikelen op de resultaten van onderzoeken die binnen het programma Ethiek en Gezondheid 2012-2015 zijn gehonoreerd.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Congres Integrale medicatiezorg

SIGRA organiseert samen met OLVG op 31 oktober het Congres Integrale medicatiezorg. Om problemen in de medicatieoverdracht te reduceren is samenwerking tussen het ziekenhuis en de eerste lijn nodig.

Lees meer

Meet & Greet Citrienfonds

Recente ontwikkelingen en voorbeelden uit de projecten van het Citrienfonds, en hoe deze toepasbaar zijn in het Nederlandse zorgsysteem, staan centraal tijdens de derde Meet & Greet. De behaalde resultaten tot nu toe worden gedeeld.

Lees meer

Save the date: Symposium Doelmatigheid van Zorg 2018

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Om opleidingen daarbij te helpen organiseert het Bewustzijnsproject, samen met OOR Leiden, het Symposium Doelmatigheid.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website