Onderwerpen

Uitgelicht

Livestream voor informatie over subsidieoproepen!

Programmafoto's DO & GGG

De programma’s DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Geneesmiddelen organiseren donderdag 6 juli een informatiebijeenkomst over de subsidierondes die gaan plaatsvinden. De bijeenkomst is bedoeld voor potentiële indieners. Dit jaar hoeft u niet speciaal naar Den Haag te komen; u kunt online actief deelnemen aan de bijeenkomst. Volg de presentaties en stel uw vragen online!

Lees verder en meld u aan

Nationale Huidkankerdag

crème op huid aanbrengen

Zaterdag 20 mei was het Nationale Huidkankerdag. ZonMw financiert verschillende soorten onderzoek naar huidkanker die bijdragen aan een vroege opsporing en betere behandeling. We hebben verschillende soorten onderzoek uitgelicht waar u hieronder meer over kunt lezen.

Lees meer over huidkanker

Nieuwsbrief Geneesmiddelen

Portret Fons van den Eertwegh met quote

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie mei 2017 is uit, met o.a. meer informatie over de bijeenkomst subsidieoproepen, deze vindt plaats op 6 juli [dit jaar kunt u de bijeenkomst ook via een livestream volgen] en vertelt Fons van den Eertwegh in een interview meer over het Melanoomregister.

Nieuwsbrief mei 2017

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.
Vorige edities van onze nieuwsbrief staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Wereld Sikkelceldag: nieuwe perspectieven voor sikkelcelpatiënten

Op 19 juni, Wereld Sikkelceldag, staat Sanquin stil bij sikkelcelziekte. Deze ziekte van de rode bloedcel is in Nederland betrekkelijk zeldzaam. Op 20 juni 2017 promoveert Marein Schimmel op sikkelcelziekte. Ze heeft een biomarker gevonden die kan voorspellen welke patiënten de meeste kans op ernstige complicaties lopen. GGG-project over Sikkelcelziekte: Reducing the incidence of painful crisis in patients with sickle cell disease...

Elders gezien

Kinderen ervaren weinig hinder van wetenschappelijk onderzoek

Kinderen ervaren van veel wetenschappelijk onderzoek nauwelijks last. De reistijd, lang wachten of niet weten wat komt, vinden zij belangrijke nadelen. Van alles te weten komen over hun eigen lichaam of andere -zieke- kinderen kunnen helpen, motiveert hen om mee te doen. Dat zeggen kinderen in het proefschrift van Mira Staphorst van het Erasmus MC dat zij verdedigt op woensdag 21 juni 2017. Zij pleit voor het actief betrekken van kinderen bij de...

Nieuws

Positieve evaluatie ZonMw: focus op impact

De externe evaluatie van ZonMw is positief. De commissie is onder de indruk van het werk en noemt ZonMw zowel nationaal als internationaal uniek en toonaangevend. Daar is ZonMw trots op!

Nieuws

Proeven met mensen

In deze uitgave van Biowetenschappen en Maatschappij een actueel overzicht van de verschillende aspecten van mensgebonden onderzoek in ons land, met een terugblik naar een soms beschamend verleden en een kijkje in een onzekere toekomst.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Choosing Wisely 2017

Dit congres is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij, of geïnteresseerd is in waardecreatie in de zorg, verstandige keuzes en samen beslissen.

Lees meer

Meet & Greet Citrienfonds

Recente ontwikkelingen en voorbeelden uit de projecten van het Citrienfonds, en hoe deze toepasbaar zijn in het Nederlandse zorgsysteem, staan centraal tijdens de derde Meet & Greet. De behaalde resultaten tot nu toe worden gedeeld.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website