Onderwerpen

Uitgelicht

GGG-congres 2022: 10 jaar onderweg!

congrespubliek houdt stemkaartjes omhoog

Op donderdag 31 maart organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2022: 10 jaar onderweg! Het GGG-congres 2022 staat in het teken van het 10-jarig bestaan van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. Het programma biedt een pleniare sessie aan over 'FAST' en het 10 jarig bestaan van het programma. Er zijn twee subsessierondes waarvoor u zich kunt inschrijven.

Bekijk het programma en meld u aan!

Interview Bert Leufkens in FarmaMagazine

portret van Bert leufkens

In de decemberuitgave van het FarmaMagazine is een uitgebreid interview met Bert Leufkens, voorzitter van de GGG-raad, gepubliceerd met onder meer zijn visie op innovatie in geneesmiddelenonderzoek, het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en zijn afscheid van de Universiteit van Utrecht.

Upload de pdf met het interview

Interviews met 6 Klinische Fellows

Zes Klinische Fellows krijgen de kans om de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek met elkaar te verbinden. Bob Roozenbeek, Joost Vermaat, Noortje Festen, Rachel Knevel, Joanne Verweij en Edith van Esch. Zij vertellen in een interview wat zij gaan onderzoeken en wat hen motiveert.

Lees de zes interviews

Stand van zaken rondom subsidierondes

  • In de Open Ronde 11 zijn 26 indieners uitgenodigd om hun subsidieaanvraag uit te werken.
  • In de Drug Rediscovery Ronde 5 zijn 12 uitgewerkte aanvragen ontvangen.
  • De deadline voor het indienen van een uitgewerkte aanvraag in de Complexe Interventies Ronde 3 is 1 februari 2022, 14.00 uur. 6 aanvragen zijn hiervoor uitgenodigd
  • In de ronde STIP Proeftuinen Therapietrouw Ronde 2 is aan 6 projecten een positief besluit verzonden voor het indienen van een uitgewerkte aanvraag.
  • 5 aanvragen in de BeNeFIT Ronde 2 gaan door naar de volgende fase, waarin zij onder meer een haalbaarheidsonderzoek verrichten.
Lees meer over de GGG-subsidierondes

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021 ‘Spiegelen, sparren en samen verder’

Het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen vond in 2021 voor het eerst geheel online plaats, met sprekers vanuit de Beurs van Berlage. 600 deelnemers bezochten de verschillende subsessies en het plenaire deel ‘Goed Gebruik Geneesmiddelen in de hoogste versnelling: COVID-19’.

Bekijk het verslag van het congres

Nieuwsbrief Geneesmiddelen - Blijf op de hoogte

In de nieuwsbrief Geneesmiddelen: Veel GGG-projecten in het nieuws, Noortje Festen over behandeling chronische darmontstekingen en nieuws over het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 31 maart 2022.

> Lees de nieuwsbrief januari 2022

Eerdere edities staan in het archief.

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.

Direct inschrijven

Actueel

Eerste subsidieoproep onderzoeksprogramma ME/CVS geopend: deadline verplaatst naar 21 april

Wat zijn de oorzaken van de ernstige chronische ziekte ME/CVS? Hoe stellen we de juiste diagnose en welke behandelingen zijn effectief? Deze vragen staan centraal in het nieuwe onderzoeksprogramma ME/CVS. Op 16 december 2021 is de eerste oproep van het programma opengesteld.Tot 21 april 2022 kunnen onderzoeksconsortia subsidie aanvragen voor ME/CVS-onderzoek.

 

Beeld uit animatievideo 'Samen het verschil maken voor mensen met ME/CVS'. Maker: Rooske Eerden, Scratch Graphics
Nieuws

Met welk vaccin kun je het beste boosten? NEJM publiceert resultaten SWITCH-studie

Welk vaccin is het meest effectief wanneer de eerste vaccinatie bestond uit het Janssen vaccin? Vier academische ziekenhuizen onderzochten met financiering van ons hoe het combineren van COVID-19 vaccinaties de vaccinatiecampagnes konden versnellen. The New England Journal of Medicine publiceerde hier onlangs resultaten over. Lees meer over deze resultaten op de projectpagina.

Pagina
Toon meer

Subsidieoproepen

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website