Onderwerpen

Uitgelicht

Informatiepagina Grote Trials Ronde 6

De subsidieoproep Grote Trials Ronde 6 is bedoeld voor aanvragen die middels een hoge bewijslast uitsluitsel geven over een bestaand doelmatigheidsvraagstuk omtrent toepassing van geneesmiddelen in de praktijk. De resultaten moeten nationale impact hebben en zijn direct toepasbaar in de dagelijkse klinische praktijk.

Bekijk de informatiepagina

Genetische diagnostiek krijgt steeds meer voet aan de grond

portret Lisenka Vissers

De helft van alle genetische ziekten komt al kort na de geboorte tot uiting en resulteert vaak in een opname op de neonatale intensive care (NICU). Een goede genetische diagnose is nodig voor het bepalen van het juiste medisch beleid. Het inzetten van een spoedWES blijkt het diagnosetraject aanzienlijk te kunnen verkorten.

Lees het interview met Lisenka Vissers

Pijnbehandeling op maat vergt implementatie op maat

portretten Else Poot en Paul Geels

De pijnbehandeling van veel verpleeghuisbewoners is niet optimaal, ondanks de multidisciplinaire richtlijn Pijn. Verenso en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) ontwikkelden pijnbeleid op maat in twee verpleeghuizen.

Lees het interview met Else Poot en Paul Geels

Informatiepagina Belgium-Nederlands Funding of International Trials (BeNeFIT)

De BeNeFIT Ronde is gericht op vergelijkende, praktijkgerichte klinische studies, waarbij Nederlandse en Belgische instellingen samen niet-commercieel praktijkgericht onderzoek uitvoeren, dat relevant is voor patiënten, zorgverleners en beleidsmakers in beide landen.

Bekijk de informatiepagina

10 jaar GGG

Het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen bestaat 10 jaar. Op een speciale pagina vindt u informatie over de evaluatie van het programma. Ook het GGG-congres op 31 maart stond in het teken van het jubileum. Het verslag over het congres treft u ook aan op deze pagina.

Bekijk de speciale pagina 10 jaar GGG

Nieuwsbrief Geneesmiddelen - Blijf op de hoogte

In de nieuwsbrief november twee interviews: Lisenka Vissers vertelt over de inzet van de spoedWES, en Else Poot en Paul Geels deden een pilot om pijnbeleid op maat te maken in verpleeghuizen.

> Lees de nieuwsbrief november 2022

Eerdere edities staan in het archief.

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'.

Direct inschrijven

Stand van zaken rondom subsidierondes

  • Voor Grote Trials Ronde 5 zijn op 15 november de interviews gehouden. Medio december zijn hiervoor de voorgenomen besluiten bekend.
  • In de ronde Implementatie van kennis en interventies voor passende zorg, onderdeel GGG-programma, worden in de tweede helft december de besluiten verwacht.
  • BeNeFIT Call 3 is sinds 27 oktober geopend, deadline voor het indienen van een projectidee is 7 februari 2023, 14.00 uur. Bekijk de informatiepagina over deze subsidieronde.
  • Grote Trials Ronde 6 wordt naar verwachting op 6 december opengesteld.
  • Complexe Interventies Ronde 4 wordt naar verwachting opengesteld in januari 2023.

 

Lees meer over de GGG-subsidierondes

Terugblik GGG-congres 2022 '10 jaar onderweg!'

De uitgebreide publicatie van het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen dat op 31 maart plaatsvond staat online. Lees de verslagen van de plenaire sessies en de 14 subsessies, bekijk de presentaties, video’s en foto’s. 

Bekijk de publicatie

Actueel

Vroeg ingrijpen bij mogelijk voorstadium van reuma vermindert ziektelast

Een tijdelijke behandeling met methotrexaat kan ervoor zorgen dat mensen met gewrichtsklachten die een voorbode kunnen zijn van reuma blijvend minder ziektelast ervaren. Dat ontdekten reumatoloog prof. dr. Annette van der Helm en haar collega’s in hun door ZonMw gesteunde onderzoek.

Pagina

Nieuwe initiatieven gericht op kennisbenutting voor passende zorg in de praktijk

Recent zijn 6 subsidierondes van bestaande programma’s met extra middelen van het ministerie van VWS uitgebreid. Dit om meer impact te kunnen maken met bestaande kennis en innovaties gericht op passende zorg in de praktijk. ‘Veel van onze programma’s hebben een link met passende zorg’, zegt Karen van Liere-Visser, die de nieuwe initiatieven coördineert.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Goed Gebruik Geneesmiddelen Grote Trials Ronde 6

Onderwerpen

  • Farmacotherapie
  • Prospectief, (inter)nationaal multicenter interventieonderzoek
  • Klinisch relevant vraagstuk
  • Nationale impact
  • Concrete en implementeerbare opbrengsten

Onderdeel van programma

Goed Gebruik Geneesmiddelen

Geplaatst op

6 december 2022

Deadline

7 maart 2023,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website