Onderwerpen

Uitgelicht

Goed Gebruik Geneesmiddelen congres: 'Door de keten heen'

19 april 2018 vindt het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen plaats. Ditmaal ligt de focus op het kijken door de gehele keten heen waar het gebied van geneesmiddelen mee te maken heeft. Met als doel het optimaliseren van geneesmiddelengebruik. Jij komt toch ook?

Lees verder & aanmelden

Digitaal magazine 5 jaar Goed Gebruik Geneesmiddelen

Effectief, veilig en doelmatig gebruik van bestaande geneesmiddelen. Daaraan werkt het GGG-programma inmiddels al 5 jaar. Het digitale magazine '5 jaar GGG: Onderzoek naar goed gebruik geneesmiddelen’ laat het programma zien vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

Geneesmiddelen nieuwsbrief

De nieuwsbrief Geneesmiddelen editie maart is uit met onder andere meer informatie en aanmeldmogelijkheden voor het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen.

Lees de nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief 'Geneesmiddelen'. Eerdere edities staan in het archief.

Direct inschrijven

Actueel

Volg via RSS

Twee beurzen voor artsen in opleiding met een goed initiatief voor doelmatige keuzes in de zorg

Rosa Geurtzen en Eric Geijteman, ontvingen beiden een ZonMw-beurs als waardering voor hun rol in een project dat bijdraagt aan het maken van doelmatige keuzes in de zorg. Rosa Geurtzen ontving de beurs voor de PreCo studie, waarin prenatale counseling bij extreme vroeggeboorte wordt geoptimaliseerd. Eric Geijteman nam de beurs in ontvangst voor een project om medicijngebruik in de laatste levensfase te optimaliseren. De winnaars kunnen de prijs...

Nieuws

Welke onderzoeksprioriteiten ziet ú voor Europa?

Veel vraagstukken binnen de gezondheidszorg zijn niet uniek voor Nederland. Daarom werken we samen met andere landen om te kijken wat er speelt en waar we gezamenlijk kunnen optrekken. Wat zijn volgens ú de belangrijkste onderzoeksprioriteiten binnen het Europese gezondheidsonderzoek?

Pagina

En de winnaar is....Marieke Pierik!

Het onderzoeksvoorstel van dr. Marieke Pierik van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) is gehonoreerd met een ZonMw beurs van € 500.000,- voor de klinische studie ‘Control Crohn Safe with episodic adalimumab as first line treatment trial’ oftewel de CoCros studie. In deze studie gaat Marieke samen met haar team nieuwe opties voor de behandeling van de ziekte van Crohn onderzoeken.

Prijswinnaar vrouw
Dr. Marieke Pierik
Nieuws

CBG: bestaande antibiotica moeten beschikbaar blijven voor patiënten

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maakt zich zorgen over het toenemend tekort aan antibiotica in Nederland. In het bijzonder over de smalspectrum antibiotica, die werken tegen een beperkt aantal bacteriën. Door het toenemend tekort aan smalspectrum antibiotica krijgen patiënten steeds vaker breedspectrum antibiotica, die het risico op resistentie vergroten.

(bron: CBG 22 maart 2018)

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Symposium Doelmatigheid van Zorg 2018

Doelmatig leren denken en handelen is cruciaal: we willen allemaal de best mogelijke kwaliteit van zorg tegen verantwoorde kosten. Ook in de opleiding tot specialist komt steeds meer aandacht voor dit maatschappelijk relevante thema. Om opleidingen daarbij te helpen organiseert het Bewustzijnsproject, samen met OOR Leiden, het Symposium Doelmatigheid.

Lees meer

Goed Gebruik Geneesmiddelen Congres 2018

Op donderdag 19 april 2018 organiseert ZonMw het zesde jaarlijkse congres Goed Gebruik Geneesmiddelen: Door de keten heen. Dit zesde GGG-congres staat in het teken van de actualiteit rondom gepast gebruik geneesmiddelen. Met ditmaal de focus op het kijken door de gehele keten heen waar het gebied van geneesmiddelen mee te maken heeft. Met als doel het optimaliseren van geneesmiddelengebruik voor de patiënt. We kijken vanuit verschillende...

Lees meer

Paradisolezingen 2018

Paradisolezing door Christine Mummery (hoogleraar ontwikkelingsbiologie en hoofd van de afdeling anatomie en embryologie Universiteit Leiden), Personalised medicine: is de toekomst jouw eigen lichaam ‘op een chip’?

Lees meer

17th Biennial European Conference

The Society for Medical Decision Making is pleased to announce its 17th Biennial SMDM European Conference will be held 10-12 June, 2018 in Leiden, The Netherlands. This conference will be special focused on Personalized and Value-Based Health Care.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Benien Vingerhoed-van Aken

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 53 00
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website