Onderwerpen

Uitgelicht

Deltapremie voor praktijkgericht onderzoek door hogescholen

Portret van AnneLoes van Staa

Dinsdagavond ontving AnneLoes van Staa uit handen van minister Ingrid van Engelshoven de Deltapremie, de nieuwe toonaangevende prijs voor praktijkgericht onderzoek aan hogescholen.

Lees het nieuwsbericht

Razende Reporter gaat aan de slag voor het programma Voor elkaar!

portretfoto marcel senten

Heb jij een project binnen het programma Voor elkaar!? Dan kan het zomaar gebeuren dat je bezoek krijgt van onze Razende Reporter Marcel Senten. De Razende Reporter gaat door het land ‘razen’ op zoek naar mooie projecten met impact!

Meer over de Razende Reporter

Eén jaar Voor elkaar! - terugblikken en vooruitkijken

portret van een man en vrouw

In september 2018 opende het programma Voor elkaar! zijn eerste subsidieoproep, ‘Implementeren met impact’. Eén jaar – en vijf subsidieoproepen later – kijken we terug. Wat is er gebeurd, wat hebben we van het afgelopen jaar geleerd? En wat gaan we in 2020 anders doen? Robert en Lucinda van het team Voor elkaar! vertellen daar meer over.

Lees het interview

Even kennismaken met... Dick Houtzager

Sinds half september is ZonMw een nieuwe programmamanager rijker: Dick Houtzager. In dit kennismakingsinterview vertelt hij over zijn wensen en ambities voor het programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten (ZG).

Maak kennis met Dick

Actueel

Volg via RSS

Nieuwe richtlijn ‘Probleemgedrag bij volwassenen met een verstandelijke beperking'

Onlangs verscheen de nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Probleemgedrag bij volwassenen met een verstandelijke beperking’. De richtlijn biedt begeleiders ondersteuning in het herkennen van probleemgedrag en het zoeken naar de oorzaken ervan. Lees het interview erover met prof. dr. Petri Embregts op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Elders gezien

Veel gemeenten nog zonder plan voor uitvoering VN-verdrag Handicap

Nog niet alle gemeenten zijn actief bezig met de uitvoering van het VN-verdrag Handicap. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVRR) in overleg met het College voor de Rechten van de Mens. Slechts 12 van de 47 gemeenten die aan het onderzoek mee deden, besteden in hun beleidsplannen voor het sociaal domein expliciet aandacht aan inwoners met een beperking.

Elders gezien

Promotieonderzoek ouderdomsziekten bij mensen met hiv

Bij het ontstaan van verouderingsziekten bij mensen met hiv spelen, naast traditionele risicofactoren zoals roken, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, factoren mee die specifiek zijn bij mensen met hiv. Vaak hebben ze een periode van onbehandelde hiv-infectie en/of een ernstige hiv-gerelateerde afweerstoornis/aids meegemaakt. Dat stelt Rosan van Zoest in haar proefschrift over veroudering van mensen met hiv die worden behandeld met hiv-remmers.

pillen in doordrukstrip
Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

2e Netwerksubsidieoproep Voor elkaar!

Onderwerpen

  • Netwerken
  • Samenwerking
  • Regionaal
  • Patiënten en gehandicaptenorganisaties
  • Belangenorganisaties

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

5 november 2019

Deadline

10 december 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Themabijeenkomst rouwverwerking

Rouw is een proces waar je in veel situaties mee te maken kunt krijgen. Ook dementie is een proces van rouw. Zowel voor degene die aan dementie lijdt, als voor de partner en de familie.

Lees meer

Wetenschap in de praktijk voor mensgerichte zorg

Praktijk en wetenschap in de langdurige zorg dichter bij elkaar brengen. Wat heb je daaraan? En hoe doe je dat dan? Kom dat op maandagmiddag 2 december ontdekken in Tilburg tijdens Wetenschap in de praktijk voor mensgerichte zorg, de regiotour Zoek het uit!, die Tranzo Ouderenzorg en Vilans organiseren om kennis in de ouderen- en gehandicaptenzorg beter vindbaar en toepasbaar te maken.

Lees meer

Openingsmanifestatie e-healthweek 2020

Nu er vol wordt ingezet op meer regie voor de patiënt, staat de zorg voor een revolutionaire transitie: het traditionele paternalistische stelsel gaat over in een modern participatiesysteem, waarin zorgprofessionals en patiënten nauw samenwerken. Een all included zorgstelsel waarin zorg rondom de persoon wordt georganiseerd!

Lees meer

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Zwolle

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Eindhoven

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Clusterhoofd

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website