Onderwerpen

Uitgelicht

Project Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een LVB genomineerd!

still van een filmpje over man met LVB

Toegang Sociaal Domein onderzocht in 5 gemeenten hoe makkelijk mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) toegang hebben tot informatie. Ze deden dit met mysterie guests. De website geeft praktische tips om mensen met een LVB beter te herkennen en heeft een toegankelijkheidstoets voor de gemeente. 

Dit onderzoek is genomineerd voor een prijs: de verkiezing handhaving en toezicht. Stemmen is mogelijk tot donderdag 8 november.

Naar de website Toegang Sociaal Domein

Hoe gemeenten de transformatie waarmaken

Op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hebben diverse gemeenten in Midden-Nederland en Zuid-Nederland elkaar laten zien hoe ze invulling geven aan de transformatie van het sociaal domein. Benieuwd naar de verhalen? Op zoek naar inspiratie? Bekijk het online magazine of bezoek de parade in Zwolle (8 oktober).

Bekijk het magazine

Subsidie-oproep 'implementeren met impact'

Heeft u als patiënten- en gehandicapten organisatie een concreet, gebruiksklaar product ontwikkeld? Maar moet u de stap naar daadwerkelijk gebruik in de praktijk nog maken? Dan kunt u t/m 7 november (14.00 uur) subsidie aanvragen voor uw implementatieproject.

Bekijk de subsidie-oproep

Wat leveren kortdurende projecten van gemeenten op?

meisje maakt selfie

Elf gemeenten ontvingen vanuit het programma Gewoon Bijzonder subsidie voor projecten rond jongeren met een licht verstandelijke beperking. Wat leverden deze projecten op? En wat is de connectie met het VN-verdrag Handicap? Lees deel 1: resultaten op het gebied van zelfstandig leven. 

Lees het artikel

Nieuwsbrief over programma Voor elkaar!

afbeelding van de nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief staat Voor elkaar! centraal. Het programma ondersteunt de komende 4 jaar de verbetering van de positie van de patiënt.  

VN-verdrag handicap: 'Het is een mindset'

Martijn da Costa en Dick Houtzager
Martijn da Costa, ZonMw (l) en Dick Houtzager, College voor de rechten van de mens (r)

De overheid verplicht zich via het VN-verdrag handicap om te zorgen voor een samenleving waar iedereen mee kan doen. 'Het verdrag staat voor meer dan een paar aanpassingen', aldus Dick Houtzager van het College van de rechten voor de mens deelt zijn visie met Martijn da Costa van ZonMw.

Lees het interview met Dick en Martijn

Actueel

Volg via RSS

Kindergebaren-app wint Gehandicaptenzorgprijs 2018

De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende kind (NSDSK) is met de interactieve Kindergebaren-app winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Met de app leren dove, slechthorende en horende kinderen spelenderwijs gebaren en dit versterkt de communicatie tussen jonge kinderen.

Elders gezien

Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen bundelen de krachten

ZonMw heeft een nieuw programma: Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen. Dit voorjaar gaf het ministerie van VWS hiervoor de opdracht. In totaal zijn er zes Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen geselecteerd voor een subsidie binnen dit nieuwe programma. In de Academische Werkplaatsen werken zorgverleners, onderzoekers, onderwijsinstellingen en beleidsmakers samen aan het verbeteren van de langdurige zorg voor mensen...

Nieuws

Gemeenten kunnen bij ZonMw voor een deel van deze trainingen subsidie aanvragen om gemeentelijke hulpverleners (zoals sociale wijkteams en buurtteams) extra op te leiden. Kijk voor meer informatie op onze website.
Tweet

De meerwaarde van groene dagbesteding

Door groene dagbesteding kunnen mensen met dementie zinvol bezig zijn en structuur aanbrengen in de dag. Bovendien brengt dit mantelzorgers rust. Het RIVM en Wageningen University & Research (WUR) deden onderzoek naar groene dagbesteding en de meerwaarde hiervan.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Kennismarkt gehandicaptensector

Op 12 november 2018 organiseren Reinaerde, VGN en Kennisplein Gehandicaptensector een Kennismarkt, waarin (sociale) innovaties in de gehandicaptensector centraal staan.  

Lees meer

Jaarevent Deltaplan Dementie

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Het ZonMw-programma Memorabel, een van de pijlers van het Deltaplan Dementie, levert hier een bijdrage aan.        

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website