Onderwerpen

Uitgelicht

Samen werken aan betere zorg en ondersteuning voor jonge mensen met een licht verstandelijke beperking

handen in een kring

De groep jongeren met een licht verstandelijke beperking is vaak oververtegenwoordigd in probleemsituaties en tegelijkertijd zijn ze voor de gemeente moeilijk te bereiken. Dit plaatst gemeenten soms voor grote uitdagingen. 

Lees het artikel

'Mensen met een verstandelijke beperking willen zelf meebeslissen'

Portret Annemieke Wagemans
Annemieke Wagemans

Annemieke Wagemans heeft als AVG-arts veel ervaring met palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking: 'Als iemand zelf een goede beslissing kan nemen, is ie voor mij al snel wilsbekwaam.'

Interview Annemieke Wagemans

Een kijkje in de keuken van Gewoon Bijzonder

Foto van jongen met hond - programmabeeld van Gewoon Bijzonder

In deze speciale editie van de Nieuwsflits van het Kennisplein Gehandicaptensector geven de netwerken van het ZonMw kennis- en onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder een inkijkje in hun activiteiten.

 

 

 

Bekijk de Nieuwsflits over Gewoon Bijzonder

Maak kennis met de commissieleden van Gewoon Bijzonder

Lies Bonsang

De commissieleden stellen zich voor en vertellen waarom ze betrokken zijn bij ‘Gewoon Bijzonder’ en op welke resultaten ze hopen.

Bekijk het filmpje van commissielid Lies Bonsang 

Bekijk het filmpje van commissielid Hanneke Veeren

Blijf op de hoogte

man in rolstoel

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Lees hier de nieuwsbrief van september 2017.

Aanmelden

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Van kennis naar praktijk: vloeiende samenwerking in beeld

foto infographic

Kennis moet stromen! Van de vraag tot de toepassing van kennis in de praktijk. ZonMw brengt daarom betrokkenen bij elkaar. Zodat een vloeiende samenwerking ontstaat.

Lees meer

Palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking

In de verstandelijk gehandicaptensector is veel winst te behalen in vroege herkenning van de palliatieve fase. Zo is het voor zorgverleners nog lang niet altijd vanzelfsprekend om deze fase bespreekbaar te maken.

Meer over dit onderwerp

Actueel

Volg via RSS

Doe mee met het project 'De Sensatie van een Goed leven'!

Vaak werpt de samenleving onbedoeld drempels op voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld in de openbare ruimte, of in het gemeentehuis. Door hierover in gesprek te gaan met de doelgroep zelf, wordt duidelijk wat de grootste knelpunten zijn die mensen met een beperking ervaren. Uitgangspunt van het VN-verdrag over de rechten voor mensen met een beperking dat in 2016 is ingegaan, is namelijk dat de algemene rechten van de mens voor iedereen...

Nieuws

Tranen om VN-verdrag?

Tranen van opluchting om het VN-verdrag over rechten voor personen met een handicap; is dat niet wat overdreven? Zeer zeker niet, stelt Ieder(in) directeur Illya Soffer in haar column in het online magazine Toegankelijkheid.

Nieuws

Vooraankondiging Sportimpuls 2018

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 8 januari 2018 bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. De sluitingsdatum is 22 februari 2018, 14.00 uur.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Gewoon Bijzonder: sluit je aan bij de karavaan!

Het project ‘De Sensatie van een Goed leven’ is toegespitst op prikkelverwerking bij mensen met autisme. Op 3 november vindt hierover een bijeenkomst plaats in Beetsterzwaag. U bent van harte welkom om mee te denken en mee te praten.

Lees meer

18th International Conference on Integrated Care

De International Foundation of Integrated Care (IFIC) presenteert in samenwerking met RIVM, Vilans en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de 18e Internationale conferentie over geïntegreerde zorg 'Value for People and Populations: Investing in Integrated Care'.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website