Onderwerpen

Uitgelicht

Prinses Laurentien opent zesde editie van het Europese IASSIDD-congres

Portretfoto Prinses Laurentien

6 tot en met 8 juli wordt vindt het Europese IASSIDD-congress plaats in Amsterdam. Deze zesde editie wordt geopend door Prinses Laurentien. Op het congres zullen duizenden kennisprofessionals op het gebied van gehandicaptenzorg bij elkaar komen.

Lees meer of meld je aan

Een jaar corona, hoe gaat het nu met...

een header afbeelding met zes geinterviewden van de coronareportage

Begin vorig jaar, net na de start van de crisis, spraken wij 6 mensen die zelf een beperking hebben of te maken hebben met mensen met een beperking. Welke gevolgen hadden COVID-19 en de benodigde maatregelen op hen? Nu, een jaar later, spraken wij hen opnieuw. Hoe gaat het nu met ze?

Lees de interviews

Coronagolf beïnvloedt naasten van familieleden met een verstandelijke beperking

Hennie Boeije

Het Nivel onderzocht wat deze effecten waren tijdens de tweede coronagolf.

Ervaringsdeskundigen steeds vaker werkzaam in vele rollen

We vroegenonderzoeker Beverley Rose en lector Alie Weerman naar hun visie op het vraagstuk ervaringsdeskundigheid. Het onderwerp staat volop in de belangstelling, maar wat is het precies en moeten ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld opgeleid worden? 

Lees het dubbelinterview

Hoe ontwikkel je echt bruikbare producten

Foto van implementatiespecialist Esther Leijte

Hoe zorg je dat het (kennis)product dat je ontwikkelt straks ook echt gebruikt gaat worden, in de praktijk, het onderwijs of het beleid? Implementatiespecialist Esther Leijte geeft in haar blog handige tips.

Lees de blog van Esther

Wat kan ZonMw doen om jongerenparticipatie (nog) beter in te bedden?

Jongeren zittend voor school

Daar gaat het om in het 3de artikel over jongerenparticipatie in onderzoek. Een onderzoeker en 2 ervaringsdeskundigen kwamen met aanbevelingen voor ZonMw. Jojanneke Hillmann (programmamanager Jeugd) en Jolanda Huizer (coördinator Participatie ZonMw-breed) reageren op deze aanbevelingen.

Bekijk de reactie van ZonMw op de aanbevelingen

Actueel

Leefstijlverandering bij mensen met een licht verstandelijke beperking

MEE Samen zet de implementatie-impuls in om een gezonde leefstijl te bevorderen bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Samen met consulenten en ervaringsdeskundigen ontwikkelen ze de vereenvoudigde Positieve Gezondheids-tool. Het is een werkwijze die past bij de praktijk, aan de hand van echte casussen. De toepassing ervan moet de participatiekansen versterken. Lees ons nieuwste artikel in de reeks Kennisbenutting.

Pagina

Mensen met een beperking helpen aan een baan op maat

Voor mensen met een beperking is het vaak moeilijk een reguliere baan te vinden. Hun gevoel van eigenwaarde neemt daardoor sterk af. Een werkcoach kan samen met een werkgever een helpende hand bieden. Om hen te ondersteunen, is er een nieuwe werkwijze ontwikkeld: de Vraagkanteling.

Pagina

Perspectief voor jongeren in 112 gemeenten

Corona heeft de leefwereld van jongeren drastisch veranderd. De impact hiervan uit zich onder andere in eenzaamheid, stress en verveling. Om hen te ondersteunen, kunnen jongeren nu in 112 gemeenten meedoen aan nieuwe (kortlopende) MDT-projecten. Tijdens deze projecten zetten zij zich in voor een ander, ontwikkelen ze hun talenten en ontmoeten ze anderen (met inachtneming van de maatregelen).

Foto is gemaakt voor corona
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

4c: MDT groeit naar een landelijk dekkend netwerk – programmalijn 1, 2 en 3

Onderwerpen

  • Maatschappelijke diensttijd
  • Iets doen voor een ander en/of de samenleving, talentontwikkeling en elkaar ontmoeten
  • Gericht op alle jongeren van 14 tot en met 27 jaar
  • (maatschappelijke) organisaties, gemeenten, instellingen voor en in het onderwijs

Onderdeel van programma

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd

Geplaatst op

25 maart 2021

Deadline

25 mei 2021,
12.00 uur

Bekijk

Agenda

WHO COVID-19 - Global Research and Innovation Forum

WHO wil bijdragen aan het versnellen van COVID-19 onderzoek en de ontwikkeling van wereldwijde onderzoeksplatforms. Daarom wordt op 13-14 mei online het wereldwijde COVID-19 Onderzoek en Innovatie forum gehouden. Interessant als u aan COVID-19 onderzoek werkt.

Lees meer

Talkshow: Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek

Sinds 2005 begeleidt ZonMw vanuit het programma Translationeel Onderzoek projecten met als doel het stimuleren van de ontwikkeling van toekomstige therapieën voor patiënten. Met veel trots kijken we terug op 15 jaar translationeel onderzoek: wat zijn de opbrengsten?

Lees meer

Talkshow #5 Beweging in Kwetsbaarheid

Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Financiering & organisatie - Slim organiseren.

Lees meer

Talkshow #6 Beweging in Kwetsbaarheid

Tijdens de talkshow nemen experts uit het werkveld een thema onder de loep. Onder meer ervaringsdeskundigen, onderzoekers, zorgprofessionals en bestuurders vertellen over hun bevindingen over inclusie mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Het thema van deze talkshow is Beweging in kwetsbaarheid - Blik op de toekomst.

Lees meer

Masterclass Jongerenparticipatie in Onderzoek

Ook in 2021 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) de Masterclass ‘Jongerenparticipatie in onderzoek’. Dit jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen op 17 september of 8 oktober. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. De masterclass is geheel digitaal. Meld u nu aan via onderstaande link.

Lees meer

Masterclass Jongerenparticipatie in onderzoek

Ook in 2021 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) de Masterclass ‘Jongerenparticipatie in onderzoek’. Dit jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen op 17 september of 8 oktober. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. De masterclass is geheel digitaal. Meld u nu aan via onderstaande link.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Clusterhoofd

+31 70 349 5245
costa@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website