Onderwerpen

Uitgelicht

Onderzoeksagenda ME/CVS

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft besloten ZonMw de opdracht te geven een onderzoeksagenda te ontwikkelen als opstap naar het inrichten van een onderzoeksprogramma gericht op ME/CVS. Dit doet ZonMw in samenwerking met organisaties voor mensen met ME/CVS en organisaties in de zorg voor mensen met ME/CVS. Zodra ZonMw de opdracht ontvangen heeft, volgt meer informatie.

In dialoog met het veld

Wat zijn de opgaven en uitdagingen voor de langdurige zorg en ondersteuning, het onderwijs, beleid én onderzoek? Daarover ging ZonMw in gesprek met experts uit het veld.

Lees het verslag

Project Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een LVB wint prijs

still van een filmpje over man met LVB

Toegang Sociaal Domein onderzocht in 5 gemeenten hoe makkelijk mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) toegang hebben tot informatie. Ze deden dit met mysterie guests. 

Dit project won begin november de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018. 

Naar de website Toegang Sociaal Domein

Hoe gemeenten de transformatie waarmaken

Op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hebben diverse gemeenten in Midden-Nederland en Zuid-Nederland elkaar laten zien hoe ze invulling geven aan de transformatie van het sociaal domein. Benieuwd naar de verhalen? Op zoek naar inspiratie? Bekijk het online magazine of bezoek de parade in Zwolle (8 oktober).

Bekijk het magazine

Wat leveren kortdurende projecten van gemeenten op?

meisje maakt selfie

Elf gemeenten ontvingen vanuit het programma Gewoon Bijzonder subsidie voor projecten rond jongeren met een licht verstandelijke beperking. Wat leverden deze projecten op? En wat is de connectie met het VN-verdrag Handicap? Lees deel 1: resultaten op het gebied van zelfstandig leven. 

Lees het artikel

Nieuwsbrief over programma Voor elkaar!

afbeelding van de nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief staat Voor elkaar! centraal. Het programma ondersteunt de komende 4 jaar de verbetering van de positie van de patiënt.  

VN-verdrag handicap: 'Het is een mindset'

Martijn da Costa en Dick Houtzager
Martijn da Costa, ZonMw (l) en Dick Houtzager, College voor de rechten van de mens (r)

De overheid verplicht zich via het VN-verdrag handicap om te zorgen voor een samenleving waar iedereen mee kan doen. 'Het verdrag staat voor meer dan een paar aanpassingen', aldus Dick Houtzager van het College van de rechten voor de mens deelt zijn visie met Martijn da Costa van ZonMw.

Lees het interview met Dick en Martijn

Actueel

Volg via RSS

Tips voor onderzoekers: sekse en gender integreren in onderzoek

Om iedereen even goede zorg te kunnen bieden, moet de gezondheidszorg rekening houden met verschillen die er zijn tussen mensen. Een voorbeeld daarvan zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen. Voor subsidieaanvragers hebben we daarom tips en tools verzameld over hoe in gezondheidsonderzoek goed aandacht te besteden aan deze verschillen.

Nieuws

Schrijf jouw innovatie in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2019

Lijkt het jou leuk om jouw zorginnovatie te pitchen tegenover partners, startups, experts, zorginstellingen en financierders? Schrijf je nu in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 en maak kans op een geldbedrag van in totaal €15.000,- euro (€10.000,- voor de vakjuryprijs en €5.000,- voor de publieksprijs). Aanmelden kan tot en met 31 december 2018.

Elders gezien

Eerste leernetwerkbijeenkomst EMB in het vizier veelbelovend

Op 21 november was het zo ver: de eerste leernetwerkbijeenkomst van EMB in het vizier. Hierin stond onder andere de lancering van de leidraad EMB in het vizier centraal. Verder gaan dit jaar 10 organisaties aan de slag met het vraagstuk: Hoe kun je mensen met EMB op een goede manier ondersteunen?

Elders gezien

Werken met niet-aangeboren hersenletsel

In het kader van een gezamenlijk project tussen FNO, ZonMw en de Edwin van der Sar Foundation om jonge mensen met niet-aangeboren hersenletsel te ondersteunen, heeft het Verwey-Jonker Instituut een verkennend onderzoek uitgevoerd. Het doel was inzicht te krijgen in de samenstelling en omvang van de groep jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) t/m 25 jaar. Welke problemen ervaren zij rondom opleiding en werk?

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

Ontmoetingsdag InZicht

oog

Als je blind of slechtziend bent kom je heel wat uitdagingen tegen in deze visueel ingestelde samenleving. Wat doet dit met je? Hoe werkt dat door in je relaties met je naasten? En hoe kun je daarbij ondersteund worden? Die vragen staan centraal tijdens de Ontmoetingsdag van InZicht op 7 maart 2019.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website