Onderwerpen

Uitgelicht

Voor elkaar!

Twee dames lopen op straat

Wij gaan samen met alle patiënten- en gehandicaptenorganisaties een nieuw subsidieprogramma vormgeven gebaseerd op bereik en impact. Uit dialoogbijeenkomsten met het veld is gebleken dat het systeem van vouchers voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties onvoldoende werkt.

Lees meer over Voor elkaar!

Het cliëntperspectief in beeld

Laura Hoogstraten en Bennie Elferink
Laura Hoogstraten en Bennie Elferink

'In 2023 is het vanzelfsprekend dat er gekeken wordt naar de behoeften van de doelgroepen.’ Belangenbehartigers Laura en Bennie praatten mee tijdens het adviestraject expertisefunctie ZG.

Lees het interview

Gewoon Bijzonder uitgelicht in nieuwsflits Kennisplein Gehandicaptensector

programmabeeld Gewoon Bijzonder: jongen met zijn hond

De nieuwsflits van 19 april 2018 van het Kennisplein Gehandicaptensector staat in het teken van Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandiapten. Welke vooruitgang hebben de deelprojecten van Gewoon Bijzonder geboekt?

Hoofdartikel: voor 'EMB in het vizier' zijn 3 films gemaakt over het belang van kennisoverdracht

Ga naar de nieuwsflits

Kennis over zorgboerderijen

oudere dames werken in een tuin

Het relatief kleine programma Landbouw en Zorg (2011-2017) geeft een grote impuls aan de zorglandbouw. Zorgboerderijen bieden waardevolle, kwalitatief hoogwaardige zorg aan verscheidene doelgroepen. 'Hier kan de zorgsector van leren'.

Evaluatie programma Landbouw en Zorg

Ontmoetingsdag InZicht 2018

Mensen staan te praten tijdens de ontmoetingsdag 2018

Technologie helpt mensen met een visuele beperking bij hun eigen regie. Maar een hulpmiddel werkt alleen als de eindgebruiker bij de ontwikkeling daarvan betrokken is. 

Bekijk het verslag van de Ontmoetingsdag 2018

Werken aan een gemeente voor iedereen

Antoon Peppelman en Jan Overweg

Wethouders Antoon Peppelman en Jan Overweg over de toepassing van het VN-verdrag over rechten voor mensen met een beperking: 'We willen onze gemeente zowel fysiek als digitaal toegankelijk maken voor iedereen.'

Lees het interview

Actueel

Volg via RSS

Onderzoek naar de kosten en effecten van epilepsie-hulphonden

Omdat er onvoldoende kennis is over wat een epilepsie-hulphond betekent voor de gezondheid en het welzijn van patiënten met epilepsie, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de kosten en effecten van epilepsie-hulphonden. De resultaten van dit onderzoek zullen door Zorginstituut Nederland gebruikt worden om een advies te geven over vergoeding van epilepsie-hulphonden.

Nieuws

Leren en verbeteren in verpleging en verzorging

Tot 26 juni staat een subsidieoproep open om projectideeën in te dienen voor het genereren van kennis, inzichten en methodieken. Deze moeten bijdragen aan het duurzaam en systematisch leren en verbeteren door de verpleging en verzorging. Wat voor onderzoek komt in aanmerking voor de subsidie?

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer

Congres Focus op onderzoek 2018

Wil je als onderzoeker, beleidsmaker, professional of manager op de hoogte zijn van alles wat er speelt op het gebied van onderzoek in de gehandicaptensector?

Lees meer

What matters to you?

Door de internationale ‘What matters to you?’ dag laat je zien dat kwaliteit van zorg niet alleen te maken heeft met het verlenen van de beste zorg vanuit medisch oogpunt 'What’s the matter?', maar dat er ook moet worden stilgestaan bij de persoonlijke zorgen en behoefte van de patiënt 'What matters to you?'

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website