Onderwerpen

Uitgelicht

Onbeperkt meedoen! gaat van start

Afbeelding van mensen die een arm om elkaar heen slaan

In september start ZonMw met het nieuwe programma Onbeperkt meedoen! Onzichtbare drempels verlagen voor jongeren op het gebied van onderwijs en werk is waar de eerste subsidieronde zich op richt. Programmamanager Robert Jabroer vertelt over Onbeperkt meedoen! en wat zijn drijfveer is binnen dit programma.

Lees het interview

Dubbelinterview met Rick Brink en Theo Maas

Portret van Rick Brink en Theo Maas buiten

ZonMw gaat van start met het programma Onbeperkt meedoen! waarin het VN-verdrag Handicap centraal staat. Hoe staat het met de uitvoering van het verdrag? En welke stappen moeten we de komende jaren zetten? Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en wethouder Theo Maas delen hun visie.

Lees het interview

Tony Poot kijkt terug op Voor elkaar!

Portretfoto van Tony Poot

Tony Poot is al vanaf het begin als commissielid betrokken bij het ZonMw-programma Voor elkaar! Hij geeft daarnaast ook onderwijs en doet onderzoek. Een drukke agenda die hem, mede door zijn handicap, steeds meer energie kost. Daarom stopt Poot noodgedwongen als commissielid van Voor elkaar! In dit interview reflecteert hij op zijn periode als commissielid en op het programma.

 

Lees het interview

Met een licht verstandelijke beperking op het rechte pad

drie witte jongens kijken stoer in de camera

ZonMw financierde 12 projecten die erop gericht zijn mensen met een licht verstandelijke beperking beter hulp te bieden, opdat ze bijvoorbeeld niet in contact komen met justitie. We bekijken de belangrijkste resultaten met een rondgang langs de projecten.

Bekijk de verzamelpublicatie

Laat u inspireren met deze participatiespecial!

Participatie helpt onderzoek, ontwikkel- en innovatieprojecten binnen de gezondheidszorg verder. Hoe kan je er concreet mee aan de slag? En participatie in coronatijd, hoe pak je dat aan? Je leest het in onze nieuwsbriefspecial.

Naar de nieuwsbrief

Actueel

Geopend: eerste subsidieronde Onbeperkt meedoen!

Onbeperkt meedoen! zet zich in voor mensen met een beperking. Het programma is erop gericht om te zorgen dat mensen met een beperking minder zichtbare en onzichtbare drempels ervaren in hun dagelijks leven en volwaardig en gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het programma stimuleert via projectsubsidies dat onderdelen van het VN-verdrag in bepaalde regio’s worden geïmplementeerd. Dit is de eerste subsidieoproep van het ZonMw...

groep mensen
Nieuws

9 vragen over onze nieuwsbrief. Helpt u mee?

We willen onze nieuwsbrief zo interessant en relevant mogelijk voor u maken. Daarom hebben we 9 vragen voor u die u in 3 minuten kunt invullen. Uw mening wordt enorm gewaardeerd!

Foto van een hand die een enquete invult
Nieuws

Nieuwsbrief Gehandicapten en Chronisch zieken september 2020

De ZonMw nieuwsbrief gehandicapten en Chronisch Zieken is weer verzonden. Dit keer over het nieuwe programma Onbeperkt Meedoen, een dubbelinterview met Rick Brink en Theo Maas over het VN-Verdrag Handicap, Tony Poot kijkt terug op Voor Elkaar! en nog veel meer.

Foto van een man in een elektrische rolstoel
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Voor elkaar!: Vernieuwende aanpakken van belangenbehartigende organisaties

Onderwerpen

 • Vernieuwde aanpak (proeftuinen) die beter aansluit bij de behoeften van  mensen een aandoening, beperking of psychische kwetsbaarheid en naasten
 • Beoogde verandering in de praktijk (=impact).
 • Bereik uitbreiden naar andere doelgroepen  
 • Organisaties of netwerken van en voor mensen met een aandoening, beperking of psychische kwetsbaarheid en/of hun naasten

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

18 augustus 2020

Deadline

29 september 2020,
14.00 uur

Bekijk

Transitional Care Unit

Onderwerpen

 • complexe chronische zorg
 • langdurige zorg en ondersteuning
 • kinderen met beperkingen
 • effectiviteitsonderzoek

Onderdeel van programma

Langdurige zorg en ondersteuning

Geplaatst op

22 september 2020

Deadline

10 november 2020,
14.00 uur

Bekijk

VOUCHERS – Gewoon Bijzonder

Onderwerpen

 • kruisbestuiving o.a. door middel van gastlessen
 • mbo(-docenten) en zorgprofessionals vanuit de gehandicaptensector
 • betrokkenheid ervaringsdeskundigen
 • van elkaar leren

Onderdeel van programma

Gewoon Bijzonder

Geplaatst op

15 juni 2020

Deadline

25 februari 2021,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

ME/CVS werksessie: Leiden

De komende maanden worden er verspreid door het land meerdere werksessies georganiseerd voor onderzoekers die onderzoek willen doen naar ME/CVS. In Leiden vindt er op 28 oktober een werksessie plaats.

Lees meer

Save the date: programmadag ME/CVS

Op donderdag 19 november vindt de ZonMw Programmadag ME/CVS plaats. Vanwege de coronamaatregelen en de aanwezigheid van buitenlandse sprekers vindt de dag online plaats en is deze via internet te volgen. Het programma zal bestaan uit verschillende sessies waarin (buitenlandse) sprekers hun visie geven op de stand van het onderzoek naar ME/CVS. Daarna maken we de vertaalslag naar de praktijk in Nederland. De Programmadag is onderdeel van de...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Clusterhoofd

+31 70 349 5245
costa@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website