Onderwerpen

Uitgelicht

Ondersteuning van mensen met een licht verstandelijke beperking

Hasan Göleli

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een grote groep mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) moeite heeft om mee te komen in onze steeds complexer wordende samenleving. Zo zijn zij oververtegenwoordigd in het justitiële domein (42% van de gedetineerden) en heeft bijna de helft van de mensen met verward gedrag een LVB.

Interview met Hasan Göleli

Jonge mensen met niet-aangeboren hersenletsel op weg helpen naar werk

groepsfoto naar aanleiding van ondertekening samenwerkingsovereenkomst ZonMw, FNO en Edwin van der Sar Foundation

ZonMw, FNO en de Edwin van der Sar Foundation bundelen de krachten om jonge mensen met niet-aangeboren hersenletsel te ondersteunen.  

Bekijk het filmpje

Lid cliëntenpanel in televisieprogramma De Reünie

Patrick Schuttel

'Het was erg leuk om oude bekenden van toen weer te spreken.' In het programma kijkt Patrick terug op zijn schooltijd. Waarmee kreeg hij daarna te maken door zijn visuele beperking?

Lees het interview met Patrick Schuttel

Maak kennis met de commissieleden van Gewoon Bijzonder

Hattum Palma

De commissieleden stellen zich voor en vertellen waarom ze betrokken zijn bij ‘Gewoon Bijzonder’ en op welke resultaten ze hopen.

Bekijk het filmpje van commissielid Hattum Palma

Bekijk het filmpje van commissielid Yvonne Heijnen-Kaales

Blijf op de hoogte

man in rolstoel

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Lees hier de nieuwsbrief van december 2017.

Aanmelden

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Van kennis naar praktijk: vloeiende samenwerking in beeld

foto infographic

Kennis moet stromen! Van de vraag tot de toepassing van kennis in de praktijk. ZonMw brengt daarom betrokkenen bij elkaar. Zodat een vloeiende samenwerking ontstaat.

Lees meer

Palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking

In de verstandelijk gehandicaptensector is veel winst te behalen in vroege herkenning van de palliatieve fase. Zo is het voor zorgverleners nog lang niet altijd vanzelfsprekend om deze fase bespreekbaar te maken.

Meer over dit onderwerp

Actueel

Volg via RSS

Sportimpuls 2018 opengesteld!

Bent u een lokale sport- en beweegaanbieder? Dan kunt u tot 22 februari 2018, 14.00 uur bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. Ook dit jaar zijn drie subsidieoproepen tegelijkertijd opengesteld: Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. Deze drie regelingen richten zich gezamenlijk op de kwetsbare doelgroepen mensen met een beperking, chronisch zieken, ouderen,...

Nieuws

Professionals gemeente Apeldoorn leren licht verstandelijke beperking signaleren

Op 14 december sloot het kortdurende project ‘Gewoon Bijzonder in Apeldoorn’ af. In dit project heeft een groep van 50 professionals van de gemeente Apeldoorn de training ‘signaleren van een licht verstandelijke beperking (LVB)’ doorlopen.

Training signaleren van een LVB in Apeldoorn
Wethouder Ben Bloem, medewerkers Kenniscentrum LVB en cursisten
Nieuws

Terugblik boeklancering

Op 13 december was de lancering van het leerboek 'Verpleegkundige Ondersteuning bij Zelfmanagement en Eigen Regie'. Bij dit boek hoort ook een online leeromgeving. Bent u benieuwd wat het boek te bieden heeft? Bekijk dit korte filmpje.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

NCVGZ 2018 Het congres voor de volksgezondheid

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van de Publieke gezondheid? Ga met ons mee om te ontdekken hoe we samen Nederland een klein stukje gezonder kunnen maken. Kom ook op 10 april naar het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid, in Media Plaza, onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website