Onderwerpen

Uitgelicht

Werken aan een gemeente voor iedereen

Antoon Peppelman en Jan Overweg

Wethouders Antoon Peppelman en Jan Overweg over de toepassing van het VN-verdrag over rechten voor mensen met een beperking: 'We willen onze gemeente zowel fysiek als digitaal toegankelijk maken voor iedereen.'

Lees het interview

Kennis over zorgboerderijen

oudere dames werken in een tuin

Het relatief kleine programma Landbouw en Zorg (2011-2017) geeft een grote impuls aan de zorglandbouw. Zorgboerderijen bieden waardevolle, kwalitatief hoogwaardige zorg aan verscheidene doelgroepen. 'Hier kan de zorgsector van leren'.

Evaluatie programma Landbouw en Zorg

Het cliëntperspectief in beeld

Laura Hoogstraten en Bennie Elferink
Laura Hoogstraten en Bennie Elferink

'In 2023 is het vanzelfsprekend dat er gekeken wordt naar de behoeften van de doelgroepen.’ Belangenbehartigers Laura en Bennie praatten mee tijdens het adviestraject expertisefunctie ZG.

Lees het interview

Ontmoetingsdag InZicht 2018

Mensen staan te praten tijdens de ontmoetingsdag 2018

Technologie helpt mensen met een visuele beperking bij hun eigen regie. Maar een hulpmiddel werkt alleen als de eindgebruiker bij de ontwikkeling daarvan betrokken is. 

Bekijk het verslag van de Ontmoetingsdag 2018

Blijf op de hoogte

man in rolstoel

Geïnteresseerd in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2018.

Aanmelden

Zelfmanagement

Artikel over Zelfmanagement

ZonMw heeft de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd.

Om de verschillende aspecten van zelfmanagement nader te verkennen, maken De Eerstelijns en Zorgenz een artikelenreeks over zelfmanagement.

Lees de artikelen

Palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking

In de verstandelijk gehandicaptensector is veel winst te behalen in vroege herkenning van de palliatieve fase. Zo is het voor zorgverleners nog lang niet altijd vanzelfsprekend om deze fase bespreekbaar te maken.

Meer over dit onderwerp

Actueel

Volg via RSS

Verslag bijeenkomst subsidieoproep ‘Aan de slag met preventie’

Op 5 maart jl. organiseerde ZonMw een bijeenkomst om gemeentes en hun zorgpartners uitleg te geven over de subsidieoproep ‘Aan de slag met preventie’ en om ze te inspireren met tips en tools voor gezondheidsbevordering in hun gemeente. De opkomst was groot.

Nieuws

Gezocht! Praktijkvoorbeelden in het sociaal domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade in het najaar van 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er in uw gemeente geslaagd? Wat kan beter? Laat het zien! Indienen kan tot 15 april.

Nieuws

Positieve psychologie biedt een nieuwe invalshoek voor zelfmanagement

In de brochure 'Mens bovenal' wordt op toegankelijke wijze de waarde van de positieve psychologie voor zelfmanagement bij chronische lichamelijke aandoeningen beschreven. De brochure is gebaseerd op de kennissynthese die de Universiteit Twente schreef in opdracht van ZonMw.

Nieuws

Nieuwe subsidieoproepen: Kwaliteitsstandaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden

Sinds 2015 werkt ZonMw intensief samen met V&VN – de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden – aan de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden die vanuit de verpleegkundig zorg ontwikkeld worden. Op dit moment staan er 4 subsidieoproepen open voor nieuw te ontwikkelen kwaliteitsstandaarden. Deze gaan over familieparticipatie in de acute zorg, kwetsbare geboortezorg, delirium en tuberculose.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

NCVGZ 2018 Het congres voor de volksgezondheid

Wilt u op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van de Publieke gezondheid? Ga met ons mee om te ontdekken hoe we samen Nederland een klein stukje gezonder kunnen maken. Kom ook op 10 april naar het NCVGZ, hét congres voor de publieke gezondheid, in Media Plaza, onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

International Conference on Integrated Care

Van 23 t/m 25 mei 2018 organiseert de International Foundation for Integrated Care (IFIC) voor de 18e keer de International Conference on Integrated Care (ICIC). ZonMw is partner, net als het RIVM en Vilans.

Lees meer

Congres Focus op onderzoek 2018

Wil je als onderzoeker, beleidsmaker, professional of manager op de hoogte zijn van alles wat er speelt op het gebied van onderzoek in de gehandicaptensector?

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website