Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidie-oproep 'implementeren met impact'

Heeft u als patiënten- en gehandicapten organisatie een concreet, gebruiksklaar product ontwikkeld? Maar moet u de stap naar daadwerkelijk gebruik in de praktijk nog maken? Dan kunt u nu subsidie aanvragen voor uw implementatieproject.

Bekijk de subsidie-oproep

2e informatiebijeenkomst voor subsidieoproep Voor elkaar!

groep mensen staat te wachten bij een bushalte

Gezien de grote belangstelling voor de informatiebijeenkomst voor de subsidieoproep 'implementeren met impact', organiseren we een tweede bijeenkomst op vrijdag 28 september in Den Haag.

Bekijk het agenda-item

Erkenningsronde voor gespecialiseerde zintuiglijk gehandicaptenorganisaties van start

cover adviesrapport expertisefunctie ZG

In het kader van het nieuwe ZonMw-programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten kunnen gespecialiseerde organisaties, gericht op de zorg en ondersteuning voor mensen met een zintuiglijke beperking, in aanmerking komen voor erkenning als ZG-expertiseorganisatie. Organisaties kunnen van 16 augustus tot en met 4 oktober een verzoek indienen.

Lees hier meer over de erkenningsronde

VN-verdrag handicap: 'Het is een mindset'

Martijn da Costa en Dick Houtzager
Martijn da Costa, ZonMw (l) en Dick Houtzager, College voor de rechten van de mens (r)

De overheid verplicht zich via het VN-verdrag handicap om te zorgen voor een samenleving waar iedereen mee kan doen. 'Het verdrag staat voor meer dan een paar aanpassingen', aldus Dick Houtzager van het College van de rechten voor de mens deelt zijn visie met Martijn da Costa van ZonMw.

Lees het interview met Dick en Martijn

'Alleen is sneller, maar samen kom je verder'

Auteur en ervaringsdeskundige Karen van Meeteren
Auteur en ervaringsdeskundige Karen van Meeteren

Het jaarlijkse congres van de European Academy of Childhood Disability (EACD) stond dit jaar in het teken van Europese samenwerking en het delen van onderzoeksresultaten. Hoe pakken onderzoekers dat aan en welke rol speelt ervaringsdeskundigheid in hun onderzoeken? Karen van Meeteren, ouder van een kind met een handicap, bezocht het congres en vroeg het aan de aanwezigen.

Lees het artikel

Zicht op je geld

Voor zelfstandig wonende jongvolwassenen met lichte verstandelijke beperkingen (LVB) kent het dagelijks leven veel uitdagingen. Zoals omgaan met geld. Gemeente Nijmegen wilde graag weten hoe deze groep inwoners daarbij het beste ondersteund kan worden. Onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) onderzochten dit in samenwerking met 3 co-onderzoekers met een LVB.

Bekijk de resultaten van het project op de website van HAN

De Class van Edwin van der Sar: wat werkt voor wie?

Groep jongeren van de Class

De Edwin van der Sar Foundation startte in 2015 met de Class; een project dat erop is gericht om jongeren met niet aangeboren hersenletsel (NAH) te begeleiden naar werk. ZonMw en FNO financieren onderzoek naar de effectiviteit van de Class. 

Lees het artikel

Focus op partnerschap in onderzoek

vrouw in rolstoel op podium bij congres Focus op onderzoek

Onderzoek doe je in co-creatie, samen met de gebruiker. Daarom stond het congres Focus op onderzoek in het teken van partnerschap in onderzoek. Op dit congres deelden onder andere de netwerken en projecten van Gewoon Bijzonder hun verhaal.

Lees meer over het congres

'De zorgboerderij is mijn redding geweest'

Jongetje kijkt naar schapen in de wei

Het aantal zorgboerderijen is de afgelopen jaren fors gegroeid. Mensen met verschillende zorg- of hulpvragen vinden hier een zinvolle dagbesteding en zijn gelukkiger. 

Lees het artikel in Mediator

Ontmoetingsdag InZicht 2018

Mensen staan te praten tijdens de ontmoetingsdag 2018

Technologie helpt mensen met een visuele beperking bij hun eigen regie. Maar een hulpmiddel werkt alleen als de eindgebruiker bij de ontwikkeling daarvan betrokken is. 

Bekijk het verslag van de Ontmoetingsdag 2018

Actueel

Volg via RSS

Informatiebijeenkomst eerste subsidieoproep Voor elkaar! ‘Implementeren met impact’

De eerste ronde van de projectsubsidies van het ZonMw-programma Voor elkaar! gaat over implementatie. Deze subsidieronde wordt opengesteld op 19 september 2018. Heeft uw als patiëntenorganisatie of organisatie van mensen met een beperking een veelbelovend product ontwikkeld. En heeft u een plan om de stap naar (breder) gebruik in de praktijk te maken? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst over deze subsidieronde op 19...

Nieuws

Nieuw onderzoek voor mensen met een beperking

Binnen het ZonMw-programma Gewoon Bijzonder gaan dit najaar 6 nieuwe netwerken van start. Drie van deze netwerken richten zich op onderzoek voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Drie andere richten zich op mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

 

twee mannen maken een puzzel aan tafel
foto Hollandse Hoogte
Nieuws

Internationale coalitie wil versnelling Open Access

Vanaf 1 januari 2020 zijn resultaten van onderzoek voor iedereen beschikbaar in Open Access tijdschriften en Open Access platforms. Dit is de kern van het plan dat vandaag door de cOAlition S, een internationale groep van onderzoeksfinanciers, waaronder NWO en ZonMw, bekend wordt gemaakt. Het doel is versnelling van de transitie naar Open Access.

Nieuws

Ervaringsdeskundige, jouw mening telt!

‘Als het aankomt op kennis over jouw beperking of chronische ziekte en wat dit voor jouw dagelijkse leven betekent, is er niemand wijzer dan jijzelf.’ Deze zienswijze ondersteunen wij van harte. Daarom nemen ervaringsdeskundigen in veel ZonMw-programma’s en projecten een belangrijke rol in. Lees het gehele artikel op de website van Handicapnieuws.net.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Implementeren met impact

Onderwerpen

  • Patiënten- en gehandicaptenorganisaties
  • Concreet product of concrete dienst reeds ontwikkeld
  • Implementatie
  • Breder gebruik
  • Impact en Bereik

Onderdeel van programma

Voor elkaar!

Geplaatst op

19 september 2018

Deadline

7 november 2018,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er geslaagd? Wat kan beter? Schrijf u direct in!

Lees meer

Kennismarkt gehandicaptensector

Op 12 november 2018 organiseren Reinaerde, VGN en Kennisplein Gehandicaptensector een Kennismarkt, waarin (sociale) innovaties in de gehandicaptensector centraal staan.  

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Martijn da Costa

Programmacoördinator

Telefoonnummer+31 70 349 5245
E-mailadrescosta@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website