Over dit programma

Zie voor het laatste Vidi nieuws het tabblad Actueel

Wat is een Vidi subsidie?

Vidi is een financieringsinstrument uit het NWO-Talentprogramma en is voor ervaren onderzoekers. Het stelt onderzoekers, die al een aantal jaren onderzoek doen op postdocniveau, in staat een eigen vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en daartoe zelf één of meer onderzoekers aan te stellen.ZonMw voert de Vidi uit voor het domein van zorgonderzoek en medische wetenschappen in opdracht van NWO. ZonMw stimuleert talentvolle onderzoekers in diverse stadia van hun carrière, onder andere door middel van persoonsgebonden subsidies binnen het NWO-Talentprogramma (voorheen Vernieuwingsimpuls).

NWO-Talentprogramma Vidi is gericht op excellente onderzoekers die een aantal jaren onderzoek op postdocniveau hebben gedaan

NWO-Talentprogramma Vidi is gericht op excellente onderzoekers die een aantal jaren onderzoek op postdocniveau hebben gedaan. Zij zijn daarin met vernieuwende ideeën gekomen en hebben die zelfstandig succesvol verder ontwikkeld. De Vidi-onderzoeker kan met een maximaal subsidiebedrag van € 800.000,- aan de slag. Een eis is dat de aanvragers maximaal acht jaar geleden zijn gepromoveerd, gerekend vanaf de promotiedatum tot de peildatum van de Vidi-ronde (1 oktober).

Meer informatie

  • Vanwege zorgtaken of bij een afgeronde opleiding tot klinisch specialist kan deze termijn worden verlengd volgens de extensieclausule. Nadere informatie hierover staat in het document ‘Veelgestelde vragen’.
  • Onderzoekers kunnen per Vidi maximaal twee keer een aanvraag indienen. Ook buitenlandse onderzoekers kunnen deze financiering aanvragen.
  • Kijk voor algemene informatie over het NWO Talentprogramma op de NWO website
  • Kijk voor meer informatie over het Vidi programma op de NWO website
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website