Over dit programma

Om de vertaalslag te maken van veelbelovend fundamenteel wetenschappelijke resultaten naar toepassing in de praktijk is translationeel onderzoek nodig. Belangrijke onderdelen daarvan zijn onderzoek naar effectiviteit van nieuwe diagnostiek of preventiestrategieën, onderzoek naar de veiligheid van nieuwe behandelingen en uiteindelijk het uittesten van nieuwe behandelingen of interventies op kleine groepen mensen. Omdat er in dit proces aan hoge (veiligheids)eisen voldaan moet worden, is translationeel onderzoek tijdrovend, arbeidsintensief en duur.

Doel programma

Het doel van het programma is het versnellen van de overgang van preklinisch naar klinisch onderzoek over de volle breedte van de gezondheidszorg en preventie. Het is de bedoeling dat in het klinisch onderzoek voor het eerst wordt aangetoond dat een nieuwe benadering kan werken. Er worden expliciet geen beperkingen gesteld voor wat betreft aandoening of gebruikte technologie.

Samenwerkende Gezondheidsfondsen(SGF)

In 2013 was het startsein voor de SGF en ZonMw om gezamenlijk subsidierondes vorm te geven en te financieren. De deelnemende partijen kunt u terugvinden onder 'Deelnemende partijen'.

Downloads

Gerelateerde programma's

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website