In de hulpmiddelenzorg gaat al veel goed. Toch is er ook ruimte voor verbetering. Van 2018 tot 2020 stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek naar (gepast gebruik van) hulpmiddelen in het verzekerde pakket.

Uitgelicht

Medisch hulpmiddel maakt hét verschil

Foto van Evelyn Schuil

Een passend hulpmiddel kan maken dat patiënten geen hinder ondervinden van hun kwaal. Onderzoek naar evidence based hulpmiddelenzorg is hard nodig, ziet Evelyn Schuil.

Lees de column in Mediator

Informatiebijeenkomst Integrale hulpmiddelenzorg

Komt u ook naar deze bijeenkomst op 27 juni 2018? U bent van harte welkom. U hoort meer over de subsidieoproep voor open ronde 2, hulpmiddelen in het verzekerde pakket, het doen van doelmatigheidsonderzoek en over het betrekken van ketenpartners en patiënten.

Lees meer over de bijeenkomst

Open ronde 1

In ronde 1 is (tot nu toe) aan 3 projecten subsidie toegekend. Het gaat om doelmatigheidsonderzoek naar de integrale hulpmiddelenzorg.

Waar gaan deze 3 projecten over?

Stimuleringssubsidie

In ronde 1 is aan 8 projecten de stimuleringssubsidie toegekend.

Bekijk de projecten

Open ronde 2

Heeft u niet ingediend in open ronde 1? Dan is open ronde 2 misschien iets voor u! Deze subsidieoproep staat eind juni online. Houd deze website in de gaten of kom naar de informatiebijeenkomst op 27 juni as.

Bert Kuipers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In dit filmpje vertelt Bert Kuipers, voorzitter van de programma-commissie, meer over ons programma.

Bekijk het filmpje

Wat is doelmatigheidsonderzoek?

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg financieren we doelmatigheidsonderzoek. Om wat voor onderzoek gaat het dan precies?

Lees verder

Jos Dekkers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Door ervaringsdeskundigen te betrekken, vergroten onderzoekers de kans dat resultaten goed aansluiten op de dagelijkse praktijk. Zo kunnen projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast. Aan het woord is Jos Dekkers, lid van onze programmacommissie.

Bekijk het filmpje

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Meld je aan voor de ZonMw nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van DoelmatigheidsOnderzoek.

Aanmelden

Hulpmiddelenwijzer

Persoon maakt gebruik van laptop

U wilt onderzoek doen, maar weet niet zeker of het hulpmiddel valt binnen de zorgverzekeringswet? U kunt dit eenvoudig opzoeken in de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Ga naar de Hulpmiddelenwijzer

Actueel

Volg via RSS

Fonds van ruim 100 miljoen voor veelbelovende zorg

Veelbelovende behandelingen, medische technologie en geneesmiddelen sneller beschikbaar voor de patiënt: dat is het doel van een fonds dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op 24 mei presenteerde. De minister stelt voor het fonds 105 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld worden ontwikkelaars van nieuwe zorgideeën geholpen bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Nieuws

Stand van zaken subsidieoproepen Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Op dit moment zijn de subsidieoproepen 'open ronde 1' en de stimuleringssubsidieronde 1' voor het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg gesloten. In beide rondes zijn 8 voorstellen binnengekomen. In het najaar 2018 volgt open subsidieronde 2.

Nieuws

Nieuwe regelgeving medische hulpmiddelen

Sinds mei 2017 zijn er nieuwe Europese regels voor het op de markt brengen van medische hulpmiddelen. Ook wordt het toezicht verscherpt. Het ministerie van VWS heeft een handreiking ontwikkeld waarin de belangrijkste wijzigingen benoemd staan.

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Informatiebijeenkomst Integrale hulpmiddelenzorg

Bent u zorgprofessional of onderzoeker? Werkt u bij een patiëntenorganisatie of bent u op een andere manier betrokken? Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het doen van (kosten)effectiviteitsonderzoek naar integrale hulpmiddelenzorg en overweegt subsidie aan te vragen voor open ronde 2.  

Lees meer

Informatiebijeenkomst subsidierondes DO & GGG

Jaarlijks organiseren de programma's DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Geneesmiddelen een informatiebijeenkomst over de aankomende subsidierondes. De bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerden of diegenen die een aanvraag overwegen in te dienen.

Lees meer

Invitational Bewustzijnsproject

Betere, maar wel betaalbare zorg. Daarvoor zet het Bewustzijnsproject zich tot december 2018 in door het faciliteren van een blijvende verandering van de werkwijze op de leer-werkvloer van de geneeskundige vervolgopleidingen. In intensieve samenwerking met de Opleidings- en OnderwijsRegio’s (OOR’s).

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website