In de hulpmiddelenzorg gaat al veel goed. Toch is er ook ruimte voor verbetering. Van 2018 tot 2020 stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek naar (gepast gebruik van) hulpmiddelen in het verzekerde pakket.

Uitgelicht

Bert Kuipers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In dit filmpje vertelt Bert Kuipers, voorzitter van de programma-commissie, meer over ons programma.

Bekijk het filmpje

Open ronde 2

In Open Ronde 2 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg zijn 11 project-ideeën ingediend.

Lees meer over de status en tijdpad

Medisch hulpmiddel maakt hét verschil

Foto van Evelyn Schuil

Een passend hulpmiddel kan maken dat patiënten geen hinder ondervinden van hun kwaal. Onderzoek naar evidence based hulpmiddelenzorg is hard nodig, ziet Evelyn Schuil.

Lees de column in Mediator

Open ronde 1

In ronde 1 is aan 5 projecten subsidie toegekend. Het gaat om doelmatigheidsonderzoek naar de integrale hulpmiddelenzorg.

Waar gaan deze 5 projecten over?

Stimuleringssubsidies ronde 2

In Stimuleringssubsidies ronde 2 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg zijn 7 project-ideeën ingediend. Met deze subsidie kunnen voorbereidende activiteiten worden gefinancierd voor het schrijven van een projectidee.

Jos Dekkers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Door ervaringsdeskundigen te betrekken, vergroten onderzoekers de kans dat resultaten goed aansluiten op de dagelijkse praktijk. Zo kunnen projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast. Aan het woord is Jos Dekkers, lid van onze programmacommissie.

Bekijk het filmpje

Wat is doelmatigheidsonderzoek?

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg financieren we doelmatigheidsonderzoek. Om wat voor onderzoek gaat het dan precies?

Lees verder

Stimuleringssubsidie

In ronde 1 is aan 8 projecten de stimuleringssubsidie toegekend.

Bekijk de projecten

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Meld je aan voor de ZonMw nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van DoelmatigheidsOnderzoek.

Aanmelden

Hulpmiddelenwijzer

Persoon maakt gebruik van laptop

U wilt onderzoek doen, maar weet niet zeker of het hulpmiddel valt binnen de zorgverzekeringswet? U kunt dit eenvoudig opzoeken in de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Ga naar de Hulpmiddelenwijzer

Actueel

Volg via RSS

Informatiebijeenkomst nieuwe subsidierondes

Bent u zorgprofessional of onderzoeker? Of bent u op een andere manier betrokken bij doelmatigheidsonderzoek? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 6 juni 2019 over de aankomende subsidierondes van de programma’s DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg.

Persoon presenteert
Nieuws

Stimuleringssubsidie toegekend aan 4 projecten

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg hebben 2 projecten een stimuleringssubsidie gekregen. De ervaring die er binnen ZonMw is met stimuleringssubsidies wordt nu ook met een pilot getest binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek. Recent zijn ook binnen dit programma 2 stimuleringssubsidies toegekend.

Stapeltje munten met plantje
Nieuws

Zorg op maat: welke handprothese is het meest geschikt?

Mensen die een arm of hand missen gebruiken vaak een prothese. De kosten van handprothesen zijn de afgelopen jaren fors gestegen o.a. door nieuwe bionische prothesehanden, waarvan de duim en vingers afzonderlijk kunnen bewegen.

Gebruiker van bionische prothesehand
Bekijk de video
Nieuws

Stimuleringssubsidies ronde 2

Er staat een nieuwe ronde stimuleringssubsidies Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg open. De stimuleringssubsidies zijn bedoeld voor onderzoekers die graag doelmatigheidsonderzoek naar de hulpmiddelenzorg willen gaan doen, maar daarvoor nog geen concrete plannen en samenwerkingspartners hebben. Met deze subsidie kunnen voorbereidende activiteiten worden gefinancierd voor het schrijven van een projectidee.

Beeld van geld
Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website