In de hulpmiddelenzorg gaat al veel goed. Toch is er ook ruimte voor verbetering. Van 2018 tot 2020 stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek naar (gepast gebruik van) hulpmiddelen in het verzekerde pakket.

Uitgelicht

Medisch hulpmiddel maakt hét verschil

Foto van Evelyn Schuil

Een passend hulpmiddel kan maken dat patiënten geen hinder ondervinden van hun kwaal. Onderzoek naar evidence based hulpmiddelenzorg is hard nodig, ziet Evelyn Schuil.

Lees de column in Mediator

Open ronde 1

In ronde 1 is (tot nu toe) aan 3 projecten subsidie toegekend. Het gaat om doelmatigheidsonderzoek naar de integrale hulpmiddelenzorg.

Waar gaan deze 3 projecten over?

Stimuleringssubsidie

In ronde 1 is aan 8 projecten de stimuleringssubsidie toegekend.

Bekijk de projecten

Bert Kuipers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In dit filmpje vertelt Bert Kuipers, voorzitter van de programma-commissie, meer over ons programma.

Bekijk het filmpje

Wat is doelmatigheidsonderzoek?

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg financieren we doelmatigheidsonderzoek. Om wat voor onderzoek gaat het dan precies?

Lees verder

Jos Dekkers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Door ervaringsdeskundigen te betrekken, vergroten onderzoekers de kans dat resultaten goed aansluiten op de dagelijkse praktijk. Zo kunnen projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast. Aan het woord is Jos Dekkers, lid van onze programmacommissie.

Bekijk het filmpje

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Meld je aan voor de ZonMw nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van DoelmatigheidsOnderzoek.

Aanmelden

Hulpmiddelenwijzer

Persoon maakt gebruik van laptop

U wilt onderzoek doen, maar weet niet zeker of het hulpmiddel valt binnen de zorgverzekeringswet? U kunt dit eenvoudig opzoeken in de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Ga naar de Hulpmiddelenwijzer

Actueel

Volg via RSS

Nieuwe regels voor hulpmiddelen: let op en wees op tijd!

Er komt nieuwe regelgeving voor medische hulpmiddelen. Verandert er veel? Als je er al mee bezig bent, valt het mee - veel reeds bestaande regels worden nu omgezet in Europese wetten. Vooral start-ups en kleinere bedrijven moeten scherp zijn. Ga na of - en wat voor - hulpmiddelen je produceert of vertegenwoordigt. Onderneem tijdig actie.

Elders gezien

Terugblik informatiebijeenkomst Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Woensdag 27 juni 2018 werd de informatiebijeenkomst gehouden vanuit het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (GGH). Het doel van deze middag was om de subsidieoproep toe te lichten, verschillende partijen met elkaar in contact te brengen en aanvragers op weg te helpen met de voorbereidingen voor het indienen van een subsidieaanvraag.

Foto van het publiek bij de informatiebijeenkomst Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg
Pagina

Subsidieoproep: open ronde 2

Wilt u doelmatigheidsonderzoek doen in de integrale hulpmiddelenzorg? Dan is open ronde 2 van Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (GGH) zeker interessant voor u. Tot 11 september kunt u uw projectidee indienen. Met uw onderzoek levert u een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit en doelmatigheid in de extramurale hulpmiddelenzorg.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website