In de hulpmiddelenzorg gaat al veel goed. Toch is er ook ruimte voor verbetering. Van 2018 tot 2020 stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek naar (gepast gebruik van) hulpmiddelen in het verzekerde pakket. Bijvoorbeeld bij stoma, incontinentie en diabetes.

Uitgelicht

Jos Dekkers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Door ervaringsdeskundigen te betrekken, vergroten onderzoekers de kans dat resultaten goed aansluiten op de dagelijkse praktijk. Zo kunnen projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast. In dit filmpje vertelt Jos Dekkers, lid programmacommissie Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg, hier meer over. 

Bekijk het filmpje

Stand van zaken subsidieoproepen Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg zijn op dit moment twee subsidies gesloten. Voor de zomer van 2018 volgt nog 'subsidieronde 2'.

Lees verder

Gehonoreerde projecten Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In de subsidieronde stimuleringssubsidies ronde 1 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg is aan 8 projecten subsidie toegekend.

Bekijk de projecten

Terugblik informatiebijeenkomst

Afgelopen vrijdag 24 november werd de eerste informatiebijeenkomst van het nieuwe programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg gehouden. Wilt u weten hoe de dag is verlopen of wilt u de presentaties nog eens rustig nalezen?

Lees verder

Betrek ervaringsdeskundigen bij uw onderzoek

Dankzij participatie is de kans groter dat uw onderzoek aansluit op de behoeften in de dagelijkse praktijk en dat projectresultaten eerder en met meer succes zullen worden toegepast.

Verder lezen over participatie

Bert Kuipers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In dit filmpje vertelt Bert Kuipers, voorzitter van de programma-commissie, meer over ons programma.

Bekijk het filmpje

Actueel

Volg via RSS

Stand van zaken subsidieoproepen Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Op dit moment zijn de subsidieoproepen 'open ronde 1' en de stimuleringssubsidieronde 1' voor het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg gesloten. In beide rondes zijn 8 voorstellen binnengekomen. In het najaar 2018 volgt open subsidieronde 2.

Nieuws

Nieuwe regelgeving medische hulpmiddelen

Sinds mei 2017 zijn er nieuwe Europese regels voor het op de markt brengen van medische hulpmiddelen. Ook wordt het toezicht verscherpt. Het ministerie van VWS heeft een handreiking ontwikkeld waarin de belangrijkste wijzigingen benoemd staan.

Elders gezien

Wat is doelmatigheidsonderzoek?

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg financieren we doelmatigheidsonderzoek. Om wat voor onderzoek gaat het dan precies?

Nieuws
Tweet
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Informatiebijeenkomst Integrale hulpmiddelenzorg

Bent u zorgprofessional of onderzoeker? Werkt u bij een patiëntenorganisatie of bent u op een andere manier betrokken? Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het doen van (kosten)effectiviteitsonderzoek naar integrale hulpmiddelenzorg en overweegt subsidie aan te vragen voor open ronde 2.  

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website