In de hulpmiddelenzorg gaat al veel goed. Toch is er ook ruimte voor verbetering. Van 2018 tot 2020 stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek naar (gepast gebruik van) hulpmiddelen in het verzekerde pakket. Bijvoorbeeld bij stoma, incontinentie en diabetes.

Uitgelicht

Doet u mee? Subsidieronde 1 en stimuleringssubsidie

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg zijn op dit moment twee subsidies beschikbaar. In het najaar van 2018 volgt nog 'subsidieronde 2'.

Lees verder

Terugblik informatiebijeenkomst

Afgelopen vrijdag 24 november werd de eerste informatiebijeenkomst van het nieuwe programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg gehouden. Wilt u weten hoe de dag is verlopen of wilt u de presentaties nog eens rustig nalezen?

Lees verder

Betrek ervaringsdeskundigen bij uw onderzoek

Dankzij participatie is de kans groter dat uw onderzoek aansluit op de behoeften in de dagelijkse praktijk en dat projectresultaten eerder en met meer succes zullen worden toegepast.

Verder lezen over participatie

Actueel

Volg via RSS

Nieuwe regelgeving medische hulpmiddelen

Sinds mei 2017 zijn er nieuwe Europese regels voor het op de markt brengen van medische hulpmiddelen. Ook wordt het toezicht verscherpt. Het ministerie van VWS heeft een handreiking ontwikkeld waarin de belangrijkste wijzigingen benoemd staan.

Elders gezien

Wat is doelmatigheidsonderzoek?

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg financieren we doelmatigheidsonderzoek. Om wat voor onderzoek gaat het dan precies?

Nieuws
Tweet

Twee subsidieoproepen Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Op dit moment staan twee subsidieoproepen open voor het nieuwe programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Het gaat om ‘open ronde 1’ en ‘stimuleringssubsidie ronde 1’. In najaar 2018 volgt open subsidieronde 2.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website