In de hulpmiddelenzorg gaat al veel goed. Toch is er ook ruimte voor verbetering. Van 2018 tot 2020 stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek naar (gepast gebruik van) hulpmiddelen in het verzekerde pakket.

Uitgelicht

Subsidieoproep: Open ronde 3

Wilt u doelmatigheidsonderzoek doen in de integrale hulpmiddelenzorg? Dien vóór 24 september 2019 uw projectidee in en lever een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit en doelmatigheid in de extramurale hulpmiddelenzorg.

Bekijk de subsidieoproep Open ronde 3

Informatiebijeenkomst nieuwe subsidieoproepen

Publiek in de zaal

Op 6 juni was de informatiebijeenkomst over de nieuwe subsidieoproepen van DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Samenwerking, patiëntenparticipatie en implementatie staan voorop.

Bekijk het verslag

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Meld je aan voor de ZonMw nieuwsbrief DoelmatigheidsOnderzoek.

Bekijk hier de meest actuele nieuwsbrieven van DoelmatigheidsOnderzoek.

Direct inschrijven

Bert Kuipers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

In dit filmpje vertelt Bert Kuipers, voorzitter van de programma-commissie, meer over ons programma.

Bekijk het filmpje

Open ronde 2

In Open Ronde 2 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg is aan 2 projecten subsidie toegekend.

Waar gaan deze 2 projecten over?

Stimuleringssubsidies ronde 2

In ronde 2 is binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg aan 2 projecten een stimuleringssubsidie toegekend. Met deze subsidie kunnen voorbereidende activiteiten worden gefinancierd voor het schrijven van een projectidee.

Bekijk de projecten

Jos Dekkers over Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg

Door ervaringsdeskundigen te betrekken, vergroten onderzoekers de kans dat resultaten goed aansluiten op de dagelijkse praktijk. Zo kunnen projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast. Aan het woord is Jos Dekkers, lid van onze programmacommissie.

Bekijk het filmpje

Stimuleringssubsidies ronde 1

In ronde 1 is aan 8 projecten de stimuleringssubsidie toegekend.

Bekijk de projecten

Open ronde 1

In ronde 1 is aan 5 projecten subsidie toegekend. Het gaat om doelmatigheidsonderzoek naar de integrale hulpmiddelenzorg.

Waar gaan deze 5 projecten over?

Medisch hulpmiddel maakt hét verschil

Foto van Evelyn Schuil

Een passend hulpmiddel kan maken dat patiënten geen hinder ondervinden van hun kwaal. Onderzoek naar evidence based hulpmiddelenzorg is hard nodig, ziet Evelyn Schuil.

Lees de column in Mediator

Hulpmiddelenwijzer

Persoon maakt gebruik van laptop

U wilt onderzoek doen, maar weet niet zeker of het hulpmiddel valt binnen de zorgverzekeringswet? U kunt dit eenvoudig opzoeken in de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Ga naar de Hulpmiddelenwijzer

Actueel

Volg via RSS

Aanpassing subsidieoproep voor de Open ronde 2021

Op 8 augustus 2019 is een herziene versie van de subsidieoproep Open Ronde 2021 online geplaatst. De tekst in de eerdere versie leek te suggereren dat onderzoeksinstellingen, zorginstellingen en zelfstandige zorgprofessionals niet als mede-aanvrager kunnen optreden. Dat is echter wel mogelijk.

Nieuws

Save the date: Congres Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg 2019

Reserveer donderdag 12 december 2019 in uw agenda. Deze dag organiseren Patiëntenfederatie Nederland, ZonMw, het Ministerie van VWS en Vilans voor de tweede keer het congres ‘Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg’. We brengen alle betrokken partijen bij elkaar in de regio Midden-Nederland (locatie volgt), om kennis en ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan het optimaliseren van de hulpmiddelenzorg.

Personen zijn in gesprek
Nieuws

Terugblik: informatiebijeenkomst nieuwe subsidieoproepen

Op 6 juni was de informatiebijeenkomst over de nieuwe subsidieoproepen van DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg. Samenwerking, patiënten-participatie en implementatie staan voorop. Bekijk het digitale verslag van de bijeenkomst inclusief foto's en de presentaties.

Publiek in de zaal
Pagina

Twee gehonoreerde projecten binnen GGH

In open ronde 2 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg (GGH) is aan 2 projecten subsidie toegekend. Binnen deze projecten gaat het om doelmatigheidsonderzoek naar de integrale hulpmiddelenzorg.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Congres Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg 2019

Op donderdag 12 december organiseren Patiëntenfederatie Nederland, ZonMw, het Ministerie van VWS en Vilans voor de tweede keer het congres ‘Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg’. We brengen alle betrokken partijen bij elkaar in de regio Midden-Nederland (locatie volgt), om kennis en ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan het optimaliseren van de hulpmiddelenzorg.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website