Subsidieoproep JGZ-richtlijnen Ontwikkeling & Zintuigen en Het lichaam

JGZ bewegen kinderen
Wilt u aan de slag met het omzetten en herzien van de JGZ richtlijnen in de clusters Ontwikkeling & Zintuigen en Het lichaam? Bent u richtlijnontwikkelaar of werkzaam bij een onderzoeksorganisatie? Heeft u ervaring in het ontwikkelen van richtlijnen én kennis van de jeugdgezondheidszorg? En heeft u inhoudelijke expertise op het gebied van ontwikkeling en zintuigen dan wel over het lichaam of kunt u een projectgroep vormen waar mensen inzitten met deze expertise?

Over de clusters

De volgende richtlijnen worden in deze rondes omgezet naar een modulaire vormgeving en herzien:

  • Cluster Ontwikkeling & Zintuigen: Taalontwikkeling, Voorkeurshouding en schedelvervorming, Preventie Wiegendood (komt uit cluster Opvoeden & Ondersteunen) en het omzetten van de JGZ-richtlijnen Gehoor, Oogafwijkingen, Motorische ontwikkeling, Extremiteiten (uit cluster Het lichaam), Houding en Bewegen.
  • Cluster Het lichaam: Hyperbilirubinemie, Huidafwijkingen, SGA (komt uit cluster Voeding & Groei), Niet scrotale testis (NST), Heupdysplasie en het omzetten van de JGZ-richtlijnen Hartafwijkingen en Astma.

Bent u de richtlijnontwikkelaar die het verschil maakt?

Met uw kennis en expertise kunt u bijdragen aan de herziening van de richtlijnen en daarmee de kwaliteit van de zorg hoog houden. Mariska Tuut en Janneke Metselaar uit de ZonMw-programmacommissie Richtlijnen JGZ vertellen hier enthousiast over én waarom de rol van richtlijnontwikkelaar iets voor u kan zijn!

Lees het interview

Bijdragen kan op veel verschillende manieren, afhankelijk van uw beschikbare tijd, kennis, vaardigheden en expertise. Met dit overzicht ontdekt u welke vorm bij u past!

Bekijk de infographic

Vragen of indienen?

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Wanneer u het voornemen heeft om in te dienen op deze subsidieoproep, laat het ons dan weten voor 26 maart 2024. Beide kan via richtlijnenjgz@zonmw.nl. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 16 april 2024 om 14.00 uur.

Onderwerpen