Ronde 2 Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis opent einde zomer!

Zorg voor innoveren opende op 28 februari 2023 een speciale subsidieronde van de Implementatie- en opschalingscoaching. Deze subsidieronde was namelijk gericht op zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. We hebben goed nieuws: er komt een tweede ronde aan.

Succes

De Implementatie- en opschalingscoachingscoaching Ouderen Thuis bleek een succes en werd gesloten op 17 april 2023. Maar liefst 102 aanvragers mogen starten met een coachingtraject. De aanvragen gaan bijvoorbeeld over technologische innovaties of procesinnovaties ten dienste van zorginnovaties. Of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe keuzeprocesondersteuning voor thuiswonende ouderen om hun eigen regie te vergroten. Een ander voorbeeld richt zich op tools om ouderen met dementie langer thuis te kunnen laten wonen.

Doel subsidieregeling

Met deze subsidie van Zorg voor innoveren kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. Deze subsidieregeling is specifiek gericht op doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning, en Zorg voor Ouderen (WOZO).

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

Team Zorg voor innoveren is hard bezig met de planning voor de Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis ronde 2. Medio september zal de volgende ronde openen, dit maken wij uiteraard bekend via onze communicatiekanalen. We raden u aan om de nieuwe voorwaarden aandachtig te lezen wanneer deze zijn gepubliceerd. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om de bekendmaking van de datum niet te missen.

Advies op maat via ons loket

Heeft u nu al een innovatievraagstuk waar u hulp bij nodig heeft? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004. Onze experts helpen u graag verder. U kunt uw vraag ook stellen door te mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl. Let op: alle communicatie over de volgende ronde zullen wij via onze website, nieuwsbrief en LinkedIn bekendmaken.