Minister Karien van Gennip (SZW) op bezoek bij ZonMw als aftrap Week van de Werkstress

Op maandag 13 november was demissionair minister Karien van Gennip (SZW) op bezoek bij ZonMw. We hebben gesproken over ons programma ‘Mentale vitaliteit van werkenden’ en over de app ‘Your World’. Deze app kan je preventief inzetten om stress op het werk te voorkomen of verkleinen. Belangrijk, want veel werkenden hebben extra ondersteuning nodig om hun mentale vitaliteit te versterken, bijvoorbeeld bij langdurige gezondheidsklachten of thuis- of hybride werken.

Stress verlagen bij zorgmedewerkers

Demissionair minister Karien van Gennip van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ging in gesprek met ontwikkelaars, onderzoekers en ervaringsdeskundigen over de app ‘Your World’ en hoe je deze preventief kan inzetten om stress op het werk te voorkomen of verkleinen.

Your World  is een app-based vitaliteitsprogramma, gemaakt ‘voor dokters door dokters’. De minister sprak met de projectleden over het onderzoek. In het project wordt de effectiviteit van de app onderzocht en wordt gekeken of deze ook effectief in te zetten is bij andere beroepen buiten het ziekenhuis. De app wordt al effectief ingezet binnen het Erasmus MC om stress op het werk te voorkomen en te verkleinen.

Werkenden zich weer mentaal fit en sterk laten voelen

Arfan Ikram (voorzitter ZonMw) en Veronique Timmerhuis (directeur ZonMw) hebben de minister bijgepraat over ons programma ‘Mentale vitaliteit van werkenden’. Dit programma is ontstaan door de grote impact die de coronacrisis op het mentaal welbevinden van werkenden. Om hen zich weer mentaal fit en sterk te laten voelen en blijven voelen.

Week van de werkstress

Met het bezoek aan ZonMw trapt Van Gennip de Week van de Werkstress af. De Week van de Werkstress wordt georganiseerd door OVAL. Tijdens deze week ontdek je wat jij kan doen om je medewerkers te helpen.

Mentale vitaliteit van werkenden

Om de mentale vitaliteit van werkenden te versterken, hebben belangenbehartigende partijen de mogelijkheid om voor hun achterban ondersteuning en tools van speciaal geselecteerde professionals in te huren. Daarnaast worden veelbelovende, innovatieve interventies in arbeidsorganisaties worden ingezet en geëvalueerd.

Het project ‘Als Your World stress verlaagt bij zorgmedewerkers, dan kan het buiten het ziekenhuis ook helpen’, is 1 van de 16 projecten van ons subsidieprogramma Mentale vitaliteit van werkenden.