Nieuws

Symposium ‘Effectief werken bij conflictscheidingen’

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de Gemeenten Hart van Brabant, Stichting Veilige Haven en Kompaan en De Bocht een symposium om de uitkomsten van het ZonMw-project 'Ketenaanpak Conflictscheidingen' te presenteren en middels workshops ervaringen te delen.

Meer

Vergroten maatschappelijke impact van voeding

Op 1 december 2017 organiseert het JPI HDHL haar 4e internationale congres 'To work towards more societal impact of nutritional science' in Brussel. De focus van het congres is het vergroten van maatschappelijke impact van voedingswetenschap en het samenbrengen van verschillende stakeholders. Wetenschappers, beleidsmakers, onderzoeksfinanciers, gezondheidsprofessionals en de industrie gaan de dialoog met elkaar aan.

Meer

Nieuwe subsidieoproepen Vroege Opsporing

Goed geïnformeerd kiezen bij bevolkingsonderzoek of health check en onderzoek en innovaties in de screeningspraktijk. Dat zijn de 2 onderwerpen binnen Vroege Opsporing waar u vanaf 17 oktober 2017 subsidie voor kunt aanvragen. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 18 december 2017 om 14.00 uur.

 

Meer

Fototentoonstelling van Bio Art and Design (BAD) Award

Op 6 oktober is de fototentoonstelling van Bio Art and Design (BAD) Award geopend tijdens de Nacht van de Wetenschap. Deze druk bezochte avond werd georganiseerd in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Meer

Ministerie van VWS stelt vragen aan ZonMw

De berichten in de media over ZonMw en een casus uit 2015 waarin sprake is van schijn van belangenverstrengeling waren voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanleiding om de Tweede Kamer actief te informeren.

Meer

TopZorg: het ‘nieuwsgierige klimaat’ van Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam verleent een groot deel van alle topreferente oogzorg in Nederland. Het ziekenhuis loopt voorop in het ontwikkelen van behandeling en diagnostiek en biedt een opleidingsplek voor aios en fellows. Tijdens een sitevisit zag de TopZorg-commissie wat het ziekenhuis zo bijzonder maakt.

Meer

ZonMw Parel voor signaleren en melden niet opgehaalde psychofarmaca

Uitreiking ZonMw parel aan projectgroep

Hans-Martin Don heeft op 5 oktober 2017 een ZonMw Parel uitgereikt aan de projectgroep Signaleren en Melden door Apothekers van Niet-Opgehaalde Medicatie voor mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (SMANOM-EPA). Een goed voorbeeld van een praktijkproject dat het verschil kan maken door vroegsignalering.

Meer

Behandeling GSK wint Galenusprijs

Winnaar Galenus prijs 2017

Een baanbrekende gentherapie van GSK is de winnaar van de Galenus Geneesmiddelenprijs 2017. De prijs gaat naar GSK vanwege de ontwikkeling van een geregistreerd middel voor ernstige gecombineerde immuunstoornis: SCID.

Meer

Start van Nationale Servicedesk

Medicijnen weegschaal

Personalised Medicine belooft behandelingen van ziektes en de gezondheidszorg te verbeteren door onderzoek naar het ontwikkelen van therapie op maat. Tegelijk brengt dit ethische, maatschappelijke en juridische vraagstukken met zich mee. Hoe zit het bijvoorbeeld met privacy en gegevensbescherming? Hoe om te gaan met persoonlijke gezondheidsinformatie die in Big Data besloten ligt?

Meer

ZonMw herkent zich niet in kritiek op haar werkwijze

Berichten in de media over de wijze van subsidieverstrekking van ZonMw zijn gebaseerd op een bezwaarprocedure uit 2015 waarin de bezwaarcommissie spreekt over de schijn van belangenverstrengeling. De berichten worden eenzijdig gepresenteerd. Na deze bezwaarprocedure heeft ZonMw de controle op de naleving van de Gedragscode Belangenverstrengeling ZonMw verscherpt. Door haar zorgvuldige procedures en Gedragscode Belangenverstrengeling ZonMw wordt...

Meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website