Nieuws

Wat kan een wijk-GGD’er betekenen voor uw gemeente?

Verschillende mensen en professionals in de wijk

Een wijk-GGD’er blijkt in de praktijk een uitstekende verbindingsofficier. In een interview vertellen wijkfunctionaris Pieter de Vries en beleidsmedewerker Marjolijn Agterberg over hun ervaringen in Veenendaal. Wilt u een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Kom dan op 13 september naar de aftrapbijeenkomst in Utrecht en vraag voor 4 oktober subsidie aan.

Meer

Verrijk de zorg met kunst: win de Elisabeth van Thüringenprijs

Met een prijs stimuleert de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds kunstprojecten in de gezondheidszorg. ZonMw-directeur Henk Smid is jurylid en roept kunstenaars op om met inzendingen te komen die de zorg verrijken. Tot 31 augustus kunt u uw project samen met een zorginstelling insturen.

Meer

34 nieuwe projecten over verward gedrag van start

Actieprogramma Verward Gedrag

In de zomer van 2018 hebben 34 regionale projecten subsidie gekregen om de hulp aan mensen met verward gedrag te verbeteren. Deze subsidies komen uit de 6e subsidieronde van het ZonMw-actieprogramma over verward gedrag. In totaal zijn er inmiddels al meer dan 200 praktijkprojecten gestart.

Meer

Meniscusscheur: operatie of fysiotherapie?

Illustratie van pijnlijke knie

De resultaten van een door ZonMw gefinancierd onderzoek laten zien dat een fysiotherapie behandeling niet minder effectief is bij patiënten met knieklachten dan een meniscusoperatie, waarbij een deel van de meniscus wordt verwijderd. Dit levert een kostenbesparing op van gemiddeld 2.000 euro per patiënt.

Meer

Langer nagenieten van de vakantie? Liever niet met een soa!

Hartj in het zand op het strand met zee

Veel jongeren hebben tijdens hun vakantie onbeschermde seks. Bij onbeschermde seks is de kans op een seksueel overdraagbare aandoening groot. In Nederland alleen al lopen jaarlijks ruim 100.000 mensen een soa op. Vanuit het preventieprogramma is ingezet op onderzoek naar screening op infectieziekten zoals soa’s.

Meer

In memoriam: Hannie van Leeuwen

portretfoto Hannie van Leeuwen

Op 2 augustus 2018 ontvingen wij het verdrietige bericht dat Hannie van Leeuwen op 92-jarige leeftijd is overleden. Na haar politieke carrière trad zij in 2008 op 82-jarige leeftijd toe tot de ZonMw–commissie van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Zij was daarmee de mascotte en de ambassadeur van dit programma.

Meer

Sportblessurepreventie: 6 nieuwe projecten

Eind dit jaar starten 6 nieuwe projecten die zich richten op het voorkomen van sportblessures. De projecten zijn gefinancierd uit de tweede en laatste open subsidieronde binnen het programma Sportblessurepreventie.

Meer

Meer maatregelen tegen lachgas

Ruim de helft van het uitgaanspubliek tussen de 15 en 35 jaar heeft wel eens lachgas geïnhaleerd. Lachgas heeft een onschuldig imago en wordt soms al op jeugdige leeftijd gebruikt door jongeren die weinig of geen ervaring hebben met alcohol, roken of drugs. Maar gebruikers rapporteren wel degelijk een rits aan negatieve gezondheidseffecten.

Meer

Kunt u nog wel lekker zwemmen deze zomer?

Zwemmer op een luchtbed met een haai

Als het warmer wordt en de zomer vordert, is het steeds aantrekkelijker om een lekkere duik te nemen in natuurwater. Maar is dit wel zo’n goed idee? Wat zwemt er met u mee?

Meer

Projecten eerste subsidieronde Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd gehonoreerd

Vandaag is bekendgemaakt dat 38 proeftuinen van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd binnenkort van start mogen gaan. Deze projecten zijn gehonoreerd vanuit de eerste subsidieronde en zullen zo’n 13.000 jongeren stimuleren zich vrijwillig in te zetten voor andere mensen en goede doelen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website