Nieuws

5th World Conference on Research Integrity

Van 28 tot en met 31 mei is in Amsterdam de 5th World Conference on Research Integrity.

Meer

Subsidieoproep voedingsregelateerde aandoeningen geopend!

Vanaf 23 mei 2017 kunnen werkgroepen een voorstel indienen over verschillende aspecten rondom voedingsgerelateerde aandoeningen. In deze korte call worden werkgroepen samengesteld die het veld van voedingsgerelateerde chronische aandoeningen een stap verder kunnen brengen. De opbrengst van de werkgroepen hebben waarde voor het wetenschappelijke veld en hebben maatschappelijke impact. Zoals bijvoorbeeld richtlijnen, roadmaps en een kennisagenda.

Meer

Maatschappelijke steun voor euthanasiewet is groot

Een groot deel van de Nederlandse bevolking steunt de mogelijkheden voor euthanasie. 88% vindt het goed dat er een euthanasiewet is en 76% kan zich voorstellen zelf ooit gebruik te zullen maken van deze wet. Dit blijkt uit het derde evaluatieonderzoek van de euthanasiewet dat vandaag is aangeboden aan de Tweede Kamer. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport door VUmc, Erasmus MC, AMC, UMCU...

Meer

Topzorg en -onderzoek in niet-academische centra: brede basis voor betere zorg

Op een invitational conference, georganiseerd door ZonMw en STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) bij ZonMw klonk een pleidooi voor meer samenwerking in onderzoek en topzorg.

Meer

Wat is verantwoord onderzoek in de dagelijks praktijk? Een studie dwars door 5 disciplines heen

Binnen het programma Bevorderen van Verantwoorde Onderzoekspraktijken is een nieuw onderzoek gestart.

Meer

Systems Medicine: aanpak naar een meer persoonsgerichte zorg

Voor de 2e oproep van het internationale initiatief ERACoSysMed zijn 32 projectideeën in behandeling genomen die de systems medicine aanpak gaan implementeren.

Meer

Mediator 23: Studenten verpleegkunde op groepsstage

Er is niet alleen een tekort aan wijkverpleegkundigen, maar ook aan stageplekken. Branchevereniging ActiZ bedacht een plan: laat ouderejaars hbo-v-stagiaires de stagebegeleiding doen van jongerejaars. In Friesland werken thuiszorgorganisatie ZuidOostZorg en NHL Hogeschool op deze manier. We spraken voor Mediator met betrokken stagiaires: ‘Wijkverpleging leek me eerst niets, maar ik ben om’.

Meer

Drie biokunstenaars winnen Bio Art & Design Award 2017

De biokunstenaars Xandra van der Eijk met ‘Seasynthesis’, Cheng Guo met ‘Anon. - An intervention in the Anthropocene’ en Jiwon Woo (USA) met ‘Mother's Hand Taste (Son-mat)’ zijn op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2017 (BAD Award). De jury koos deze biokunstenaars en -designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro...

Meer

Hoe bestrijd je infectieziekten? 58 ideeën voor doelgerichte interventies

virus

Met preventieve interventies in de praktijk willen 58 ingediende projectideeën het aantal zieke mensen door infectieziekten terugdringen. Dit is de opbrengst van de laatste subsidieronde van het programma Infectieziektebestrijding 2014-2017.

Meer

Gemeenten in gesprek met ZonMw over sociaal domein

ZonMw heeft veel kennis op het gebied van gemeentelijke vraagstukken rond zorg en ondersteuning, jeugd en werk. Samen met gemeenten wil ZonMw investeren in een duurzame kennisinfrastructuur op het gebied van het sociaal domein. Daarom gaat ZonMw op donderdag 18 mei de dialoog aan met een aantal gemeenten.

Meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website