Nieuws

Ga mee op innovatiemissie naar India voor onderzoek naar data, technologie en oncologie

Ben jij actief op het gebied van data en digitale technologie en wil je dit toepassen in het oncologie- of medische domein? Pak dan nú je kans en ga mee op een vierdaagse innovatiemissie naar India. Hier kom je in contact met Indiase partners om kennis en ervaring uit te wisselen. Tegelijkertijd ontdek je mogelijkheden voor samenwerkingen met waardevolle Indiase partners. Deze missie is een mooie voorbereiding op een nieuwe KIC-call op hetzelfde...

Meer

Verslag slotbijeenkomst ADMD: gemeenten aan de slag voor mensen met dementie

Wat zijn de projectresultaten en ervaringen van de 23 gemeenten die hebben meegedaan aan het ZonMw-programma 'Versterking aanbod dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie' (ADMD)? Tijdens deze bijeenkomst kwamen projectleiders en overige betrokkenen bij elkaar om hun opbrengsten te presenteren en elkaar zo te inspireren en te motiveren. In de middag konden anderen online aansluiten bij een tafelgesprek over vragen als hoe je...

Meer

Onze website wordt binnenkort vernieuwd

Vanaf begin april wordt onze website vernieuwd. Tijd en ontwikkelingen staan niet stil en ook wij zijn de afgelopen jaren gegroeid. Niet alleen fysiek, maar ook professioneel gezien. Dat betekent dat we ook onze website willen aanpakken. Zodat u beter en sneller kunt vinden wat u zoekt.

 

Naast een nieuwe look-and-feel, worden er een aantal andere zaken aangepast en verbeterd. Zo kunt u binnenkort op onderwerp zoeken en vindt u alle informatie...

Meer

Zes onderzoeken naar zorgtechnologie in de eigen leefomgeving van start

Zes consortia ontvangen subsidie voor onderzoek naar zorgtechnologie in de eigen leefomgeving. Met de steeds groter wordende druk op de zorg staan we voor een grote maatschappelijke uitdaging. Eén van de oplossingen is zorgen dat mensen langer in goede gezondheid leven, mét meer eigen regie. Daarom lanceerde NWO vorig jaar de subsidieoproep ‘Zorg in eigen leefomgeving’ binnen de programmering van het Kennis- en Innovatieconvenant (KIC) 2020-2023....

Meer

Subsidieoproep geopend voor Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Wil jij aan de slag met het organiseren van kennisactiviteiten of het (door)ontwikkelen van kennisnetwerken die direct of indirect bijdragen aan de verbetering van het poortwachtersproces (het re-integratieproces van een zieke werknemer)? Bekijk dan de subsidieoproep ter verbetering van de kwaliteit van het poortwachtersproces.

Meer

3 nieuwe projecten gehonoreerd onder deelprogramma vaccinstudies

Om te voorkomen dat mensen ernstig ziek worden door COVID-19 en de druk op de zorg beheersbaar blijft, is het nog steeds belangrijk om meer kennis te ontwikkelen over de optimale inzet van vaccinatie tegen COVID-19.

Meer

Afsluiting post-COVID project ACTION met conferentie

Openbare slotconferentie op 13 april 2023

Meer

Subsidieoproep living labs voor MOOI in Beweging geopend

Werk je bij een gemeente of een kennisinstelling? Dan kun je vanaf vandaag een subsidieverzoek indienen voor het realiseren van een living lab voor MOOI in Beweging. Het doel van deze subsidieoproep is om met onderzoek en innovatie bij te dragen aan oplossingen voor wicked problems binnen sport en bewegen. Deadline: 25 mei 2023, 14.00 uur.

Meer

Call open: ruim € 5,5 miljoen beschikbaar voor NWA onderzoek naar Eenzaamheid

Eenzaamheid. We horen er veel over de afgelopen tijd. Tijdens de covidpandemie was eenzaamheid een terugkerend onderwerp. Maar wat betekent het om eenzaam te zijn en wat doet dat met een mens? Er is nog weinig bekend over verschillende vormen van eenzaamheid bij diverse groepen in de samenleving, wat de oorzaken daarvan zijn en wat effectieve aanpakken tegen eenzaamheid zijn. Dit onderzoeksprogramma wil daar verandering in brengen.

Meer

Verder versterken samenwerking rondom onbegrepen gedrag

De ministeries van VWS en JenV hebben de handen ineen geslagen om een impuls te geven aan de samenwerking rondom mensen met onbegrepen gedrag. Er is 59 miljoen euro extra beschikbaar via het ZonMw-Actieprogramma Grip op Onbegrip voor ggz, politie, gemeenten en GGD’en en andere organisaties die zorg en ondersteuning bieden aan deze mensen.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website