Nieuws

ZonMw Parel voor afweerreactie tegen asbestkanker

Groep mensen die parel hebben ontvangen

Op 15 maart 2018 kreeg longarts prof. dr. Joachim Aerts uit Rotterdam de ZonMw Parel voor zijn werk aan het ontwikkelen van immunotherapie tegen asbestkanker. Zijn team slaagde erin om bij patiënten een afweerreactie tegen de tumor op gang te brengen. Het is de eerste stap op weg naar een effectieve behandeling van deze nu nog fatale vorm van kanker.

Meer

Winnaars bekend match making award Nederlandse Vereniging voor Gen- & Celtherapie (NVGCT)

twee vrouwen die met cheque poseren

Op de voorjaarsvergadering van de NVGTC op 16 maart 2018 hebben Shweta Mahajan en Iris Dautzenberg samen de match making award gewonnen.

Meer

Nieuw onderzoek naar werk en gezondheid

Hoe bevorderen we de gezondheid van werknemers met een lage sociaaleconomische positie? En hoe zit dit precies in elkaar, wat is effectief, voor wie en waarom? Dat zijn de vragen waar onderzoekers een antwoord op zoeken in 20 nieuwe projecten over gezondheid en werk.

Meer

Gezocht! Praktijkvoorbeelden in het sociaal domein

Tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade in het najaar van 2018 laten gemeenten en hun maatschappelijke partners aan elkaar zien wat zij waarmaken van de transformatie in het sociaal domein. Om te inspireren en geïnspireerd te raken. Wat is er in uw gemeente geslaagd? Wat kan beter? Laat het zien! Indienen kan tot 15 april.

Meer

Projectresultaat uit Take-off in het nieuws bij NOS

Prolira is één van de organisaties die in 2015 binnen het Take-Off fase 2 vroegefasetrajecten, subsidie heeft ontvangen. Samen met het UMC Utrecht heeft Prolira een scan ontwikkeld – De Deltascan - waarbij direct een delirium herkend kan worden.

 

Meer

Bijeenkomst subsidie oproep Aan de slag met preventie in uw gemeente

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 1 mei 2018, 14:00 uur. Om potentiele indieners uitleg te geven over de subsidieoproep en te inspireren met tips en tools voor gezondheidsbevordering in hun gemeente, organiseerde ZonMw op 5 maart jl. een bijeenkomst.

Meer

Tien projecten Create Health van start

Voor de subsidieoproep ‘Kennisbasis e-health voor gezond en actief ouder worden’ hebben tien aanvragen definitieve honoreringen ontvangen. Deze subsidieoproep valt binnen het programma Create Health.

Meer

Ervaringsdeskundigen van partnergeweld werken met Radboudumc aan app

Eén op de 3 vrouwen in Nederland is ooit slachtoffer van een vorm van partnergeweld. Deze vrouwelijke slachtoffers hebben een hoger risico op depressie, angststoornissen en andere psychische en (onverklaarde) lichamelijke klachten. Samen met ervaringsdeskundigen werkt Sabine Oertelt-Prigione momenteel aan een online interventie, de app SAFE, die ervoor moet zorgen de drempel om hulp te zoeken te verlagen.

Meer

6 projecten gehonoreerd voor preventie of reductie van antibioticaresistentie

Dit voorjaar starten 6 onderzoeken die bijdragen aan de preventie of reductie van antibioticaresistentie. Op 5 september 2017 ontving ZonMw 27 uitgewerkte aanvragen voor de subsidieoproep van Antibiotica Resistentie. Van deze aanvragen hebben 6 projecten honorering ontvangen.

Meer

Positieve psychologie biedt een nieuwe invalshoek voor zelfmanagement

In de brochure 'Mens bovenal' wordt op toegankelijke wijze de waarde van de positieve psychologie voor zelfmanagement bij chronische lichamelijke aandoeningen beschreven. De brochure is gebaseerd op de kennissynthese die de Universiteit Twente schreef in opdracht van ZonMw.

Meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website