Antibioticaresistentie; Van onderzoek naar praktijk en beleid. Wat kan jij er mee?!

Midden in de World Antibiotic Awareness Week 2018 organiseren RIVM, VWS en ZonMw de conferentie Antibioticaresistentie; Van onderzoek naar praktijk en beleid. Wat kan jij er mee?! Onder leiding van dagvoorzitter Hans Brug nemen wij u mee langs onderzoeksprogramma’s van ZonMw en het RIVM op het gebied van antibioticaresistentie. Waar gaan we gezamenlijk mee aan de slag deze middag? Welke resultaten zijn er? Hoe komen we nu van data naar...

Lees meer

Jaarevent Deltaplan Dementie

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Het ZonMw-programma Memorabel, een van de pijlers van het Deltaplan Dementie, levert hier een bijdrage aan.        

Lees meer

Nationaal Symposium over Spoedzorg voor Ouderen

Op 21 november 2018 wordt tijdens een Nationaal Symposium over Spoedzorg voor Ouderen het APOP screeningsprogramma gepresenteerd: hoe werkt het APOP programma? Wat zijn de eerste ervaringen in de praktijk? Hoe kunnen artsen en verpleegkundigen in andere ziekenhuizen het APOP programma inzetten?     Meer informatie en inschrijven via www.apop.eu/symposium2018 Volg ook Twitter: @APOPLeiden Kosten: € 50, incl. lunch, borrel en APOP handboek Progr...

Lees meer

Kennisfestival Gezond Leven

Weet u nog hoe gezondheidsbevordering er vorig decennium uit zag? En wilt u vooral voorbereid zijn op de belangrijke ontwikkelingen voor de komende 10 jaar? Kom voor kennis, praktische tools en ontmoeting naar het Kennisfestival van RIVM Gezond Leven!

Lees meer

Informatiebijeenkomst: 'Wie gaat dat betalen?'

europa geldstapel

Je bent als ondernemer op zoek naar de beste route om je innovatie te laten landen in de zorg. Je weet wie jouw innovatie gaat gebruiken en bent benieuwd: Wie gaat mijn innovatie betalen? En hoe is dit georganiseerd in diverse landen in Europa? Kom voor antwoord op deze vragen en meer naar de informatiebijeenkomst ‘Wie gaat dat betalen?’.

Lees meer

More Knowledge with Fewer Animals on Tour – 13 December 2018

What is the state of the art of animal free testing of today and which innovations do we need in the near future? How do innovative models, like organoids, organ-on-a chip and Microphysiological Systems (MPS) contribute to medical science? What do we gain and what is still out of reach when using animal free testing strategies? And what is needed to make future innovations possible?

Lees meer

Gij zult gezond leven

Het thema van de jaarlijkse NCOG-lezing (NCOG = Nederlandsch Congres voor Openbare Gezondheidsregeling) is dit jaar gewijd aan het Nationaal Preventie Akkoord dat eind oktober wordt getekend. Een thema dat vrijwel iedereen in de openbare gezondheidszorg zal raken.  

Lees meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website