Gij zult gezond leven

Het thema van de jaarlijkse NCOG-lezing (NCOG = Nederlandsch Congres voor Openbare Gezondheidsregeling) is dit jaar gewijd aan het Nationaal Preventie Akkoord dat eind november werd getekend. Een thema dat vrijwel iedereen in de openbare gezondheidszorg zal raken.  

Lees meer

E-health voor de ggz: patiëntenorganisaties, cliënten of cliëntenraden betrekken bij de ontwikkeling van apps

Tijdens de e-health week in 2019 geeft teamlid David Hidajattoellah van het door ZonMw-gefinancierde project 'De Reality Keeper' een workshop over hoe je apps kan ontwikkelen op initiatief van de gebruiker. ‘We hebben het onder andere over ieders rol en de mogelijkheden. Interessant voor cliënten en cliëntenraden maar bijvoorbeeld ook voor beleidsmedewerkers en ict-ers.’

Lees meer

Consultatiebijeenkomst implementatie Plan S

Op 31 januari organiseren NWO en ZonMw met medewerking van de KNAW en de VSNU een consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S. De discussies worden gevoerd door betrokken wetenschappers, die vaak de doelstelling van open access steunen, maar zich ook zorgen maken over de uitwerking van Plan S om dat te bereiken.  

Lees meer

Week van de Implementatie

Voor iedereen die enthousiast aan veranderingen in de gezondheidszorg of jeugdsector werkt, is de Week van de Implementatie hét moment om te laten zien waarmee je bezig bent en om te leren van ervaringen van anderen. Meld je daarom nu aan voor één van de activiteiten of organiseer er zelf één.

Lees meer

Week van de Implementatie: Impact versterken

Impact is hot. Maar hoe definieer je impact? Hoe realiseer je impact en hoe toon je het aan? Welke rol spelen de begrippen implementatie en evaluatie daarbij? Meld je nu aan voor deze workshop waarin visies en aanpakken worden gedeeld, zowel van ZonMw als van de deelnemers.  

Lees meer

Week van de Implementatie: Implementation Science Conference

Hoe implementeer je een interventie op een succesvolle manier op alle basisscholen? Welke acties moet je ondernemen om richtlijnen effectief te implementeren? Hoe waarborg je dat een bepaalde verandering tot het gewenste resultaat leidt? Het Nederlands Implementatie Collectief (NIC), het Trimbos Instituut en Amsterdam UMC organiseren de derde editie van de Implementation Science Conference om kennis en ervaringen met effectieve implementatie te...

Lees meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website