Nieuws

Terugblik conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

10 jaar positieve gezondheid! Dat hebben we samen met het Institute for Positive Health en de Gezondheidsraad gevierd met de conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’ op 11 november. Lees het digitale magazine met daarin artikelen over de verschillende onderdelen, zoals de workshops en uitspraken van grondlegger Machteld Huber, hoogleraar André Knottnerus, onderzoeker Alex Jadad en directeur ZonMw Véronique Timmerhuis.

Meer

Informatiebijeenkomst over subsidieoproep Voorbereidende Studies

Op woensdag 24 november 2021 was de online informatiebijeenkomst over de openstaande subsidieronde Voorbereidende Studies van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis (GGH).

Meer

Razende reporter bezoekt project dat aandacht heeft voor ouderen met verlieservaringen

Het Goede Gesprek is een maatjesproject bedoelt voor ouderen die kampen met verlieservaringen. Denk aan het verlies van een partner, maar ook verlies van gezondheid. De maatjes in dit project besteden aandacht aan de ouderen die zelf niet meer goed uit deze vragen komen. Onder begeleiding van geestelijk verzorgers gaan vrijwilligers, de maatjes, in gesprek met deze ouderen. Bekijk de video van Het Goede Gesprek.

Meer

Onderzoek voor de dagelijkse praktijk van huisartsen en artsen voor Verstandelijk Gehandicapten

Illustratie huisartsenpraktijk

Om de behandeling van patiënten te verbeteren, financieren we 5 nieuwe onderzoeksprojecten die vragen beantwoorden waar huisartsen en artsen voor Verstandelijk Gehandicapten in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Doordat de onderzoeken worden uitgevoerd door artsen in opleiding tot onderzoeker dragen ze ook bij aan de academisering van de opleidingen. De projecten starten uiterlijk in maart 2022.

Meer

NIEUWE DATUM 14 APRIL, Bijeenkomst Zorgevaluatie ‘Sneller van resultaat naar richtlijn en praktijk’

ZonMw organiseert op donderdagochtend 14 april 2022 een bijeenkomst over zorgevaluaties. Deze zesde bijeenkomst voor zorgevaluaties heeft als thema ‘Sneller van resultaat naar richtlijn en praktijk’.

Meer

Nieuwe subsidieronde Veelbelovende zorg opent op 1 februari 2022

Op 1 februari 2022 opent een nieuwe ronde van de Subsidieregeling veelbelovende zorg. Een projectidee indienen kan vanaf dan tot en met 5 april, 14.00uur. Het doel van de Subsidieregeling veelbelovende zorg is het versnellen van de toegang van de patiënt tot potentieel veelbelovende zorg via tijdelijke opname in het basispakket.

Meer

Gehonoreerd project binnen programma GGH

Binnen het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis (GGH) is subsidie toegekend aan het project ‘Doelmatigheid van een geoptimaliseerd verstrekkingsproces van aan- en/of uittrekhulpmiddelen voor therapeutisch elastische kousen (TEK)’.

Meer

Kansspelverslaving, gokgerelateerde schade en gokproblematiek

In opdracht van ZonMw heeft het Trimbos-instituut een kennissynthese en onderzoeksagenda opgesteld over kansspelverslaving, gokgerelateerde schade en gokproblematiek. Toekomstig onderzoek moet zich onder meer richten op preventie in de vorm van online en offline interventies en op behandeling.

Meer

Subsidieoproep voor onderzoek naar de kwaliteit van medische arrestantenzorg

Illustratie cel met arrestant en huisarts

Over de kwaliteit van medische zorg in de politiecel is nog weinig bekend. Ben je onderzoeker bij een universiteit, umc, hogeschool of andere onderzoeksorganisatie? En wil je onderzoeken hoe de kwaliteit verbeterd kan worden en welke kwaliteitsindicatoren moeten worden ontwikkeld om de kwaliteit van de medische zorg in de politiecel/ arrestantenzorg te kunnen meten? Vraag dan voor 21 februari 2022 (14.00 uur) subsidie aan.

Meer

Verzorgend leiderschap ontwikkelen begint tijdens de opleiding

2 studenten Verzorgende IG Jessica en Mariska

Wat hebben verzorgenden nodig om meer leiderschap te tonen? Aan welke handvatten hebben zij écht iets? En hoe kan hier in de opleiding al aandacht aan besteed worden? Lees het interview met een docent van de opleiding Verzorgende IG en 2 studenten en bekijk de infographic met 9 praktische handvatten.

Meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website