Nieuws

Subsidieoproep Nationale Sportinnovator Prijs 2017 geopend

Vanaf 22 juni 2017 kunnen weer innovatieve ideeën in de sport worden ingediend bij ZonMw. De ideeën die de Nederlandse sportprestaties tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in 2020 het meest stimuleren, ontvangen de Nationale Sportinnovator Prijs 2017. Deze wordt uitgereikt tijdens het Sportinnovator XL-event in december 2017. De deadline van indienen is 10 oktober 2017.

Meer

Derde subsidieronde Vakkundig aan het werk geopend

Gemeenten en kennisinstellingen kunnen vanaf 22 juni samen een aanvraag indienen bij het programma Vakkundig aan het werk. Deze oproep richt zich op het ontwikkelen van kennis over effectieve aanpakken in de gemeentelijke uitvoeringspraktijk op het terrein van werk en inkomen.

Meer

Samen bouwen aan een nationale agenda voedingsonderzoek

Op welke onderwerpen zet Nederland de komende jaren in als het gaat om voedingsonderzoek? Over die vraag buigt een groep experts afkomstig uit onderzoek, bedrijfsleven en overheid zich tijdens de invitational conference die ZonMw, TiFN en de Topsector Agri & Food op dinsdag 27 juni organiseren. Doel is samen te komen tot een nationale agenda: een eenduidige visie van waaruit onderzoekers in de voedingswereld en aangrenzende vakgebieden optimaal...

Meer

Om complexe werkelijkheid het hoofd te bieden, vernieuwt de onderzoekspraktijk

De Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) bracht vandaag het advies 'Zonder context geen bewijs -de illusie van evidence-based practice' uit. Henk Smid, directeur van ZonMw: 'Evidence-based medicine heeft ons ver gebracht. De werkelijkheid is complex en daarom moeten we de onderzoekspraktijk blijven vernieuwen. De aanbevelingen die de RVS hiervoor geeft, omarmen we dan ook van harte.'

Meer

Man/vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten

Overzichtsfoto van de deelnemers aan de projectleidersbijeenkomst

Hoe groot zijn de man/vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten? ZonMw en de Hartstichting financieren via het Kennisprogramma Gender en Gezondheid gezamenlijk 5 kennissyntheses op het gebied van hart- en vaatziekten. Woensdag 14 juni ontmoetten de projectleiders elkaar voor het eerst om van gedachten te wisselen. Een inspirerende projectleidersbijeenkomst!

Meer

NWO-Spinozapremie voor Alexander van Oudenaarden

Vandaag maakte NWO-voorzitter Stan Gielen bekend dat bioloog en biofysicus Alexander van Oudenaarden de NWO-Spinozapremie ontvangt. Hij krijgt de premie voor zijn voortreffelijke, baanbrekende en inspirerende werk. Ook ontwikkelingspsychologe Eveline Crone, analytisch chemicus Albert Heck, fysisch chemicus Michel Orrit ontvangen een Spinozapremie. De NWO-Spinozapremie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. De laureaten...

Meer

Chronische ziekten behandelen met voeding

Voedingsmaatregelen kunnen een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten en kunnen in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst. De grootste gezondheidswinst is haalbaar bij de behandeling van cardio-metabole ziekten (zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en nierziekte). Gezonde voeding heeft niet alleen een positief effect op de chronische ziekte, maar ook op de algehele gezondheid. Voeding biedt daarmee een...

Meer

26 projecten over verward gedrag van start

Landkaartjes: landelijke spreiding projecten verward gedrag per type subsidie

ZonMw heeft onlangs 26 projecten over verward gedrag subsidie gegeven. In deze projecten werken diverse partijen samen om de opvang, ondersteuning en zorg voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren. De meeste projecten zijn inmiddels gestart.

Meer

De Medische Inspirator 2017 is van start gegaan

In de ronde van 2017 is er voor de Medische Inspirator prijs een samenwerking met de programma’s Create Health en Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) aangegaan. Er zijn 21 projecten ingediend voor de Medische Inspirator prijs van dit jaar. Met de start van dit nieuwe jaar gaan wij ook een nieuw logo gebruiken.

 

Meer

Positieve evaluatie ZonMw: focus op impact

De externe evaluatie van ZonMw is positief. De commissie is onder de indruk van het werk en noemt ZonMw zowel nationaal als internationaal uniek en toonaangevend. Daar is ZonMw trots op!

Meer
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website