MKB Europa

Het programma MKB Europa ondersteunde MKB’ers uit ZonMw projecten. Dat gebeurde via voorlichting, maatwerkadvies over passende financieringsinstrumenten netwerkactiviteiten.

Aanleiding

Als nationaal contactpunt voor Horizon 2020 heeft RVO.nl zicht op financieringsvormen binnen Nederland en Europese programma’s, en een groot netwerk daarbuiten. Door met elkaar op te trekken, wilde MKB in Europa MKB’ers helpen de mogelijkheden voor nationale en internationale financiering met de juiste partners in PPS te verkennen.

Doel

Het doel van MKB in Europa is om MKB’ers uit ZonMw projecten actief en op maat te ondersteunen. Het programma organiseert geen subsidierondes. MKB’ers  krijgen maatwerkadvies over passende financieringsinstrumenten en vergroten hun netwerk voor het vinden van potentiële partners en/of afnemers.

Samenwerking

In de onderzoeksprojecten van ZonMw participeren veel MKB’ers. Zij hebben een belangrijke rol in de implementatie van kennis in de praktijk. Om deze kennis verder te kunnen brengen in Nederland en Europa werkt ZonMw samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Voorgaande bijeenkomsten:

  • 21 janauri 2020 - EIC Accelerator voorlichtingsbijeenkomst
    Bent u een innovatieve MKB-ondernemer in de technologie sector en bent u klaar voor het opschalen naar Europa of wereldwijd? Tijdens deze bijeenkomst kreeg u alle informatie over de regeling en hoe deze sinds oktober 2019 is veranderd. Allereerst werd de regeling uiteengezet waarna ondernemers hun ervaringen delen met de EIC Accelerator. Onder het Ervaringen ondernemen in het buitenland vindt u twee video's over deze regeling: de uitleg en ervaringsverhalen van ondernemers.

  • 22 mei 2019 - Voorlichtingsbijeenkomst Eurostars
    Eurostars zoekt MKB’ers die met disruptieve projectideeën voor nieuwe producten, diensten of processen via R&D samenwerking een stap dichter naar de markt zetten. Deze voorlichtingsbijeenkomst was speciaal gericht op MKB’ers die de mogelijkheden voor internationale samenwerking en financiering van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten willen verkennen. Tijdens deze bijeenkomst werd de regeling uiteengezet en deelde ondernemers hun ervaringen met de Eurostars subsidie. Onder Ervaringen ondernemen in het buitenland vindt u twee video's over deze regeling: de uitleg en ervaringsverhalen van ondernemers.

  • 7 maart 2019 – Fast track to Innovation tijdens de LSH PPS-dag 2019
    Binnen de themalijn MKB van de LSH publiek-private samenwerkingsdag vond de sessie ‘Fast Track to Innvoation’ plaats. De Europese regeling Fast Track to Innovation werd hierin uitgelegd, gevolgd door een interview met twee ondernemers die deze subsidie ontvangen hebben. Bekijk de digitale publicatie over de LSH PPS-dag en onder Ervaringen ondernemen in het buitenland vindt u twee video's over deze regeling: de uitleg en ervaringsverhalen van ondernemers.

Relevante Europese subsidierondes voor MKB:

Doel: Ontwikkeling tot werkend prototype met minimaal 1 andere partij uit een Eurostars land.

Doel: Voornamelijk toegepast onderzoek en innovatie in grotere publiek-private consortia (research & innovation actions).

Kenmerken

Status:
Afgerond
Budget:
€ 0
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %

Contact

Leo Jetten

Senior Programmamanager
pps [at] zonmw.nl