Arbeidsparticipatie en Gezondheid

Over dit programma

Het programma Arbeidsparticipatie en Gezondheid (2009-2015) stimuleerde onderzoek om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Want wie langer gezond blijft, kan langer met plezier blijven werken en doet een geringer beroep op de zorg, ook na het pensioen.

Resultaten

In het magazine 'Duurzaam werkt beter' zijn de resultaten en opbrengsten van het programma gebundeld. Hierin leest u over de ervaringen op de werkvloer met onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en wat gezond en duurzaam werken voor werkgevers en werknemers betekent. 

ZonMw-publicatie Duurzaam werkt beter (2015)

De publicatie 'Onderzoek naar duurzame inzetbaarheid verbetert praktijk rond werk en gezondheid' (2018) geeft drie jaar later een terugblik op enkele resultaten programma Arbeidsparticipatie en Gezondheid

Niet alle projecten konden een plek krijgen in het magazine. Op de website vindt u alle onderzoeken van het programma terug. Wat was de onderzoeksvraag? Hoe ging het onderzoek in zijn werk? En wat is de uitkomst? De beschrijvingen zijn kort en krachtig.  

De projecten van Arbeidsparticipatie en Gezondheid

Films projectresultaten

De verbinding met de praktijk was de kracht van veel van de projecten uit het programma Arbeidsparticipatie en gezondheid. In deze films vertellen werkgevers, HR-managers en uitvoerend medewerkers waarom ze participeren in wetenschappelijk onderzoek, welke inzichten projecten opleveren en wat dat betekent voor de bedrijfsvoering.

Bekijk de films

Implementatie

Binnen het programma was veel aandacht voor implementatie. In een werkgroep implementatie stond zicht krijgen op wat wel en wat niet werkt bij implementatie binnen de projecten, centraal. De opbrengsten van deze werkgroep zijn verwoord de factsheet 'Samen leren in dialoog'.

Factsheet 'Samen leren in dialoog'

Gerelateerde onderwerpen

Onderwerpen

Kenmerken

Status:
Afgerond
Budget:
€ 0
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %

Contact

Femke Reijenga

Programmasecretaris
preventie-werk [at] zonmw.nl