Uitgelicht

Expertise ZonMw

Het communicatie- en implementatieteam van ZonMw beschikt over passende expertise en ruime ervaring in het begeleiden van implementatieprocessen. Deze mensen kunnen u helpen en adviseren rondom uw implementatievraagstuk.

Expertise ZonMw

OpschalingsGids

Hoe zorgen we ervoor dat innovaties de ruimte krijgen om zich in de praktijk te bewijzen? En dat deze ook elders worden overgenomen? Opschaling van zorginnovaties gaat niet vanzelf. Toch zijn er voorbeelden van succesvolle zorgvernieuwers die veel voor elkaar hebben gekregen. En die al doende wijze lessen hebben geleerd. Samen met hen heeft Zorg voor innoveren deze digitale toolbox samengesteld.
Laat je inspireren door de OpschalingsGids!

OpschalingsGids

Vernieuwingen Beter Oud

In het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) werkten organisaties in 125 projecten samen om ouderen te helpen hun leven zo zelfstandig en zo waardevol mogelijk te blijven leiden. Het programma heeft veel vernieuwingen opgeleverd. Omdat het NPO dit jaar is afgelopen is BeterOud.nl in het leven geroepen om de opbrengsten voort te zetten. BeterOud helpt organisaties bij het verder ontwikkelen, verspreiden en toepassen van vernieuwingen in de ouderenzorg. Zo zorgen we er samen voor dat mensen beter oud worden. Onze leidraad is de Toekomstvisie en veranderagenda BeterOud.

Toekomstvisie en veranderagenda BeterOud

Zelf aan de slag met implementeren

Om je op weg te helpen bij het implementeren van jouw projectresultaten/innovatie? heeft ZonMw handige informatie gebundeld, waaronder handige informatiebronnen en business cases.

Aan de slag

Actueel

Volg via RSS
Tweet

‘Wij moeten bedenken hoe we zorginnovaties naar de markt brengen’

Hoe zorgen we voor zoveel mogelijk gezondheidswinst bij COPD? Zelfmanagementondersteuning is niet altijd succesvol, concludeert Jaap Trappenburg, gezondheidsonderzoeker. Dit is het 4e interview in de artikelenreeks. Wat zijn de onderzoeksresultaten en hoe helpen deze jou -als verpleegkundige of verzorgende- in je professioneel handelen?

Elders gezien

De juiste focus en een praktijktoets: de serious game voor Horizontaal Toezicht Zorg

De serious game Medisch Centrum Oost is inmiddels door zo'n duizend mensen gespeeld. In ziekenhuizen, maar ook elders, blijkt de game een aanzet tot bewustwording en gedragsverandering; bijvoorbeeld in de opleiding Horizontaal Toezicht Zorg. De cursisten starten hun opleiding namelijk in het fictieve ziekenhuis van Registratie aan de bron (Citrienfonds), en dat geeft meteen de juiste focus - zo blijkt.

Elders gezien

E-healthweek 2019

De e-healthweek 2019 stond in het teken van doorpakken, keuzes maken en opschalen. ZonMw liet tijdens de kick-off van de week zien wat de programma’s Memorabel en Active & Assisted Living (AAL) doen om ouderen met bijvoorbeeld dementie te ondersteunen door middel van ICT-oplossingen.

Pagina
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Kwaliteit van Zorg: Actieonderzoek Innovatieve Zorg, ronde 2018

Onderwerpen

  • Innovatie van Zorg
  • Organisatie van Zorg
  • Medisch specialistische zorg
  • Evaluatie van zorgprocessen middels cyclisch actie-onderzoek
  • Waarde gedreven zorg en patiëntgerichte zorg

Onderdeel van programma

Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Geplaatst op

28 januari 2019

Deadline

2 april 2019,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag

Donderdag 7 maart organiseren ZonMw en Health~Holland de jaarlijkse Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag (LSH PPS) in Utrecht. Op deze LSH PPS dag gaat het niet alleen over de kansen van publiek-private samenwerkingsvormen, maar worden er ook mogelijkheden geboden om nieuwe samenwerkingen op te starten.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website