Onderwerpen

Uitgelicht

ZonMw en zorginnovatie

ZonMw subsidieert gezondheidszorgonderzoek én stimuleert zorginnovatie. Door het verder brengen van innovaties in de praktijk heeft ZonMw een duidelijke plek in de innovatiecyclus. Op verschillende punten in dit proces biedt ZonMw ondersteuning.

 • Bijdragen aan onderzoek naar innovaties in de vorm van onderzoekssubsidie
 • Meedenken over het implementeren van een nieuwe behandeling in de praktijk
 • Wegwijzen in het zorglandschap als partner in het samenwerkingsverband Zorg voor innoveren

ZonMw onderzoek naar innovaties

ZonMw stimuleert via onderzoek innovaties in de zorg. Door de hele kennisketen heen biedt Zonmw programma’s waar innovatie een belangrijke rol speelt. Hieronder een aantal voorbeelden van deze programma's en hoe u hier subsidie voor kunt aanvragen.

ZonMw onderzoek naar innovatie in de zorg

Wegwijzer Zorg voor innoveren

Logo Zorg voor innoveren

ZonMw is een van de 4 partners achter Zorg voor innoveren, hét platform van de overheid voor zorgvernieuwers. Zorg voor innoveren faciliteert zorgvernieuwers om het innovatieproces sneller te doorlopen.

Bij het digitale loket van Zorg voor innoveren kunt u terecht met alle vragen over uw zorginnovatie. Deskundigen van de 4 partners gaan samen op zoek naar een antwoord of verwijzen u door.

Een belangrijke bron van informatie is de kennisbank op de website. Hier vindt u uitgebreide informatie over eHealth, financiering, opschaling, samenwerking en wet- en regelgeving.

Ter inspiratie organiseert Zorg voor innoveren minimaal 3 keer per jaar netwerkbijeenkomsten en Innovatiecafés rondom actuele thema's.

Ga naar Zorg voor innoveren

Innovatieroutes

Om te zorgen dat een innovatie goed in de zorgpraktijk landt is het belangrijk om het landschap goed te kennen, te weten welke partijen daarin een rol spelen en wat hun belangen zijn. Er zijn vier verschillende innovatieroutes: de consumentenroute, de aanbiedersroute, de verzekeraarsroute en de overheidsroute. Het is van belang om tijdig je route te bepalen. De gekozen route bepaalt vervolgens wie je moet overtuigen van de meerwaarde van je innovatie. De animatie helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Animatie innovatieroutes

Actueel

Volg via RSS

Vandaag laatste mogelijkheid aanmelding Health Innovation School

De Health Innovation School, initiatief van de Radboudumc in Nijmegen en ministerie van VWS, start op 22 juni. De inschrijving is geopend tot vanavond 23:00 uur. Deelname aan deze eerste editie is gratis. De Canadese ‘Chief’ Zayna Khayat is een jaar in Nederland om het programma uit te bouwen. Zij vertelt waarom dit initiatief zo belangrijk is.

Nieuws

Avatar Anne maakt ouderen minder afhankelijk

Spraaksoftware wordt steeds geavanceerder. Dat maakt het voor ouderen makkelijk om ICT te gebruiken. Toch voelt praten tegen een gewoon scherm wat vreemd en dan is een avatar een uitkomst. Ouderen ervaren een levensechte animatie van een mens bijna als een levende persoon.

Grafische weergave van avatar Anne
Elders gezien

Co-Living houdt ouderen langer sociaal actief

Ouderen die nog zelfstandig wonen, komen soms te weinig tussen de mensen. Dat kan leiden tot problemen, lichamelijk én psychisch. Ze bewegen te weinig, raken sociale contacten kwijt en dreigen verder te vereenzamen. Slimme ICT kan deze vicieuze cirkel helpen doorbreken.

Grafische weergave van oplossing Co-living
Elders gezien

HalloZorg: zelf zorgnetwerk bouwen

De familie van thuiswonende ouderen wil de zorg graag goed regelen. Wie zorgt er deze week voor de medicijnen? Is moeder vandaag veilig thuisgekomen? Is de thuiszorg wel langs geweest? HalloZorg blijkt een slim online hulpmiddel om dit allemaal te organiseren.

Grafische weergave online oplissing Hallo Zorg
Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Active and Assisted Living (AAL) packages/Integrated solutions

Onderwerpen

 • ontwikkelen van pakketten die verschillende ICT-oplossingen integreren die aansluiten bij de behoefte van ouderen en andere gebruikers
 • ontwikkelen, uitgebreid testen/evalueren en op de markt brengen
 • actief, sociaal verbonden, gezond en zelfstandig blijven
 • innovatieve, internationale, multidisciplinaire, publiek-private samenwerkingsverbanden

  Onderdeel van programma

  Active and Assisted Living (AAL)

  Geplaatst op

  16 februari 2017

  Deadline

  24 mei 2017,
  17.00 uur

  Bekijk

  Agenda

  Active and Assisted Living (AAL) Forum 2017

  Het AAL Forum, het jaarlijkse forum van de Europese Active Assisted Living (AAL) community, vindt dit jaar van 2 t/m 4 oktober 2017 plaats in Coimbra, Portugal. Het inzetten van oplossingen op basis van ICT/technologie voor ‘ageing well’ in Europa staat centraal: wat is daarvoor nodig, welke hobbels moeten worden genomen en wat kunt u doen om dat te bevorderen?

  Lees meer
  Toon alle agenda-items

  Contact

  Inge Valstar

  Programmasecretaris eHealth en Coördinator Zorg voor innoveren

  Telefoonnummer+31 070 3495286
  E-mailadresvalstar@zonmw.nl
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website