Onderwerpen

Uitgelicht

ZonMw en zorginnovatie

ZonMw subsidieert gezondheidszorgonderzoek én stimuleert zorginnovatie. Door het verder brengen van innovaties in de praktijk heeft ZonMw een duidelijke plek in de innovatiecyclus. Op verschillende punten in dit proces biedt ZonMw ondersteuning. Dit kan in de vorm van een onderzoekssubsidie zijn, maar ook kunnen wij meedenken over het implementeren van een nieuwe behandeling in de praktijk. En als partner in het samenwerkingsverband Zorg voor innoveren wijzen wij zorgvernieuwers de weg in het soms onoverzichtelijke zorglandschap.

ZonMw onderzoek naar innovaties

ZonMw stimuleert via onderzoek innovaties in de zorg. Door de hele kennisketen heen biedt Zonmw programma’s waar innovatie een belangrijke rol speelt. Hieronder een overzicht van deze programma's en hoe u hier subsidie voor kunt aanvragen.

ZonMw onderzoek naar innovatie in de zorg

Wegwijzer Zorg voor innoveren

Logo Zorg voor innoveren

ZonMw is een van de 4 partners achter Zorg voor innoveren, hét platform van de overheid voor zorgvernieuwers. Zorg voor innoveren faciliteert zorgvernieuwers om het innovatieproces sneller te doorlopen.

Bij het digitale loket van Zorg voor innoveren kunt u terecht met alle vragen over uw zorginnovatie. Deskundigen van de 4 partners gaan samen op zoek naar een antwoord of verwijzen u door.

Een belangrijke bron van informatie is de kennisbank op de website. Hier vindt u uitgebreide informatie over eHealth, financiering, opschaling, samenwerking en wet- en regelgeving.

Ter inspiratie organiseert Zorg voor innoveren minimaal 3 keer per jaar netwerkbijeenkomsten en Innovatiecafés rondom actuele thema's.

Ga naar Zorg voor innoveren

Innovatieroutes

Om te zorgen dat een innovatie goed in de zorgpraktijk landt is het belangrijk om het landschap goed te kennen, te weten welke partijen daarin een rol spelen en wat hun belangen zijn. Er zijn vier verschillende innovatieroutes: de consumentenroute, de aanbiedersroute, de verzekeraarsroute en de overheidsroute. Het is van belang om tijdig je route te bepalen. De gekozen route bepaalt vervolgens wie je moet overtuigen van de meerwaarde van je innovatie. De animatie helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Animatie innovatieroutes

Actueel

Volg via RSS

PatientenTop: gebruikers aan het roer bij ontwikkelen innovaties

Het Muntgebouw in Utrecht is op 11 april van 13.00 tot 18.00 uur het podium voor de PatiëntenTOP van Zorg voor innoveren. Met deze bijeenkomst willen we het belang van patient included innoveren laten zien en daarbij praktische handvatten aanreiken aan zowel zorgvernieuwers als patiënten.

 

Nieuws

Wint u de Medische Inspirator 2017?

De Medische Inspirator is een prijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen eindgebruiker en onderzoeker ter waarde van € 75.000. De eindgebruiker kan een cliënt, patiënt(vertegenwoordiger), zorgverlener en/of ouderen zijn. Wij nodigen u uit om een onderzoeksproject in te dienen, waarbij een medisch product ontwikkeld wordt.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Medische Inspirator 2017

Onderwerpen

Het thema is medische technologie, bestaande uit 3 indieningscategorieën:

 • eHealth toepassingen; Langer thuis met dementie, preventie van overgewicht of eenzaamheid bij ouderen.
 • Innovatieve instrumenten (IMDI CoREs); Imaging en beeldverwerking, minimaal invasieve chirurgie of revalidatie en thuiszorg
 • Hulpmiddelen; Producten die zelfmanagement en zelfredzaamheid van de patiënt vergroten

Onderdeel van programma

Medische Producten: Nieuw en Nodig (MPNN)

Geplaatst op

23 februari 2017

Deadline

16 mei 2017,
14.00 uur

Bekijk

Active and Assisted Living (AAL) packages/Integrated solutions

Onderwerpen

 • ontwikkelen van pakketten die verschillende ICT-oplossingen integreren die aansluiten bij de behoefte van ouderen en andere gebruikers
 • ontwikkelen, uitgebreid testen/evalueren en op de markt brengen
 • actief, sociaal verbonden, gezond en zelfstandig blijven
 • innovatieve, internationale, multidisciplinaire, publiek-private samenwerkingsverbanden

  Onderdeel van programma

  Active and Assisted Living (AAL)

  Geplaatst op

  16 februari 2017

  Deadline

  24 mei 2017,
  17.00 uur

  Bekijk

  Contact

  Inge Valstar

  Programmasecretaris eHealth en Coördinator Zorg voor innoveren

  Telefoonnummer+31 070 3495286
  E-mailadresvalstar@zonmw.nl
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website