Over dit programma

Het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) ontwikkelt nieuwe technologieën. De ambitie is om binnen 10 jaar een nieuwe generatie van instrumenten beschikbaar te hebben, waarmee de Nederlandse zorg beter kan voldoen aan de kwantitatieve en kwalitatieve eisen van een vergrijzende bevolking en betaalbaar blijft. Dit gebeurt in 8 Centres of Research Excellence (CoRE’s) rond de onderwerpen imaging & beeldverwerking, minimaal invasieve technieken, revalidatie en homecare.

ZonMw is een subsidieprogramma gestart om de ontwikkeling van IMDI verder te stimuleren. De 8 centra hebben een samenwerkingsverband opgericht, genaamd Stichting IMDI.nl, koepel van samenwerkende IMDI-CoREs.

Winnaar IMDI Talentprijs 2015-2016

Ida Poortinga is de winnaar van de IMDI Talentprijs 2015-2016. De prijs werd op dinsdag 7 maart 2017 voor de zesde keer uitgereikt tijdens de ZonMw publiek-private samenwerking dag ‘Innovatie door co-creatie’. Ida Poortinga ontwikkelde een softwareapplicatie waarmee handtherapeuten maar ook patiënten zelf eenvoudig een vingerspalk kunnen ontwerpen. Het digitale ontwerp kan worden verzonden naar een bedrijf dat deze orthese met een 3D-printer vervaardigt. Ida heeft in kaart gebracht wat de kwaliteits- en veiligheidseisen van een lokaal geproduceerde en 3D geprinte vingerspalk zijn, zodat inzichtelijk wordt wat er nodig is om dergelijke vingerspalken aan te bieden. Hiermee draagt ze bij aan de ontwikkeling van een nieuw medisch hulpmiddel dat bijdraagt aan de zelfstandigheid van mensen met een beperking. Tevens geeft het inzicht in het geheel nieuwe veld van 3D printen en andere personal fabrication-methoden die leiden tot het lokaal, zelf produceren van medische hulpmiddelen.

Meer informatie:

  • IMDI Talentprijs: Deze prijs is ingesteld voor aanstormend talent in medical devices en Research & Development onder afstudeerders aan Nederlandse universiteiten en hogescholen
  • Website IMDI
    Het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) ontwikkelt nieuwe technologieën om de zorg betaalbaar en bemensbaar te houden. Dit gebeurt in acht Centres of Research Excellence (CoRE’s) rond de onderwerpen imaging & beeldverwerking, minimaal invasieve technieken, revalidatie en homecare. ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, is een subsidieprogramma gestart om de ontwikkeling van IMDI verder te stimuleren. De acht centra hebben een samenwerkingsverband opgericht, genaamd Stichting IMDI.nl, koepel van samenwerkende IMDI-CoREs.

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website