Onderwerpen

Uitgelicht

21 t/m 27 januari is het eHealthweek

Veel Nederlanders weten niet wat eHealth precies is of wat het voor hen kan betekenen. eHealth gaat over digitale toepassingen in de zorg. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis en vele andere mogelijkheden.

Ruim 220 partijen organiseren allerlei activiteiten tijdens de e-healthweek 2017. U kunt op de activiteitenpagina via het filter de agenda doorzoeken of zoek op de kaart een activiteit in de buurt!

Aankomende evenementen

Implementatielessen uit eHealth-projecten

eHealth Met het Actieplan eHealth versnelt ZonMw de implementatie en daarmee het gebruik van e-health-innovaties in de dagelijkse gezondheidszorg.

Een knelpunt voor veel eHealth toepassingen is de overgang van de pilot-fase naar implementatie en brede toepassing in de dagelijkse gezondheidszorg, waardoor bewezen succesvolle eHealth toepassingen ‘op de plank’ blijven liggen. In deze publicaties leest u de implementatielessen die in de projecten uit het Actieplan eHealth zijn geleerd.

Bekijk de publicatie

De eHealth-monitor 2016

De eHealth-monitor 2016 laat zien dat de inzet van eHealth meer is dan het invoeren van een nieuwe techniek. Het vraagt om maatschappelijke innovatie waarbij menselijke, organisatorische en omgevingsaspecten van groot belang zijn. Bekijk de belangrijkste resultaten en lees de samenvatting in het rapport voor verdere toelichting.

Infographic van Nictiz

Boekje: eHealth voor iedereen.

Download hier het boekje "eHealth voor iedereen" gepubliceerd door de GGD Hart voor Brabant.

eHealth voor iedereen

Slimme ICT-oplossingen voor ouderen

Afbeelding omslag brochure 'De kweekvijver van AAL'

Maak kennis met slimme ICT-oplossingen die ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk actief te zijn, sociaal verbonden te blijven en zelfstandig te wonen. De brochure ‘De Kweekvijver van AAL’ staat vol slimme ICT-oplossingen ontwikkeld met en voor ouderen, inzichten in de meerwaarde ervan voor onze maatschappij en ervaringsverhalen.

Bekijk de brochure

Actueel

Volg via RSS

Online levensalbum

Bekijk de korte film over het online levensalbum. Het online levensalbum is een eHealth toepassing waarbij waardevolle herinneringen van een persoon met beginnende dementie op een digitale tijdlijn worden gezet, zoals levensgebeurtenissen, anekdotes, foto’s, filmpjes, muziek of recepten. De film is mogelijk gemaakt door de Nationale Zorgvernieuwingsprijs (Online Favoriet 2014); een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

Link

Deze week is eHealthweek!

Van 21 tot en met 27 januari is het eHealthweek. Daarom brengt ZonMw diverse door haar gefinancierde eHealth-projecten onder de aandacht.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Active and Assisted Living (AAL) packages/Integrated solutions

Onderwerpen

 • ontwikkelen van pakketten die verschillende ICT-oplossingen integreren die aansluiten bij de behoefte van ouderen en andere gebruikers
 • ontwikkelen, uitgebreid testen/evalueren en op de markt brengen
 • actief, sociaal verbonden, gezond en zelfstandig blijven
 • innovatieve, internationale, multidisciplinaire, publiek-private samenwerkingsverbanden

  Onderdeel van programma

  Active and Assisted Living (AAL)

  Geplaatst op

  16 februari 2017

  Deadline

  24 mei 2017,
  17:00 uur

  Bekijk

  ZonMw-publicaties

  Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

  Toon alle publicaties

  Contact

  foto Inge Valstar

  Inge Valstar
  Programmasecretaris

  Telefoonnummer+31 70 349 52 86
  E-mailadresvalstar@zonmw.nl
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website