Wij volgen de maatregelen die het kabinet neemt in de aanpak van het coronavirus. Dit heeft gevolgen voor subsidierondes en lopend onderzoek van ZonMw. Wij zijn hard bezig om zaken in kaart te brengen en antwoorden te vinden op vragen. Op deze webpagina is alle informatie te vinden die tot nu toe bekend is. Houd deze webpagina in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

Bekijk ook de veelgestelde vragen. Lees over de belangrijkste maatregelen. En bekijk de informatiepagina over onderzoek naar corona en COVID-19.

Nieuwsupdates

26 maart 2020 | Extra geld voor creatieve oplossingen coronavirus (COVID-19)

Het ministerie van VWS stelt extra geld beschikbaar om creatieve oplossingen te faciliteren met betrekking tot het coronavirus (COVID-19). De pandemie heeft een grote impact op de zorg en samenleving. Op korte termijn zijn daarom oplossingen nodig voor praktische problemen in en buiten ziekenhuizen.

Ga naar het volledige nieuwsbericht

17 maart 2020 | Gevolgen COVID-19 uitbraak voor subsidierondes

De zeer uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor het proces rondom de subsidieaanvragen van ZonMw. Wij zien ons genoodzaakt tot het nemen van passende maatregelen om zo aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet.

Ga naar het volledige nieuwsbericht

13 maart 2020 | Bijeenkomsten afgelast door coronavirus

Heb je je opgegeven voor een bijeenkomst? Bekijk dan of deze doorgaat: deze kan afgelast of uitgesteld zijn door het coronavirus (COVID-19).

Ga naar het volledige nieuwsbericht

13 maart 2020 | Start datanetwerk coronavirus

We hebben de GO FAIR Foundation opdracht gegeven om de eerste stappen van VODAN uit te voeren. VODAN staat voor Virus Outbreak Data Access Network. Dit implementatienetwerk streeft ernaar de data over de huidige uitbraak van het coronavirus zodanig vorm te geven dat ze benaderbaar worden voor leer-algoritmes (volgens het Personal Health Train principe).

Ga naar het volledige nieuwsbericht

24 februari 2020 | Rol ZonMw en coronavirusuitbraak

We zijn betrokken bij diverse internationale overleggen over de ziekte, het virus en de oproep tot het delen van data uit onderzoek en publicaties erover (Open Access).

Ga naar het volledige nieuwsbericht

31 januari 2020 | NWO en ZonMw: open access in strijd tegen coronavirus

NWO en ZonMw steunen de oproep van een aantal internationale onderzoeksfinanciers en wetenschappelijke uitgevers om onderzoek op het gebied van het coronavirus zo snel mogelijk open access te maken.

Ga naar het volledige nieuwsbericht

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website