U kunt als gemeente subsidie aanvragen voor het realiseren van een lokale, goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag, gebaseerd op de 9 bouwstenen voor een sluitende aanpak van verward gedrag. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden. 

Inmiddels zijn er al meer dan 250 regionale praktijkprojecten gestart. Bekijk de inspirerende voorbeelden op onze website.

Inschakelen expert

Werkt u aan een sluitende aanpak voor mensen met verward gedrag, maar komt u er alleen niet uit? Schakel dan met behulp van een subsidievoucher een expert in van de Vliegende Brigade +.

De expert kijkt samen met u en uw partners naar wat nodig is voor het realiseren van een oplossing en levert de benodigde expertise. U kunt de voucher van maximaal € 10.000,- eenvoudig aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en naar ons te mailen.

Training gemeentelijke teams

Wilt u uw gemeentelijke hulpverleners (zoals sociale wijkteams en buurtteams) extra opleiden op het gebied van ggz, zodat zij goed uitgerust zijn om de extra taken die er na de transitie bij zijn gekomen uit te voeren? Vraag dan subsidie aan voor een trainingsplan op maat voor bij- en nascholing voor extra ggz expertise in de wijk.

Integraal aanbod van zorg en begeleiding

Gemeenten en zorgverzekeraars kunnen tot 18 december 2018, 14.00 uur subsidie aanvragen voor het inrichten van een integraal aanbod van zorg en begeleiding voor mensen met verward gedrag (jongeren of volwassenen). Samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders staat in deze projecten centraal.

Inzet ervaringsdeskundigheid om kwetsbare mensen te bereiken

Marcel van der Vaart (beleidsadviseur Sociaal Domein, gemeente Zeist)

'Ervaringsdeskundige Hamid el Manssouri is een echte aanwinst voor Zeist Noord', vindt beleidsadviseur Sociaal Domein Marcel van der Vaart van de gemeente Zeist. 'Hij weet de Marokkaanse gemeenschap te bereiken. Hij wint hun vertrouwen en kent de sociale kaart en kan doorverwijzen naar de juiste hulp.'

Interview met Marcel van der Vaart

Gepast vervoer

Er is ook subsidie beschikbaar voor lokale, experimentele projecten voor gepast vervoer van mensen met verward gedrag. U kiest zelf of uw vervoersdienst zowel acuut als niet-acuut vervoer aanbiedt (zowel vóór als na de eerste opvang en beoordeling) of alleen niet-acuut vervoer (ná de eerste opvang en beoordeling).

U kunt uw subsidieaanvraag doorlopend indienen via ons online aanvraagsysteem ProjectNet (let op: hier moet u een account voor aanmaken). De beoordelingsprocedure vindt plaats in de 6 weken nadat de subsidieaanvraag is ingediend.

Verwachte subsidieoproepen

  • Implementatie wijk-GGD'er (online: 4 december 2018, deadline: 7 februari 2019, 14.00 uur)
  • Versterken lokale advies- en meldpunten: niet-acute hulpbehoefte verward gedrag (online half december, deadline 19 februari 2019, 14.00 uur)
  • Regionale aanpak verward gedrag (online: half januari, deadline: 26 maart 2019, 14.00 uur)
  • Implementatie wijk-GGD'er (online: 2 april 2019, deadline: 6 juni 2019, 14.00 uur)

Contact

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag.

Portretfoto Eline Evelo

Eline Evelo

Programma-assistent

Telefoonnummer+31 70 349 50 41
E-mailadresavg@zonmw.nl
Portretfoto Elsemiek Hoogwout

Elsemiek Hoogwout

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 50 48
E-mailadresavg@zonmw.nl

Sandra Paffen

Secretaresse

Telefoonnummer+31 70 349 50 40
E-mailadresavg@zonmw.nl

 

Ondersteuning op andere thema's

Wilt u weten wat ZonMw op andere thema's voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze webpagina Subsidie en inzichten voor Gemeenten.

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website