In de tweede subsidieronde van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen zijn 8 projecten in 2019 gehonoreerd.

De projecten zijn divers: zowel topsport, bewegen en vitaliteit, alsook de kracht van sport bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, komen aan bod. We stellen ze graag met deze korte filmpjes aan u voor. Belicht wordt waar de projecten zich op richten, hoe, waarom en wat ze over 4 jaar bereikt willen hebben.

Calibrating Inclusive Sporting Encounters

Dit project gaat over de aanpak van lokale organisaties en professionals die sportactiviteiten voor sociaal kwetsbare groepen organiseren omdat hun sportdeelname achterblijft.

WheelPower: wheelchair sports and data science push it to the limit

WheelPower richt zich op het optimaliseren van het vermogen van atleten in een rolstoel om hun wedstrijdprestatie te verbeteren.

A smartphone based, titrated exercise solution for patients with Parkinson’s disease in daily life

Hoe kun je mensen met de ziekte van Parkinson via apps en sensoren op een smartphone gaan helpen om langdurig een actieve leefstijl te onderhouden?

Resilient athletes: a multidisciplinary personalized approach

Hoe kunnen sporters goed omgaan met de fysieke en mentale stressfactoren waar ze mee te maken krijgen? In dit project gaan ze aan de slag met de veerkracht van sporters.

Engaging socially vulnerable adults through sports

Dit project richt op de maatschappelijke waarde van sport voor kwetsbare groepen. In 4 living labs wordt eraan gewerkt dat deze mensen meer grip op hun leven krijgen. Hoe wordt dat aangepakt?

Active4Life: een leven lang bewegen via eHealth

Hoe worden mensen die te weinig bewegen in beweging gebracht? Het gaat om chronisch zieken, laag opgeleide volwassenen en ouderen.

My Little Moves: Ideal 24-hour movement patterns in the early years

In dit filmpje ziet u hoe gewerkt wordt aan het in kaart brengen van het optimale beweegpatroon voor de groei en ontwikkeling van 0 tot 4-jarigen.

Tailored Injury Prevention in Adapted Sports

Voor mensen met een beperking is sportblessurepreventie erg van belang. Hoe kan dit worden aangepakt en gerealiseerd?
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website