Europese subsidieprogramma's zijn in het algemeen minder toegankelijk dan subsidieprogramma’s in Nederland. ZonMw wil ook de toegankelijkheid richting Europese programma's vergroten. Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden. Deze informatie kan u helpen om u tijdig voor te bereiden op komende subsidieprogramma's voor 2021-2024.

Onderwerpen

Uitgelicht

HealthyLifestyle4All

De Europese campagne HealthyLifestyle4All promoot de komende 2 jaar een gezonde levensstijl. Deze richt zich vooral op sport en voeding. Zoals bijvoorbeeld sport op school.

Bekijk de website

EU subsidies sport

Hoe kunnen Nederlandse organisaties, universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven die zich bezighouden met sport en bewegen meer gebruik maken van de Europese subsidies? Het begint met inzicht in welke subsidies er zijn. Het Kenniscentrum Sport en Bewegen stelde een whitepaper erover op dat een overzicht biedt van Europese subsidiemogelijkheden op het gebied van sport en bewegen.

Bekijk de whitepaper

SHARE initiative

De SportHub Alliance for Regional Development in Europe (SHARE initiative) heeft tot doel het bewustzijn te vergroten van de rol van sport en lichaamsbeweging in de context van regionale ontwikkeling. Het brengt  momenteel meer dan 100 lokale, regionale en nationale sportorganisaties in heel Europa samen die betrokken zijn bij discussies en activiteiten die bedoeld zijn om sport in het onderhandelingsproces voor structuurfondsen te brengen - zowel op regionaal als op EU-niveau.

Meer info over SHARE initiative

Mission georiënteerde R&I

Mede geïnspireerd door de Apollo 11-missie om een man op de maan te zetten, streven Europese onderzoeks- en innovatiemissies ernaar oplossingen te bieden voor enkele van de grootste uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Ze maken integraal deel uit van het kaderprogramma Horizon Europe dat in 2021 begint. Elke missie is een mandaat om een urgente uitdaging in de samenleving binnen een bepaald tijdsbestek en budget op te lossen.

Hier vindt u de belangrijkste documenten rondom Mission georiënteerde R&I vanuit de Europese Commissie
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website