Medische Inspirator prijs '20-'21 nabeschouwing

De stemperiode is afgelopen!

De Medische Inspirator prijs is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten(verenigingen) en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat centraal.

Uit de inzendingen zijn 3 projecten genomineerd door een vakkundige jury, waar onderstaande films van zijn gemaakt. Van 11 januari 2021 (12.00 uur) tot 8 februari 2021 (12.00 uur) kunt u bepalen wie de winnaar wordt van maximaal € 100.000,- €75.000,- of € 50.000,-

Bekijk de films hieronder, en stem mee!

Meer informatie over de prijs en het stemreglement

NB: Deze onderstaande filmpjes wisselen van plek elke keer als u de pagina vernieuwt! Als u uw telefoon gebruikt, kan het laden van de film wat langer duren. Klik op CC voor ondertiteling.

Geef XLA geen tijd

Onderzoeker Dr. M. van der Burg (LUMC), Drs. M. Blom ( LUMC), J. Verstegen (Stichting voor afweerstoornissen), J. Brouwer (patiënt) en Dr. D. Berghuis (LUMC),

Met vroege opsporing van XLA in de hielprik kunnen we ernstige infecties en blijvende schade voorkomen door direct na de geboorte te starten met behandeling. Daarmee kunnen we patiënten en ouders veel leed besparen. Dit leidt tot betere uitkomsten voor alle toekomstige XLA patiënten in Nederland en wereldwijd. Een evidente innovatie in de zorg. Geef XLA geen tijd! Stem op ons!

StoMakker: de stoma app voor kinderen!

Onderzoeker Prof. dr. M.P. Schijven (Amsterdam UMC), Dr. J.R. de Jong (Amsterdam UMC), J. v.d. Veen (patiënt), Drs. M.P. Scherpenzeel (CCUVN) en Drs. C. van Batenburg (Stomavereniging), Drs. H.J.R. van der Horst (Amsterdam UMC), Drs. S.L. van der Storm (Amsterdam UMC), Drs. M.E. Voskeuil (Amsterdam UMC).

Een stoma krijgen is enorm ingrijpend, zeker voor een kind. Heldere, toegankelijke informatie is dan belangrijk. Ervaringsdeskundigen, stomaverpleegkundigen, artsen én kinderen willen daarom samen een bijzonder medisch hulpmiddel bouwen. Een app, waarmee je leert omgaan met je stoma door te gamen. En waarmee je veilig kunt chatten met ándere kinderen met een stoma! Want niemand begrijpt je tenslotte zo goed als een lotgenootje. Zo’n app gunnen wij ieder kind met een stoma. U ook? Stem dan op ons!

Darmonderzoek zonder pijn

Onderzoekers Dr. S. Botden en Prof. Dr. I. de Blaauw (Radboudumc), Mevr. C. de Langen en Mevr. S. van Velsen (Vereniging ziekte van Hirschsprung), en patiëntvertegenwoordiger Mevr. A. Jeronimus-Klaasen. Ook betrokken zijn Prof. Dr. Ir. Michel van Putten (Universiteit Twente) en Dr. Gerard Damen (Radboudumc) en Dr. Geert Wanten (Radboudumc), Dr. Klein (Radboudumc).

Met uw stem kunnen wij ons project waarmaken! Als iemand niet normaal kan poepen, kan dit heel ernstig zijn. Om dit te onderzoeken zijn vaak vervelende onderzoeken nodig. Maar met dit project kunnen makkelijk en pijnloos de darmactiviteit meten. We kunnen nu de signalen van de darm zien, maar we moeten onderzoeken wat normale darm en wat zieke darm is. Als dit lukt kunnen we bij iedereen makkelijk onderzoeken wat er aan de hand is.
Stem op ons voor een darmonderzoek zonder pijn!

 

 

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website