De stemperiode is afgelopen!

Uit de inzendingen zijn 3 projecten genomineerd door een vakkundige jury, waar onderstaande films van zijn gemaakt. Van 14 oktober (12.00 uur) tot 11 november (12.00 uur) heeft u kunnen bepalen wie de winnaar werd van maximaal € 100.000,- €75.000,- of € 50.000,-

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten(verenigingen) en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat centraal. 

Bekijk de films nogmaals hieronder.

Meer informatie over de prijs en het stemreglement

NB: Deze onderstaande filmpjes wisselen van plek elke keer als je de pagina vernieuwt! Als u uw telefoon gebruikt, kan het laden van de film wat langer duren.

Dwarslaesie in beweging met hologrammen

Dr. J. Stolwijk-Swuste (Revalidatiecentrum De Hoogstraat), ing. K. Wit (ervaringsdeskundige), Drs. J. Janssen (Holomoves), Dr. K. Valkenet (Holomoves) en Dr. S. van Langeveld (Revalidatiecentrum De Hoogstraat)

In Nederland zijn 12.000 mensen met een dwarslaesie. Hun spieren zijn grotendeels verlamd. De spieren die nog intact zijn moeten ze levenslang trainen om zelfstandigheid te bevorderen en de kans op complicaties te verminderen. Wij ontwikkelen samen met de revalidant een stimulerende en vernieuwende vorm van revalidatie door gebruik van Mixed Reality (hologrammen). “De MR-bril brengt niet alleen de revalidatiekliniek tot ‘leven’ maar ook de patiënt. Een steriele ruimte krijgt kleur en oefeningen worden zwaardgevechten en schildersessies.” [Klaas Wit, ervaringsdeskundige] 

Vet voor een brandend probleem!

Drs. L. Vriend (Universitair Medisch Centrum Groningen), F. van Berkel (lid van Vereniging van Mensen met Brandwonden), T. Radstake (Vereniging van Mensen met Brandwonden), Dr. C. van Schie (Nederlandse Brandwonden Stichting).

Wanneer diepere brandwonden genezen, kunnen littekens ontstaan. Vaak gebeurt dit na een ongeluk, iets dat ook jou kan overkomen. In het dagelijks leven beperken deze littekens je bij beweging en gevoel, maar kunnen ze ook zorgen voor schaamte en onzekerheid. Wij willen onderzoeken of we met een geneeskrachtig onderdeel van lichaamseigen vet deze beperkingen tegen kunnen gaan. Zodat mensen met littekens een aangenamer leven kunnen leiden. Help jij ons dit te realiseren?

iamYu: Jeugdzorg die gaat over jou!

Dr. A. Lichtwarck-Aschoff (Radboud Universiteit Nijmegen), Dr. J. Stoffelen (Zorgbelang Inclusief), S. Wiersma (JongerenNetwerk), Dr. S. van den Berg (Radboud Universiteit Nijmegen) en Prof. Dr. R. Otten (Pluryn).

Meer dan de helft van de jongeren in jeugdzorg is ontevreden over hun inspraak in de behandeling. Wil jij eraan bijdragen dat jongeren zich meer gehoord voelen? Stem dan op iamYu, een vernieuwende jeugdzorg app die jongeren meer inspraak, inzicht én eigenaarschap geeft. iamYu helpt met 1) Meten wat jongeren zélf belangrijk vinden, 2) Veranderingen begrijpen, en 3) Uitkomsten voorspellen. Jongeren gebruiken de app altijd samen met een begeleider of behandelaar. ‘Met iamYu werk je samen aan jeugdzorg die gaat over jou!’

 

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website