Co-creatie en innovatie zijn geen doel op zich, maar een manier om te blijven voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker. Co-creatie is een vorm van samenwerking, waarbij alle participanten invloed hebben op het proces (bv. onderzoek of vernieuwing in de zorg) en het resultaat van dit proces (bv. een medisch product, behandeling of richtlijn). De belangrijkste participant is de eindgebruiker. Dit kan een patiënt of cliënt zijn, maar ook de zorgverlener of arts.

ZonMw zet in op publiek-private samenwerking en acht het tegelijkertijd van belang dat de behoefte van de eindgebruiker centraal staat. De patiënt(vertegenwoordiger) of patiëntenorganisatie is een private partij die van grote waarde is bij de ontwikkeling van nieuwe medische producten en daarom vanaf de start in de publiek-private samenwerking betrokken moet worden.

Uitgelicht

Medische Inspirator prijs werkt dit jaar samen met patiëntenorganisaties

logo medische inspirator prijs

Inschrijving voor de Medische Inspirator prijs 2018 is geopend! Indienen kan tot 29 mei. De Medische Inspirator prijs is een aanmoedigingsprijs voor duurzame samenwerkingsverbanden tussen patiënten en onderzoekers. De samenwerking is bedoeld om vraaggericht onderzoek naar die producten waar patiënten behoefte aan hebben te versnellen. Omdat patiëntenorganisaties meer zicht hebben op de onderzoeksprioriteiten van medische producten van de patiënt, kunnen onderzoekers met hen samen een aanvraag indienen. Meer informatie over de patiëntenorganisaties en voor dit jaar, vindt u in het nieuwsbericht via onderstaande link.

Meer informatie over de Medische Inspirator prijs 2018

Winnaar 2017

Op de eerste plaats is geëindigd ‘Cursus ‘Partner in Balans’ bij dementie’. Zij hebben het meest inspirerende samenwerkingsverband gehad in 2017 en krijgen € 75.000 om te besteden aan hun onderzoek.

Bekijk nogmaals de film van 'Cursus Partner in balans'

Nabeschouwing Medische Inspirator prijs 2017

Na een intensieve periode waarin veel campagne is gevoerd voor de Medische Inspirator prijs en de drie genomineerde onderzoeksprojecten, is donderdag 23 november op het VSNU Impact festival de winnaar bekend gemaakt. Op de eerste plaats is geëindigd ‘Cursus ‘Partner in Balans’ bij dementie’. Dit project ontvangt € 75.000 om te besteden aan hun onderzoek.

Bekijk de nabeschouwing van de prijsuitreiking 2017

Nominatievideo Medische Inspirator 2017

Trailer medische inspirator 2017

Vanaf 23 oktober tot 20 november 2017 kan je stemmen op de filmpjes voor de Medische Inspirator prijs 2017 op de stemsite van MPNN.

Dit is de nominatievideo.

Trailer 2017

Patiententop

Interactieve top 8

Zorg voor Innoveren, Health~Holland en Stichting ZorgInnovatie Nederland hebben de handen ineen geslagen om een interactieve top 8 van geleerde lessen te maken. Hoe zet je de gebruiker aan het roer bij zorginnovatie?

Interactieve top 8

Facebookpagina Patient zoekt Onderzoeker

Bekijk onze facebookpagina Patient zoekt Onderzoeker voor meer informatie over de Medische Inspiratorprijs en de films/projecten van voorgaande jaren. Blijf op de hoogte van het proces voor de drie kandidaten en stem mee in oktober op uw favoriete project!

Facebookpagina Patient zoekt Onderzoeker

Nabeschouwing Medische Inspirator prijs 2016

Winnaars Medische Inspirator 2016
De winnaars van de Medische Inspiratorprijs 2016

Op 30 september 2016 was de uitreiking van de Medische Inspirator Prijs 2016 in de Arminiuskerk in Rotterdam.  De 1e prijs voor het meest inspirerende samenwerkingsverband is voor Bloedvergiftigingen bij Darmfalen patiënten. Hieronder zie je de link naar de nabeschouwingsfilm.

Nabeschouwing Medische Inspiratorprijs 2016

Patientenperspectief op onderzoeksagenda’s.

Wat zijn de beweegredenen en behoeften van patiëntenorganisaties bij het opstellen van onderzoeksprioriteiten? Voor haar onderzoekstage interviewde Tamara Adonis 16 patiëntenorganisaties en 4 koepel- organisaties. De conclusies uit haar rapport leidde tot aanbevelingen voor ZonMw hoe patiëntgedreven onderzoeksprioritering te bevorderen.

Nederlandse samenvatting Onderzoek bij patiëntenorganisaties

Participatie

Tips and tricks over het betrekken van de eindgebruiker zijn te vinden op de ZonMw speerpuntpagina Participatie.

Speerpunt Participatie

Actueel

Volg via RSS

25.000 euro voor winnaars Bio Art & Design Award 2018

De biokunstenaars Amanda Baum en Rose Leahy (duo), Yiyun Chen en Ani Liu zijn op vrijdag 25 mei uitgeroepen tot de winnaars van de Bio Art & Design Award 2018 (BAD Award). De jury koos deze kunstenaars en designers uit twaalf teams van samenwerkende internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers. Met de geldprijs van 25.000 euro brengen de winnaars het komende jaar hun biokunstproject tot uitvoer. Voor de uitvoering van elk BAD...

winnaars BAD Award 2018
Nieuws

Eenzaamheid ouderen stabiel

10% van de ouderen in Nederland is eenzaam. Volgens de Nivel participatiemonitor (2008-2016) is dit aantal de afgelopen tien jaar stabiel gebleven.

handen van een oudere vrouw
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Doe mee aan de MKB Innovatie Top 100

De KvK roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 13e MKB Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland.

Lees meer

Ondernemen in Duitsland

brandenburger tor

Bent u ondernemer en op zoek naar kansen in Duitsland? Kom dan op maandagmiddag 25 juni naar Utrecht en leer meer over de Duitse markt.

Lees meer

Interactieve werkbijeenkomst Big Data en Gezondheid

De Hartstichting, NWO, ZonMw, de Topsector LSH en het Netherlands eScience Center bundelen hun krachten en ontwikkelen samen een publiek-privaat onderzoeksprogramma onder de paraplu van het Big Data onderzoeksplatform Commit2Data. Voor de voorbereiding van projectvoorstellen wordt een werkbijeenkomst georganiseerd.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website