Voeding speelt een belangrijke rol bij gezondheid en de preventie van chronische ziekten. ZonMw is voornamelijk op internationaal niveau actief met het Joint Programming Initiative ‘Healthy Diet for a Healthy Life’ (JPI HDHL). Daarin spelen we een rol in de afstemming van onderzoek naar determinanten van voedingsgedrag en bewegen, gezonde en duurzame voeding en voedselproductie, en de rol van voeding bij (voedingsgerelateerde) chronische ziekten.

Uitgelicht

Voedingsonderzoek bij ZonMw?

Funding

De mogelijkheden zijn breder dan je denkt!

Bekijk de subsidiemogelijkheden

Meer weten over onze projecten?

Kies een thema en bekijk de projecten:

Bang om te eten

Binnen het NWO-programma Open Competitie is een project gehonoreerde dat meer inzicht wil krijgen in hoe patiënten met anorexia nervosa angst aanleren. Vermijden en afleren kan wellicht leiden tot betere behandelingen.

Lees meer over het project

Europees onderzoek naar ondervoeding onder 65-plussers

De meeste ondervoede ouderen wonen thuis, laat een groot Europees onderzoek zien. Coördinator Marjolein Visser pleit voor actievere opsporing van ondervoeding.

Lees het interview met Marjolein Visser

Waarom voedingsonderzoek?

JPI HDHL MOVIE: Why Research on Nutrition & Health matters
JPI HDHL MOVIE: Why Research on Nutrition & Health matters

Meer weten over waar JPI HDHL mee bezig is en het belang van voedingsonderzoek?

Bekijk het filmpje

JPI HDHL nieuwsbrief

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van internationale activiteiten, bijeenkomsten en subsidieoproepen op het gebied van Voeding en Gezondheid.

Meld u aan op de internationale website JPI HDHL

Actueel

Vijf miljoen euro voor leefstijlgeneeskunde

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) investeert extra in onderzoek naar leefstijlgeneeskunde. Hij verhoogt ons budget op dit terrein van 1 miljoen euro naar 5 miljoen euro. Er is een groot aantal onderzoeksvoorstellen ingediend in de subsidieronde Leefstijlgeneeskunde. Met het extra geld kunnen we meer onderzoek laten plaatsvinden naar de effectiviteit van leefstijlinterventies bij diverse (chronische) ziekten en aandoeningen.

Pagina

24 leefstijlinterventies her-erkend

Met behulp van onze subsidie, zijn dit jaar 24 leefstijlinterventies her-erkend door de onafhankelijke erkenningscommissies van het RIVM. Deze erkenning geldt weer voor vijf jaar.

Nieuws
Toon meer

Contact

Wilke van Ansem

Programmamanager

+31 70 349 51 64
ansem@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website