Voeding speelt een belangrijke rol bij gezondheid en de preventie van chronische ziekten. ZonMw is voornamelijk op internationaal niveau actief met het Joint Programming Initiative ‘Healthy Diet for a Healthy Life’ (JPI HDHL). Daarin spelen we een rol in de afstemming van onderzoek naar determinanten van voedingsgedrag en bewegen, gezonde en duurzame voeding en voedselproductie, en de rol van voeding bij (voedingsgerelateerde) chronische ziekten.

Uitgelicht

Voedingsonderzoek bij ZonMw?

Funding

De mogelijkheden zijn breder dan je denkt!

Bekijk de subsidiemogelijkheden

Bang om te eten

Binnen het NWO-programma Open Competitie is een project gehonoreerde dat meer inzicht wil krijgen in hoe patiënten met anorexia nervosa angst aanleren. Vermijden en afleren kan wellicht leiden tot betere behandelingen.

Lees meer over het project

Europees onderzoek naar ondervoeding onder 65-plussers

De meeste ondervoede ouderen wonen thuis, laat een groot Europees onderzoek zien. Coördinator Marjolein Visser pleit voor actievere opsporing van ondervoeding.

Lees het interview met Marjolein Visser

Vlog 5e JPI HDHL Conference, Brussel

Martijntje Bakker

Beleef de dag mee met de vlog die Martijntje Bakker, plaatsvervangend directeur van ZonMw en voorzitter van het JPI HDHL, maakte. Met korte interviews met sprekers over de verschillende sessies en de belangrijkste conclusies van de dag.

Bekijk de vlog op YouTube

Waarom voedingsonderzoek?

JPI HDHL MOVIE: Why Research on Nutrition & Health matters
JPI HDHL MOVIE: Why Research on Nutrition & Health matters

Meer weten over waar JPI HDHL mee bezig is en het belang van voedingsonderzoek?

Bekijk het filmpje

JPI HDHL nieuwsbrief

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van internationale activiteiten, bijeenkomsten en subsidieoproepen op het gebied van Voeding en Gezondheid.

Meld u aan op de internationale website JPI HDHL

Actueel

Volg via RSS

Create2Solve: challenges van bedrijven zijn bekend, subsidieoproep voor fase 1 staat open

ZonMw heeft twee challenges geselecteerd voor de ‘proof of concept’-projecten van Create2Solve. Met Create2Solve stelt ZonMw binnen het programma Meer Kennis met Minder Dieren financiering beschikbaar aan onderzoeksorganisaties en ’KMO’s voor het ontwikkelen van proefdiervrije innovaties. Deze subsidieoproep voor vraaggestuurde innovaties staat vanaf vandaag open voor voorstellen. ZonMw organiseert op 22 augustus een webinar voor geïnteresseerden...

Nieuws

NWA-Call open: Transitie naar een duurzaam voedselsysteem

Hoe kunnen we overgaan naar een voedselproductiesysteem waarbij minder verloren gaat, natuurlijke hulpbronnen worden gespaard en bodemecologie en biodiversiteit worden versterkt? Het Nationale Wetenschapsagenda (NWA) programma stelt budget beschikbaar om deze vraag te onderzoeken in kennisketenbrede transdisciplinaire consortia. Alle partijen die geïnteresseerd zijn kunnen nu indienen. Deadline: 12 september 2019

Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Wilke van Ansem

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 51 64
E-mailadresansem@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website