Om invulling te geven aan de 4e bouwsteen (melding) voor het realiseren van een goed werkende aanpak van verward gedrag zetten we een aantal samenhangende trajecten in op het gebied van melding rondom verward gedrag.

Uitgelicht

Lokale meld- en adviespunten niet-acuut verward gedrag

Hoe kun je lokaal invulling geven aan het realiseren van 24/7 bereikbaarheid van advies- en meldpunten voor mensen die (tijdelijk) de grip op hun leven kwijt zijn, hun omgeving en hulpverleners?

Bereikbaarheid van meld- en adviespunten verbeteren

Triage- en meldfunctie voor acuut verward gedrag

De Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH-triagefunctie) ontwikkelen en/of te versterken door de inzet (en training) van extra personeel bij de crisisdienst of op de meldkamer.

Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH-triagefunctie)

Toolkits

Werkt u aan een pilot rondom melding van verward gedrag? Maak dan gebruik van de toolkits met de belangrijkste afspraken uit het voorlopig model melding.

Toolkits melding verward gedrag

Monitoringscriteria

Er zijn monitoringscriteria opgesteld voor alle pilots rondom melding van verward gedrag. Daarmee krijgen we een beter beeld van de context waarin de pilots worden uitgevoerd en kunnen we de pilots op basis van eenzelfde set basisgegevens evalueren.

Monitoringscriteria melding

Implementatie ggz-triagewijzer

Voor een succesvolle implementatie van de GGz triagewijzer financiert ZonMw 4 projecten die nauw met elkaar samenhangen. De GGz triagewijzer is een eenvoudig stappenplan om in te schatten welk type acuut psychiatrische hulpverlening iemand nodig heeft, op welk moment (urgentie) en van welke hulpverlener(s).

GGz triagewijzer

Implementatie en monitoring module melding bij meldkamers

Momenteel ontwikkelt SiRM van aanvullende vragen ‘hulpbehoefte’ en ‘gevaarsetting’ voor op de meldkamers. Op basis daarvan wordt voor de zomer 2018 een vervolgtraject ingezet om deze vragen bij de meldkamers te implementeren. 

Implementatie module melding bij meldkamers

Actueel

Volg via RSS

Nieuwsbrief geestelijke gezondheid december 2018

Met onder andere: vroegsignalering, passend vervoer, praten over waarden helpt mensen duurzaam inzetbaar te houden, terugvalpreventie, nieuwe projecten en subsidiemogelijkheden.

Afbeelding nieusbrief december 2018
Pagina

6 nieuwe projecten aan de slag met melding verward gedrag

Onlangs hebben 6 gemeenten en GGD’en subsidie gekregen voor het doelmatig en doeltreffend organiseren van niet-acute lokale en/of regionale advies- en meldpunten. De meldpunten zijn bedoeld voor mensen die de grip op hun leven tijdelijk kwijt zijn, hun omgeving en hulpverleners. In totaal zijn er inmiddels 14 ZonMw-projecten die zich richten op het verbeteren van de niet-acute meldfunctie voor mensen met verward gedrag.

Diverse mensen (samen) aan het werk
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Implementatie wijk-GGD’er

Onderwerpen

  • verward gedrag
  • wijk-GGD
  • zorgprofessional

Onderdeel van programma

Actieprogramma lokale initiatieven mensen met verward gedrag

Geplaatst op

4 december 2018

Deadline

7 februari 2019,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Lisanne Hogema

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 54 78
E-mailadresavg@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website