Om invulling te geven aan 'Bouwsteen 7: Passend vervoer' zet het actieprogramma een aantal samenhangende subsidieoproepen in. Er wordt onderscheid gemaakt tussen subsidieoproepen gericht op Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV's) en subsidieoproepen gericht op andere vervoersaanbieders.

Uitgelicht

Onbegrepen gedrag? De Rapid Responder GGZ helpt

Mensen in een psychisch kwetsbare situatie die onbegrepen gedrag vertonen, eindigen vaak in een politiecel. Onbevredigend voor politie en hulpverleners, maar vooral nodeloos traumatiserend voor de persoon zelf. Als antwoord op dit probleem ontwikkelden betrokken organisaties in Friesland de Rapid Responder GGZ (RR-GGZ). Het team koerst op de-escalatie van de situatie en het voorkomen van onnodige opnames. Met succes.

Lees het Mediator-artikel

Vernieuwend vervoer door RAV's

Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV's) konden subsidie aanvragen voor vernieuwend vervoer van mensen met verward gedrag. Let op: voor deze subsidie komt u alleen in aanmerking als u ook een registratie- en monitoringsproject start. 

Subsidiemogelijkheden en projecten

Registratie en monitoring door RAV's

Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV's) kunnen het hele jaar door subsidie aanvragen voor registratie en monitoring van vervoer van mensen met verward gedrag.  
Ambulancezorg Nederland verzorgt de landelijke coördinatie registratie en monitoring van vervoer van mensen met verward gedrag. 

Subsidiemogelijkheden en projecten

Projectleidersbijeenkomst Passend Vervoer

deelnemers projectleidersbijeenkomst passend vervoer

Uitwisseling tussen projectleiders en andere betrokkenen en een vooruitblik op 2020.

Bekijk hier de digitale publicatie

Actueel

‘Welkome Wijk’ bijeenkomsten leren wijkbewoners meer over psychische kwetsbaarheid

Er is nog veel onbekendheid en onbegrip rondom psychische kwetsbaarheden zoals een depressie of verslaving. De lokale ‘Welkome Wijk’ bewustwordingsbijeenkomsten brengen daar verandering in. Lees wat deze bijeenkomsten zo effectief maakt. En hoe u als professional, vrijwilliger of ervaringsdeskundige zelf aan de slag kunt met de Welkome Wijk aanpak.

Elders gezien

‘Met de kracht van regionale kennisnetwerken kunnen we zorgen voor meer en blijvende impact’

Vanaf oktober 2021 krijgt het Actieprogramma Lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag van ZonMw een vervolg. Dat laat staatssecretaris Blokhuis weten in een kamerbrief. Waar de afgelopen jaren kleinschalige en lokale projecten zijn gerealiseerd, ligt de focus van het vervolgprogramma op regionaal kennis en praktijk aan elkaar te verbinden en het verder brengen van goede praktijken. Ook de naam verandert, ‘Want we merken dat de term...

Nieuws

Laatste talkshow Beweging in kwetsbaarheid

De talkshowreeks Beweging in kwetsbaarheid loopt ten einde. Vanaf januari hebben ZonMw, VNG en Impuls Werkplaats zich met een maandelijkse talkshow ingezet om meer aandacht te vragen voor de inclusie van (psychisch) kwetsbaren in onze samenleving. Op 24 juni (16.00-17.45 uur) vindt de laatste aflevering plaats, waarbij onder meer Laurentien van Oranje en Floortje Scheepers een blik op de toekomst werpen. Maar ook komen diverse praktijkvoorbeelden...

Nieuws

Met maandelijkse online talkshows aandacht voor inclusie in samenleving

Onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid besteden ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Impuls Werkplaats van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Dat doen ze door middel van een maandelijkse online talkshow, podcasts en publicaties.

Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Contact

Portretfoto Merel Keizer

Merel Keizer

Programmamanager

+31 70 349 54 10
avg@zonmw.nl
Portretfoto Lisanne Hogema

Lisanne Hogema

Programmamanager

+31 70 349 54 78
avg@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website