Met e-health, digitale ondersteuning in de zorg, krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van e-health door het financieren van onderzoeksprojecten op dit gebied én het stimuleren van de ontwikkeling en het gebruik van e-health zorginnovaties. Wij doen dan ook van harte mee als hoofdpartner van de e-healthweek 2019.

Uitgelicht

e-healthweek 2019!

Logo e-Healthweek Wij doen mee!

Met digitale ondersteuning in de zorg krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

Meer over de eHealthweek

Sessies Dementie en Sport tijdens openingsmanifestatie

Op maandag 21 januari 2019 wordt het startschot gegeven voor e-healthweek 2019. Tijdens deze openingsmanifestatie organiseren we de sessie 'Dementie innovaties, gebruik ze!' en 'E-health voor sport én zorg'. 

Meer over de sessies

Project WerkWeb autisme

In het praktijkproject ‘WerkWeb-Autisme’ wordt een zelfmanagement methodiek ontwikkeld om normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme, samen met betrokken professionals, te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk dat goed bij hen past.

Meer informatie en het filmpje

App helpt mensen met een lichtverstandelijke beperking bij separatieangst

Onvrijwillig afscheid nemen kan leiden tot onzekerheid en later tot separatieangst. Via een speciale iPhone app vinden cliënten met een lichtverstandelijke beperking steun bij hun begeleiders. Onderzoek toont aan dat cliënten na een paar weken al snel minder klachten ervaren.

Meer informatie over dit project

‘Zelfmanagement ligt op het snijvlak van ziekte en het dagelijks leven’

Portret van 3 vrouwen
Ada ter Maten-Speksnijder, AnneLoes van Staa en Lausanne Mies

Hoe kunnen verpleegkundigen patiënten beter ondersteunen bij zelfmanagement? Dit is het derde interview in de nieuwe artikelenreeks. Wat zijn de onderzoeksresultaten en hoe helpen deze jou -als verpleegkundige of verzorgende- in je professioneel handelen?

Artikelenreeks Tussen Weten en Doen

Stappenplan implementatie van e-health

Veel e-healthprojecten stranden in de pilotfase. Er wordt vaak te makkelijk gedaan over implementatie, terwijl het een grote impact heeft op de gehele zorgorganisatie. Zorg voor innoveren liet daarom Bureau Wisselstroom dit stappenplan ontwikkelen; een systematische aanpak bij het invoeren van e-health.

Bekijk het stappenplan

Actueel

Volg via RSS

Langer veilig en verantwoord thuis dankzij Stimuleringsregeling E-health Thuis

Inzet van technologie kan ouderen met een chronische ziekte of beperking helpen om met een goede kwaliteit van leven zelfstandig te kunnen blijven wonen. Om de inzet van zulke e-health toepassingen toe te laten nemen, investeert het kabinet de komende 3 jaar € 90 miljoen via een stimuleringsregeling.

Nieuws

Featback

Het duurt ongeveer 5 jaar voordat mensen met een eetstoornis hulp zoeken. Alexandra Dingemans hoopt dat met de inzet van de webbased interventie 'Featback' de stap naar hulp zoeken, kleiner wordt.

Alexandra Dingemans
Elders gezien
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties

Agenda

Sessie 'Dementie innovaties, gebruik ze!'

Deze workshop overspoelt u met e-health bij dementie. Ook hoort u hoe er verschillende partijen van het Deltaplan Dementie werken aan het opheffen van barrières om de opschaling van technologie voor mensen met dementie en hun naasten te bevorderen. Uiteraard deelt u ook uw eigen ervaringen.

Lees meer

Break-outsessie ‘E-health voor sport én zorg’

Voor sport en bewegen worden veel goede innovaties ontwikkeld en gebruikt. Maar deze zijn veel breder toepasbaar dan alleen voor de sport. In deze interactieve sessie demonstreren we een aantal voorbeelden en kijken we samen met de deelnemers of en hoe deze kunnen worden toegepast in de zorg.

Lees meer

Inspiratie Meet & Greet Citrienfonds

De toekomstbestendigheid van de zorg is een grote maatschappelijke uitdaging. Niet voor niets startte VWS in 2014 het Citrienfonds. Omdat de vraagstukken van destijds - kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg - nog steeds actueel zijn, gaat het Citrienfonds de komende jaren door!

Lees meer

E-health voor de ggz: patiëntenorganisaties, cliënten of cliëntenraden betrekken bij de ontwikkeling van apps

Tijdens de e-health week in 2019 geeft teamlid David Hidajattoellah van het door ZonMw-gefinancierde project 'De Reality Keeper' een workshop over hoe je apps kan ontwikkelen op initiatief van de gebruiker. ‘We hebben het onder andere over ieders rol en de mogelijkheden. Interessant voor cliënten en cliëntenraden maar bijvoorbeeld ook voor beleidsmedewerkers en ict-ers.’

Lees meer

Informatiebijeenkomst Stimuleringsregeling E-health Thuis

Bent u aanbieder of inkoper van ondersteuning of zorg en wilt u een e-health toepassing(en) opschalen en borgen? Dan is de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) wellicht iets voor uw samenwerkingsverband.

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website