Sinds 2016 organiseert ZonMw-DoelmatigheidsOnderzoek een jaarlijkse projectleidersbijeenkomst over zorgevaluaties. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. kennisagenda’s, inclusie, METC, implementatie en de rol van de wetenschappelijke vereniging bij zorgevaluatie. Bekijk een terugblik van de verschillende projectleidersbijeenkomsten via het menu rechts.

Uitgelicht

Patiënteninclusie vaak lastig: samen werken aan oplossingen

Op 2 november 2018 was er een projectleidersbijeenkomst. Het onderwerp was de problematiek van patiëntinclusie bij met name zorgevaluatie-onderzoek. Het QuinteT Team van de universiteit van Bristol gaf een presentatie over manieren om de werving van patiënten voor zorgonderzoek te verbeteren.

Lees het verslag en bekijk het filmpje

Lopende zorgevaluaties

Het programma DoelmatigheidsOnderzoek organiseerde verschillende subsidierondes speciaal voor zorgevaluaties.

Bekijk de zorgevaluatieprojecten

Open rondes

Bij ZonMw zijn open subsidierondes voor doelmatigheidsonderzoek naar nieuwe veelbelovende inverventies en naar reeds toegepaste interventies (waaronder zorgevaluaties). Subsidieoproepen worden veelal in de zomer gepubliceerd, de deadline voor indienen van projectideeën is dan in oktober. Houdt u daarvoor de subsidiekalender in de gaten.

Naar de ZonMw subsidiekalender

Terugkoppeling startbijeenkomst zorgevaluatie 2016

proces zorgevaluatie in beeld gebracht

Op 28 oktober 2016 tijdens de startbijeenkomst van 6 nieuwe zorgevaluatieprojecten, wisselden projectleiders kennis uit. Over hoe kennisagenda’s tot stand komen, wat voor uitdagingen ze zien bij de uitvoering van hun onderzoek naar bestaande zorg en wat ze verwachten van de implementatie.

Verslag startbijeenkomst
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website