In het programma DoelmatigheidsOnderzoek is veel ervaring opgedaan met het implementeren van doelmatige interventies in de praktijk. Deze kennis is in drie publicaties bij elkaar gebracht.

Uitgelicht

Doelmatigheidsonderzoek-Evaluatie Deelprogramma Implementatie

Doelmatige interventies (kosten)effectief invoeren in de zorgpraktijk. Dat was het doel van dit implementatieprogramma van ZonMw. In totaal gingen 74 projecten aan de slag. Dat leverde daadwerkelijke verbeteringen op in de kwaliteit en kosteneffectiviteit van de zorg op lokaal en regionaal niveau. Bovendien toont deze evaluatie aan dat bij landelijke invoering, een potentiële besparing van € 52,3 miljoen per jaar op de plank ligt. Dit rapport bevat conclusies een aanbevelingen voor beleid, onderzoek en praktijk.

Download de publicatie

Goud Verzilveren

Deze uitgave is bedoeld voor iedereen die nieuwe kennis over behandeling en diagnostiek beter wil benutten. Op tal van plekken zijn er namelijk collega's die weten hoe zij het beste kennis kunnen implementeren. Zij laten u meekijken over hun schouders: wat hebben zij in huis en wat zijn hun ervaringen? Juist vanwege hun wetenschappelijk kennis over implementeren én hun voeten in de praktijk, kunnen zijn versnelling brengen in het doorvoeren van zorgvernieuwingen. Hoogte tijd om hun expertise nog meer in te zetten!

Download de publicatie

Kennissynthese ‘Implementatie van doelmatige interventies’

Implementatie van doelmatige interventies vraagt kennis van praktijk, aandacht voor de context en flexibiliteit. Dit concludeert het NIVEL in deze kennissynthese, waarvoor ze 41 implementatieprojecten uit het ZonMw-programma DoelmatigheidsOnderzoek analyseerde.
Dit rapport biedt kennis en aanbevelingen voor voor implementatie-experts, onderzoekers, zorgprofessionals, bestuurders en ZonMw.

Download de kennissynthese

Actueel

Volg via RSS

Subsidieoproep: kennis over sekse en gender in de praktijk brengen

U kunt vanaf nu uw subsidieaanvraag  indienen, gericht op implementatie van sekse- en gendersensitieve kennis in de praktijk. Het doel van de oproep is om de dagelijkse praktijk meer sekse- en gendersensitief te maken. Deze oproep is een samenwerking met de Hartstichting. 

Nieuws

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website