Optimalisatie informatievoorziening over kanker en werk
Jaarlijks krijgen ongeveer 50.000 mensen in de werkende fase van hun leven de diagnose kanker. Het is van belang dat zij naar eigen vermogen en behoeften kunnen blijven werken of weer aan het werk kunnen gaan (met/na kanker).
Informatie vindbaar voor iedereen
De benodigde informatie is vaak versnipperd en moeilijk te vinden. Daarom moet de bestaande informatie beter vindbaar worden gemaakt voor alle betrokken partijen. Niet alleen voor mensen die willen en kunnen werken met of na kanker, maar ook voor mensen die dat niet meer kunnen. Ook zij moeten weten wat de mogelijkheden zijn. De informatie is gericht op (ex-)patiënten, (zorg)professionals én de werkomgeving.
Inventariseren en verbeteren
De komende anderhalf jaar wordt binnen dit project de huidige status van informatievoorziening rondom kanker en werk in kaart gebracht. Hierbij inventariseren zij ook welke behoeften er zijn, zodat er concrete verbeteringen aangebracht kunnen worden. Vervolgens zullen zij op de website kanker.nl een online informatie-infrastructuur opbouwen en een blijvend consortium vormen.
Consortium
Voor dit project wordt nauw samengewerkt met verschillende partijen. Het huidige consortium bestaat uit verschillende belangrijke partners in het veld rondom kanker en werk, namelijk: Stichting Kanker.nl, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Amsterdam UMC, de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), Nederlandse Vereniging voor Klinische Arbeidsgeneeskunde (NVKA) en Re-integratiebureau Re-Turn | Werk & Kanker.
Borging
Na afronding van dit project zal de verbetering van informatievoorziening en de gevormde infrastructuur doorgaan. Door een structurele samenwerking met KWF Kankerbestrijding zal Stichting Kanker.nl hiervoor zorgdragen.