Sinds 2015 werkt ZonMw intensief samen met V&VN – de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden – aan de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden die vanuit de verpleegkundig zorg ontwikkeld worden. Op dit moment staan er 4 subsidieoproepen open voor nieuw te ontwikkelen kwaliteitsstandaarden. Deze gaan over familieparticipatie in de acute zorg, kwetsbare geboortezorg, delirium en tuberculose.

Er staan op dit moment 4 nieuwe subsidieoproepen open binnen het ZonMw programma ‘Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden’. De 4 subsidieoproepen betreffen nieuwe onderwerpen voor de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. 8 (andere) kwaliteitsstandaarden zijn op dit moment al in ontwikkeling.

Nieuwe onderwerpen

Wat zijn de onderwerpen van de nieuwe subsidieoproepen?

Aanvraag indienen

Werkt u voor een organisatie, instituut of samenwerkingsverband en hebt u aantoonbaar ervaring met het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in combinatie met kennis over bovengenoemde onderwerpen? Dan bent u van harte uitgenodigd een aanvraag in te dienen.

U vindt de subsidieoproepen in de subsidiekalender van ZonMw. U kunt indienen tot 1 mei 2018. Meer informatie vindt u op de programmapagina Kwaliteit van zorg – ontwikkeling kwaliteitsstandaarden.

Samenwerking V&VN

ZonMw coördineert de ontwikkeling én update van kwaliteitsstandaarden en zet de subsidierondes uit. V&VN, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, prioriteert de inhoudelijke onderwerpen op basis van de behoefte uit de praktijk en richt een ondersteuningsstructuur in.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Bekijkt u dan de pagina over het programma Ontwikkeling kwaliteitsstandaarden.

Heeft u vragen? Neem contact op met Dineke Abels of Elke van Vliet
Telefoon: 070 - 349 50 05
Email: kwaliteitvanzorg@zonmw.nl

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website